16 Μαρ 2012

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ: «Σχεδόν ένας στους τέσσερις μισθωτούς στη Γερμανία (ποσοστό 23,1% ή 7,84 εκατομμύρια άνθρωποι) λάμβαναν το 2010 χαμηλό μισθό (...) σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ερευνας της Εργασίας του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Εσεν (...) Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο εργαζόμενοι έπαιρναν ακόμη και λιγότερα από 5 ευρώ μικτά την ώρα (...) σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται, φαινόμενα φτωχοποίησης και αβεβαιότητας παρατηρούνται κατά βάση στις δυτικές περιοχές της χώρας (...) ιδίως στις υπηρεσίες, το μεροκάματο εξαρτάται από την καλή θέληση του εργοδότη, καθώς δεν υπάρχει ενιαίος κατώτερος μισθός» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ/ ηλεκτρονική έκδοση).
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ: «Εξαρτημένη από το μηχανισμό στήριξης και μετά το 2014, που λήγει και η νέα δανειακή σύμβαση θα είναι η Ελλάδα, ενώ παράλληλα η χώρα μας δεσμεύεται για τη συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής λιτότητας και μετά το 2020, προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το ύψος του δημόσιου χρέους, το οποίο σε οκτώ χρόνια, από σήμερα θα κινείται μεταξύ του 116% και του 145% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Κομισιόν και ΔΝΤ (...) Οι εκθέσεις των δύο οργανισμών "επικυρώνουν" τα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, για το 2012 και 11,5 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013 - 2014, όμως θεωρούν ότι δεν επαρκούν και θα απαιτηθεί νέος κύκλος μέτρων και διαρθρωτικών προσαρμογών από το 2015 και μετά» (το θέμα στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ: «Κινήσεις για τη δημιουργία ομάδων πολιτοφυλακής παρατηρούνται ως αποτέλεσμα της έξαρσης της εγκληματικότητας. Ως τέτοιες θεωρούνται η "Ελληνική Πολιτοφυλακή" και η "Πατριωτική Πολιτοφυλακή" παρά τις όποιες μεταξύ τους διαφορές» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
ΑΣΧΕΤΟ; «Επιτέλους η Δεξιά αποφάσισε να ασκεί κριτική από τούδε και στην Αριστερά (...) Ο πρόεδρος της ΝΔ έκαμε την έναρξη της κριτικής καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στα αριστερά κόμματα για τη μεταπολιτευτική επικυριαρχία του κρατισμού και της ιδεολογίας του στην Ελλάδα (...) Τα περισσότερα από όσα καταλόγισε ο κ. Σαμαράς περί ηθικής αυτουργίας της Αριστεράς για τον κρατισμό είναι ορθά (...) οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται για την αυξομείωση των μισθών και των συντάξεων και για τον τζίρο των μαγαζιών τους απείρως περισσότερο απ' όσο για την ακριβή ημερομηνία πτώσης του καπιταλισμού» (κάποιος Σουλιώτης που δηλώνεται ως ποιητής αλλά και κρατικός υπάλληλος - καθηγητής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας / ΤΑ ΝΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ