10 Ιαν 2012

ΑΥΡΙΑΝΗ» - «ΑΥΓΗ»


ΑΥΡΙΑΝΗ» - «ΑΥΓΗ»
Η εμπάθεια ενώνει...
Η μία έγινε συνώνυμο της λασπολογίας και της συκοφαντίας, η δεύτερη αυτοπροσδιορίζεται ως εφημερίδα της «αριστεράς», χτες όμως συναγωνίστηκε επάξια την πρώτη. Τελικά το αντιΚΚΕ μένος και η εμπάθεια κατάφεραν να εξομοιώσουν δύο εφημερίδες, εκ των οποίων (θεωρητικά) καμιά δε θέλει να έχει σχέση με την άλλη.
Παραθέτουμε τους πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους και των δύο, της «Αυριανής» και της «Αυγής», με τη βεβαιότητα πως κανένας δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος τίτλος ανήκει σε ποια εφημερίδα: «Μαζί ΝΔ - ΚΚΕ και στη Βουλή!» και «ΝΔ και ΚΚΕ διευκολύνουν την κυβέρνηση αποχωρώντας»!
Η «Αυριανή», βέβαια, συνεπής στο γνωστό και μη εξαιρετέο παρελθόν της, συμπληρώνει «Χέρι - χέρι Καραμανλής, Παπαρήγα και στο Ασφαλιστικό», για να ακολουθήσει ο υπότιτλος «Κοινές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα για τις δημοτικές». Είναι γνωστός ο ρόλος της «Αυριανής» όπως και το «ύφος» και το (ανύπαρκτο) «ήθος» της. Με συκοφαντίες ολκής πολλές φορές στο παρελθόν επιχείρησε να πλήξει και το ΚΚΕ και στελέχη του. Αυτή τη φορά ανακαλύπτει «συμμαχία της ΝΔ με το ΚΚΕ» με στόχο την «ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»!!!
Ο «εγκέφαλος» που επινόησε το πρωτοσέλιδο θέμα προφανώς και γνωρίζει την πολλάκις διακηρυγμένη θέση του ΚΚΕ για καταψήφιση και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Αλλά σκοπίμως όχι μόνο την αποσιωπά, αλλά τη διαστρεβλώνει σε σημείο που κινδυνεύει να μη γίνει καν πιστευτός. Αυτό όμως ουδόλως απασχολεί όσους -- κακοποιώντας κάθε έννοια αντικειμενικής δημοσιογραφίας και δεοντολογίας -- ακολουθούν χρόνια τώρα πιστά την αρχή «όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται» ή την άλλη τού «πες πες κάτι θα μείνει» ή εν ολίγοις όλα εκείνα για τα οποία ο Γκέμπελς έμεινε στην Ιστορία. Θα μπορούσαμε να πούμε πως άξια παίρνουν το μισθό τους, εκτός κι αν η -- περίσσεια ομολογουμένως -- βλακεία προσφέρεται αφιλοκερδώς.
Ας έρθουμε όμως στην «Αυγή», που... εκτιμά πως το «ΚΚΕ προστέθηκε αιφνιδίως στο μέτωπο της αποχώρησης, στην ουσία στη σκιά της ΝΔ», διευκολύνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση! Απεναντίας η παραμονή του Συνασπισμού σε διακοσμητικό ρόλο σε μια στημένη διαδικασία δήθεν διαλόγου για τη «βελτίωση» ενός νομοσχεδίου, που χωράει μόνο ανατροπή αν το κρίνει κανείς από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, «δυσκόλεψε» τα μέγιστα την κυβέρνηση! Τόσο που δεν ήξερε «κατά πού να κάνει» ο Ρέππας και οι άλλοι πέντε-έξι που έμειναν μέσα στην αίθουσα...
Οπως άλλωστε τη «δυσκόλεψε» όλο το προηγούμενο διάστημα συνολικά η στάση του ΣΥΝ. Γιατί το νομοσχέδιο και η συζήτηση στη Βουλή δεν είναι έργο μιας πράξης. Είχαν προηγηθεί πολλές άλλες που έστρωσαν το έδαφος για τη νομοθέτηση του εκτρώματος. Και σ' αυτές τις πολλές άλλες ο ΣΥΝ ήταν εκεί, συμμετείχε και στήριζε. Είτε στα τραπέζια του ψευδεπίγραφου «κοινωνικού διαλόγου», είτε με την απουσία του εκεί που το ΚΚΕ έδινε τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, της οργάνωσης της πάλης του.
Πάει πολύ λοιπόν η «Αυγούλα» και ο ΣΥΝ να εγκαλούν το ΚΚΕ! Εκτός κι αν, που είναι και το πιθανότερο, να επέλεξαν την επίθεση στο ΚΚΕ για να σκεπάσουν «τα έργα και τις ημέρες» τους, που δεν τους τιμούν καθόλου στα μάτια της εργατικής τάξης. Γιατί την άλλη τιμή την έχει εξασφαλισμένη ο ΣΥΝ και μάλιστα διά στόματος υπουργού Εργασίας: «Τιμούμε αυτούς που επιλέγουν να είναι παρόντες», δήλωσε αποκαλυπτικά, καρφώνοντάς τους, ο κ. Ρέππας.
Οσο για τους άλλους, που δεν ήταν παρόντες, για τη ΝΔ, η δική της αποχώρηση έγινε όπως πάντα, για το θεαθήναι και στον απόηχο της προκλητικής δήλωσης του Κ. Καραμανλή πως δεν πρόκειται να θίξει ούτε γράμμα από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αν και εφόσον το κόμμα του έρθει στην κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ, αρκεί γι' αυτό η γνώμη όσων του περιποιούν τιμή γιατί διαπίστωσαν και κατέγραψαν την ανελλιπή παρουσία του δίπλα τους, στους αγώνες τους, στους δρόμους της ταξικής πάλης, εκεί που πραγματικά κρίνεται η μάχη, εκεί απ' όπου κάποιοι έχουν επιλέξει να απουσιάζουν. Αυτή την τιμή που το ΚΚΕ την έχει κερδίσει με το σπαθί του δεν μπορούν να την ακυρώσουν χίλιοι πρωτοσέλιδοι τίτλοι σαν τον χτεσινό της «Αυγής». Και μια συμβουλή: Ας μη ματαιοπονούν και ας μην παρασύρονται από την εμπάθεια. Εκτός από το ότι πάντα είναι κακός σύμβουλος, άδικα ξοδεύουν και φαιά ουσία... Οση, τέλος πάντων, τους έχει απομείνει από τους κεντροαριστερούς εναγκαλισμούς...

Β. Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ