11 Μαρ 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ Οι σφαγείς των λαών μιλούν για «δικαιώματα»!


ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Οι σφαγείς των λαών μιλούν για «δικαιώματα»!
Τα ευρύτερα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο αντανακλούν οι προκλητικές καταγραφές
Αυτοί που ξεκληρίζουν κατά χιλιάδες παιδιά και άμαχους στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα όπου Γης, έχουν το θράσος και μιλάνε για «ανθρώπινα δικαιώματα»...
Το λαϊκό αίσθημα προκαλεί για ακόμα μία φορά η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ) για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και η προκλητικότητα με την οποία οι σφαγείς κάθε λαϊκής ελευθερίας προσπαθούν να εμφανιστούν σαν τιμητές των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Για την Ελλάδα, και η φετινή έκθεση επιδιώκει να προσαρμόσει τα ζητήματα των μειονοτήτων στους ευρύτερους σχεδιασμούς και τα σενάρια των ιμπεριαλιστών για ανακατατάξεις στην περιοχή των Βαλκανίων.
Καθόλου τυχαία, γίνεται αναφορά σε έκθεση «ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ» τον περασμένο Μάρτη, η οποία διαπίστωσε ότι «όσοι αυτοπροσδιορίζονται εθνοτικά ως "Μακεδόνες" εξακολουθούν να υπόκεινται σε διακρίσεις και παρενοχλήσεις, και κάλεσε την κυβέρνηση να απεμπλακεί από τη διαμάχη εάν υφίσταται ή όχι "Μακεδονική" ή "Τουρκική" μειονότητα στην Ελλάδα και να εστιασθεί στα θέματα προστασίας δικαιωμάτων αυτο-προσδιορισμού και ελευθερίας έκφρασης, επιτρέποντας τη χρήση των όρων "μακεδονικό" ή "τουρκικός" σε σωματεία και οργανώσεις».
Στο ίδιο σημείο σημειώνεται η «υστέρηση στην αναγνώριση ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, Ρομά, Αρβανίτες ή Μακεδόνες, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούν πως πρέπει να αναγνωριστούν ως "μειονότητες" ή "γλωσσικές μειονότητες", αλλά η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως μειονότητα μόνο τη μουσουλμανική».
Για τις θρησκευτικές ελευθερίες σημειώνεται και πάλι ότι οι νόμοι προβλέπουν τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά μη-ορθόδοξες ομάδες κατά καιρούς αντιμετωπίζουν διοικητικά εμπόδια και νομικούς περιορισμούς και ότι παραμένει ως κύριο πρόβλημα των μουσουλμάνων της Αθήνας η έλλειψη επίσημου τεμένους και νεκροταφείου.
Στο κεφάλαιο που αναφέρεται στην Κύπρο, η έκθεση τη χωρίζει σε δύο μέρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ένα μέρος αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία και το άλλο την «διοικούμενη από τους Τουρκοκύπριους περιοχή», όπως αποκαλούν για ακόμα μία φορά το ψευδοκράτος, αποφεύγοντας να αναφερθούν σε εισβολή και κατοχή. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφεύγει επιμελώς να θίξει το ζήτημα των εποικισμών, που καταγγέλλεται και από τους Τουρκοκύπριους, παρά το ότι έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως έγκλημα πολέμου.
Στο στόχαστρο η σοσιαλιστική Κούβα
Οχι τυχαία, οι χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο των ΗΠΑ είναι σε πρώτη γραμμή ηΚούβα, η Βενεζουέλα, η Συρία, το Ιράν, η Ρωσία, αλλά και η Κίνα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι εκτενείς καταγγελτικές αναφορές για τη Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Βολιβία και άλλες χώρες της περιοχής όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, τα δικαιώματα του συνεταιρίζεσθαι και άλλα, τη στιγμή που τη σφαγή των ιθαγενών στην Μπάγκουα τη βαπτίζει «συγκρούσεις με την αστυνομία» ή σε αντίθεση με την «πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στην Κολομβία.
Η Κίνα, η οποία κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει «φτωχές επιδόσεις» υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κατάσταση «σε ορισμένες περιοχές χειροτέρεψε», ήδη αντέδρασε με πολύ έντονο τρόπο δίδοντας στη δημοσιότητα τη δική της έκθεση όσον αφορά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και τις «σοβαρές παραβιάσεις» που λαμβάνουν χώρα χωρίς να γίνεται αναφορά στα εξόφθαλμα εγκλήματα σε διάφορες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ