16 Μαρ 2012

Η λαϊκή εξουσία διέξοδος από την κρίση του σάπιου καπιταλισμού



Η λαϊκή εξουσία διέξοδος από την κρίση του σάπιου καπιταλισμού

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Είναι παράδειγμα που εμπνέει και αναγνωρίζεται πλατιά σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.
Μεγάλος αριθμός Ελλήνων μεταναστών και Γερμανών εργαζομένων, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και συμμετείχε στις πολιτικές εκδηλώσεις στο Σάρντορφ (Στουτγκάρδη) και στο Μόναχο, με ομιλητή τονΓιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ταυτόχρονη μετάφραση στα γερμανικά έδωσε στους Γερμανούς καλεσμένους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία και να συμμετέχουν στη συζήτηση, εκτιμώντας πολύ θετικά τις προσπάθειες του ΚΚΕ.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Μόναχο, ο Γ. Μαρίνος συναντήθηκε με πολλούς μετανάστες και εκπροσώπους μαζικών φορέων της περιοχής, τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τους διαβεβαίωσε για τη στήριξη του ΚΚΕ για όλα τα προβλήματα, για τα σχολεία, τους νέους μετανάστες. Ταυτόχρονα, ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο καπιταλισμός δοκιμάζεται από κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, που συγκεντρώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το σύστημα είναι σε χρόνια παρακμή, γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνο, είναι ιστορικά ξεπερασμένο. Αυτό το διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι τόσο στη φάση της ανόδου της οικονομίας, που άρχισε το ξήλωμα θεμελιακών δικαιωμάτων, όσο και στη φάση της κρίσης, που το κεφάλαιο γίνεται ακόμα πιο επιθετικό και τα αστικά κόμματα εφαρμόζουν πολιτική κατεδάφισης κάθε κατάκτησης, επιβάλλουν μέτρα που μειώνουν δραματικά την τιμή της εργατικής δύναμης, εξαθλιώνουν τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες.
Αυτό γίνεται στο σύνολο της ΕΕ. Αυτό κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην Ελλάδα. Επιβολή μισθών 400 - 500 ευρώ, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και διάλυση κάθε κοινωνικής παροχής, για να υπηρετήσουν την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Η κινδυνολογία, τα εκβιαστικά διλήμματα των υποστηρικτών του συστήματος δεν μπορεί να σταματήσει τον τροχό της Ιστορίας. Η λύση που υπερασπίζονται είναι βάρβαρη. Η κοινωνία τους γεννάει ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση και ο λαός έχει υποχρέωση να δει μπροστά, να δώσει τη μάχη με όλα τα μέσα και να αγκαλιάσει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που λέει καθαρά: Εργατική, λαϊκή εξουσία, για να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι τα μέσα παραγωγής που αυτοί δημιούργησαν, τον πλούτο που παράγουν.
Οι προσδοκίες για την καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ψεύτικες. Κι αυτό αποδεικνύεται τόσο με την προηγούμενη πείρα της Ελλάδας, όσο και την πείρα της Γερμανίας, η οποία διαθέτει την ισχυρότερη οικονομία στην ΕΕ, δεν χτυπήθηκε βαριά από την κρίση, αλλά η επίθεση του κεφαλαίου είναι ολομέτωπη. Συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, πάνω από ένα εκατομμύριο οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, ελαστικές μορφές εργασίας, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών στο φόντο των 2,5 εκ. ανέργων και της επέκτασης της φτώχειας».
Δυνάμωμα ταξικής πάλης με ενισχυμένο ΚΚΕ
Ο Γ. Μαρίνος στάθηκε ιδιαίτερα στους αγώνες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, μίλησε για τον απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών στον οποίο εκδηλώνεται μεγάλη αλληλεγγύη από Ελληνες μετανάστες και Γερμανούς εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Είναι παράδειγμα που εμπνέει και αναγνωρίζεται πλατιά σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Η στρατηγική του ΚΚΕ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταξική πάλη, ο αγώνας για την εξουσία, η αύξηση του κύρους του μέσα στο λαό και η ανοδική του πορεία, ανησυχούν τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τα αστικά κόμματα και τους κάθε λογής συμβιβασμένους, τους οπορτουνιστές, που ψευδολογούν και προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία της πάλης των κομμουνιστών.
Η επίθεση που εξελίσσεται κατά του ΚΚΕ από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς του συστήματος, είναι επίθεση κατά της εργατικής τάξης, κατά των λαϊκών στρωμάτων. Αποσκοπεί στο χτύπημα της πρωτοπόρας δύναμης για να γονατίσουν το λαό, να περάσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Κι αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, είναι κριτήριο που πρέπει να καθορίσει τη στάση τους, ώστε ο θετικός προβληματισμός για την πολιτική και την πάλη του ΚΚΕ να μετατραπεί σε αποφασιστική στήριξη, να δώσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα πολύ μεγαλύτερη δύναμη, στους καθημερινούς αγώνες και στην κάλπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ