17 Μαρ 2020

Ο φόβος του κορονοϊού οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων όπλων στις Η.Π.Α.



Τα καταστήματα όπλων σε όλη τη χώρα αναφέρουν αύξηση των πωλήσεων —ιδίως από αγοραστές όπλων για πρώτη φορά— καθώς οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για το χειρότερο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Περίπου στις 4 μ.μ. τη Δευτέρα, οι μετοχές για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες πώλησης όπλων American Outdoor Brands αυξήθηκαν κατά 5,46%, οι Sturm, Ruger & Co αυξήθηκαν κατά 3,6% και η Vista Outdoor αυξήθηκε κατά 7,86%, ενώ τα αποθέματα στην ευρεία αγορά ήταν δυσοίωνα.
Οι έλεγχοι ιστορικού για αγορές όπλων μέσω του συστήματος του FBI ανήλθαν συνολικά σε 2,8 εκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο το Φεβρουάριο, αυξανόμενες 36% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019— είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από έτος σε έτος από το 2016.
Ο One Mesa, ιδιοκτήτης καταστήματος όπλων στην Αριζόνα, ανέφερε ότι δεν έχει δει τόσο υψηλές πωλήσεις από τότε που ανέλαβε το αξίωμα ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, και ο Κέβιν Λιμ, λιανοπωλητής στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε στο BuzzFeed News ότι οι πωλήσεις του έχουν αυξηθεί μεταξύ 50% και 100% από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού.
Σύμφωνα με αναφορές, οι πρόσφατες αυξήσεις στην πώληση όπλων στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον και την Καλιφόρνια περιελάμβαναν περισσότερους από τους συνήθεις Ασιάτες-Αμερικανούς πελάτες, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι ανησυχούν για ρατσιστικές αντιδράσεις σχετικά με την πανδημία, η οποία θεωρείται ότι προέρχεται από την Κίνα.
Τα σωστικός εξοπλισμός, όπως οι στρατιωτικές μερίδες, τα ιατρικά σετ, οι βαλλιστικές θωρακίσεις σώματος και στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως οι φακοί, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα μαχαίρια, πωλούνται επίσης καλά.
Γραμμές σε ένα οπλοπωλείο της περιοχής του Λος Άντζελες φάνηκαν να ανταγωνίζονται ακόμα και αυτές σε καταστήματα παντοπωλείων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ