7 Αυγ 2012

ΟΠΑΠ - «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΓΙΑ ΟΛΑ Μόνοι κερδισμένοι οι επιχειρηματίες που θα έχουν την «μπάνκα »



ΟΠΑΠ - «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΓΙΑ ΟΛΑ
Μόνοι κερδισμένοι οι επιχειρηματίες που θα έχουν την «μπάνκα »
Sportidea
Εγινε κι αυτό... Αντί να πάμε σε μέτρα κοινωνικά για σταθερή δουλιά, μόρφωση, υγεία, πολιτισμό, λαϊκό αθλητισμό, με τον περιορισμό ως και την εξάλειψη του τζόγου γενικά από τη ζωή του λαού μας (Χρηματιστήριο, καζίνα, Ιντερνετ, ΚΙΝΟ, «Φρουτάκια», «Πάμε Στοίχημα»), στα πλαίσια της λεγόμενης και νεοφερμένης «παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης οικονομίας της αγοράς» του «ανταγωνισμού» των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματιών, παραδίδεται από την κυβέρνηση «άνευ όρων» ο πιο κερδοφόρος κρατικός τζόγος του ΟΠΑΠ στους γνωστούς - άγνωστους μεγάλους ιδιώτες του εμπορευματοποιημένου πλέον «επαγγελματικού αθλητισμού». Και μάλιστα με συνοδευτικό φιλέτο το «Πάμε Στοίχημα», που βλάπτει σοβαρά την υγεία και την τσέπη των ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων. Το μαγείρεψε σιγά - σιγά η προηγούμενη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση και μας το σερβίρισε με ταχύτητα η σημερινή, στην προσπάθειά της να αφανίσει του «νταβατζήδες» και να επανιδρύσει ένα πιο διεφθαρμένο κράτος.
Αλλη μια σκανδαλώδης πολιτική επιλογή υπέρ μιας ολιγαρχίας παλιών και νέων νταβατζήδων του πλούτου, που θα τους δώσει κι άλλα αμύθητα κέρδη και δύναμη εξουσίας στα κέντρα αποφάσεων από έναν τζόγο χωρίς περιορισμούς και έλεγχο. Και η αγάπη προς τα παιδιά και τους νέους της πατρίδας μας, που τόσο υποκριτικά δηλώνουν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων της εξουσίας με τους παρατρεχάμενους ειδικούς, μετατρέπεται με τον πιο κυνικό τρόπο σε απαξίωση και εγκατάλειψη της νεολαίας μας. Και στο συνταγματικό δικαίωμα για άθληση της νεολαίας με τη μέριμνα του κράτους (που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του λαού μας), και που καταπατείται, πώς απαντάνε οι «συνταγματολόγοι φωστήρες» της «παγκοσμιοποίησης» και της «καπιταλιστικής ενοποίησης»;
Μας έλεγαν με την καθημερινή προπαγάνδα τους, παίξτε ΠΡΟ-ΠΟ και τα άλλα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, για τον αθλητισμό και τα νιάτα, για να έχουμε γήπεδα, προπονητήρια, επιστημονική υποστήριξη και όλες τις παροχές για να αθλούνται όλα τα παιδιά και οι νέοι της πατρίδας μας...
Η ζωή όμως έδειξε ότι όλα αυτά τα χρόνια της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ ήταν άνθρακες ο θησαυρός για τον ελληνικό λαϊκό αθλητισμό και τους εθελοντές εργάτες των ερασιτεχνικών σωματείων, που προσπαθούν να διαδώσουν, να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τον αθλητισμό. Απ' αυτά τα τεράστια κέρδη ένα μέρος δινόταν στον αθλητισμό, αφού το μεγάλο κομμάτι της πίτας το διέθεταν οι μέχρι τώρα αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες για άλλους σκοπούς. Δηλαδή, από την πίσω πόρτα στους μεγάλους επιχειρηματίες που έχουν διεισδύσει από το 1979 στον εμπορευματοποιημένο «επαγγελματικό αθλητισμό». Καταστρατηγώντας ακόμα κι αυτούς τους νόμους, με διάφορες υπουργικές αποφάσεις, χαρισματικές ρυθμίσεις, «άρθρο 44» κλπ.
Το αποτέλεσμα αυτής της σκανδαλώδους αντιλαϊκής πολιτικής θα είναι:
1. Η ακόμα πιο βαθιά και ασφυκτική εξάρτηση όλων όσοι θα συμμετέχουν σαν δορυφόροι στο «Πάμε Στοίχημα» (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, εθνικές εκλογές για ανάδειξη κυβερνήσεων κλπ.) στα αφεντικά του «τζόγου», μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
2. Το κυνήγι του κέρδους για τα αφεντικά του τζόγου θα βαθαίνει ακόμα την καχυποψία και την αναξιοπιστία των πρωταθλημάτων στους φιλάθλους και το λαό μας, φαινόμενο που το συναντάμε συχνά - πυκνά στα ελληνικά, αλλά και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
3. Το πιο ανησυχητικό, ότι διαβρώνεται η συνείδηση των παιδιών και νέων ανθρώπων όλο και περισσότερο μέσα από τον άγριο τζόγο και με τη βοήθεια της προπαγάνδας των ΜΜΕ που ανήκουν κι αυτά στα αφεντικά του τζόγου, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση στον νέο άνθρωπο ότι μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό, ακόμα με τις πιο βρώμικες συναλλαγές.
4. Ο ελληνικός λαϊκός αθλητισμός θα συρρικνωθεί και θα φτάσει στο πιο κατώτατο όριο της φτώχειας.
Ποιος ωφελήθηκε μέχρι τώρα και ποιος θα ωφεληθεί από εδώ και πέρα με την ιδιωτικοποίηση του τζόγου;
Αφού το ίδιο το κράτος με τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις έχει οδηγήσει τον ερασιτεχνικό λαϊκό αθλητισμό στη φτώχεια και το μαρασμό και το λαό σε ηθική και οικονομική εξαθλίωση με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ευάλωτος στο «θαύμα» του εύκολου πλουτισμού μέσα από τον τζόγο (άλλωστε τα στοιχεία που δόθηκαν τελευταία μάς κατατάσσουν πρώτους στην Ευρώπη στον τζόγο), ο μόνος που ωφελείται από τον τζόγο είναι αυτός που τον διοργανώνει, δηλαδή αυτός που έχει την «μπάνκα». Είτε είναι διαχειριστές της αστικής κρατικής εξουσίας, είτε είναι τα ίδια τα αφεντικά τους, οι ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες «σωτήρες».
Γι' αυτό ο μόνος δρόμος που μας απομένει, είναι να απαλλαγούμε απ' αυτή τη χρόνια «ομηρία» και να κάνουμε την έξοδο των «ελεύθερων πολιορκημένων», δημιουργώντας ένα παλλαϊκό αθλητικό μέτωπο που θα αντιστέκεται και θα αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή εργασία στους νέους, για μόρφωση, για υγεία και λαϊκό πολιτισμό και αθλητισμό.

Κώστας ΛΕΒΕΝΤΗΣ
ΓΓ Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, μέλος Αθλητικής Επιτροπής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ