Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //
Ξεπούλησαν τη χώρα και πρόσφεραν το λαό για δούλους!
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο όταν οι Πέρσες έστειλαν κήρυκες στην Ελλάδα για να ζητήσουν «γην και ύδωρ» πολλές πόλεις έδωσαν, γιατί η δύναμη των Περσών και ο θρύλος γύρω από την αριθμητική του υπεροχή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μόνο το όνομά τους έσπερνε το φόβο και τον τρόμο.
Οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες όμως αρνήθηκαν και σκότωσαν τους κήρυκες του Πέρση βασιλιά. Λέγεται ότι οι μεν Αθηναίοι τους έριξαν σε πηγάδι οι δε Σπαρτιάτες σε βάραθρο λέγοντας τους «πάρτε τώρα σεις οι ίδιοι γην και ύδωρ».
Σύμφωνα με την περσική παράδοση έπρεπε ο υποτασσόμενος να δίνει «γην και ύδωρ» ως ένδειξη υποταγής. Ο υποτασσόμενος έδειχνε έτσι ότι παραιτείται από κάθε δικαίωμα πάνω στη γη και στα αγαθά του, αναγνώριζε την περσική εξουσία πάνω απ’ όλα, ακόμα και οι ζωές των ανθρώπων ανήκαν στον Πέρση βασιλιά. Μετά από αυτή την προσφορά ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις για τα προνόμια και τις υποχρεώσεις των υποτελών.
Σήμερα εμείς στείλαμε κήρυκες στους Πέρσες (Ευρωπαϊκή Ένωση). Ξεκίνησαν να πάνε στους θεσμούς δίνοντας ύδωρ (τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού) δώσανε και γη (λαϊκή περιουσία) για τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, για να πάρουν αυτό που θέλουν… ως εντεταλμένοι – διεκπεραιωτές του κεφαλαίου. Τελικά τα κατάφεραν. Έσωσαν το κεφάλαιο ανοίγοντας τις πύλες της κολάσεως για το λαό.
Το είπε χωρίς περιστροφές στη Βουλή ο Μεϊμαράκης:
Θέλουμε την Κυριακή να γυρίσετε με συμφωνία, αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα της σημερινής συζήτησης. Δεν θέλω να επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι θα μας εγκλωβίσετε”,
»Θα τολμήσετε να υπογράψετε τη συμφωνία γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο το κάναμε χωρίς να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, αλλά μόνο το συμφέρον της πατρίδας”
Και αναφερόμαστε στον Μεϊμαράκη γιατί ο ιδεολογικός χώρος που εκπροσωπεί είναι ο βασικός και συνεπής εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης.
Μπορούσαν να αρνηθούν; Οι συγκεκριμένοι όχι δεν μπορούσαν να αρνηθούν. Δεν το ήθελαν ποτέ. Την κερδοφορία του κεφαλαίου ήρθαν να υπηρετήσουν και δεν το έκρυψαν ποτέ. Ούτε στην προεκλογική περίοδο ούτε στην περίοδο του δημοψηφίσματος.
Υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό; Όσο και αν προσπαθούν να παρουσιάσουν τη συμμετοχή στην ΕΕ και στο Ευρώ ως μονόδρομο υπάρχει λύση, αν κινηθούμε σε κατεύθυνση ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Και όσο και αν προσπαθούν να τον συσκοτίσουν, είναι εφικτός, ρεαλιστικός. Τον περιέγραψε ο Δ. Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του στη Βουλή το προηγούμενο Σάββατο.
Αυτοί για να διαχειριστούν την υλοποίηση της συμφωνίας θα φτιάξουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ή όπως την πουν), εμείς θα τα αντιπαλέψουμε παντού. Θα φτιάξουμε το δικό μας «κοινωνικό μέτωπο ενάντια στα μέτρα και πλώρη για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ»