12 Ιαν 2012

Αποκαλύψεις για το στήσιμο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων



ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Αποκαλύψεις για το στήσιμο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
ΣΟΦΙΑ.--
Οι προσπάθειες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να στήνουν σκηνικά βίας που να προλειαίνουν το έδαφος για επεμβάσεις, με κάθε λογής προσχήματα, όπως έγινε στα τέλη της δεκαετίας του '90 με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών, επανέρχονται στο προσκήνιο της δημοσιότητας μετά από δηλώσεις και ισχυρισμούς της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας και νυν ευρωβουλευτή Ναντέζνα Μιχαΐλοβα.
Η Μιχαΐλοβα, μιλώντας προχτές στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, υποστήριξε ότι το λεγόμενο «Σχέδιο Πέταλο» βάσει του οποίου οι σερβικές αρχές υποτίθεται έκαναν «εθνοκάθαρση» σε βάρος των Κοσσοβάρων Αλβανών, ήταν «έργο των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών και πιθανώς όχι του ίδιου του Μιλόσεβιτς».
Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η κρυφή ιστορία της "Επιχείρησης Πέταλο"», η πρώην αξιωματούχος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως το εν λόγω σχέδιο περιήλθε στην κατοχή της βουλγαρικής κυβέρνησης σαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών και ότι η ίδια το έδωσε στον Γερμανό τότε ομόλογό της Γιόσκα Φίσερ και σε άλλους ΝΑΤΟικούς εταίρους... «γιατί θεωρούσαμε υποχρέωσή μας να τους βοηθήσουμε»...
Η Μιχαΐλοβα δεν διευκρίνισε πότε παρέδωσε το φάκελο με τις πληροφορίες. Εντούτοις, το σχέδιο αυτό χρησιμοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου του 1999 από τον υπουργό Αμυνας της Γερμανίας Ρούντολφ Σάρπινγκ, ενώ «συμπτωματικά» η κυβέρνησή του δεχόταν έντονες επικρίσεις από μέρος του γερμανικού λαού για τη συμμετοχή του Βερολίνου στη φονική επέμβαση κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας (που εξαπολύθηκε τέλη Μάρτη 1999).
Οι ισχυρισμοί του Βερολίνου για την ύπαρξη «σχεδίου» του Μιλόσεβιτς για την «εθνοκάθαρση» Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο είχε διαψευστεί επανειλημμένα από το Βελιγράδι, ενίσχυσε την προπαγανδιστική «επιχειρηματολογία» των ιμπεριαλιστών περί δήθεν «ανθρωπιστικού πολέμου» που αξιοποιήθηκε για την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Μάλιστα ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες εξήρε την «καλή δουλειά» που έκανε ο Γερμανός υπουργός Ρ. Σάρπινγκ, λέγοντας πως «αν χάναμε την κοινή γνώμη στη Γερμανία, θα τη χάναμε σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ