14 Φεβ 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η σαπίλα ... ξεχειλίζει



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η σαπίλα ... ξεχειλίζει
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Η βρετανική «δημοκρατία» αυτοαποκαλύπτει τη σαπίλα της μέσα από το σκάνδαλο για τις δαπάνες βουλευτών: δύο λόρδοι αποβάλλονται για ένα εξάμηνο από τη Βουλή των Λόρδων, για πρώτη φορά από το 17ο αιώνα, γιατί χρηματίστηκαν αδρά προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις και να προωθήσουν αλλαγές σε νομοσχέδια... Βουλευτές και υπουργοί συνεχίζουν να παραιτούνται υπό το βάρος των αποκαλύψεων για «βουλευτικά έξοδα», όπως οι 6.500 λίρες που ζήτησε ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ώστε να τα καταβάλει στον αδελφό του... για συνεργείο καθαρισμού.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Μάικλ Μάρτιν, παραιτήθηκε - εδώ και 300 χρόνια έχει να σημειωθεί αντίστοιχη παραίτηση - καθώς όχι μόνο προσπάθησε να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση στοιχείων, αλλά κάλεσε άμεσα και τη συνδρομή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθεί η δημοσιοποίησή τους...
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται στο ναδίρ, ανατρέποντας μια παράδοση αιώνων, ανακοίνωσε τη δημιουργία «ανεξάρτητου σώματος» ως δήθεν μέτρο εξυγίανσης που θα επιβλέπει υποτίθεται τις βουλευτικές δαπάνες και θα διαχειρίζεται ένα νέο σύστημα επιχορηγήσεων. Μέχρι στιγμής τρεις βουλευτές των Εργατικών έχουν «καρατομηθεί» στη δίνη του σκανδάλου, ανάμεσά τους ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Σαχίντ Μαλίκ, ο οποίος αποπέμφθηκε την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή του σχετικού πορίσματος. Οι Συντηρητικοί, από την πλευρά τους, που ακολούθησαν την ίδια ακριβώς «απολύτως νομότυπη διαδικασία - ένας βουλευτής έχει ήδη παραιτηθεί - διά του αρχηγού τους Ντέιβιντ Κάμερον ζητούν την άμεση προκήρυξη βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το Ιούνη του 2010. Πάντως τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται μια μεγάλη αποστροφή της κοινής γνώμης απέναντι και στους εταίρους του βρετανικού δικομματισμού.
  • Νέα ερωτήματα για το επίπεδο ασφαλείας που τηρεί το βρετανικό υπουργείο Αμυνας προκύπτουν από την παραδοχή του, ότι τα τελευταία 12 χρόνια σημειώθηκαν 9 διαρροές ραδιενεργών αποβλήτων από πυρηνικά υποβρύχια. Δύο από τις διαρροές αυτές δεν είχαν ποτέ αποκαλυφθεί ως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ