20 Μαρ 2012

Χάλασαν το «διάλογο» για το πετσόκομμα των μισθών



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Χάλασαν το «διάλογο» για το πετσόκομμα των μισθών
Μαζική παρέμβαση χτες εργαζομένων και κυρίως νεολαίων του κλάδου στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
«Εσείς θέλετε δούλους, εμείς δεν είμαστε δούλοι», ξεκαθάρισαν οι εργαζόμενοι στους ξενοδόχους στη χτεσινή κινητοποίηση
Το «διάλογο» για τη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που επιχείρησαν να στήσουν, εννέα μήνες πριν τη λήξη της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι ξενοδόχοι και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου, «χάλασαν» χτες το πρωί εργαζόμενοι του κλάδου και κυρίως νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου της Αθήνας και πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στα γραφεία των ξενοδόχων στη Σταδίου.
Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ δεν εμφανίστηκαν στη συνάντηση, με το πρόσχημα, όπως οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων δήλωσαν, ότι συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο. Είναι σίγουρο πάντως, ότι προσπαθούν να αποφύγουν την χλεύη και την οργή των εργαζομένων του κλάδου τα δικαιώματα του οποίου ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός παζαρεύει για ακόμα μια φορά στο όνομα της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των ξενοδόχων.
«Η προσπάθειά σας θα πέσει στο κενό. Δεν θα επιτρέψουμε να ακουμπήσετε ούτε μισό "σεντ" από το μισθό των εργαζομένων», διεμήνυσε στους εκπροσώπους των ξενοδόχων ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου της Αθήνας. Ο Χρήστος Κατσώτης, στέλεχος της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων δήλωσε χαρακτηριστικά προς τους ξενοδόχους: «Εσείς θέλετε δούλους. Εμείς δεν είμαστε δούλοι. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας. Εχουμε πόλεμο και η εργατική τάξη αυτήν την μάχη θα την δώσει. Θα το πληρώσετε ακριβά αυτό που επιχειρείτε να κάνετε. Μην τολμήσετε να πειράξετε τους μισθούς των εργαζομένων».
Εκβιάζουν οι ξενοδόχοι
Ο Γιάννης Ρέτζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων(ΠΟΞ), ομολόγησε ότι η μείωση των μισθών των εργαζομένων είναι αναπόφευκτη. Μάλιστα, κατέφυγε σε νέους εκβιασμούς για να εγκλωβίσει στην άθλια λογική του «μικρότερου κακού». Είπε πως όποιος σταθεί εμπόδιο στο «διάλογο» θα φέρει ευθύνη για κάθε εξέλιξη, εννοώντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να διαλέξουν αν οι μισθοί τους θα πετσοκοπούν με το νέο νόμο ή μέσα από «διάλογο», δηλαδή και με τη δική τους υπογραφή στην θανατική τους καταδίκη. «Μεταξύ μας υπάρχουν και κάποιοι που δεν το θέλουν (σ.σ. εννοούσε το ύψος της μείωσης των μισθών όπως ο τελευταίος νόμος επιτάσσει) και αν δεν περπατήσει ο "διάλογος" πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει αυτό που εσείς περιγράψατε λίγο πριν και θα φταίτε εσείς για αυτό», είπε!
Δηλαδή ο πρόεδρος της ΠΟΞ καλεί σε υπογραφή σύμβασης που θα προβλέπει σε κάθε περίπτωση μείωση των μισθών, αλλά θα είναι «διαπραγματεύσιμη». Θέλουν δηλαδή τη συναίνεση των εργαζομένων με τον εκβιασμό «του λιγότερου κακού», προκειμένου έτσι να εξασφαλίσουν και την απαιτούμενη «εργασιακή ειρήνη» πριν μάλιστα την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου που η κερδοφορία τους είναι υψηλή.
Το συνδικάτο της Αθήνας με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, κανένας συνδικαλιστής δεν έχει την εξουσιοδότηση να υπογράψει τη νέα σφαγή των εργαζομένων του κλάδου. Τα σωματεία γεννήθηκαν από την ανάγκη των εργατών για οργάνωση, προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων τους». Καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν με την ταξική τους ψήφο στο συνδικάτο στην ανασύνταξη του κινήματος, στην συγκέντρωση δυνάμεων που από αύριο θα δώσουν τη μάχη για ΣΣΕ των αναγκών τους, όχι μόνο χωρίς μείωση μισθών, αλλά και κάλυψη όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι από την αντιλαϊκή πολιτική και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι το συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία σαν μια γροθιά θα δώσουν την απάντηση που πρέπει σε ξενοδόχους και Ομοσπονδία με συντονισμό του αγώνα με άλλους κλάδους, πολύμορφες και συνεχείς κινητοποιήσεις για να μην περάσει καμία μείωση μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ