18 Ιαν 2012

ΔΕΗ: Έστειλε και στην Κέρκυρα τις εντολές διακοπής - Υψώνουν... τοίχος προστασίας οι Λαϊκές Επιτροπές



Ομάδες περιφρούρησης κατά των συνεργείων της ΔΕΗ, στήνουν οι κάτοικοι και τα μέλη των διαφόρων Λαϊκών Επιτροπών κατά του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτροδότησης.

Ήδη και στην Κέρκυρα, έχουν καταφτάσει στην ΔΕΗ τα πρώτα ειδοποιητήρια διακοπής της ηλεκτροδότησης και απ’ ότι φαίνεται, οι πρώτοι που απειλούνται άμεσα είναι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Ξεκάθαρες κουβέντες από λαϊκές επιτροπές και ΠΑΜΕ
Το πρωί της Τρίτης, δεκάδες μέλη των λαϊκών επιτροπών που έχουν συσταθεί και στην Κέρκυρα καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ στην Κέρκυρα.
Παράλληλα, οι επικεφαλείς των επιτροπών μαζί με στελέχη του ΠΑΜΕ, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της επιχείρησης προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις γύρω από τις φημολογούμενες διακοπές ηλεκτροδότησης σε πελάτες που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με τα μέλη των επιτροπών, ο Δ/ντης της ΔΕΗ, τους ενημέρωσε πως και στην Κέρκυρα έχουν ήδη φτάσει οι πρώτες εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης σε συγκεκριμένους πελάτες.
Όπως μετέφεραν τα μέλη των επιτροπών που συμμετείχαν στην συνάντηση, οι πρώτοι καταναλωτές που απειλούνται άμεσα από τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι οι επαγγελματικοί χώροι και όχι οι οικιακοί, χωρίς όμως ο Δ/ντης να διευκρινίσει εάν οι διακοπές αυτές αφορούν παλαιότερες οφειλές προς τη ΔΕΗ ή τους τελευταίους λογαριασμούς που συμπεριλάμβαναν και το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.
Ασπίδα προστασίας
Έτσι, αμέσως μετά την συνάντηση και αφού τα μέλη των επιτροπών, ζήτησαν από τον Δ/ντη της ΔΕΗ να μην κάνει πράξη τις εντολές της Κυβέρνησης επισημαίνοντας προς τον ίδιο και τους εργαζόμενους της επιχείρησης πως σε περίπτωση που υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές αυτές εντολές καθιστούν τους εαυτούς τους μέρος του συστήματος, διεμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση πως θα ξεκινήσουν ειδικές ομάδες περιφρούρησης για κάθε οικία και επιχείρηση που θα απειληθεί με διακοπή ηλεκτροδότησης.
«Πολλά από τα μέλη των επιτροπών είναι γνωστά στην τοπική μας κοινωνία όπως και τα τηλέφωνά μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα μέλη των λαϊκών επιτροπών προτρέποντας τους συμπολίτες μας που θα αντιμετωπίσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ να μην διστάσουν και να τους καλέσουν για βοήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ