23 Δεκ 2011

Βουτιά 13,4% τον Οκτώβρη



Βύθιση 26,4% στις νέες παραγγελίες
Στην κατρακύλα και με επιταχυνόμενους τους ρυθμούς συνεχίζουν οι δείκτες μέτρησης της οικονομικής δραστηριότητας, συνολικά, και το παραγόμενο ΑΕΠ, σε μια εξέλιξη που «διαψεύδει» όλες τις εκτιμήσεις κυβέρνησης και ιμπεριαλιστικών Οργανισμών τόσο για τη διάρκεια όσο και για το βαθμό όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Η συρρίκνωση του επιπέδου της λαϊκής κατανάλωσης καταγράφεται ακόμη και στον τζίρο της ντόπιας βιομηχανίας και αυτό παρά και τη εμφανιζόμενη διόγκωσή του μετά τις απανωτές ανατιμήσεις των παραγόμενων εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), για το μήνα Οκτώβρη του 2011, ο τζίρος των βιομηχάνων (πωλήσεις) στην ντόπια αγορά έκανε βουτιά 13,4%, με το ρυθμό πτώσης στο σύνολο των πωλήσεων (εσωτερική και εξωτερική αγορά) να διαμορφώνεται στο 6,3%. Σε μέσα επίπεδα για το τελευταίο 12μηνο, ο συνολικός τζίρος των ντόπιων βιομηχανιών εμφανίζεται διογκωμένος, εξαιτίας των πολύ μεγάλων ανατιμήσεων, που καταγράφηκαν στους προηγούμενους μήνες στον κλάδο της ενέργειας. Η κατρακύλα προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στην εσωτερική αγορά. Για το μήνα Οκτώβρη, εμφανίζονται ρυθμοί: Διαρκή καταναλωτικά αγαθά: 25,2%, κεφαλαιουχικά αγαθά: 10,2%, ενδιάμεσα αγαθά: 19,7%, μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά: 12,2%.
Ο «δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία» που αποτελεί ένδειξη για το μελλοντικό επίπεδο της παραγωγής βυθίστηκε 26,4% στην ντόπια αγορά και 15,8% συνολικά (εσωτερική εξωτερική αγορά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ