17 Μαρ 2020

“Ευχαριστούμε Κούβα που μας άνοιξες την καρδιά σου όταν δεν το έκανε κανένας άλλος” – Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με κρούσματα κορονοϊού εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον κουβανικό λαό


Η βαθιά πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που επέδειξε η κουβανική κυβέρνηση στο βρετανικό κρουαζιερόπλοιο που βρέθηκε μεσοπέλαγα χωρίς καμιά δυνατότητα ελλιμενισμού μετά την εμφάνιση 5 τουλάχιστον κρουσμάτων κορονοϊού δεν ήταν μια πράξη επικοινωνιακού ή τυπικού χαρακτήρα, ούτε σταμάτησε τη στιγμή της άφιξης του πλοίου στη χώρα. Απόδειξη η ανάρτηση μιας από του επιβάτες, της Anthea Guthrie, που μιλά φανερά συγκινημένη για τη συγκλονιστική συμπαράσταση που έλαβε από τους Κουβανούς, ευχαριστώντας τη χώρα για την ανιδιοτελή και γενναιόδωρη υποδοχή που επεφύλαξε στους δοκιμαζόμενους ταξιδιώτες. Η ίδια μάλιστα δεσμεύεται πως θα δώσει διάλεξη στο πλοίο, που θα εκκενώνεται βάσει πρωτοκόλλων ασφαλείας, σχετικά με τις περιβαλλοντικές πτυχές της κουβανικής επανάστασης:
Ομολογώ πως κάθομαι στην καμπίνα μου απαντώντας σε κάθε Κουβανό που ξαφνικά μου στέλνει ενθαρρυντικά, υποστηρικτικά μηνύματα καλωσορίσματος. Ειλικρινά έχω πλημμυρίσει με δάκρυα με την καλοσύνη τους. Δεν μας έκαναν απλά να νιώσουμε ανεκτοί, αλλά πραγματικά ευπρόσδεκτοι. Ευχαριστώ Κούβα που μπόρεσες να μας ανοίξεις την καρδιά σου, ποτέ δε θα ξεχάσουμε ότι μας βοήθησες όταν απολύτως κανένας και εννοώ κανένας άλλος δεν ήθελε. Αύριο θα δώσω διάλεξη στο πλοίο όλη αφιερωμένη στο “πρασίνισμα” της επανάστασης, το κίνημα “organopinico”, που από μόνο του αποτελεί αντικείμενο στο ξεπέρασμα των δυσκολιών. Προς τιμήν σας. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ