14 Φεβ 2012

ΝΑΤΟ - ΕΛΙΑΜΕΠ Σεμινάριο χειραγώγησης νεανικών συνειδήσεων



ΝΑΤΟ - ΕΛΙΑΜΕΠ
Σεμινάριο χειραγώγησης νεανικών συνειδήσεων
Διοργανώνεται την Πέμπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα του γγ της λυκοσυμμαχίας
Από πρόσφατη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Motion Team
Στην Αθήνα φθάνει την Πέμπτη ο γγ του ΝΑΤΟΑντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο πλαίσιο επίσκεψης στην ελληνική και την τουρκική πρωτεύουσα, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το Μάη στο Σικάγο των ΗΠΑ. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σχετικά με την υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος, αλλά και ειδικά ζητήματα επιχειρησιακού ενδιαφέροντος.
Για την εμπέδωση των όσων προωθεί ο γγ του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικών Αθηνών, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, ημερίδα με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: Παρόν και μέλλον», όπου θα μιλήσει ο Α. Ράσμουσεν.
Στην ατζέντα των συνομιλιών με τον γγ του ΝΑΤΟ σε Αθήνα και Αγκυρα περιλαμβάνονται η επιτάχυνση των τεχνικών ζητημάτων αναφορικά με την «αντιπυραυλική ασπίδα», την«ενεργειακή ασφάλεια», τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την υλοποίηση της νέας στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ, με τη μείωση των στρατηγείων και την ενίσχυση μιας πιο συγκεντρωτικής δομής διοίκησης, όπως και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και το Ιράν.
Αξιοπρόσεκτο είναι πως στην ημερίδα της Πέμπτης, την οποία διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καλούνται να παρακολουθήσουν και φοιτητές, στους οποίους στο τέλος η λυκοσυμμαχία θα δώσει και πιστοποιητικό παρακολούθησης! Το γεγονός και μόνο ότι θεωρείται κίνητρο για την προσέλκυση φοιτητών η χορήγηση «πιστοποιητικού», σημαίνει ότι αναγορεύεται σε «προσόν» για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους η γνώση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και κυρίως η ενσωμάτωση σ' αυτή και η υπηρέτησή της.
Είναι και αυτό ένα δείγμα της πολυπλόκαμης ενσωμάτωσης της Ελλάδας στη στρατηγική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των μεθόδων που χρησιμοποιούν διάφορα «ιδρύματα», που αναπαράγουν την ιμπεριαλιστική πολιτική και προπαγάνδα, «ψαρεύοντας» για χειραγώγηση λαϊκές και νεανικές συνειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ