12 Ιαν 2012

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ


Πάση θυσία κόντρα στην απεργία!
Αποκαλυπτικά όσα έγιναν στο σωματείο τεχνιτών και χειριστών του ΟΛΠ
Μετά από τέσσερις ψηφοφορίες, εκφυλισμό και πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που κράτησαν 6 ολόκληρες ώρες οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ «κατάφεραν» να φέρουν τη γενική συνέλευση των τεχνιτών και χειριστών του ΟΛΠ «στα μέτρα τους» και να μη ληφθεί απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 17 Γενάρη!
Αρχικά, οι τρεις παρατάξεις αρνήθηκαν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να θέσουν την πρόταση στη γενική συνέλευση, που ξεκίνησε 1 το μεσημέρι, να ληφθεί απόφαση για 24ωρη απεργία στις 17 Γενάρη. Κάτω από την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων, η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και «πήρε» την πλειοψηφία της συνέλευσης. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η παράταξη των «Ανεξάρτητων», που είναι ένα συνονθύλευμα από συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ, «ανακάλυψε» άρθρο στο καταστατικό ότι η ψηφοφορία είναι άκυρη, επειδή έπρεπε πρώτα η γενική συνέλευση να εγκρίνει αν θα τεθεί η πρόταση των ταξικών δυνάμεων σε ψηφοφορία. Γίνεται δεύτερη ψηφοφορία, όπου η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης ψήφισε υπέρ να τεθεί η πρόταση για απεργία σε ψηφοφορία! Ετσι γίνεται τρίτη ψηφοφορία όπου η πλειοψηφία της συνέλευσης τίθεται και πάλι υπέρ της απεργίας. Ομως οι «φωστήρες» των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ «βρήκαν» ότι δεν «είχε γίνει σωστή καταμέτρηση». Τελικά στις 7 το βράδυ, και αφού πολλοί εργαζόμενοι είχαν «σκορπίσει» γίνεται η τέταρτη ψηφοφορία που έβγαλε το «επιθυμητό» για τους συμβιβασμένους αποτέλεσμα...
Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ καταγγέλλει όλα τα παραπάνω και τονίζει για τις εν λόγω παρατάξεις: «Αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο είναι επικίνδυνοι και εχθρικοί για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά αποτελούν και στυλοβάτες της πολιτικής της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου», που επιτίθεται με αγριότητα σε όλους τους εργαζόμενους. Καλεί τους εργαζόμενους στα λιμάνια να δώσουν απάντηση «στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού», με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ