8 Δεκ 2011

Τώρα και η τρομοκρατία του ασφαλίτη - «γαλατά»...


Ασφαλίτες χτυπούν πόρτες και απαιτούν «φιλικές ανακρίσεις και έρευνες»
Συγκεκριμένο περιστατικό σε βάρος στελέχους της καταγγέλλει η ΚΟΒ Αμπελοκήπων του ΚΚΕ
Την αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης στελέχους της καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ηΚΟΒ Αμπελοκήπων του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, προχτές Τρίτη 7 Φλεβάρη, το πρωί, ομάδα αστυνομικών με πολιτικά χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος της Πίτσας Σπανού, στελέχους της οργάνωσης και απαίτησαν να ανοίξει την πόρτα και να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια για να της κάνουν ορισμένες ερωτήσεις για την κόρη της και τη σχέση της με άτομα του αναρχικού χώρου που διώκονται. «Οταν η συντρόφισσα τους ζήτησε τα στοιχεία τους και κάποιο επίσημο νομικό έγγραφο που δηλώνει ότι καλείται σε ανάκριση, οι ασφαλίτες όχι μόνο αρνήθηκαν να δείξουν οποιοδήποτε έγγραφο (που να το βρουν;) αλλά έγιναν απειλητικοί φωνάζοντας και χτυπώντας την πόρτα για να τους ανοίξει. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε επί μία και πλέον ώρα, παρότι η συντρόφισσα τους επισήμανε ότι είναι στέλεχος του ΚΚΕ και ότι η κόρη της είναι ενήλικη και μένει σε παραπλήσια πολυκατοικία. Οπως αποδείχτηκε βέβαια εκ των υστέρων, οι εν λόγω ασφαλίτες πριν πάνε στο διαμέρισμα της συντρόφισσας, είχαν πραγματοποιήσει ανάλογη επιχείρηση τρομοκράτησης στο διαμέρισμα της κόρης της, όπου και εκεί χωρίς ένταλμα ή άλλο νόμιμο έγγραφο, απαιτούσαν επί ώρα να τους ανοίξει για να της κάνουν ορισμένες ερωτήσεις, απειλώντας μάλιστα ότι θα σπάσουν την πόρτα, θα φέρουν κλειδαρά και ψευδόμενοι ότι έχουν μαζί τους εισαγγελέα».
Το γεγονός καταγγέλλει στον «Ρ» η κόρη της Αναστασία Ανίτση. Στην καταγγελία αναφέρει πως η... παράσταση ξεκίνησε στις 10.50 το πρωί από το σπίτι της. Υπογραμμίζει ότι ομάδα από 5-6 αστυνομικούς «μου χτυπάνε το κουδούνι και μου ζητάνε να μπούνε μέσα για να μου κάνουν ερωτήσεις χωρίς καν να μου αναφέρουν σε τι αφορούν». Μετά από αρκετή ώρα, οι αστυνομικοί αποχώρησαν θυροκολλώντας κλήτευσή της ως μάρτυρα στην υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας.
Η ΚΟΒ Αμπελοκήπων επισημαίνει πως «η εν λόγω "επιχείρηση τρομοκράτησης" που κράτησε πάνω από δυο ώρες, ξεσηκώνοντας και τρομοκρατώντας τη γειτονιά, μας γυρίζει χρόνια πίσω, σε "μαύρες εποχές" και καταδεικνύει την ασυδοσία των δυνάμεων καταστολής που με τη στήριξη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θεωρούν ότι είναι "κράτος εν κράτει" πάνω από κάθε νόμο και έλεγχο. Ετσι, στις γενικευμένες παρακολουθήσεις τηλεφώνων και προσώπων, στην προκλητική αστυνομοκρατία και τις δυνάμεις καταστολής, στα εργατοδικεία, αγροτοδικεία και μαθητοδικεία, στη μετατροπή της χώρας μας σε "ξέφραγο αμπέλι" για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, έρχεται να προστεθεί η - γνωστή από τους παλιότερους αγωνιστές - τρομοκρατία του "γαλατά", δηλαδή, του ασφαλίτηπου χτυπά ξημερώματα πόρτες αγωνιστών, απαιτώντας να μπει στα σπίτια τους για "φιλική ανάκριση και έρευνα" αλλιώς...».
Η ΚΟΒ Αμπελοκήπων του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην αστυνομοκρατία και την τρομοκρατία της «νέας τάξης», απαιτώντας να σταματήσουν τώρα «οι ασφαλίτικες επιχειρήσεις τρομοκράτησης του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ