3 Αυγ 2018

ΤΕΤΟΙΑ "ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ" ΒΓΑΖΕΙ Η Χ/Α: ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ: "ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ, ΘΑ ΧΕΖΩ'

'(vid)


Απ' την συνομιλία του στελέχους των χρυσαυγουλων Δεβελέκου με την Μάνα του, για τον αδελφό της και θείο του..
Τέτοιους Ανθρώπους φτιάχνει η Χρυσή Αυγή και η ιδεολογία της, παρακολουθήστε την: 

Στο 5:35' :


Το Facebook αποφάσισε “δημοκρατικά” να κατεβάζει τα βίντεο με τους διαλόγους των χρυσαυγιτών που είχε δημοσιεύσει το OmniaTv στο YouTube και πόσταραν διαφοροι χρήστες, με το αήττητο επιχείρημα πως ήταν ρητορική μίσους. Αλλά η γενική κατακραυγή κι η μαζική αναπαραγωγή του επίμαχου βίντεο από τη 241η μέρα της δίκης των νεοναζί, νίκησε το εμπόδιο της λογοκρισίας και έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα στο ζήτημα.

Από:  
Ανάμεσα στους διαλόγους, ξεχωρίζει η συγκλονιστική, χωρίς υπερβολή, αντίδραση της μάνας του Σ. Δεβελέκου, που αποκαλεί τη φασιστική συμμορία “αλήτες και καθάρματα”, αρνείται τα “τελεσίγραφα” του γιου της και τον βάζει στη θέση του χωρίς να υπολογίζει πως είναι δικό της παιδί.

Η χυδαία απάντηση του γιου της είναι ότι θα «χέζει στο τάφο του αδελφού της» και ότι οι φασίστες «θα με ταΐζουν μέχρι να πεθάνω».


ΚΚ Τουρκίας: Να πετάξουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έξω απ’ τη χώρα μας!

 




Από atexnos
Ανακοίνωση εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) με αφορμή την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, την πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία και τις απειλές του Ερντογάν για αντίποινα ενάντια στις ΗΠΑ. 
«Πρέπει να πετάξουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έξω απ΄τη χώρα μας, μαζί με τις βάσεις του, τους στρατιώτες και τους συνεργάτες του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΚΡ και συνεχίζει: «Τα μεγάλα αφεντικά που είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι στην Τουρκία έχουν βαθιές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες. Η στρατιωτική, οικονομική και πολιτική δομή της Τουρκίας φτιάχτηκε πάνω σε αυτές τις σχέσεις». 

«Από τη μια πλευρά- σημειώνει το ΚΚ Τουρκίας- ολόκληρη η οικονομία έχει παραδοθεί στα διεθνή μονοπώλια και απ’ την άλλη υπάρχει συνεχιζόμενη ένταση με τις ΗΠΑ ή τη Γερμανία (όπου) και στις δύο περιπτώσεις είναι ο λαός που πληρώνει το μάρμαρο. Ο εθνικισμός επιστρατεύεται για να καλύψει αυτήν την πραγματικότητα και να προλάβει το ξύπνημα του λαού, την ίδια ώρα που οι πολιτικοί που έχουν μετατρέψει την όμορφη χώρα μας σε παιδική χαρά των διεθνών μονοπωλίων αναγάγονται σε “ήρωες που υψώνουν ανάστημα στις μεγάλες δυνάμεις”. Ο λαός μας δεν χρειάζεται ψευτοήρωες. Ο λαός μας χρειάζεται να ξεσηκωθεί και να παλέψει για τα δικά του συμφέροντα». 
Αναφορικά με την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και τις απειλές για κυρώσεις, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες είναι αυτοί που την πληρώνουν. Οι καλές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν έχουν προσφέρει τίποτε άλλο σε αυτή τη χώρα παρά μόνο πόνο, θάνατο και υπερ-εκμετάλλευση».  
«Ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε το σκοτεινό αυτό τοπίο- αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΚΡ- είναι να πάρουμε τη μοίρα μας και το μέλλο της χώρας στα χέρια μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την οργάνωση, την εντατικοποίηση του αγώνα και την ανατροπή των παράσιτων που ζουν στις πλάτες μας, τα ντόπια και ξένα αφεντικά, τους ρατσιστές και τους εχθρούς του λαού». 
Και προσθέτει: «Μην πέφτετε θύματα των ψεμάτων των πολιτικών που τη μια είναι φίλοι με τις ΗΠΑ και την άλλη έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί της, αναλόγως πως τους συμφέρει. Δεν υπάρχει καλός ιμπεριαλιστής, καλός εκμεταλλευτής η τύραννος. Μην τους ακολουθείτε!». 

Διαστρέβλωση...





Αξιοπρόσεκτη είναι πράγματι η ταχύτητα με την οποία ορισμένα διαδικτυακά Μέσα προσπάθησαν το βράδυ της Τετάρτης να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το «παρών» στην τροπολογία για τα αυθαίρετα και τις αποζημιώσεις των πληγέντων που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. «Το ΚΚΕ γυρνάει την πλάτη στους πυρόπληκτους» γράφτηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες, ενώ σε άλλες αφήνονταν υπονοούμενα για τη στάση του ΚΚΕ στην ψήφιση των δυο τροπολογιών. Βέβαια, όσο κι αν έψαχνε κανείς σε αυτές τις δημοσιεύσεις, δεν θα έβρισκε πουθενά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Βουλής, όπου έβαλε ολοκληρωμένα τη θέση του Κόμματος, λέγοντας ότι οι αποζημιώσεις αποτελούν «στάχτη στα μάτια» του λαού, επειδή είναι ανεπαρκέστατες για να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες των πυρόπληκτων, ενώ και η πολυσυζητημένη τροπολογία για τα αυθαίρετα αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός», αφού αναπαράγει παλιότερες διατάξεις και αφήνει στο απυρόβλητο την εμπορευματοποίηση της γης, ενώ αξιοποιείται προπαγανδιστικά από την κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

Υποκρισία και θράσος




Με μέτρα - κοροϊδία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πυρόπληκτων, να διασκεδάσει τη δίκαιη αγανάκτησή τους και ταυτόχρονα να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη φονική καταστροφή.
Το ίδιο επιδιώκουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας μαζί με την κυβέρνηση στη Βουλή τα ψίχουλα για τις αποζημιώσεις και την τροπολογία για τα αυθαίρετα, που αφήνει κυριολεκτικά στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.
Είναι κι αυτό μια απόδειξη της στρατηγικής τους σύμπλευσης στα μεγάλα και σπουδαία για το κεφάλαιο, ενώ κατά τ' άλλα «τσακώνονται» για ζητήματα διαχείρισης της πυρκαγιάς και για την «ανικανότητα» των στελεχών της κυβέρνησης.
Η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού και ο ανεπαρκής σχεδιασμός πολιτικής προστασίας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που ζήσαμε, είναι διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής.
Αυτό προσπαθούν να συγκαλύψουν πίσω από τη συμφωνία τους σε μέτρα που δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο τις συνέπειες και πολύ περισσότερο τις πραγματικές αιτίες της πολύνεκρης καταστροφής.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Οι αποζημιώσεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν κάτοικοι και μικροεπαγγελματίες, αλλά πολύ περισσότερο «φωτογραφίζουν» ότι τώρα ξεκινά ένας τεράστιος Γολγοθάς για όσους έμειναν πίσω να βλέπουν τα συντρίμμια που προκάλεσε η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Τα 20 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν ως κονδύλι για τη στήριξη μιας ολόκληρης κατεστραμμένης περιοχής; Τα 5.000 ευρώ που δίνουν για ένα κατεστραμμένο σπίτι και ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο; Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανενός είδους ανακοίνωση για μέτρα αποκατάστασης των κατεστραμμένων σπιτιών, παρά μόνο κάποιες αναφορές για χαμηλότοκα δάνεια που δικαιούνται οι πυρόπληκτοι, τους οποίους οδηγούν στην αγκαλιά των τραπεζών; Τα μέτρα που αφορούν σε ...προσωρινή απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας για καμένα (!) αυτοκίνητα, ή εκείνα που προβλέπουν προσωρινή απαλλαγή από την πληρωμή φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, για έναν χρόνο, ενώ μιλάμε για καμένα σπίτια;
Αντίστοιχα, οι ρυθμίσεις για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων είναι ο ορισμός των θράσους και της υποκρισίας από την πλευρά της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που τις ψήφισαν.
Οχι επειδή δεν υπάρχουν κτίρια που πρέπει να κατεδαφιστούν. Αλλά γιατί η κυβέρνηση έχει πρωτόκολλα κατεδάφισης για βίλες στις περιοχές που κάηκαν εδώ και τρία χρόνια. Και όχι μόνο δεν έχει πειράξει ούτε τούβλο απ' αυτές, αλλά με την τροπολογία της τσουβαλιάζει το αυθαίρετο του μεροκαματιάρη, για το οποίο εισπράττει ΕΝΦΙΑ, με τις βίλες ή τα κτίρια μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν κλείσει την πρόσβαση προς τον αιγιαλό ή τον έχουν καταργήσει.
Ακόμα περισσότερο: Η συγκεκριμένη κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει πάρει μέτρα και έχει ψηφίσει νόμους για την παραχώρηση δασών, δασικών εκτάσεων, ακτών και ορεινών όγκων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ακριβώς στον αντίποδα βρίσκονται οι προτάσεις και τα μέτρα που απαιτεί το ΚΚΕ, έχοντας καταθέσει και Ερώτηση προς την κυβέρνηση, με την οποία φέρνει στη Βουλή τα δίκαια αιτήματα συνδικάτων και φορέων της καμένης περιοχής.
Το ΚΚΕ απαιτεί, μεταξύ άλλων, να στηριχθούν και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής στο 100% της συνολικής ζημιάς, καθώς και μέτρα ουσιαστικής στήριξης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και ανέργων με πάγωμα χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, πλήρη διαγραφή των τραπεζικών δανείων των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, επιδότηση ενοικίου για κατοίκους και επαγγελματίες που αναγκάζονται να μισθώσουν νέους χώρους, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες κ.ά.
Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί το λαό να εντείνει αποφασιστικά την πάλη για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές, όπως αυτές στο Μάτι, στη Μάνδρα, στο Σαρωνικό και τις παλιότερες, όπως στην Πελοπόννησο το 2007.
Να διεκδικήσει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για έργα αντιπυρικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, πραγματικό εφαρμόσιμο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, βάζοντας στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

TOP READ