6 Αυγ 2012

ΒΟΛΕΪ Η «επανάσταση» της Αθλητικής Ενωσης Νίκαιας


ΒΟΛΕΪ
Η «επανάσταση» της Αθλητικής Ενωσης Νίκαιας

Μακριά από τα... φώτα, αλλά κοντά στο σφυγμό του αθλητή και των ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν και νοιάζονται για το μέλλον του βόλεϊ, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος της Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.
Αφορμή στάθηκε, η εκπληκτική παρουσία της ανδρικής ομάδας βόλεϊ Αθλητική Ενωση Νίκαιας (ΑΕΝ) στο Κύπελλο Ελλάδας και η κατάκτηση από τους παίχτες της του τροπαίου στη διοργάνωση. Ο νέος δήμαρχος της Νίκαιας βράβευσε, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, την προσπάθεια των αθλητών αλλά και του προπονητή της ομάδας, η οποία όχι μόνο έφερε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου, αλλά έδωσε το έναυσμα για ένα καλύτερο μέλλον στον αθλητισμό της περιοχής.
Ο Στέλιος Μπενετάτος, μιλώντας μπροστά στους ανθρώπους που βρέθηκαν για να τιμήσουν την ΑΕΝ, ανέφερε πώς στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να υποστηρίξει την ομάδα: «Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την ομάδα μας, την ομάδα της Νίκαιας, ηθικά και υλικά. Οσο βέβαια μας το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της πόλης. Στις άμεσες δικές μου προτεραιότητες αλλά και της δημοτικής αρχής, είναι να γίνει μια συνάντηση με τους παίχτες, τον προπονητή και τους παράγοντες της ΑΕΝ και να ενημερωθούμε για τα προβλήματα και τις προτάσεις που αφορούν στην ευρωπαϊκή, πλέον, πορεία της ομάδας και να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».
Τα πανηγύρια καλά κρατούν
Sportidea
Οι δηλώσεις αυτές του δημάρχου, ανακούφισαν τους ανθρώπους της Νίκαιας, αλλά και τους «προσγείωσαν» στην πραγματικότητα... Αλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς, ίσως και όλοι, δεν ήξεραν πώς η πόλη τους έχει συνολικό χρέος προς το κράτος, περίπου 2 δισεκατομμύρια δραχμές και το οποίο πρέπει να εξοφλήσει... «Ο προηγούμενος δήμαρχος, είχε υποσχεθεί να δώσει στην ομάδα της Νίκαιας 200 εκατομμύρια. Ομως δεν τα έδωσε όλα. Εμείς δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τόσα πολλά. Εχουμε στο νου μας ένα κάποιο ποσό, όμως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, καθώς πρέπει να βρούμε κονδύλια», είπε ο αντιδήμαρχος της Νίκαιας Αγγελινιάδης, ο οποίος στη συνέχεια τεκμηρίωσε τη στάση αυτή που προτίθεται να κρατήσει η νέα δημοτική αρχή: «Οι επιχορηγήσεις του κράτους, πρέπει να επιστραφούν, κάτι που σημαίνει πώς πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα, 250.000 ευρώ. Υπό αυτές, λοιπόν, τις συνθήκες, είναι δύσκολο να τάξουμε ή να υποσχεθούμε ένα τεράστιο ποσό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αποπερατώσουμε το "Κλειστό Γυμναστήριο στη Μηχανική Καλλιέργεια", ούτως ώστε να βρει η Νίκαια ένα "σπίτι" για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός μας στόχος. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε μέχρι του χρόνου και να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων».
Τα θεμέλια, μπήκαν...
Φάση από το μεγάλο τελικό, όπου η Νίκαια κέρδισε τον ΠΑΟ
Sportidea
Και αφού ο δήμαρχος και γενικότερα η δημοτική αρχή εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να σταθούν στο πλευρό των νέων ανθρώπων, το λόγο πήραν οι πρωταγωνιστές της σπουδαίας επιτυχίας, για μια πόλη η οποία δεν είχε σημαντικές περγαμηνές σε κατάκτηση τίτλων σε πανελλήνιο επίπεδο. «Αφιερώνουμε αυτό το Κύπελλο στην προσφυγομάνα Νίκαια, στην πόλη των πατέρων και των παππούδων μας, των προγόνων μας. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, αυτήν την πόλη αγαπήσαμε», είπε ο αρχηγός της ΑΕ Νίκαιας, Ηλίας Παυλίδης, εκ μέρους όλων των αθλητών. Και σε όλους αυτούς τους αθλητές που προσπαθούν να παλέψουν για το νόημα του αθλητισμού και τη σημασία της ύπαρξης και καλλιέργειάς του και στις μικρότερες ηλικίες, αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος, κος Αγγελινιάδης, λέγοντας «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους αθλητές. Είναι σίγουρο πώς θα δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ακαδημίες της πόλης μας».
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη αναφορά, έγινε στη γιορτή και στο πρόσωπο του προπονητή της ομάδας, Σωτήρη Δρίκου. Ο νεαρότερος προπονητής στην Α1 κατηγορία, μόλις 34 χρονών, βρήκε φαίνεται από νωρίς τη συνταγή της επιτυχίας. Ο ίδιος θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, όμως δεν αρνήθηκε τη ρήση που υποστήριξαν όλοι στη βράβευση, πώς «Οσο μικρή και αν μας φανεί η αρχή, όταν κάτι έχει γίνει καλά, έχει γίνει για πάντα».
Το ευρωπαϊκό όνειρο
Στα «σπλάχνα» της Κοκκινιάς, μιας πόλης που το 1922 χτίστηκε πάνω στα όνειρα και την αγάπη για ζωή του ξεριζωμένου ελληνισμού της Μικράς Ασίας, γεννήθηκε μια ομάδα που αν και πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας μας, ωστόσο διατηρεί ακόμα την.... αθωότητά της. Η Αθλητική Ενωση Νίκαια, η οποία είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης του Αρη Νίκαιας και του Ιωνικού Νίκαιας, κατάφερε φέτος να πρωταγωνιστήσει στο Κύπελλο, νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο κλειστό «Τέντα» της Καλαμάτας, τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ (25-22, 25-27, 25-21, 22-25, 18-16), ενώ έχει μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή «φλόγα» καίει τους παίχτες και τον προπονητή τους, οι οποίοι ευελπιστούν πώς το ευρωπαϊκό όνειρο, δε θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα...

Μυρτώ ΒΩΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ