18 Ιαν 2012

ΔΗΜ.ΑΡ. Επιδιώκει μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ


ΔΗΜ.ΑΡ.
Επιδιώκει μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ
Ορθάνοιχτη άφησε την πόρτα της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος τηςΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στα «Νέα», δείχνοντας ότι υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική με τη σοσιαλδημοκρατία και πως το κόμμα του επιζητά αναβαθμισμένο ρόλο στην αναμόρφωση και διαχείριση του αστικού συστήματος. Στην ερώτηση αν μετά τις εκλογές η ΔΗΜ.ΑΡ. θα συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ και με άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας, ο Φ. Κουβέλης απάντησε: «Ναι, βεβαίως».
Προηγούμενα είχε σκιαγραφήσει και τη βάση μιας τέτοιας συνεργασίας συνηγορώντας υπέρ των «μεταρρυθμίσεων», τοποθετώντας το χρέος στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και σαν προτεραιότητα την εκταμίευση της έκτης δόσης. Εφτασε ακόμα να χαρακτηρίσει τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη που σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό του λαού, σαν «ανάσα», εννοώντας προφανώς για το κεφάλαιο, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ..
Ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν τους αφήνει αδιάφορους η κυβερνητική εξουσία αλλά δεν πήραν μέρος στη συγκυβέρνηση γιατί «η συγκρότηση αυτού του τόξου απέκλεισε εκ των προτέρων τις άλλες πολιτικές δυνάμεις». Δήλωσε πάντως ότι ευχαρίστως θα συμμετείχαν αν είχε τα «χαρακτηριστικά της κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και πως σε κάθε περίπτωση «θα παρακολουθούμε, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας, τις διεκδικήσεις μας και θα στηρίζουμε ό,τι είναι χρήσιμο να στηριχθεί». Στην ερώτηση αν η ΔΗΜ.ΑΡ. θα ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης, απάντησε: «βεβαίως, εάν είναι σωστά, γιατί να μην τα ψηφίσουμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ