11 Μαρ 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ - ΗΠΑ Νέα πρόκληση στα ανθρώπινα δικαιώματα


ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ - ΗΠΑ
Νέα πρόκληση στα ανθρώπινα δικαιώματα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Θεματοφύλακας για άλλη μία φορά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτοανακηρύσσονται οι ΗΠΑ, με κριτήρια που κάνουν το... μαύρο άσπρο. Ασκούν δριμεία κριτική στην Κίνα, στη Ρωσία και την Αίγυπτο για τις παραβιάσεις τους στον τομέα των ανθρωπίνων ελευθεριών, καθώς και στο Ιράν, στην Κούβα και τη Βενεζουέλα. Τονίζεται ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται πως και οι «ίδιες θα υπερασπιστούν στη χώρα τους» τις «αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα»... όπως π.χ. το κάνουν στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ.
Στην ετήσια έκθεση για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που δημοσιοποιήθηκε χτες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (πρόκειται για στοιχεία του 2008), οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές επικαλούνται έντεκα χώρες στις οποίες η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώθηκε το 2008: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ερυθραία, Μαυριτανία, Ζιμπάμπουε, Κίνα, Αρμενία, Αίγυπτος, Ιράν, Σρι Λάνκα, Κούβα και Βενεζουέλα.
Από τις περίπου 40 χώρες που αναφέρονται στην ετήσια έκθεση, κατά τις ΗΠΑ σημειώνουν μια πρόοδο στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μόνο η Ταϊλάνδη, το Μπαγκλαντές, το Ιράκ, η Κολομβία (σ.σ. ειδικά αυτή και αν έχει... πρόοδο, με τόσες διώξεις κατά αγωνιστών) και η Γουατεμάλα. Οι χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα συστηματικά παραβιάζονται, παραμένουν οι ίδιες κατά την Ουάσινγκτον: Μιανμάρ, Λευκορωσία, Βόρεια Κορέα, Τυνησία και Ουζμπεκιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ