29 Μαρ 2012

Νέα εγκληματική επίθεση της «Χρυσής Αυγής»


Νέα εγκληματική επίθεση της «Χρυσής Αυγής»

Μέλη της νεοναζιστικής ομάδας επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε ομάδα νεαρών, τραυματίζοντας ένα φοιτητή με μαχαίρι και ξυλοκοπώντας άγρια μια κοπέλα


Νέα εγκληματική επίθεση από τη νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Θύματά τους αυτήν τη φορά μία παρέα πέντε νεαρών ατόμων (τέσσερις κοπέλες και ένα αγόρι), οι οποίοι, φεύγοντας από το Πολυτεχνείο, έπεσαν σε ενέδρα των φασιστοειδών, στη διασταύρωση των οδών Γ` Σεπτεμβρίου και Σολωμού. Οι νεοναζί μαχαίρωσαν στο πόδι τον 20χρονο φοιτητή του Πολυτεχνείου Πάρη Χρυσό και ξυλοκόπησαν άγρια την Χρυσάνθη Τσιμπίδου. Οι δύο νέοι μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό», απ' όπου η κοπέλα εξήλθε έπειτα από την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο φοιτητής κρατήθηκε μέσα το βράδυ για προληπτικούς λόγους, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση της ομάδας των «Χρυσαυγιτών» (10 - 15 άτομα) εξελίχθηκε μπροστά σε αστυνομικούς, οι οποίοι στις εκκλήσεις των θυμάτων, αλλά και περαστικών για βοήθεια απάντησαν ότι «δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα». Σύμφωνα με την αστυνομία, μπροστά στο συμβάν ήταν δύο τροχονόμοι, οι οποίοι, αφ' ενός, ειδοποίησαν την Αμεση Δράση και, αφ' ετέρου, προσπάθησαν να εμποδίσουν την επίθεση των τραμπούκων.


Το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία συνέλαβε τον Θεόδωρο Μαγκώτσο του Επαμεινώνδα, 27 ετών, ως έναν από τους συνένοχους της επίθεσης, ενώ αναζητούνται οι Δημήτρης Παπαγεωργίου του Ιωάννη ετών 22 και ο Χαράλαμπος Κουσουμβρής του Γερασίμου 30 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι ο Χ. Κουσουμβρής είναι σεσημασμένος για την εγκληματική του δράση, αφού του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με τριετή αναστολή για την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό πέντε μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ), οι οποίοι διένειμαν την εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» στις 6-4-1996 στην πλατεία Κυψέλης.


Εναντίον του Θ. Μαγκώτσου, ασκήθηκε ποινική δίωξη απλώς για βαριά και απλή σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος, παρόλο που ο Π. Χρυσός τραυματίστηκε με μαχαίρι. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Τις ίδιες κατηγορίες με τον Θ. Μαγκώτσο, αντιμετωπίζουν και οι Χ. Κουσουμβρής και Δ. Παπαγεωργίου, που φέρονται να ενέχονται στον περιστατικό με τον τραυματισμό του φοιτητή.


Την ένοπλη επίθεση των φασιστών της «Χρυσής Αυγής» κατήγγειλε, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι «το λαϊκό κίνημα και το κίνημα της νεολαίας δεν τρομοκρατούνται. Δίνουν την απάντησή τους με ανάπτυξη της αλληλεγγύης, με τη μαζικοποίηση, οργάνωση και περιφρούρηση των αγώνων, με τη ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων τους».


Την επίθεση κατήγγειλαν, επίσης, ο ΣΥΝ και η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.
    
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
22/10/2005
 -- Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός θύμα φασιστοειδών
10/12/2002
 -- Προφυλακίστηκε «Χρυσαυγίτης»
11/1/2001
 -- Μεθοδευμένη προσπάθεια παραγραφής;
3/10/2000
 -- Αναβλήθηκε πάλι η δίκη των «Χρυσαυγιτών»
30/6/1998
 -- Μηνύθηκαν οι "χρυσαυγίτες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ