28 Μαρ 2012

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: «Προωθούν (...) την υποβολή από την 1η Ιουλίου, ανά μήνα των Ανακεφαλαιωτικών Περιοδικών Δηλώσεων με υποχρεωτική τη δήλωση και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών (...) την καταβολή των εισφορών και των μισθών υποχρεωτικά μέσω τραπεζών (...) Αν προκύπτει διαφορά ανάμεσα σε όσα δηλώθηκαν και σε εκείνα τα οποία καταβλήθηκαν θα εκδίδεται και θα επιδίδεται Πράξη Οφειλής και οι παροχές των ασφαλισμένων θα δίνονται μόνο μετά την παραλαβή της σχετικής πράξης από τον υπόχρεο εργοδότη» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ...: «Θα υπάρχει αναφορά και στην προοπτική κατάργησης των φοροαπαλλαγών με την πρόβλεψη αντικατάστασής τους από κοινωνικά επιδόματα για τους οικονομικά ασθενέστερους» (το θέμα στα ΝΕΑ).
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ: «Φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα μεγαλύτερα από 5.000 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά ετήσιο φόρο εισοδήματος από 50 έως και 700 ευρώ. Εάν έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα χρεωθούν με επιπλέον φόρους από 700 έως 900 ευρώ. Οσοι βαρύνονται με ένα ή δύο παιδιά και έχουν εισοδήματα πάνω από 7.000 και μέχρι 32.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους από 100 έως και 1.040 ευρώ. Οι φορολογούμενοι με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 15.000 έως 32.000 ευρώ θα πληρώσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος έξτρα φόρο κατά 540 έως και 2.750 ευρώ» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).
Ο,ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ: «Ο χαρακτηρισμός "ζούγκλα" είναι πλέον ανεπαρκής για να αποδώσει την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας (...) Καταγράφονται: εργαζόμενοι χωρίς να πληρώνονται. Πλήρης απασχόληση που μετατρέπεται σε μερική ή σε εκ περιτροπής εργασία, με ανάλογη μείωση αποδοχών. Προσλήψεις με το σταγονόμετρο και μόνο σε ευέλικτες μορφές εργασίας. Και ανασφάλιστη απασχόληση. Η μονομερής μετατροπή της πλήρους σε εκ περιτροπής εργασία (τετραήμερο ή τριήμερο) έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας καθώς το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 6.940% σε σχέση με το 2010» (το θέμα στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ).
Μ' ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ: «Παρ' όλη τη σκληρότητα των μέτρων λιτότητας (...) χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Η μεγάλη απειλή (...) ήταν και τώρα πλέον έχει γιγαντωθεί, οι ανάγκες υποστήριξης του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας (...) Ολόκληρη η Αριστερά, το σύνολο των συνδικαλιστών, οι διευθυντές των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, κάποιοι καθηγητές ή δήθεν "καθηγητές", η αγέλη των κίτρινων Μέσων Ενημέρωσης και βεβαίως, οι λαϊκιστές πολιτικοί έχουν ολόκληρη και αδιαίρετη την ευθύνη. Σε αυτούς πρέπει να τα ρίχνουν οι συνταξιούχοι και όσοι δικαίως περιμένουν ένα αξιοπρεπές κοινωνικό επίδομα και όχι σε όσους υποστηρίζουν την ανάγκη εξυγίανσης» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ