7 Αυγ 2012

Το πογκρόμ και η αθλιότητα


Το πογκρόμ και η αθλιότητα
Το πογκρόμ κατά των μεταναστών που εξαπέλυσε η κυβέρνηση καταγγέλθηκε ευθέως από το ΚΚΕ ως «επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης». Το ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση παράλληλα με το πογκρόμ «κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθύνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία». Με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλθηκε η κυβέρνηση πως «επιχειρεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της διακίνησης μεταναστών». Και ζητήθηκε το αυτονόητο, «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ».
Ε, τι ήταν να χαλάσει η μόστρα του Δένδια; Αστραψε και βρόντηξε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός. Και κατέφυγε στην προσφιλή μέθοδο της αθλιότητας. Προσέξτε συνειρμό που διαμορφώνει μια από τις κυβερνητικές εφημερίδες (ο «Αδέσμευτος») σε δισέλιδο αφιέρωμα: «Ο Δένδιας ξανακάνει την Αθήνα μητρόπολη (...) με τη γιγαντιαία επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς" αντιμετωπίζει το πρόβλημα (...)» «συνελήφθη (...) το κτήνος της Πάρου (...)».
***
Ετσι φύρδην μίγδην το έγκλημα στην Πάρο και οι διωγμένοι από τις πατρίδες τους μετανάστες μπαίνουν σ' ένα τσουβάλι παρανομίας προκειμένου να εμφανιστεί ο υπουργός ότι παράγει έργο. Κι αφού μπουν σ' ένα τσουβάλι οι «παράνομοι» το κάνει ακόμα χειρότερο χρεώνοντας στο ΚΚΕ ότι είναι «συνήγορος» των παρανόμων. Τέτοιο κατόρθωμα, δηλαδή τέτοιες αυθαίρετες ταυτίσεις, είχε κατορθώσει μέχρι τώρα μόνο ο Χρυσοχοΐδης με τη γνωστή δήλωσή του «δεν θα τον αφήσουμε να κυκλοφορεί ελεύθερος, ν' αλητεύει, να εγκληματεί!» με την οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει τον προηγούμενο Μάρτη τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ήθελε να στήσει σ' όλη τη χώρα. Λεπτομέρεια: Ούτε ο Χρυσοχοΐδης, ούτε ο Δένδιας, ούτε και τα παπαγαλάκια τους στον αστικό Τύπο βρήκαν αυτές τις μέρες μια στιγμή να θυμηθούν τους δυο Πακιστανούς εργάτες που σκοτώθηκαν στο Κρυονέρι όταν άφησαν τη δουλειά τους και την «παρανομία» τους και έτρεξαν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι Ελλήνων που είχαν εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό τους στις ράγες του τρένου.
***
Για το μηχανισμό που σκοτώνει λαούς στην Αφρική και την Ασία, προκαλώντας κύματα μεταναστών, είναι λεπτομέρεια η διαφορά ανάμεσα στο έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως αυτό στην Πάρο, και αυτό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «παρανομία», την ανάγκη δηλαδή εκατομμυρίων ανθρώπων που οι χώρες τους φλέγονται να βρουν αλλού καταφύγιο. Καθώς ετοιμάζονται για το νέο έγκλημα, την ανοιχτή πια επέμβαση στη Συρία, επιχειρούν παράλληλα να καθαρίσουν την αυλή τους από ενοχλητικά θέματα όπως οι άνθρωποι χωρίς χαρτιά, οι μετανάστες δηλαδή που στάλθηκαν στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της προηγούμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Γνωρίζουν αυτό που εντοπίζει το ΚΚΕ: «Το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αγριότητας, βαρβαρότητας στα θύματα». Κι επειδή έχουν τεράστιες ευθύνες για την ανοχή - τουλάχιστον - που δείχνουν στα πραγματικά εγκληματικά κυκλώματα, επιχειρούν να πουλήσουν προστασία στην κοινωνία πατώντας επί μεταναστών.
Το έγκλημά τους, η πολιτική τους δηλαδή που ισοδυναμεί με έγκλημα, δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με πογκρόμ κατά των μεταναστών σήμερα, ποιος ξέρει κατά ποιου άλλου αύριο.

2 σχόλια:

  1. "Ετσι φύρδην μίγδην το έγκλημα στην Πάρο και οι διωγμένοι από τις πατρίδες τους μετανάστες μπαίνουν σ' ένα τσουβάλι παρανομίας".
    Ωραία, αυτοί τσουβαλιάζουν το έγκλημα της Πάρου με τους "διωγμένους από τις πατρίδες τους μετανάστες". Ο Ριζοσπάστης όμως που δεν έγραψε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΑΔΑ για το έγκλημα της Πάρου, μήπως μαζί με τους "διωγμένους" έβγαλε από το τσουβάλι και τον εγκληματία της Πάρου, μόνο και μόνο επειδή είναι κι αυτός "διωγμένος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ολοι οι ελληνες βιαζουν τα παιδια τους γιατι το εκανε ο Δουρης

      Διαγραφή

TOP READ