18 Ιαν 2012

Οι Ακροναυπλιώτες αιχμάλωτοι των Γερμανών



Οι Ακροναυπλιώτες αιχμάλωτοι των Γερμανών
Στις 6 Απρίλη 1941, έγινε η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Οι σιδερόφραχτες στρατιές των χιτλερικών παρελαύνουν. Οι πεμπτοφαλαγγίτες στρατηγοί υπογράφουν την άνευ όρων παράδοση. Στις 27 Απρίλη, οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Αθήνα.
Ο Τσολάκογλου και οι συν αυτώ γίνονται οι πρώτοι "Κουίσλιγκ" της Ελλάδας! Οι της "βασιλικής κυβερνήσεως", των συνεχιστών της "4ης Αυγούστου", φροντίζουν να το σκάσουν για να σωθούν!!
Φεύγουν αυτοί, αλλά αφήνουν άξιους συνεχιστές, που αγκαλιάζουν και υπηρετούν πιστά τον καινούριο ομογάλακτό τους, στις φασιστικές πρακτικές και ιδέες, "αφέντη".
Στο ιστορικό Ναύπλιο συντελείται ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έχει καταγράψει η ιστορία μας.
Με "πρωτόκολλο" και με όλη την επισημότητα της "παραλαβής" και της "παραδόσεως", οι "Ελληνικές Αρχές" μεταβιβάζουν στους Γερμανούς την κυριότητα του "Στρατοπέδου Κομμουνιστών Ακροναυπλίας" (αυτός είναι ο επίσημος τίτλος των φυλακών της Ακροναυπλίας, που ίδρυσε ο Μανιαδάκης το 1937). Και παραδίνουν στους κατακτητές 625 κομμουνιστές, που το μόνο τους "έγκλημα" ήταν η πίστη τους στα πανανθρώπινα ιδανικά της Αλήθειας και της προκοπής του λαού.
Εκείνη τη μέρα ξεκινάει το βασανιστικό μαρτύριο των 625 ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΩΤΩΝ, που η πορεία τους, τα μαρτύρια και η θυσία τους αποτελούν μια σημαντική σελίδα στην 80χρονη ιστορία του Κόμματός τους, του τιμημένου ΚΚΕ.
Θ. ΚΟΪΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ