20 Μαρ 2012

Προεκλογικές δηλώσεις απο το ελληνικό κεφάλαιο


Προεκλογικές δηλώσεις απο το ελληνικό κεφάλαιο 



 Άμεση προεκλογική παρέμβαση έκανε σήμερα η ελληνική αστική τάξη και το ελληνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, μέσω του εκπροσώπου της, βιομήχανο και πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλο, ο οποίος φυσικά και έδωσε την στήριξή του στα δικά του, παλαιά και καινούργια αστικά κόμματα, τα οποία τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας καλώντας παράλληλα την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους "να αποδοκιμάσει τα κόμματα της σταλινικής και μηδενιστικής αριστεράς που οδηγούν τη χώρα έξω απ΄ την Ευρώπη".


 Δήλωσε επίσης πως "Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός, πέρα από τις στενές κομματικές επιλογές οι επερχόμενες εκλογές έχουν το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος. Όχι υπέρ ή κατά του μνημονίου όπως θα ήθελαν μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα είναι Ευρώπη ή χάος. Μέσα στην Ευρώπη η δοκιμασία που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί, έξω από την Ευρώπη η φτώχεια θα είναι οριστική."


 Τι να πει ο άνθρωπος, τα συμφέροντα της τάξης του υπερασπίζεται και πολύ καλά κάνει. Για αυτόν το δίλημμα είναι πράγματι ... Ευρώπη, καπιταλισμός, αστική εξουσία και κέρδη ή το χάος. Όταν λέει πως έξω απο την Ευρώπη η φτώχεια θα είναι οριστική, εννοεί την χρεωκοπία της τάξης του, την χρεωκοπία των μονοπωλίων που κρατούν δέσμια την χώρα και όχι την φτώχεια του ήδη χρεωκοπημένου ελληνικού λαού.




 Αντίθετα όμως, για τους εργαζόμενους στους οποίους απευθύνεται ο πρόεδρος του Σύνδεσμου Βιομηχάνων, το δίλημμα είναι αντίστροφο και συνοψίζεται ως εξής ... φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση ή αποδεσμευση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, σοσιαλισμός και λαϊκή εξουσία. Κάτι το οποίο φυσικά σημαίνει πως το κηφηναριό των Δασκαλόπουλων, εκτός από ότι θα πρέπει να δουλέψει για πρώτη φορά στην ζωή τους, θα βρεθούν απο κυρίαρχη τάξη και εξουσιαστές, στην θέση του εξουσιαζόμενου απο την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Εαν βέβαια γλιτώσουν απο τα χέρια των εργατών, που έκλεβαν τόσα χρόνια ...




Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει :


Χάος είναι η πείνα και η ανεργία που φέρνει η παρασιτική τάξη του κ. Δασκαλόπουλου μαζί με την ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η τρομοκρατία που ασκούν, οι μισθοί των 300€ και η επίθεση εναντίον των ναυτεργατών και όχι ο λαός και ο αγώνας του ενάντια στη βαρβαρότητα. Το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές είναι να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ και να είναι όσο το δυνατό πιο ασταθής η κυβέρνηση που θα προκύψει, άρα και πιο ασταθή τα πολιτικά στηρίγματα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. 
 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  Redfly  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ