16 Μαρ 2012

Όχι στα χαράτσια από τις Λαϊκές Επιτροπές με κατάληψη της Β’ ΔΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑ


Όχι στα χαράτσια από τις Λαϊκές Επιτροπές με κατάληψη της Β’ ΔΟΥPDFΕκτύπωση
Κατέλαβαν συμβολικά τη Β’ ΔΟΥ μέλη των Λαϊκών Επιτροπών. Ζητούν οριστική κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ, προειδοποιούν με συνέχιση...

«Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους αν δεν καταργήσουν τα χαράτσια» είναι το μήνυμα που έστειλαν μέλη των Λαϊκών Επιτροπών, στη σημερινή κατάληψη της Β ΔΟΥ Κέρκυρας. Υποστηρίζουν ότι ο αγώνας τους μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, πέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, μεγαλώνοντας τις προθεσμίες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά, από 40 ημέρες σε 80, και εξαιρώντας τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από το μέτρο.


Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές τονίζουν μεταξύ άλλων:
«Μόνος δρόμος για κάθε εργαζόμενο είναι ο δρόμος του αγώνα. Ο δρόμος του οργανωμένου, στοχευμένου αγώνα να απαλλαγεί από όποιους του κλέβουν το πλούτο που παράγει και να γίνει κυρίαρχος των αναγκών του και της ικανοποίησής τους. Η πρόσφατη εμπειρία από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών μας έδειξε πως αυτός ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.
* Αντισταθήκαμε αποτελεσματικά και δεν επιτρέψαμε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κανένα νοικοκυριό.
* Σε όλη τη διάρκεια της δράσης μας, έκαναν βήματα προς τα πίσω καθώς η πίεση των Λαϊκών Επιτροπών αυξάνονταν , μεγαλώνοντας τις προθεσμίες για τη διακοπή από 40 ημέρες σε 80 και αργότερα εξαιρώντας τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από το μέτρο.
* Τους αναγκάσαμε να αποσυνδέσουν την είσπραξη του χαρατσιού από την ΔΕΗ με την αποφασιστική μας αντίσταση και να το εντάξουν στην εφορία.

Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε αποφασιστικά και μαζικά την οριστική κατάργηση του αντιλαϊκού και άδικου αυτού μέτρου με νέες κινητοποιήσεις .
Επίσης απαιτούμε:
* Την μείωση της τιμής του ηλ. Ρεύματος σε επίπεδα προσιτά στις αμοιβές των εργαζομένων, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται
* Τη συγχώνευση της ΔΕΥΑΚ στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου(αυτό συνεπάγεται την κατάργηση του χαρατσιού 80% επί της κατανάλωσης του νερού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ