29 Μαρ 2012

της "Χρυσής Αυγής".


Δεν τους έπιασαν, γιατί ήταν μέλη "νόμιμου συλλόγου"!


Βαρύτατες ευθύνες επωμίζεται και το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αδιαφορία που επιδεικνύει μπροστά στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των φασιστοειδών της "Χρυσής Αυγής". Οπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, όταν η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για τη σύλληψη των τραμπούκων που είχαν επιτεθεί προχτές σε μέλη της ΚΝΕ, στο κέντρο της Αθήνας, δε βρήκε την πρέπουσα υποστήριξη, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για... νόμιμο σύλλογο!


Η φασιστική επίθεση εναντίον μιας ομάδας μελών της ΚΝ,Ε που έκανε αφισοκόλληση επί της 3ης Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε προχτές γύρω στις 8.30 το βράδυ. Δέκα άτομα, μέλη της "Χρυσής Αυγής", ακολουθούσαν τους ΚΝίτες σχίζοντας τις αφίσες και προκαλώντας με τη στάση τους.


Οταν τα μέλη της ΚΝΕ ρώτησαν τους "Χρυσαυγίτες" για ποιο λόγο σχίζουν τις αφίσες, αυτοί απάντησαν ότι όλα τα οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής είναι "δικά τους" και ότι δεν επιτρέπεται να κολλάει κανείς αφίσες, κοντά στα γραφεία τους.


Στην έκκληση των ΚΝιτών να συζητήσουν το θέμα, οι τραμπούκοι απάντησαν ότι είναι φασίστες και δεν κάνουν καμιά συζήτηση. Αμέσως μετά επιτέθηκαν στην ομάδα των αφισοκολλητών, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις από αυτούς.


Παρών στο περιστατικό ήταν και ένας αστυνομικός που κάλεσε τους ΚΝίτες να φύγουν και να μη δώσουν σημασία. Αμέσως μετά οι φασίστες μπήκαν στην πολυκατοικία που έχει έδρα η εφημερίδα της "Χρυσής Αυγής" (3ης Σεπτεμβρίου 19) για να αποφύγουν πιθανή σύλληψη.


Στο χώρο της συμπλοκής κατέφθασαν περίπου 10 αστυνομικοί, χωρίς όμως να μπουν στο κτίριο. Αργότερα το βράδυ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου μαζί με τον προϊστάμενο της Ασφάλειας Ομονοίας Τασιγιώργο Αναστάσιο μπήκαν στο κτίριο στο οποίο κατέφυγαν τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" για να διαπιστώσουν αν μέσα εκεί βρίσκονταν ακόμη οι τραμπούκοι. Δεν μπήκαν όμως στα γραφεία της εφημερίδας της "Χρυσής Αυγής" γιατί δεν υπήρχε ένταλμα από τον εισαγγελέα. Με βάση τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων εκδόθηκαν από την Αστυνομία αναζητήσεις για τη σύλληψη των δραστών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα περιπολικό της Αστυνομίας παρέμενε έξω από τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής", χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οι δράστες.
    
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
19/11/2002
 -- Νέα εγκληματική επίθεση της «Χρυσής Αυγής»
30/4/2002
 -- Συγκέντρωση κατά της «Χρυσής Αυγής»
30/6/1998
 -- Μηνύθηκαν οι "χρυσαυγίτες"
31/7/1997
 -- Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη της ΚΝΕ
23/4/1997
 -- Διώκτες Κνιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ