17 Μαρ 2020

Η Κούβα έχει φάρμακα για χιλιάδες πιθανά κρούσματα COVID-19



Το πρωτόκολλο που προβλέπεται στο νησί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού περιλαμβάνει 22 προϊόντα από την Κούβα, από τα οποία υπάρχουν ήδη δόσεις για τη θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων, είπε στον Τύπο ο Eduardo Martínez, πρόεδρος της Επιχειρηματικής Ομάδας BioCubaFarma.
Η φαρμακευτική βιομηχανία της Κούβας είναι έτοιμη να θεραπεύσει χιλιάδες πιθανούς ασθενείς με COVID- 19 στο νησί, σύμφωνα με τον Eduardo Martínez, πρόεδρο του Ομίλου Επιχειρήσεων BioCubaFarma.
Ο Martínez εξήγησε αυτή την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ότι 22 φάρμακα που παράγονται στην Κούβα αποτελούν μέρος του πρωτοκόλλου που προβλέπεται στο νησί για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, του οποίου, είπε, “έχουμε για τη θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων και ετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγή αυτών με μικρότερη κάλυψη”.
O εκτελεστικός παραγωγός διαβεβαίωσε την OnCuba ότι “η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων που εμφανίζονται στο πρωτόκολλο της Κούβας παρασκευάζονται εγχώρια”, αν και περιλαμβάνονται και ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα. Επεσήμανε την αντιιική ανασυνδυασμένη ιντερφερόνη άλφα 2B (IFNrec), η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στην Κίνα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αυτό είναι το κύριο προϊόν του συνόλου των κουβανικών φαρμάκων, το οποίο παρασκευάζεται τόσο στο νησί όσο και σε κοινή επιχείρηση στο ασιατικό έθνος, και συνιστάται ιδιαίτερα από ειδικούς ιατρούς για την ικανότητά του να καταπολεμήσει τον ιό. Υπάρχουν “όλες οι δυνατότητες” για να εφοδιάσουν το εθνικό σύστημα υγείας, ακόμα και άλλα έθνη, σύμφωνα με τον Μαρτίνεζ.
Ο Eduardo Martínez, πρόεδρος του Ομίλου BioCubaFarma, σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: Otmaro Rodríguez.
Από την πλευρά του, ο Eulogio Pimentel, διευθυντής του Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB), επιβεβαίωσε ότι το ίδρυμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ιντερφερόνης, έχει κάνει απογραφή τελικών προϊόντων “για τις περιπτώσεις που εκτιμούμε ότι μπορεί να εμφανιστούν στην Κούβα για μια προοπτική μεταξύ 3 και 6 μηνών”, ενώ η απογραφή του υπό επεξεργασία προϊόντος “θα ισοδυναμούσε με τη θεραπεία σχεδόν όλων των μολυσμένων κρουσμάτων που συνέβησαν στην Κίνα”, όπου έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι και ο αριθμός των θανάτων υπερβαίνει τους 3.000.
“Πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε όχι μόνο την πιθανή ζήτηση στην Κούβα αλλά και τα αιτήματα που λαμβάνουμε από άλλες χώρες, και τα οποία αυξάνονται μέρα με τη μέρα”, ανέφερε η Pimentel, η οποία ανέφερε ότι μέχρι στιγμής περίπου 15 έθνη από διαφορετικές ηπείρους έχουν ήδη ζητήσει αυτό και άλλα Κουβανικά φάρμακα ή έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ