4 Δεκ 2019

Καταγγέλλουν τα περιστατικά τρομοκράτησης κατοίκων και την ένταση της καταστολής

 


  Πηγή: Eurokinissi

Οι Οργανώσεις Βάσης Εξαρχείων της ΚΝΕ καταγγέλλουν τα περιστατικά τρομοκράτησης κατοίκων, νέων εργαζομένων, μαθητών στις γειτονιές των Εξαρχείων.

Στην καταγγελία τους αναφέρουν:

«Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι απρόκλητοι έλεγχοι από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας (ακόμη και ψάξιμο σε τσάντες ανήλικων μαθητών που απλά περπατάνε προς το σπίτι ή το φροντιστήριο), αρκετές φορές μάλιστα συνοδεύονται από ρατσιστικά και υποτιμητικά σχόλια. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που δυνάμεις των ΜΑΤ, της Αστυνομίας και της Ασφάλειας υπάρχουν σε κάθε γειτονιά, στενό, δρόμο, στις γειτονιές μας, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.


Τα περιστατικά αυτά αποτελούν κομμάτι της άσκησης του δόγματος “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης της ΝΔ, της έντασης καταστολής σε συνέχεια της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και της καταπάτησής του στην ΑΣΟΕΕ, της ισχυροποίησης των αστυνομικών δυνάμεων, της καταστολής των αγώνων των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων.

Η ένταση της καταστολής είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής! Θέλουν να επιβάλουν "σιγήν ιχθύος" για το λαό και τη νεολαία, προκειμένου να περνάνε ανενόχλητοι τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών. Για αυτό φουντώνει τώρα αυτή η κατάσταση την ώρα της νέας επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα με το νέο Ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, το Φορολογικό, το νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, τη βάση του 10 στους μαθητές. Τώρα που είναι ανάγκη να προχωρήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά τα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή που μπλέκουν το λαό και τη νεολαία στους κινδύνους ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αυτήν την πολιτική η ΝΔ την προωθεί παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην ουσία της πολιτικής για αυτό προσπαθεί να κάνει μια κάλπικη αντιπαράθεση, χωρίς να θίγει την ουσία. Η ΝΔ συνεχίζει το έργο από εκεί που το άφησε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας στον νόμο Γαβρόγλου για τη Παιδεία, στο νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, στα χνάρια της Αχτσιόγλου, δεν ξεχνάμε τον ΣΥΡΙΖΑ των ΜΑΤ στο άγαλμα Τρούμαν, στους εκπαιδευτικούς. Από κοινού κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, γιατί συμφωνούν στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, για αυτό κινούνται στις ίδιες ράγες.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να ισχυροποιήσουν τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στόχος τους είναι το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, γι' αυτό αξιοποιούν ομάδες και ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό για να το συκοφαντήσουν. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δεν "τσιμπάμε" στην τρομοκρατία! Ισχυροποιούμε την ΚΝΕ, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ζωή με δικαιώματα».

902.gr

Αγώνας με προοπτική


Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, με το στήσιμο μπλόκων σε Καρδίτσα και Λάρισα, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους. Στο στόχαστρο του αγώνα βρίσκεται η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που οξύνει τα προβλήματα των αγροτών και των οικογενειών τους, απειλώντας ακόμα και την επιβίωσή τους. Απέναντί τους έχουν τους εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, που εκμεταλλεύονται το μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους με τις πλάτες και τους νόμους της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Μια σειρά από κινητοποιήσεις και διεργασίες που προηγήθηκαν δείχνουν ότι τα μπλόκα που στήνονται σήμερα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» και ότι αποτελούν συνέχεια του αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, με οργανωτές τούς κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, συντονίζοντας τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Ηδη από το περασμένο καλοκαίρι οργανώνονται κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές για τις μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι και τα άλλα καιρικά φαινόμενα, διεκδικώντας την πλήρη αποζημίωση των καταστροφών, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και την επαρκή χρηματοδότησή του από το κράτος, αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση, όπως έκανε και η προηγούμενη.
* * *
Στη Θεσσαλία, οι αγροτικές συσκέψεις ξεκίνησαν από το Σεπτέμβρη και στα τέλη του μήνα έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Καρδίτσα για το αίσχος των ανοιχτών και εντέλει εξευτελιστικά χαμηλών τιμών στο βαμβάκι, που ήταν χαμηλότερες κατά 20% ακόμα και σε σχέση με πέρυσι! Ανάλογες κινητοποιήσεις και συσκέψεις για τις χαμηλές τιμές σε προϊόντα έγιναν σε όλη την Ελλάδα. Σημαντικό μέτωπο αποτέλεσε και η απαράδεκτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την «απογείωση» της φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά, που προκάλεσε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από αμπελοκαλλιεργητές και μικρούς καζανάδες, με πιο πρόσφατη τη μαζική συγκέντρωση στον Τύρναβο πριν από δέκα μέρες.
Στα μέσα Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η συνεδρίαση της διευρυμένης Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων από όλες τις περιοχές της χώρας. Εκεί μεταφέρθηκε η πείρα από τις κινητοποιήσεις, έγινε πλούσια συζήτηση για τα προβλήματα και τις αιτίες και πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνουν επαρχιακές και περιφερειακές συσκέψεις, που θα καταλήξουν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στις 15 Δεκέμβρη, στη Νίκαια Λάρισας.
* * *
Κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας των αγροτών, που παίρνουν μέρος στις συσκέψεις και τις κινητοποιήσεις, είναι ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Μετράνε, άλλωστε, συγκεκριμένα βήματα, κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία και τη συκοφάντηση των αγώνων τους, που τους έδωσαν μικρή ανάσα απέναντι στην καταιγιστική αντιλαϊκή επίθεση από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποτέλεσμα της αγωνιστικής τους πίεσης είναι, για παράδειγμα, το αφορολόγητο, το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, η ανακοπή της αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κ.ά.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, στον προσανατολισμό και το συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, στη συνάντηση των αγώνων των αγροτών με το ταξικό εργατικό κίνημα παίζει αναμφισβήτητα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία συσπειρώνονται πάνω από 10 Ομοσπονδίες και πάνω από 185 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα. Απ' αυτήν την άποψη, είναι ελπιδοφόρες οι διεργασίες για το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, τη μαζικοποίηση και το ζωντάνεμά τους εκεί που ήταν ανενεργοί, ώστε να αποτελέσουν τον πραγματικό οργανωτή των αγώνων αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στην πολιτική που τους στερεί μια αξιοπρεπή ζωή, τους φορτώνει με το άγχος της επιβίωσης και τελικά πετάει πολλούς απ' αυτούς εκτός παραγωγής, προωθώντας τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών και επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα.
* * *
Ο αγώνας που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι μακρύς και δύσκολος. Με την οργάνωση και το συντονισμό τους δίνουν απάντηση στην πολιτική της ΚΑΠ και των κομμάτων της. Με τα δίκαια αιτήματά τους, διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, που τους στερεί η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων απ' όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Η συμπόρευσή τους με τους εργαζόμενους δίνει δύναμη στις διεκδικήσεις τους, απέναντι στον κοινό αντίπαλο και φωτίζει την προοπτική. Η πείρα από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων, το πλαίσιο πάλης που επεξεργάστηκε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και η καθοριστική συμβολή Συλλόγων και Ομοσπονδιών στην οργάνωση της πάλης είναι τα «εφόδια» με τα οποία κλιμακώνουν τον αγώνα για τις ανάγκες τους.

«Ολοι μαζί... »




Κατά καιρούς υπάρχουν στιγμές που οι εκπρόσωποι των κομμάτων του κεφαλαίου επιλέγουν να βάλουν για λίγο στην άκρη τις κάλπικες για το λαό αντιπαραθέσεις τους, αφήνοντας με τοποθετήσεις τους να φανεί γυμνή η στρατηγική τους σύμπλευση στην πολιτική που τσακίζει το λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Μία τέτοια αποκαλυπτική στιγμή αποτυπώθηκε προχτές στη Βουλή, όταν ο υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, έδωσε εύσημα στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη «συνέχεια» που επέδειξαν στην αντιασφαλιστική επίθεση, δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι με την προώθηση του νέου χτυπήματος που φέρνει η ΝΔ «θα έχουμε ολοκληρώσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ως ένα αποτέλεσμα από το 2010, από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και ότι όλα τα αντιασφαλιστικά νομοθετήματα «τα προχωρήσαμε όλοι μαζί και τώρα θα πάμε στο τελευταίο βήμα»...
Μαζί με τη συσσωρευμένη πείρα του λαού από τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζουν με «συνέχεια» και όλο και συχνότερα τα ψηφίζουν μαζί όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, τέτοιες δημόσιες «αναλαμπές» των εκπροσώπων τους αποτυπώνουν την πραγματική «μεγάλη εικόνα» των ανατροπών, απέναντι στον αποπροσανατολιστικό προπαγανδιστικό κουρνιαχτό.
Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν πολλά στο πρόσφατο παρελθόν και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Και πάλι ο Γ. Βρούτσης ήταν αυτός που είχε ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής την τότε υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε για πρώτη φορά σε εφαρμογή τον δικό του νόμο για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό και τη μόνιμη καθήλωσή του με Υπουργικές Αποφάσεις.
Ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωνε ενθουσιασμένος ότι... δεν κρατιέται να ψηφίσει την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου, που έφερε στη Βουλή και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2018.
Αντίστοιχο παράδειγμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - μέσα στα πάρα πολλά της διακυβέρνησής της - ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Δημοσίου, κάτω από τις εντολές της, οι οποίοι σε όλες τις σχετικές δικαστικές υποθέσεις υπερασπίστηκαν μέχρι κεραίας όλες τις περικοπές στις συντάξεις, στον 13ο και τον 14ο μισθό κ.ο.κ., αναπαράγοντας ατόφια όλη τη μνημονιακή επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Και τώρα, η τοποθέτηση του Γ. Βρούτση την περασμένη Δευτέρα, για το πώς «όλοι μαζί» προχώρησαν την αντιασφαλιστική λαίλαπα, η επισήμανσή του ότι όπως ο νόμος Λοβέρδου του ΠΑΣΟΚ κρατήθηκε από τη ΝΔ και συνεχίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και από τον νόμο Κατρούγκαλου «θα κρατηθούν σωστές αντηρίδες και θα αλλάξουν περιοχές που το ίδιο το ΣτΕ αμφισβήτησε», επιβεβαιώνουν ανοιχτά αυτό που ανέδειξε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, την αντιλαϊκή «συνέχεια» όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και στο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ακύρωσαν απολύτως καμία από τις βάρβαρες ανατροπές, τις ενσωμάτωσαν όλες και τις πήγαν παραπέρα. Η εφαρμογή του «σπασίματος» της κύριας σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική», με την πρώτη να αφορά ψίχουλα ενώ στη δεύτερη αποσύρεται η εγγύηση του κράτους, η δραματική μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων κ.ο.κ. προετοίμασαν το έδαφος για το νέο χτύπημα που φέρνει σήμερα η ΝΔ, η οποία με τη σειρά της ομολογεί ανοιχτά ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά θα τον εφαρμόσει και θα «βελτιώσει» τα νομικά κενά του...
«Ολοι μαζί», που λέει και ο υπουργός Εργασίας, δουλεύουν με ενιαίο στόχο: Να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος της από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, να δημιουργήσουν ένα τεράστιο πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια της ιδιωτικής ασφάλισης, να παραδώσουν τα αποθεματικά και τις εισφορές βορά στον χρηματιστηριακό τζόγο, για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε αυτήν την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι μπορούν να αντιπαραθέσουν μόνο τον δικό τους ενιαίο αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική για όλους, με διασφάλιση των γηρατειών, της Υγείας και της Πρόνοιας. Τα συλλαλητήρια του περασμένου Σαββάτου έδωσαν μια ισχυρή εργατική - λαϊκή απάντηση σε αυτήν την κατεύθυνση, η οποία πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο, με το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη, με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.

Ακροδεξιά βλακεία με ροκ, αμβλώσεις, σατανισμό και… σοβιετικούς πράκτορες!

 Ένας εκλεκτός του πρόεδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρουο νέος πρόεδρος του δημοσίου οργανισμού για τη στήριξη των τεχνών Funarte Ντάντσι Μαντουβάνι, φαίνεται πως προσπαθεί να τον ανταγωνιστεί στην ακροδεξιά βλακεία. Ο Μαντουβάνι, ο οποίος είναι επικεφαλής του ανώτερου δημοσίου πολιτιστικού ιδρύματος, το οποίο από το 1975 χρηματοδοτεί και προωθεί τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη Βραζιλία, έχει τους δικούς τους συνειρμούς: Το ροκ οδηγεί στα ναρκωτικά που ενεργοποιούν το σεξ και έτσι φτάνει κανείς στη «βιομηχανία» των αμβλώσεων. Οι Μπιτλς και ο Έλβις Πρίσλεϊ συνωμοτούσαν με τους Σοβιετικούς για να διαφθείρουν την ηθική, τον πολιτισμό της Δύσης.
Πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Είναι σκέψεις (;) του εκλεκτού του Μπολσονάρου, όπως τις έχει στο κανάλι του στο youtube και αλλού. Ας ακολουθήσουμε τους… συλλογισμούς του: 
   «Το Γούντστοκ ήταν εκείνο το φεστιβάλ που στη δεκαετία του ’60 συγκέντρωσε έναν εσμό από ανθρώπους, τους χίπις, που έκαναν χρήση ναρκωτικών, LSD. Εξίσου υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως για τη διάδοση σε μεγάλη κλίμακα του LSD ευθύνεται η CIA. Πώς όμως το έκανε αυτό η CIA; Γιατί υπήρχαν πράκτορες των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών που είχαν διεισδύσει» στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
   Ορισμένα συγκροτήματα όπως οι Μπιτλς ή ο Έλβις Πρίσλεϊ συνωμοτούσαν επί δεκαετίες με τους Σοβιετικούς για να διαφθείρουν την ηθική, τον πολιτισμό της Δύσης κι αυτό καθαυτό το καπιταλιστικό σύστημα.
  «Η σχέση των Μπιτλς με τον (γερμανό φιλόσοφο της Σχολής της Φρανφκούρτης) Τέοντορ Αντόρνο» χρησιμοποιήθηκε για να χειραγωγήσει τις μάζες. Ο Αντόρνο, σύμφωνα με τον  Μαντουβάνι, «μισούσε τη Δύση κι ήθελε να καταστρέψει τη Δύση με τις φιλοσοφικές και νεομαρξιστικές θεωρίες του. Για να το καταφέρει τούτο, λοιπόν, συνήψε συμφωνία με τη Σοβιετική Ένωση, που έστειλε πράκτορες τους να διεισδύσουν στις ΗΠΑ και να κάνουν πειράματα με ορισμένους δίσκους (των Μπιτλς), που είχαν δημιουργηθεί αποκλειστικώς για τους νέους».
      Η Σοβιετική Ένωση κατόρθωσε, πρώτα με τον Έλβις, μετά με το Γούντστοκ, να προσεγγίσει τους νέους και να συνομιλήσει εμμέσως μαζί τους, διαφθείροντας τους υπογείως. Κατόπιν, μέσω των πρακτόρων που διέβρωσαν τη CIA προώθησαν στους νέους τα ναρκωτικά, δια της οδού αυτή προκύπτει ο ελεύθερος έρωτας, που προκαλεί εγκυμοσύνες και νομοτελειακά στις αμβλώσεις, που δεν αφήνουν να αναπτυχθεί η νέα γενιά Αμερικανών. Κι όλα τούτο με την επήρεια του ροκ.

   «Το ροκ ενεργοποιεί τα ναρκωτικά, που με τη σειρά τους ενεργοποιούν το σεξ που κι αυτό ενεργοποιεί την βιομηχανία των αμβλώσεων. Η βιομηχανία των αμβλώσεων με τη σειρά τους τροφοδοτεί μία ακόμη πιο σοβαρή πράξη που είναι ο Σατανισμός. Ο ίδιος ο Τζον Λένον έχει δηλώσει πως είχε κάνει μία συμφωνία με τον διάβολο. Στα εξώφυλλα πολλών δίσκων των Μπιτλς υπάρχουν ορισμένες εικόνες που παραπέμπουν σε σατανικές ιεροτελεστίες. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το παραμελούμε. Είναι δαιμονισμός, σατανισμός, μαγεία!», είπε Μαντουβάνι στο κανάλι του σύμφωνα με την εφημερίδα και άλλα μέσα ενημέρωσης στη Βραζιλία.

TOP READ