11 Ιαν 2012

«Χέρι - χέρι μεγαλοκαθηγητές και ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ»



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Χέρι - χέρι μεγαλοκαθηγητές και ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ»
Ανακοίνωση του ΜΑΣ για τα καλέσματα των δυνάμεων της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ στους συνομιλητές της κυβέρνησης για τις νέες αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση
«Το επόμενο διάστημα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα πρωτοστατήσει σε κοινό μέτωπο πάλης πλάι στο ριζοσπαστικό κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων μας που διδάσκει αλήθειες, που δε συμμετέχει στην οικονομική διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα, που στέκεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στους συμμάχους της μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Θα πρωτοστατήσει για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα "Καθηγητές - αγωνιστές και όχι πουλημένοι στις πολυεθνικές"». Τα παραπάνω τονίζει το ΜΑΣ, σε ανακοίνωσή του για τα καλέσματα ...αγώνα των παρατάξεων της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους μόνιμους συνομιλητές της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Το ΜΑΣ υπογραμμίζει ότι «το συμβούλιο του ΤΕΙ Πειραιά και οι σύγκλητοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ είναι οι νέοι σύμμαχοι των ομάδων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ! Οι δυνάμεις αυτές που το τελευταίο διάστημα γυρνάνε από σύγκλητο σε σύγκλητο και παρακαλάνε τους μεγαλοκαθηγητές να φτιάξουν κοινά κείμενα, όλοι μαζί συμμετέχουν σε κοινές μαζώξεις για να οργανώσουν δήθεν τον αγώνα. Δεν τους βγήκαν τα αγκαλιάσματα με τις πουλημένες ηγεσίες σε ΠΟΣΔΕΠ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ και τώρα ψάχνουν νέους φίλους. Θέλουν να βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Ολα αυτά φυσικά με την "συνεπή" καθοδήγηση μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, όπως η "Ελευθεροτυπία" και το "Βήμα", που στην κυριολεξία τα γράφουν την Κυριακή και τα ΕΑΑΚ τα "αποφασίζουν" και τα εκτελούν Δευτέρα.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές γνωρίζουν ότι οι διοικήσεις, οι σύγκλητοι, οι μεγαλοκαθηγητάδες - στελέχη επιχειρήσεων δεν είναι σύμμαχοι, αλλά συνένοχοι:
  • Είναι οι πρώτοι που τραπέζωσε ο πρωθυπουργός στους Δελφούς μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Είναι αυτοί που πρώτοι χειροκρότησαν το νέο νόμο - πλαίσιο και ήδη εφαρμόζουν πλευρές του.
  • Είναι αυτοί που κατασυκοφάντησαν από την έδρα, από τα θέματα της εξεταστικής και από όπου αλλού μπορούσαν τους αγώνες του λαού όλο το προηγούμενο διάστημα.
  • Κάνουν νάζια στο υπουργείο για επιμέρους πλευρές του νόμου και θέλουν να βάλουν τους φοιτητές μπροστά για να βολέψουν τη συντεχνία τους.
  • Δε λένε κουβέντα για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, για την προσπάθεια δημιουργίας του Πανεπιστημίου - ΑΕ με δίδακτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ