16 Οκτ 2017

Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ Όχι στη συναίνεση και την υποταγή


ανυπακοή και πάλη ταξική
Το βράδυ της Παρασκευής στο νησί μας είχαμε ένα ακόμη δείγμα για το πώς θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα.
Έτσι σε διαμαρτυρία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε κατάστημα s-m που δεν τηρούσε το προβλεπόμενο ωράριο, η απάντηση από τα αφεντικά (το γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Χαρίτο) μαζί με την αστυνομία ήταν αυτόφωρο και μηνύσεις για τους συνδικαλιστές για…. διατάραξη οικιακής ειρήνης!
Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός, η λεγόμενη «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση πάει χέρι χέρι με την κατεδάφιση όποιου εργατικού δικαιώματος έχει μείνει και μεταφράζεται σε εξαντλητικά ωράρια και μισθούς «φιλοδώρημα». Πάει χέρι χέρι με την καταστολή για να φοβίζουν τους εργάτες να μην σηκώνουν κεφάλι. Με το καρότο των επενδύσεων που έρχονται και θα ανοίξουν δουλειές, με το μαστίγιο της καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων, προσπαθούν από κοινού το κεφάλαιο με το πολιτικό του προσωπικό να πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μισοζωή. Ότι τα «κέρδη»  τάχα θα τα μοιραστούν εργάτες και αφεντικά, γι΄αυτό τα ματωμένα πλεονάσματα ονομάζονται «εθνικοί στόχοι».
Η αλήθεια όμως είναι μία!
Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα.
Για να μετριάσουν τις αντιδράσεις στρώνουν το έδαφος με συνδικαλιστικούς νόμους, λοκ άουτ και «απαγόρευση» των απεργιών. Το διανθίζουν με τον λεγόμενο «εκδημοκρατισμό» και την ανάγκη ταξικής ειρήνης για να παραδώσουν τους εργαζόμενους χειροπόδαρα στην εργοδοσία.
Εργάτη, νέε μην ξεγελαστείς! Η δική σου δύναμη βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα, στο σωματείο σου, στη συμμαχία με τον μικρό αυτοαπασχολούμενο, τον αγρότη που στενάζει από την ίδια πολιτική.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!

 Για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, για να ζήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες τις εποχής μας και όχι σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα.

14/10/2017     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ