20 Μαρ 2012

Το «Αυγό του φιδιού» φωλιάζει πλέον στα γήπεδα


Το «Αυγό του φιδιού» φωλιάζει πλέον στα γήπεδα
Τα τραγικά επεισόδια, που σημειώθηκαν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας - Ελλάδας, ούτε κεραυνός εν αιθρία ήταν, ούτε μεμονωμένα. Αποτελούν μία ακόμη έκφραση της δράσης των φασιστικών οργανώσεων, οι οποίες από καιρό έχουν εισβάλλει και μέσα στα γήπεδα και έχουν καταστεί πια μια διαρκής απειλή, προειδοποιώντας μάλιστα ωμά το πού και πότε θα χτυπήσει!
Το βασικό «πολιορκητικό κριό» της εθνικιστικοφαστικής αυτής προκλητικής εφόδου στα γήπεδα - κυρίως στα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου - αποτελεί ο «Σύνδεσμος Φιλάθλων Εθνικών Ομάδων» με τη χαρακτηριστική επωνυμία «Γαλάζια Στρατιά».
Η «Γαλάζια Στρατιά» επισήμως εμφανίζεται να διαθέτει γραφεία στη συμβολή των οδών Πρόκλου και Αρχύτα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αλλά και ιστοσελίδα στο Ιντερνετ. Τα ίδια όμως τα κορυφαία μέλη της «Γαλάζιας Στρατιάς» σε συνέντευξή τους στο εθνικιστικού περιεχομένου περιοδικό «Αντεπίθεση», ομολογούν ότι πίσω τους δεν κρύβονται άλλοι από τους φασιστοειδείς νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» που στρατολογούν μέλη για λογαριασμό της. Συγκεκριμένα δηλώνουν ότι για την εξάπλωσή τους από το Παγκράτι σε όλο το Λεκανοπέδιο «βοήθησε η εφημερίδα "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει παραχωρήσει και ειδικό χώρο στην αθλητική της σελίδα» γι' αυτούς. Στην ερώτηση αν είναι εθνικιστές, όπως τους κατηγορούν, απαντούν απερίφραστα: «Η απάντηση είναι ναι»!
Προκαλούν για το σημερινό παιχνίδι
Η ίδια η «Χρυσή Αυγή» στο τεύχος της 1ης Ιούλη 2004 διαθέτει μια ολόκληρη σελίδα (σελίδα 9) προκειμένου να παρουσιάσει την προκλητική δράση της «Γαλάζιας Στρατιάς» τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ δεν παραλείπει να προαναγγείλει νέα προκλητική εμφάνιση και μάλιστα για το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής με το αντίστοιχο συγκρότημα της Τουρκίας. «Υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο, στο παιχνίδι με την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα...
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «Γαλάζια Στρατιά» έκανε την παρθενική της εμφάνιση το Μάρτη του 2000 στο ματς Ελλάδα - Γερμανία με περίπου 200 άτομα που βρίσκονταν στο γήπεδο με σβάστικες που χαιρετούσαν ναζιστικά. Μερικοί μάλιστα από αυτούς έσπασαν στο ξύλο δύο 12χρονα παιδιά επειδή ήταν Αλβανοί. Ανάλογες εμφανίσεις έκαναν έκτοτε τον Οκτώβρη του 2000 στο ματς Ελλάδα - Φινλανδία, το Νοέμβρη του 2001, όταν εξήντα περίπου μέλη της διαδήλωσαν έξω από την ΕΠΟ κατά της κοινής υποψηφιότητας Ελλάδας - Τουρκίας για τη διοργάνωση του Euro 2008, αλλά και φέτος το καλοκαίρι όταν μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα εμφανίστηκαν οργανωμένα στην Ομόνοια ξυλοκοπώντας πολλούς μετανάστες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ