10 Φεβ 2016

Carpe diem

 Carpe diem

Αγαπητό ημερολόγιο,

Από αυτή τη μέρα αξίζει να συγκρατήσεις τρία πράγματα, το εξής ένα:

Δύο μέρες για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα
Τρεις μέρες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Κι επειδή η (συγ)κυβέρνηση τρέμει τον αντίκτυπο μιας τέτοιας παλλαϊκής κινητοποίησης, βλέπει τα τρακτέρ σαν άρματα μάχης (τανκς) που θα καταλάβουν το Σύνταγμα με τις ερπύστριές τους, για να το καταλύσουν, μαζί με τη ΔΦΑ, που είναι κάθε λέξη του τρίτου μνημονίου. Είναι κάθε λέξη που μπορεί να εξαπατήσει το λαό, να διασπάσει το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο των αγροτών, κάθε ψεύτικη υπόσχεση που μπορεί να τους παραλύσει σαν υπνωτικό, για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος και να αναγκαστούν, καθώς μπαίνει η Άνοιξη να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Άφησαν λοιπόν στην άκρη το κωμικό σενάριο πως δε φοβούνται τις λαϊκές κινητοποιήσεις, γιατί είναι με το μέρος τους και έχουν τα ίδια αιτήματα. Συγκάλεσαν εσπευσμένα υπουργικό συμβούλιο, για να τάξουν κάποιες μικροβελτιώσεις (υγ: ούτε καν αυτό τελικά, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους έστησαν την παράσταση) που θα τις πάρουν πίσω πανηγυρικά, στη διαπραγμάτευση. Εκεί όμως θα πέσουν ηρωικά, μετά από σκληρή μάχη (όχι σαν τους άλλους) μετά από 17 ολόκληρες ώρες. Τι να σου κάνει μόνη της (εναντίον όλων) μια αριστερή κυβέρνηση κι ο ευρω-σοσιαλισμός σε μια χώρα;

Του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι
Στο 'να χέρι το καρότο, στο άλλο χέρι το μαστίγιο
Κι επειδή το μαστίγιο της αστυνομίας (που δεν επιτρέπει την κάθοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, για να μην παραβιαστεί ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας) δε φτάνει παντού κι είναι λίγο αντιαισθητικό για μια δημοκρατική, αριστερή κυβέρνηση, αναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια του συστήματος (και οι εναλλακτικές του προτάσεις).

Ο συντάκτης Σπύρος Γκουτζάνης από το Πρώτο Θέμα του Θέμου, είπε στην πολυφωνική ΕΡΤ πως ο Μπούτας έρχεται στην Αθήνα, για να κλείσει τους αγώνες (σε αντίθεση με την αγωνιστική γραμμή που προωθεί η εφημερίδα του, προφανώς).
Ένα ιστολόγιο, που κινείται στο χώρο της ΛαΕ, σπεκουλάρει με τη συνάντηση Μπούτα-Τόσκα, για να υπονοήσει ό,τι ακριβώς και το παραπάνω παπαγαλάκι.
Το Μακελειό δίνει δραματοποιημένη μορφή στο παραμυθάκι κι έχει μάλιστα κι αυτόπτη μάρτυρα, που αποκαλύπτει άγνωστες προδοτικές πτυχές του Βαγγέλη Μπούτα (αλλά ο Δημήτρης είναι εκεί κι επαγρυπνεί, για να τον ξεσκεπάσει).
Ενώ το σημερινό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας του Χίου αποκαλύπτει πως... το προδοτικό ΚΚΕ και οι εργατοπατέρες τα έχουν κάνει πλακάκια με το Σύριζα και τις δυνάμεις καταστολής.

Θα μου πεις ότι αυτοί είναι γραφικοί και δεν πρέπει να τους δίνουμε πολλή σημασία.
Θα σου απαντήσω πως όταν οι γραφικοί λένε τα ίδια ακριβώς με τους σοβαρούς και έγκυρους, αυτό είναι ένα μέτρο για το πόσο επικίνδυνα είναι τα σκυλιά του συστήματος, σοβαρά και ασόβαρα.
Κι όταν η Αυγή φιλοξενεί ωραία ρεπορτάζ για την ετοιμότητα της Αστυνομίας, θυμάσαι συνειρμικά εκείνο το αναρχικό σύνθημα.
Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί...

Κι ενώ το αγροτικό πέρασε τελικά ξώφαλτσα από το στημένο τηλεοπτικό διάγγελμα του Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του στο ζήτημα με τις (τέσσερις) τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια (που μετέδωσαν απευθείας το διάγγελμά του). Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Μια πρέζα αντιμιντιακός αγώνας (τώρα που μας τελείωσε ο αντιμνημονιακός), κρατάμε εφεδρεία τη νομιμοποίηση της κάναβης, και να πώς περνάει επικοινωνιακά ο σκόπελος του ασφαλιστικού.

Σε άλλα νέα της ημέρας, το χρηματιστήριο συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του σε μια ελεύθερη αγορά και μια ανοιχτή κοινωνία, με κλειστά σύνορα και δρόμους (από τα διόδια, όχι από τα μπλόκα των αγροτών).
Ο γενικός δείκτης έφτασε στα επίπεδα του 89', ως σημειολογία για την ιστορία που επαναλαμβάνεται και τα δύο άκρα που ενώνονται για να ρίξουν το νέο Ανδρέα. Κι αν τα Τέμπη, η ΝΔ και τα διάφορα γκεσέμια της κάνουν λόγο για τριήμερη εκδρομή κι άλλα τινά αγωνιστικά, ας μην αφήσουμε μια τόσο μικρή λεπτομέρεια να μας χαλάσει ένα ωραίο, δημοφιλές κλισέ.

Η Ντόιτσε Μπανκ κινδυνεύει με κατάρρευση. Κάτι οι αποδείξεις που δεν κόβαμε, κάτι οι αγρότες που φοροδιαφεύγουν, κάτι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ε δε θέλει και πολύ να ξεκινήσει μια κρίση-ντόμινο στην ευρωζώνη, που πλήττει τους συμμάχους μας και τον χρηματοπιστωτικό τομέα που έπαιζε στα παράγωγα. Η προοπτική μιας χρεοκοπίας Λίμαν Μπράδερς στην Ευρώπη φαντάζει πλέον πολύ κοντινή...

Το ΝΑΤΟ έρχεται να επιτηρήσει το Αιγαίο, η Αυστρία ενισχύει τη φύλαξη της FYROM που δεν ανήκει καν στην ΕΕ. Ωραία πράγματα, ανθηρά κι ελπιδοφόρα...

Ενώ τέλος, στην κοσμική ενότητα του δελτίου, ο ροκ σταρ Βαρουφάκης εγκαινίασε χτες το κόμμα-κίνηση-φαν κλαμπ πολιτικών θαυμαστών του, που το ονόμασε ντίεμ25, κάρπε ντίεμ ή κάτι τέτοιο.
Για αυτό, σφε αναγνώστη, άδραξε τη μέρα, να μη χαθεί καμία.

Δύο μέρες για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα
Τρεις μέρες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Κοινωνικοί αυτοματισμοί

 Κοινωνικοί αυτοματισμοί

   Είναι τρομερά γελοίο να βασίζει κάποιος ολόκληρη την πολιτική του ... στον κοινωνικό αυτοματισμό ... και ταυτόχρονα να ισχυρίζεται πως είναι ... αριστερός. 
   Είναι ένας "αριστερός" ... που έχει υιοθετήσει την σπουδαιότερη πολιτική τακτική της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Στρέψε το ένα τμήμα του λαού ... ενάντια στο άλλο και θα απαλλαχθείς απ΄όλους τους απαιτητικούς !!! Οταν η αριστερά έχει υποκύψει σε τέτοιους πειρασμούς ... αυτό αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη ... πως έχουμε να κάνουμε με πιστούς υπηρέτες της αστικής εξουσίας, με "αριστερούς" υπηρέτες, με "προοδευτικούς" κολαούζους που στρέφονται με το μίσος του γενίτσαρου ενάντια στις τάξεις απ΄τις οποίες υποτίθεται γεννήθηκαν πολιτικά.
   Η εύρυθμη λειτουργία των μηχανισμών του κοινωνικού αυτοματισμού ... πάντα θα στηρίζεται στο ταπεινό ανθρώπινο ένστικτο που συμπυκνώνεται στην έκφραση ... ο θανατός σου, η ζωή μου !!! Μιά τάχα "έξυπνη" πολιτική τακτική ... μετατρέπεται αυτόματα σε κοινωνική βαρβαρότητα και κανιβαλισμό ... μεταξύ των εκμεταλλευόμενων μιάς κοινωνίας που με την σειρά της διασφαλίζει την "ησυχία" των εκμεταλλευτών.

   Είναι αυτονόητο πως στην λειτουργία αυτών των μηχανισμών συμμετέχουν ένα σωρό υπηρέτες της αστικής εξουσίας εκτός απο τα κόμματα μιάς κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τα πουλημένα συνδικάτα, οι πρεσβείες, ένας ολόκληρος συρφετός ΜΚΟ, οι κάθε λογής εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, εκκλησίες, σχολεία, η διανόηση και κυρίως οι σχεδιασμένες πολιτικές  της ευρωνατοικής φιδοφωλιάς ... δηλαδή ένα κανονικό στημένο παιχνίδι που στοχεύει και σε βραχυπρόθεσμα άμεσα αποτελέσματα ... αλλά και σε πιό μακροπρόθεσμα. Οι μηχανισμοί του κοινωνικού αυτοματισμού ... κάνουν πιό εύκολη την άμεση εφαρμογή της πολιτικής της αστικής τάξης ... αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζουν μιά κοινωνία για τις κρίσιμες στιγμές μιάς μελλοντικής κοινωνικής επανάστασης. Είναι δηλαδή ο κοινωνικός αυτοματισμός ... ή μάνα και ο πατέρας ... του κοινωνικού δαρβινισμού, του ρατσισμού.
Ο Στάθης το 2010 ... κατακεραύνωνε τον κοινωνικό αυτοματισμό ... χωρίς ο δυστυχής να υποψιάζεται οτι θρέφει το ίδιο φίδι στον κόρφο του !!! Καλά θα ήταν να ήταν έτσι. Αλλά όπως όλοι πρέπει να ξέρουμε ... ο οπορτουνιστής είναι τυφλός ... αν δεν είναι "πονηρός" !!!
   Που βρισκόμαστε τώρα ?? Στο σημείο που η "αριστερά" ... παίζει αριστοτεχνικά στα δακτυλά της τους κοινωνικούς αυτοματισμούς. Υπηρετεί πιστά τις ενδοταξικές πολυδιασπάσεις και αντιπαλότητες ... και προετοιμάζει το έδαφος στον κοινωνικό δαρβινισμό ... δηλαδή στον εκφασισμό ... και τελικά στον ίδιο τον φασισμό. 
   Φιλοδοξούν οι γελοίοι πολιτικοί μηχανισμοί του Τσίπρα ... να καταφέρουν να ξεπαστρέψουν αγρότες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και μικροεπαγγελματίες ... λέγοντας στον εργάτη και στον υπάλληλο ... κοίτα χτυπάω τους πλούσιους και μόνιμους φοροφυγάδες ενώ οι άλλοι μέχρι τώρα ξεσκίζαν εσένα ... λέγοντας στον συνταξιούχο ... κοίτα χτυπάω τους κλέφτες για να έχεις σύνταξη !!! Είναι τόσο γελοία τα επιχειρήματα ... που τάζουν την πάταξη της φοροδιαφυγής των μεσαίων στρωμάτων που τάχα κλέβουν ενώ όλοι ξέρουν πως οτι και να δηλώσεις θα φορολογηθείς με τα τεκμήρια !!! Π.χ. ... ένα σπιτάκι 80τμ στην πόλη και άλλο ένα 80τμ στο χωριό συν δυό αυτοκίνητα 1400 κε πενταετίας ... βγάζουν τεκμήριο καθαρών κερδών 22.000 € !!! Φορολογούν εισοδήματα που ξέρουν πως δεν υπάρχουν. Αν ένας αγρότης έχει και μερικές δεκάδες στρέμματα και ένα τρακτέρ ... ξεχάστε τον. Τι επιχειρούν κάνουν ?? Τα θεωρητικά συμμαχικά του εργάτη ... χαμηλά μεσαία στρώματα ... θέλουν να τα προλεταριοποιήσουν βίαια. Αυτό ακριβώς είναι ... η πολυπόθητη ανάπτυξη. Η αστική εξουσία επέλεξε αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο ... να τον αναθέσει στην "αριστερά". Και εκείνη ... σαν έτοιμη απο καιρό ... ανέλαβε τον ρόλο. Τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα η αριστερή κυβέρνηση ... συνειδητά τα αφήνει να κρύβουν τις πομπές τους (όπως πάντα) μέσα στα δαιδαλώδη δίκτυα της τάχα "επιχειρηματικής" δραστηριότητας. Δείχνουν σαν ένοχο τον επιστήμονα, τον επαγγελματία και τον αγρότη που μέσα στην άγρια κρίση παλεύει με νύχια και με δόντια να ζήσει και να μην πάει φυλακή ... και τον ταυτίζουν με τον μεγαλογιατρό, μεγαλοδικηγόρο, μεγαλέμπορα, μεγαλοκτηματία !!!
   Ενας ιδαίτερος παίχτης σε αυτό το παιχνίδι που η στάση του αποκτά τεράστια σημασία είναι ... ο ΣΕΒ ... που σχεδόν με ευχαρίστηση δέχτηκε την αύξηση (κατά 1%) των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών !!! Πως είπατε ?? Ο ΣΕΒ συμφωνεί μέχρι κεραίας ... με το "φιλολαϊκό" ασφαλιστικό-φορολογικό του Τσίπρα ... τον καλεί να κάνει γρήγορα ... παρότι ο Κατρούγκαλος διαλαλεί πως στόχο έχει να πληρώσουν άγρια οι πλούσιοι !!! Δεν σας κατακλύζει ένας άγριος ενθουσιασμός ?? 
Το μεγάλο κεφάλαιο γελάει χαζοχαρούμενα ... μπροστά στην "καταστροφή" του !!!
    Οι αυτοματισμοί συχνά έχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά πέρα απο κοινωνικά. Οι αριστεροί της κυβέρνησης νομίζουν πως θα ανακόψουν τους κοινωνικούς αγώνες ... αν καταφέρουν να τους βρωμίσουν με λίγη ας πούμε ... φασιστική ή νεοφιλελέ βρωμιά. Εχει ξαμολυθεί παντού ... ένας πούστικος (με την κακή έννοια) συρφετός απο γαμόσταυρα συριζάκια που κράζουν πως οι αγώνες δεν είναι του λαού ... αλλά μερικών φασισταριών και γραβατωμένων !!! Απο κοντά και ένας ... αριστερός αγωνιστής του κώλου ... κάποιος κύριος Νεφελούδης που δημιουργεί συνειρμούς του στύλ ... τρακτέρ-τάνκ που επιδιώκουν να γκρεμίσουν την αριστερή κυβέρνηση !!! Παρεμπιπτόντως ... αυτές τις μέρες ας προσέχουμε ... επειδή φαίνεται σαν κάτι να βρωμάει προβοκατόρικα σε σχέση ... με την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και τα σώματα ασφαλείας. Εφτασαν οι ανεκδιήγητοι να παρομοιάζουν τον Τσίπρα με τον Αλιέντε ... για να θυμηθούμε τον κακομοίρη τον Στάθη τον σκιτσογράφο ... όσο ακόμα είχε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της αριστεράς ... έγραφε και σχεδίαζε ...
Οπορτουνιστική ... διάνα !!! (ως συνήθως)
  

   Σε αυτό το σημείο θα εμφανισθούν οι φοβεροί και τρομεροί κατήγοροι και απηνείς διώκτες του κοινωνικού αυτοματισμού για να μας δώσουν την μαγική συνταγή που θα μας σώσει ... απ΄το να φαγωθούμε μεταξύ μας !!! Θα κηρύξουν ... την κοινωνική ειρήνη ... εν μέσω ενός ανειρήνευτου ταξικού πολέμου. Θα απαιτήσουν απο αυτούς που αγωνίζονται και διεκδικούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους ... και θα παρακαλέσουν τους άλλους να φέρουν την αναπτυξή τους γρήγορα. Αυτούς τους κήρυκες δεν τους απασχολεί καθόλου το γεγονός οτι η ανάπτυξη για την οποία προσεύχονται και παρακαλάνε ... προαπαιτεί την εργασιακή και κοινωνική σφαγή. Αυτοί οι κήρυκες ... θα καλούν πάντα σε διάλογο ... και ας είναι διάλογος για τις συνθήκες σφαγής. Οταν βέβαια το κόλπο του διαλόγου δεν πιάνει ... όλοι αυτοί οι "αγαθοί" κοινωνικοί ειρηνιστές και συμφιλιωτές ... κατρακυλούν στο άψε-σβήσε στα δόγματα του "νόμου και της τάξης" ... σαν την θλιβερή κυβερνητική εκπρόσωπο του Τσίπρα που απειλεί τους αγρότες που ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα.

   Στο τέλος αυτής της βδομάδας θα πρέπει να δωθεί μια όσο το δυνατόν πιό ισχυρή απάντηση στον ... κοινωνικό αυτοματισμό και στα κηρύγματα κοινωνικής συμφιλίωσης !!! Η πρέπουσα απάντηση ... που είναι μόνο μία.
   Η ταξική ενότητα ... η ταξική συμμαχία των εκμεταλλευόμενων.       

    
   Τα σφυριά ... θα συναντήσουν τα δρεπάνια.


   
    

Αυτός είναι ο καπιταλισμός!

 Αυτός είναι ο καπιταλισμός!



Άλλοι βομβαρδίζουν, άλλοι πνίγουν, άλλοι αφήνουν τον κόσμο να πεθάνει από την πείνα, άλλοι διώχνουν, άλλοι στήνουν συρματοπλέγματα, άλλοι στρατόπεδα συγκέντρωσης, άλλοι ψηφίζουν νόμους να τους παίρνουν ό,τι χρυσό, χρήμα και αξία έχουν πάνω τους χωρίς επιστροφή, άλλοι θέλουν δημοκρατικό δημοψήφισμα για να τους ψοφήσουν, άλλοι σχεδιάζουν θαλάσσια σύνορα από τα οποία δεν θα περνάει κανείς… Στήνουν hot spot στον πάτο της θάλασσας!


Τέλος, όλοι μαζί συγκροτούν την Κόλαση των λαών του κόσμου.


Ρατσιστικές και φασιστικές κραυγές παντού. Καμία ενοχή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Αυτός ήταν πάντα ο καπιταλισμός. Είτε μάζευε δούλους από την Αφρική για την Αμερική, είτε έστηνε απαρτχάιντ και θαλάμους αερίων, είτε χώριζε τον κόσμο σε αποικίες, είτε βομβάρδιζε με ναπάλμ, χημικά, ατομική βόμβα και απεμπλουτισμένο ουράνιο, είτε έκλεβε τον πλούτο των λαών, είτε γέμιζε τις ηπείρους μετανάστες και ανέργους και τις θάλασσες με πτώματα. Πάντα ίδιος ήταν.


Ύστερα κάποιοι μιλάνε για αξίες της ΕΕ!!! Αμέσως μετά αναθέτουν στο ΝΑΤΟ να πνίγει τους μετανάστες, την ώρα που οι χώρες - μέλη του βομβαρδίζουν και υποδουλώνουν όλη τη Μ. Ανατολή και τη μισή Αφρική.


Αυτός είναι πάντα.


Και αν νομίσατε ότι τα κάνει εκεί που έχει πρόβλημα με τους μετανάστες και την κρίση, δείτε ότι τα κάνει και εκεί που δεν έχει πρόβλημα. Από την Ελβετία και την Δανία που κλέβουν τους μετανάστες από ό,τι έχουν, μέχρι την Αυστραλία που τους στέλνουν σε σίγουρο θάνατο.


Πόσο θα χαίρονται οι Ναζί που οι συνεχιστές τους, τους ξεπερνάνε!


 

Η είδηση - αφορμή για το σχόλιο:




Και με το νόμο παρακαλώ, με απόφαση της ουδέτερης και ανεξάρτητης, τυφλής δικαιοσύνης του καπιταλισμού!!!


Η Αυστραλία στέλνει σε μακρινό νησί του Ειρηνικού εκατοντάδες βαρύτατα νοσούντες μετανάστες


To Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας έκανε την προηγούμενη εβδομάδα δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης να στείλει σε νησί του Ειρηνικού που βρίσκεται 3.000 χλμ μακριά από τη χώρα 267 μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτημα παροχής ασύλου, ανάμεσα στους οποίους αρκετοί πάσχουν από καρκίνο ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο θανατηφόρων ασθενειών. Στους βαρύτατα πάσχοντες που θα απελαθούν και 37 βρέφη




Το ΝΑΤΟ γκριζάρει το Αιγαίο

Το ΝΑΤΟ γκριζάρει το Αιγαίο


Η προχτεσινή συμφωνία Μέρκελ - Νταβούτογλου να ζητήσουν εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκο-συριακών συνόρων, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, συνιστά πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες, γιατί όχι απλά δεν απορρίπτει την παραπάνω εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αντίθετα καταθέτει και σχετικές προτάσεις, σήμερα και αύριο, στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας και σε κάθε περίπτωση παραμένει πιστή στο δόγμα του ευρωατλαντισμού, της συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ.
Οπως τεράστιες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων, που μιλούν για δήθεν «ευρωπαϊκά σύνορα» τα οποία θα φυλάσσουν δυνάμεις και μηχανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ολων των αστικών πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων με ανυπολόγιστους κινδύνους για το λαό.
Ο όρος που προβάλλει η τωρινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και άλλα αστικά κόμματα, τάχα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του Προσφυγικού να περιοριστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, δεν αποτελεί παρά ένα ευχολόγιο, ή και ανυπόφορη υποκρισία, εφόσον είναι γνωστό πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Από κοντά και η ΕΕ, όπως φάνηκε καθαρά τέλη Γενάρη, όταν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ έθεσε στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το εξής ερώτημα: «Σε περίπτωση ανάληψης μονομερούς δράσης από την ΕΕ στο Αιγαίο, με βάση τη "νέα Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή της ΕΕ", σε ποια σύνορα αυτή και οι δυνάμεις ταχείας επέμβασής της θα αναλάβουν δράση μονομερώς; Στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία; 'Η σε αυτά που ισχυρίζεται η Τουρκία ότι αποτελούν σύνορά της και με βάση αυτά προχωρά σε συστηματικές παραβιάσεις εναέριου χώρου, χωρικών υδάτων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, έχοντας μάλιστα προκλητική ασυλία τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ;». Τι απάντησε ο ευρωενωσιακός αξιωματούχος; «Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας»...
Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ διόλου τυχαία δεν αντιδρούν στις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Η ένοχη σιωπή τους ή οι τοποθετήσεις του τύπου «είναι διμερές ζήτημα και βρείτε τα...» μαρτυρούν ότι η επιχείρηση γκριζαρίσματος του Αιγαίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα λεγόμενα «ευρωπαϊκά σύνορα» αποτελούν το όχημα για συνολικότερες, ντε φάκτο, αμφισβητήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Οι λαοί, λοιπόν, να επαγρυπνούν. ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά, αντίθετα, παράγοντες εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου, παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που ανοίγουν πληγές συγκρούσεων με θύματα τους λαούς. Στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τις αστικές τάξεις στο τιμόνι της εξουσίας, οι λαοί βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο. Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και στο κεφάλαιο αποτελεί για τους λαούς μονόδρομο.

Οι Γερμανοί νεοναζί «κάρφωσαν» τη Χρυσή Αυγή

Οι Γερμανοί νεοναζί «κάρφωσαν» τη Χρυσή Αυγή


Θέλει η ναζιστική Χρυσή Αυγή να κρυφτεί, αλλά η χαρά των Γερμανών νεοναζί κολλητών της δεν την αφήνει...
Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε στις 30 Γενάρη, μεταξύ των νεοναζιστικών οργανώσεων από διάφορες χώρες της Ευρώπης που προσκάλεσε η Χρυσή Αυγή, ήταν και η οργάνωση «Der Dritte Weg» (Τρίτος Δρόμος), τα «εγγόνια» του Χίτλερ. Ομως, καθώς προσπαθεί να κρύψει το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα και την πρακτική της, η ΧΑ αποσιώπησε αυτές τις παρουσίες.
Ωστόσο, οι Γερμανοί νεοναζί επιστρέφοντας στη χώρα τους, έδωσαν στη δημοσιότητα όλη τη... δραστηριότητα που ανέπτυξαν από κοινού με τη Χρυσή Αυγή, την οποία αποκαλούν «εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα», δηλαδή χιτλερικό κόμμα.
Συγκεκριμένα, στις αναρτήσεις τους οι νεοναζί του Τρίτου Δρόμου παρουσιάζουν εκτεταμένο ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τις συνομιλίες τους με τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της ΧΑ (φορώντας μαύρα μπουφάν που έγραφαν «national revolutionar sozialistisch» - «εθνικό επαναστατικό σοσιαλιστικό» και με τις σημαίες τους), όπου οι χρυσαυγίτες «τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα». Αναφέρονται στην κοινή επίσκεψη Τρίτου Δρόμου και Χρυσής Αυγής στο Γερμανικό Νεκροταφείο στο Διόνυσο, για να τιμήσουν «τους πεσόντες ήρωες», όπως αναφέρουν. Ενώ έχουν αναρτήσει τη φωτογράφισή τους με φόντο την Ακρόπολη, όπου όλοι μαζί κρατούν τη σημαία με το σταυρό του Γ' Ράιχ.
Η «Dritte Weg» αποτελεί συνέχεια της οργάνωσης «Freies Netz Sub - FNS» (Ελεύθερο Νότιο Δίκτυο), η λειτουργία της οποίας απαγορεύτηκε το 2014. Στελέχη του FNS είχαν προσκαλέσει οι χρυσαυγίτες σε αντίστοιχη συγκέντρωσή τους το 2013 και μάλιστα τους είχαν υποδεχτεί επισήμως στα γραφεία τους στη Βουλή. Οταν η συνάντηση αυτή έγινε γνωστή, η Χρυσή Αυγή τότε είχε ψελλίσει κάποιες δικαιολογίες όπως «δεν γνωρίζαμε», «νομίζαμε ότι ήταν δημοσιογράφοι» κ.λπ.
Τώρα οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να κρατήσουν μυστική τη νέα συνάντησή τους, όμως οι κολλητοί τους, Γερμανοί ναζιστές, τους «έδωσαν» κανονικά...

TOP READ