16 Μαρ 2012

Απύθμενο θράσος και απειλές στο λαό



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Απύθμενο θράσος και απειλές στο λαό
Επίθεση στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα, κατά τη χτεσινή επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ
Τα αστικά κόμματα ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο να εκφραστούν και στην κάλπη οι θετικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις. Γι' αυτό επιτίθενται με ψέματα και συκοφαντίες στο ταξικό κίνημα και στο ΚΚΕ
Κλιμακώνοντας τον πόλεμο στο ταξικό κίνημα, σε οποιονδήποτε αμφισβητεί τη βάρβαρη φιλομονοπωλιακή πολιτική και εξαπολύοντας συκοφαντικές επιθέσεις στο ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες, ο Ευ. Βενιζέλοςεγκαινίασε χτες την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., ο (μοναδικός) υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναμάσησε την αντιδραστική και βρώμικη προπαγάνδα περί «ενίσχυσης των άκρων», καλώντας ταυτόχρονα στη συγκρότηση ενός ισχυρού αστικού μετώπου και μετά τις εθνικές εκλογές, απέναντι στο εχθρό λαό.
Με το παρωχημένο και αποπροσανατολιστικό σύνθημα «αρχίζουμε», που σε διάφορες εκδοχές έχουν χρησιμοποιήσει όλες οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και με λυσσαλέα υπεράσπιση των σφαγιαστικών μέτρων, που οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, ο Ευ. Βενιζέλος φρόντισε να καταθέσει - και από το νέο πόστο που διεκδικεί - τα διαπιστευτήρια στην άρχουσα τάξη και στην ΕΕ, για την ικανότητα και την πυγμή του να συμβάλει, ώστε διά πυρός και σιδήρου να περάσει η πολιτική εξόντωσης του λαού.
«Πρέπει να ανοίξουμε πόλεμο με το μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, περιλαμβάνοντας στους παραπάνω συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς όσους αντιμάχονται τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική που τα επιβάλλει.
«Δεν μπορούμε να συμπράξουμε με το δεξιό ή ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό. Χρειάζεται εθνική υπευθυνότητα, συνέπεια, ρεαλισμός, ευαισθησία, προοδευτικότητα. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό, με τα κόμματα της δραχμής, με τα κόμματα που θέλουν να οδηγήσουν το λαό στην απελπισία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση για να τον κάνουν πιο ριζοσπαστικό, για να προκαλέσουν την αλλαγή του κοινωνικού συσχετισμού μέσα από την καταστροφή της κοινωνίας», δήλωσε με θράσος ο Ευ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός του μαύρου μετώπου προσπάθησε να ταυτίσει τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους του ΠΑΣΟΚ και τους θιασώτες της παραμονής της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με τις ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία.
Ταυτόχρονα, προκαλώντας τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, εμφάνισε σαν «υπεύθυνη» τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε για «τυχοδιωκτισμό» το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, επειδή αντιπαλεύουν τα σκληρά μέτρα και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στη φτώχεια, στην απελπισία και την εξαθλίωση οδηγούν το λαό τα μέτρα και οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Στον αντίποδα, η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για λαϊκή ευημερία.
Φόβος για τη χειραφέτηση του λαού
Το κάλεσμα του Ευ. Βενιζέλου για «συσπείρωση των πολιτών»«πανστρατιά» και«συστράτευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ», ενόψει των εσωκομματικών εκλογών και«στήριξη» του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, αποτελούν πρόσκληση υποταγής και αποδοχής των μέτρων και θα χρησιμοποιηθεί σαν «νωπή λαϊκή εντολή» για την επιβολή νέων αντιλαϊκών πακέτων. Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και εμπαιγμού, ο ίδιος ζήτησε υποκριτικά «συγγνώμη» από τα λαϊκά στρώματα και αυθαίρετα ισχυρίστηκε ότι ο λαός είναι«πρόθυμος να υποστεί θυσίες».
Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακύκλωσε το τρομοκρατικά διλήμματα ενόψει και των εθνικών εκλογών, επιδιώκοντας αφ' ενός να γονατίσει ο λαός μπροστά στα νέα μέτρα και αφ' ετέρου να υφαρπάξει την ψήφο του. «Εάν δεν γίνει η περικοπή μισθών και συντάξεων, η χώρα θα οδηγηθεί εκτός προγράμματος, εκτός βοήθειας, άρα η περικοπή δε θα είναι 10% ή 5% στις μικρές συντάξεις, αλλά 80% ή 85%».
Συνεχίζοντας τον εκβιασμό, κάλεσε τους εργαζόμενους μπροστά στις κάλπες των εθνικών εκλογών να «αξιολογήσουν πρόσωπα και πολιτικές θέσεις», αν δε «θέλουν να είναι άδεια τα ράφια και να μην υπάρχουν τρόφιμα ή φάρμακα»(!) και «επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ και το ευρώ».Η χυδαία επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού φανερώνει την ανησυχία των αστικών κομμάτων για τις διεργασίες που κλιμακώνονται στις λαϊκές συνειδήσεις και το φόβο αυτές να εκφραστούν και στην κάλπη.
Διεκδικώντας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ να πάρει το πάνω χέρι στο τσάκισμα του λαού την επομένη των εκλογών, ο Ευ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στη ΝΔ «για υποκρισία σχετικά με το μνημόνιο». Την ίδια στιγμή, όμως, στρώνοντας το έδαφος για τη επανάληψη της συγκυβέρνησης, πρότεινε τη συγκρότηση ενός ισχυρού αστικού μετώπου απέναντι στο λαό. Πρέπει να φτιάξουμε, ανέφερε, το «μέτωπο της αλήθειας, της υπευθυνότητας, της καλά οργανωμένης διαπραγμάτευσης και διαχείρισης της κρίσης».
Απηύθυνε, ταυτόχρονα, πρόσκληση «σε όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς», καλώντας στο ταξικό αντιλαϊκό μέτωπο κάθε «πρόθυμο» διαχειριστή του συστήματος, ενώ στα πλαίσια των σοσιαλδημοκρατικών «ανταγωνισμών», επιτέθηκε στους Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδη, αναφέροντας ότι «δεν σεβάστηκαν τη ενότητα της δημοκρατικής παράταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ