5 Μαΐ 2014

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Ποιον υπηρετούν οι στρατιωτικοί; (Επιτέλους ας ακουστεί και η δική μας γνώμη!)

(Μια υποψηφιότητα με σημασία)
Προχωρούμε για καινούργια αυτοδιοίκηση και νέα Ευρωβουλή. Με εκλογές σοβαρές κι αυτές, αφού ανάλογα με το αποτέλεσμα θα επηρεάζονται τα συμφέροντά μας και ως κρατικής οντότητας και ως πολιτών αυτής της χώρας. Ας προσεγγίσουμε λοιπόν το θέμα από μια σκοπιά, που για τον γράφοντα είναι πιο οικεία. Αυτήν που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου και το Κόμμα που ο ίδιος ανεπιφύλακτα υποστηρίζει για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια.

Τούτες οι σκέψεις καταγράφονται ανήμερα της 21ης Απρίλη. Με βαριά τη μνήμη εκείνης της μέρας του 1967 που λίγοι στρατιωτικοί φέροντες όπλα – με τα οποία είχαν ορκιστεί να «φυλάττουν πίστην εις την πατρίδα…» – καταβρώμισαν τις περί Δημοκρατίας και Ελευθερίας ιδέες. Τις ίδιες που στον τόπο τούτο άλλοι πριν απ’ αυτούς είχαν υπερασπιστεί με τις ζωές τους. Με το λαό να είναι περήφανος γι’ αυτήν του την ιστορία και έκτοτε να αισθάνεται ντροπή για τον ευτελισμό μιας ακόμα δικτατορίας.

Αργότερα ο λαός σταδιακά ανέκτησε την εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους. Αλλά οι μνήμες ακόμα είναι νωπές, και κάμποσοι που τους συμφέρει συνεχίζουν να τροφοδοτούν την απαξίωση που προέκυψε με βάση την αρχή της συλλογικής ευθύνης από το πραξικόπημα του ’67 και το άλλο κατά της Μεγαλονήσου.

Ακόμα η χώρα ταλανίζεται και ο λαός της Κύπρου υφίσταται τα δεινά της εισβολής με αφορμή το πραξικόπημα των χουντικών. Και της κατοχής μεγάλου τμήματός της από τους Τούρκους, καθοδηγούμενους και υποστηριζόμενους από Άγγλους και Αμερικανούς. Είναι ξεκάθαρες οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις όπου συμμετέχει και ενισχύει η ΕΕ με στόχο να υποχρεώσει το νησί σε παγιοποίηση της διχοτόμησης με τη νέα εκδοχή του σχεδίου Ανάν.

Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει τα αφορούντα τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου, την αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από μεθοδεύσεις για εκμεταλλεύσεις του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας, της άρνησης να ορισθεί η ΑΟΖ και να ασκηθεί το δικαίωμα στα 12 μίλια χωρικής θάλασσας.

Αυτά ακριβώς είναι τα δικαιώματα που θα ‘πρεπε να προστατεύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Δικαιώματα για την εκχώρηση των οποίων καμία απολύτως ευθύνη δεν μπορεί να αποδοθεί στο ένοπλο τμήμα του λαού μας, απ’ τον οποίο και μόνον προέρχονται και οι στρατευόμενοι αλλά και οι μόνιμοι στρατιωτικοί και κανένας από την αποκαλούμενη άρχουσα Τάξη.

Έχει σημασία το τελευταίο, αφού αυτή η Τάξη θεωρεί το Στρώμα των μονίμων στελεχών ως υπεύθυνο και αρμόδιο να προστατεύει τα δικά της συμφέροντα. Και όχι τα κυριαρχικά δικαιώματα του τόπου που ταυτίζονται απόλυτα με του λαού. Ποσώς την ενδιαφέρει να προστατεύεται το έδαφος, η θάλασσα, ο αέρας, το υπέδαφος της πατρίδας όσο τα απομυζά ασύστολα. Ενώ αυτό ακριβώς είναι ο καθαρός και ανόθευτος πατριωτισμός και τίποτε άλλο. Τουτέστιν ό,τι συμφέρει το λαό. Αλλού αποβλέπουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των λαμόγιων, των μεγαλεμπόρων όπλων, των μεγαλοχρηματιστών…

Έτσι μπορεί να ερμηνεύσει σωστά ο οποιοσδήποτε γιατί οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα (και από κοντά μερικοί της αντιπολίτευσης πλην του Κομμουνιστικού Κόμματος), συμφωνούν με τις συμμετοχές του στρατού μας στις επεμβάσεις και επιδρομές των «προθύμων» (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, λοιπών «συμμάχων»).

Κοινός παράγοντας στους χώρους των επεμβάσεων (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, χώρες της Αφρικής…) είναι ή η στρατηγική σημασία τους (χώροι διέλευσης οδών μεταφοράς ενεργειακών υλικών) ή και πιο συνηθέστερα πως το υπέδαφος κρύβει ορυκτό πλούτο, που θεωρούν ωμά και ανερυθρίαστα νιτερέσο τους εκείνοι προς όφελος των οποίων εξαπολύονται οι επιθέσεις.
Κάποιοι και στη χώρα μας ( της Τάξης που ήδη αναφέραμε ως κυρίαρχη) έχουν επίσης συμφέροντα από τις επεμβάσεις. Άνθρωποι απάτριδες, υπεράνω των νόμων, της ηθικής, άνθρωποι που πάνω απ’ όλα βλέπουν το προσωπικό τους συμφέρον και μπρος σ’ αυτό τίποτα δεν αφήνουν όρθιο να σταθεί εμπόδιο.

Τίποτα δεν κέρδισε η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσωπικά δεν βρήκα κανένα όφελος μέχρι σήμερα, δεν βλέπω κανένα κέρδος για το λαό μας, ούτε στο μέλλον. Τίποτα απολύτως δεν ωφελήθηκε η Ελλάδα από τις επιδρομές και επεμβάσεις. Αντίθετα, με τη συμμετοχή στα εγκλήματα χάνει συνεχώς φίλους λαούς, εγγράφει αρνητικές υποθήκες, αιμορραγεί οικονομικά, εκμαυλίζει συνειδήσεις των παιδιών της. Ας το πάρουμε επιτέλους απόφαση πως τούτα συμβαίνουν για τα συμφέροντα των λίγων, των ιμπεριαλιστών, των εκμεταλλευτών των λαών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα συγκλίνουν μ’ αυτήν τη λογική στην εξυπηρέτησή τπους.

Εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε, δυστυχούν, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν χωρίς βοήθεια, σκοτώνονται στις επιδρομές, υποφέρουν από τα ναρκωτικά, σταμάτησαν να ελπίζουν, διότι αυτή η Τάξη είναι αδίστακτη, τα θέλουν όλα δικά τους, θέλουν τους υπόλοιπους να δουλεύουν γι’ αυτούς, έχουν υπό τον έλεγχό τους κυβερνήσεις και επιθετικούς οργανισμούς, και αρμάδες πολεμικές που στέλνουν όπου χρειάζεται για να επιβάλλουν την ανελέητη αιματηρή λογική τους. Με το ΝΑΤΟ, με τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς της ΕΕ, με τις αμφιβόλου και ανύπαρκτης δικαιοσύνης αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και η χώρα μας μέσα σ’ όλα, πρώτη και προθυμότατη.

Για τις επερχόμενες εκλογές έχουν τοποθετηθεί τα Κόμματα που συμμετέχουν διεκδικώντας την ψήφο και την υποστήριξή μας. Κάποια με γκρίζες κυλιόμενες ιδεολογίες και θέσεις, με ψεύτικα λόγια και μεγάλες υποσχέσεις, με αποφυγή να τοποθετηθούν καθαρά σε κυρίαρχης σημασίας ζητήματα, όπως τι κέρδισε η Ελλάδα και ο λαός μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα. Γιατί και πώς διαλύθηκε ο γεωργικός τομέας, η παιδεία, η υγεία, γιατί ξεπουλιέται ο πλούτος της χώρας και μάλιστα αντί πινακίου φακής στην κυριολεξία, γιατί τα δυόμιση (και όχι ενάμιση) εκατομμύρια άνεργοι, γιατί οι χιλιάδες αυτόχειρες, τι τους οδήγησε στο απελπισμένο μοιραίο διάβημα; Γιατί ο απίστευτος πλούτος δεν φορολογείται σε τούτο τον τόπο; Πώς πολλαπλασιάστηκε αυτά τα χρόνια της κρίσης για τους ελάχιστους ενώ υποπολλαπλασιάστηκε για τους πολλούς μη έχοντες που αυξήθηκαν κάθετα σε αριθμό;

Αναρωτιέται κανείς, πώς περιέλαβαν και τους στρατιωτικούς και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας στους υπό οικονομική καθίζηση (γύρω στο 60% μειώσεις αποδοχών, ναι, τόσο πολύ!!) ενώ την ίδια στιγμή βάζουν το στρατό να ασκείται ανοιχτά για αντιμετώπιση λαϊκών εκδηλώσεων; Και μην μας πει κανείς πως ξεχνάμε τους άνεργους, έχουμε και μείς παιδιά στην ανεργία, απολυμένους, φευγάτους στην ξενιτιά, είμαστε και μείς στην ίδια όχθη μ’ όλους που υποφέρουν.

Τι είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται τόσο σίγουροι πως ο στρατιώτης θα στραφεί κατά του πατέρα και του αδελφού του και θα πυροβολήσει εάν και όταν διαταχθεί από τον αξιωματικό να πράξει έτσι στη διαδήλωση, στην κατάληψη ενός κτηρίου; Πώς τολμούν και σχεδιάζουν, και εκπαιδεύουν το ένοπλο τμήμα του λαού να είναι έτοιμο να στραφεί ενάντια σ’ αυτούς που ανήκει και οφείλει και αισθάνεται πως πρέπει να υπηρετεί;

Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις σε όλα αυτά, όχι μόνον τώρα προεκλογικά, όχι τώρα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, όχι τώρα που ο καπιταλισμός και ο ανελέητος ιμπεριαλισμός έχει δείξει τα δόντια του με την ανοιχτή υποστήριξη των κυβερνήσεών μας και τη συμμετοχή και δικών μας στρατιωτών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΚΕ, Κόμμα πατριωτικό αγωνίζεται γι’ αυτά ανοιχτά, καθαρά, ντόμπρα. Το διατυμπανίζει, το δηλώνει, αγωνίζεται να γίνουν γνωστές στο λαό οι αιτίες της δυστυχίας, της κρίσης, να σταματήσει τον κατήφορο της συντριβής των κεκτημένων δικαιωμάτων που με αίμα επέτυχαν οι εργαζόμενοι. Το αποδεικνύει κάθε μέρα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα συλλαλητήρια…

Οι εκλογές που έρχονται θα αναδείξουν αυτοδιοικητικούς άρχοντες που θα συμφωνούν ή διαφωνούν με την παραπάνω λογική. Θα αναδείξουν και μέλη της Ευρωβουλής που μάλιστα θα είναι με αυξημένες αρμοδιότητες, επομένως ακόμα πιο σοβαρό τι θα επιλέξουμε.

Ο γράφων πιστεύει χωρίς καμία επιφύλαξη πως κάθε ψήφος που θα στηρίζει το ΚΚΕ θα έχει πολλαπλάσια ισχύ και θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Πιστεύει, και το έπραξε μέχρι σήμερα αδιάλειπτα, πως η στήριξη του ΚΚΕ, επιστρέφει προς όφελος του λαού και του τόπου μας. Πιστεύει πως και οι στρατιωτικοί έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε το ΚΚΕ, πως και τα δικά μας συμφέροντα, συνυφασμένα με του λαού απ’ όπου προερχόμαστε, επιτρέπουν/επιβάλλουν χωρίς δισταγμό μια τέτοια πράξη και θα δικαιωθούμε γι’ αυτό. Επιτέλους γιατί όχι, γιατί να μην είναι και η δική μας ψήφος δυνατή, επιθετική, ΄΄δαγκωτή΄΄, όχι με το συναίσθημα ως πράξη εκδίκησης, ναι ως κίνηση οργής αλλά με βάση τη λογική!

Το ΚΚΕ συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή τον απόστρατο Υποναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Γιάννη Ντουνιαδάκη. Με την προτίμηση αυτή τιμά το γνήσιο πατριωτισμό που διαχρονικά υπάρχει μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι μήνυμα ιδιαίτερης σημασίας. Είναι βέβαιο πως ο αξιωματικός θα ανταποκριθεί σωστά και θα δικαιώσει με τον αγώνα του τους λόγους που το ΚΚΕ τον επέλεξε για υποψήφιο. Θα γράψει τη δική του θετική ιστορία, θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της πατρίδας μας, των εργαζομένων, των στρατιωτικών μεταξύ των άλλων, θα τα αναδείξει με πάθος, με συνέπεια, με γνώση που κατέχει ως εκ της ιδιότητάς του.

Ο γράφων αισθάνεται για πρώτη φορά δικαιωμένος και ικανοποιημένος, διότι αυτό το Κόμμα τιμά το χώρο που υπηρέτησε στον εργάσιμο βίο του ως στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.
Πηγή: Κακαράς*
_________
*Ο Αντώνης Κακαράς (Γραβιά 1945) είναι Διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης . Υπηρέτησε ως αξιωματικός του ναυτικού από το ’62 μέχρι το ‘90 ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας αποτάχθηκε, καταδικάστηκε και εγκλείστηκε στις φυλακές για ενάμιση χρόνο. Μέχρι το 2000 εργάσθηκε στην εμπορική ναυτιλία και στη συνέχεια μέχρι το 2010 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο (ως συνεργάτης βάσει του Ν 407).

Απίστευτη «λαοθάλασσα» στην παρουσίαση των υποψηφίων του "Ποταμιού"! (ΦΩΤΟ)

 Απίστευτη «λαοθάλασσα» στην παρουσίαση των υποψηφίων του "Ποταμιού"! (ΦΩΤΟ)


Εκατοντάδες χιλιάδες λαού γέμισαν ασφυκτικά το Ανοιχτό Θέατρο Χαραυγής στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας όπου ο λαϊκός ηγέτης Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος του. Οι φωτογραφίες που αλιεύσαμε από το enikos.gr δείχνουν πως το "Ποτάμι" έχει πραγματικό... ρεύμα και πως τα 10-15% που του δίνουν στις δημοσκοπήσεις είναι πολύ λίγα. Πρόκειται για πραγματική λαοθάλασσα που συμπαρασέρνει μαζί της το πολιτικό κατεστημένο και φέρνει ένα νέο αέρα αλλαγής.

Ιδού η λαοθάλασσα στο θέατρο Χαραυγής:

Λαοθάλασσα Νο1
Λαοθάλασσα Νο2.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΚΕ-ευρωεκλογες

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΚΕ-ευρωεκλογες

1. Αγγέλου Νίκος, κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, συνεργαζόμενος
2. Αγγουράκης Χαράλαμπος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
3. Αμπατιέλος Νίκος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
4. Αράπη – Καραγιάννη Βασιλική (Βίκη), φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, συνεργαζόμενη
5. Αρβανιτίδης Αλέξανδρος, εκπαιδευτικός, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
6. Βιτάλης Δημήτρης, χημικός μηχανικός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
7. Γαβαλά Μαρία, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας
8. Δριμάλα Θεοδώρα, δασκάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ
9. Ελευθεριάδου Ειρήνη (Ρούλα), οδοντίατρος, πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικό Σωματείο Ποντίων Αττικής)
10. Έξαρχος Νίκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων
11. Ζαριανόπουλος Σωτήρης, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
12. Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, επαγγελματοβιοτέχνης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
13. Καπέτη Θεανώ, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
14. Καραντούσας Μανώλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών
15. Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος, συνεργαζόμενος
16. Κοράκης Μανώλης, μετανάστης, πρόεδρος του Σωματείου Τύπου – Χάρτου Φραγκφούρτης
17. Λουγγής Τηλέμαχος, ομότιμος διευθυντής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
18. Μαργαρίτης Γιώργος, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος
19. Μαρούδας Ρίζος, αγρότης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
20. Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός, συνεργαζόμενος-ΚΕΡΚΥΡΑ
21. Νικάκης Βασίλης, πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, καθηγητής Διαιτησίας ΟΥΕΦΑ
22. Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης, υπεύθυνος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, εκπρόσωπος της ΚΝΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών
23. Νταγκουνάκης Γιώργος, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ
24. Ντουνιαδάκης Γιάννης, απόστρατος υποναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού, συνεργαζόμενος
25. Ορκόπουλος Παύλος, ηθοποιός, συνεργαζόμενος
26. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
27. Παναγιωτάρα Αναστασία (Νατάσσα), πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, συνεργαζόμενη
28. Παπαδάκης Κώστας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ
29. Παπαδόπουλος Μάκης, μηχανολόγος – μηχανικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Οικονομίας της ΚΕ
30. Πολίτης Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Φθιώτιδας
31. Ράζου Λουίζα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
32. Ρέτζιου Αφροδίτη, επιμελήτρια Ψυχιατρικής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΣΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ
33. Ρίτσου Ελευθερία (Έρη), συγγραφέας, συνεργαζόμενη
34. Σιέττος Κώστας, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ
35. Στεφανίδη Μαρία – Ειρήνη (Μαιρήνη), πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
36. Ταβουλάρη Παναγιώτα (Γιώτα), πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον κλάδο του Φαρμάκου
37. Τασιούλας Γιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
38. Τούσσας Γιώργος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ
39. Χαλιού Έφη, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής
40. Χατζηδημητρίου Αγγελική,βρεφονηπιοκόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας και του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας
41. Χατζόγλου Μουράτ,ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης
42. Χιώνης Θεόδωρος, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Ουκρανία: Νέες μάχες στο Σλαβιάνσκ

 Ουκρανία: Νέες μάχες στο Σλαβιάνσκ



Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού στην ανατολική χώρα. Νέες μάχες σημειώνονται στο Σλαβιάνσκτης Ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, οι μάχες διεξάγονται μεταξύ της «Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς» (της μονάδας που συγκρότησε η φιλοναζιστική πραξικοπηματική εξουσία του Κιέβου) και ρωσόφωνων στα περίχωρα της πόλης.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπάρχουν θύματα από την ουκρανική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος των ρωσόφωνων δήλωσε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι τουλάχιστον πέντε ρωσόφωνοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το πρακτορείο «Ρόιτερς» μετέδωσε ότι οι ένοπλοι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ υποχώρησαν προς το κέντρο της πόλης, μετά την κατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις του πύργου της τηλεόρασης στο νότιο προάστιο Αντρέγεβκα.
Σε διάφορες πόλεις στην Ανατολική Ουκρανία, κυρίως στην επαρχία του Ντονέτσκ, οι ρωσόφωνοι εμφανίζονται να έχουν καταλάβει εκ νέου ορισμένα κτίρια στην ίδια την πόλη του Ντονέτσκ και στην Κραματόρσκ.
Απελευθερώθηκαν ρωσόφωνοι κρατούμενοι στην Οδησσό
Το κλίμα συνεχίζει να βαρύνει όχι μόνο το μακελειό στην Οδησσό, αλλά και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, όπου η κατάσταση φάνηκε να ξεφεύγει πλήρως από τον έλεγχο του Κιέβου με την αναγκαστική απελευθέρωση ρωσόφωνων κρατουμένων.
Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από τα κεντρικά της αστυνομίας ανάγκασε τις αρχές να αφήσουν ελεύθερους συνολικά περίπου 70 κρατούμενους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το βράδυ της Κυριακής. Από την πλευρά του, το Κίεβο έστειλε στην πόλη μια μονάδα της «Εθνικής Φρουράς». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της ΟυκρανίαςΑρσέν Aβάκοφ, επικεφαλής της ειδικής μονάδας φέρονται να είναι «εθελοντές» που προέρχονται από την πόλη της Οδησσού.
902.gr
Κατηγορία: 


Ουκρανία - Οδησσός: Οι νεοναζί εκτελούν όσους διέφυγαν από το φλεγόμενο Κτίριο των Συνδικάτων (VIDEO)

 Ουκρανία - Οδησσός: Οι νεοναζί εκτελούν όσους διέφυγαν από το φλεγόμενο Κτίριο των Συνδικάτων (VIDEO)



Φρικιαστικές σκηνές της εν ψυχρώ δολοφονίας όσων προσπαθούσαν να διαφύγουν από το φλεγόμενο Κτίριο των Συνδικάτων, από νεοναζί του «Δεξιού Τομέα», καταγράφει ερασιτεχνικό βίντεο που είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας.

Οι σκηνές καταγράφονται στο πίσω μέρος του κτιρίου. Ρωσόφωνοι διαδηλωτές, που είχαν εγκλωβιστεί από την πυρκαγιά που έβαλαν οι νεοναζί, πηδούν από τα παράθυρα του δεύτερου και τρίτου ορόφου, προκειμένου να ξεφύγουν από τη φωτιά και τους καπνούς. Κάτω όμως από το κτίριο τους περιμένουν οι νεοναζί του «Δεξιού Τομέα», οι οποίοι οπλισμένοι με περίστροφα, μαχαίρια και ρόπαλα, αποτελειώνουν όσους επιζούν της πτώσης.
Το Κτίριο των Συνδικάτων έγινε παρανάλωμα του πυρός, όταν διέφυγαν σε αυτό διαδηλωτές (κυρίως γυναίκες και παιδιά), μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ των ρωσόφωνων και νεοναζί του «Δεξιού Τομέα», οι οποίοι αρχικά είχαν εμφανιστεί ως οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.
902.gr

Συνάντηση αντιπροσωπίας της ΛΑ.ΣΥ. με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου

Συνάντηση αντιπροσωπίας της ΛΑ.ΣΥ. με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου


Την Τετάρτη 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου και αντιπροσωπίας της Λαϊκής Συσπείρωσης. IMG_7248_resizeΣυγκεκριμένα, στη συνάντηση από τη μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης παραβρέθηκαν ο Θόδωρος Γουλής, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Χάρης Μάστορας Δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, η Ναυσικά Κυριάκη και η Ελένη Μάζη υποψήφιες Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιονίων Νήσων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου περιέγραψε την κατάσταση με τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και παρέθεσε τις απόψεις του σχετικά με το τι πρέπει να γίνει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της επιβαρυμένης αυτής περιοχής. Οι θέσεις του Δ.Σ. συμπίπτουν με αυτές τις Λαϊκής Συσπείρωσης.
Οι θέσεις της ΛΑ.ΣΥ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων  συνοπτικά είναι οι εξής:
  1. Η διαχείριση να είναι αποκλειστικά  Δημόσιου χαρακτήρα από το δήμο ή συνεργασίες δήμων χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.
  2. Απαιτείται νέος εθνικός χωροταξικός σχεδιασμός ώστε να επιλεχθούν οι κατάλληλοι χώροι για την χωροθέτηση εγκαταστάσεων – εργοστασίων και ΧΥΤΥ, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να αντιμετωπιστούν προβλήματα χωροθέτησης π.χ σε νησιά.
  3. Θεωρούμε ότι πρέπει σχεδιασμένα να προωθηθεί:
  • Μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων με προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.
  • Κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος.
  • Ορθολογική μεταφορά των στερεών αποβλήτων με σύγχρονους σταθμούς μεταφόρτωσης.
  • Εγκαταστάσεις και εργοστάσιο ανακύκλωσης.
  • Δημιουργία ΧΥΤΥ.
4.  Ειδικά για την Κέρκυρα:
Ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων) που εγκρίθηκε κατά  πλειοψηφία από το Π.Σ.Ι.Ν και το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις συνθήκες της Κέρκυρας γιατί χωροθετεί όλες τις εγκαταστάσεις στον ίδιο υπερκορεσμένο χώρο στο Τεμπλόνι. Επίσης, προβλέπει η όλη διαχείριση να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία ή εταιρεία μέσω ΣΔΙΤ με κονδύλι ύψους 60 εκ €. Θεωρούμε ότι το Τεμπλόνι πρέπει να αποκλειστεί και ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης να μην λειτουργήσει γιατί είναι σε ακατάλληλο χώρο. Οι εγκαταστάσεις του να χρησιμοποιηθούν για άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις.
Οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ το καταψηφίσαμε και στα δύο όργανα.
Η ΛΑ.ΣΥ θα επιμείνει να αλλάξει η απόφαση σε δύο σημεία τουλάχιστον:
  • Να γίνει νέος χωροταξικός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων – εργοστασίων και του ΧΥΤΥ.
  • Να αποκλειστεί η συμμέτοχη ιδιωτικών εταιρειών.

ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , ΕΕ , ΝΑΖΙ , ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !

 ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , ΕΕ , ΝΑΖΙ , ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !

Για μια ενιαία, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική Oυκρανία!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα και το ΝΑΤΟ, με την υποστήριξη της Ε.Ε., πηγαίνουν για πόλεμο εναντίον των προλεταριακών κέντρων της Ανατολικής Ουκρανίας. Διέταξαν τα τσιράκια τους στο Κίεβο ν’ αποστείλουν στρατεύματα, άρματα μάχης, ελικόπτερα, και τους φασίστες κομάντο του Σβόμποντα και του «Δεξιού Τομέα» για να συντρίψουν την εξέγερση της εργατικής τάξης και την αντίσταση των τοπικών λαϊκών μαζών σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις της κάλπικης "μεταβατικής κυβέρνησης" των φιλο-ιμπεριαλιστών ολιγαρχών και των Ναζί.


Την παραμονή της έναρξης των επιχειρήσεων, ο επικεφαλής της CIA John Brennan ταξίδεψε στο Κίεβο προφανώς για να επιβλέπει την εκστρατεία της στρατιωτικής καταστολής του λαού, ενώ ο Λευκός Οίκος, σε συνέντευξη Τύπου, δημοσίως "παρότρυνε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να προχωρήσει" στην επιβολή του «νόμου και της τάξης». Χρειάζονται επειγόντως την ρύθμιση του βάρβαρου «νόμου» της καπιταλιστικής ζούγκλας για να επιβάλουν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού που απαιτεί το ΔΝΤ για να μετατρέψει την Ουκρανία σε αποικία του κεφαλαίου των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ήδη ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στην Ανατολική-Νότια Ουκρανία αυξάνεται, ενώ οι ηρωικοί εργάτες και η λαϊκή αντίσταση όχι μόνο αντεπιτίθενται στους επιδρομείς, αλλά επίσης η βίαιη επίθεση έχει προκαλέσει πράξεις συναδέλφωσης μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και του λαού, καθώς οι στρατιώτες αρνούνται να σκοτώσουν γυναίκες και παιδιά και παίρνουν το μέρος του λαού.

Η επιδρομή στην Ανατολική - Νότια Ουκρανία υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ δεν απειλεί μόνο το λαό της Ουκρανίας με έναν αιματηρό γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο και τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας με έναν αδελφοκτόνο πόλεμο, αλλά επίσης και όλους τους λαούς της περιοχής, την Ευρώπη, την Ανατολή και τη Δύση και την παγκόσμια ειρήνη. Πρέπει να τους σταματήσουμε με μια διεθνή κινητοποίηση των εργατών και των λαϊκών κινημάτων!

Καμία εμπιστοσύνη δε μπορεί να υπάρξει στη μυστική διπλωματία μεταξύ των ηγεμόνων των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η οποία λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού των γεωπολιτικών παιχνιδιών και των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των ολιγαρχών που ανταγωνίζονται σε βάρος των ίδιων των λαών στην Ουκρανία, τη Ρωσία, την Ανατολική και Δυτική Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. H συμφωνία της Γενεύης της 17ης Aπριλίου έχει ως άμεσο στόχο τον πολιτικό, πρώτ’ απ’ όλα αφοπλισμό των εξεγερμένων εργατών της περιοχής του Nτονμπάς, που κηρύχθηκε «παράνομη», ενώ οι Nαζί γκάνγκστερς του Δεξιού Tομέα και της Σβομπόντα συμμετέχουν στην «κυβέρνηση» του Kιέβου, και συμπεριλαμβάνονται στο «νόμιμο» πλαίσιο της Oυκρανικής αστυνομίας και πολιτοφυλακής. Oύτε το Kρεμλίνο, ούτε οι ολιγάρχες, αλλά η διεθνής εργατική τάξη είναι ο πραγματικός σύμμαχος των Oυκρανών εργατών.

Τα πεπρωμένα μας είναι αλληλένδετα και πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Πρέπει να παλέψουμε μαζί τους ίδιους εχθρούς: τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και τους πολεμοκάπηλούς τους, το ΔΝΤ, την ΕΕ, και τα δρακόντεια σχέδιά τους, τους ολιγάρχες σε όλο τον μετασοβιετικό χώρο που εξυπηρετούνται από τον Ουκρανικό ή το Μεγαλο-Ρωσικό εθνικισμό, το εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος, τη νέα αύξηση του αντισημιτισμού και του φασισμού.

Οι λεγόμενες εκλογές στις 25 Μαΐου είναι μια απάτη, καθώς θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο ενός μη νόμιμου, δικτατορικού καθεστώτος, που γεννήθηκε από ένα πραξικόπημα, κάτω από μια κυβέρνηση συνασπισμού των ολιγαρχών και των Ναζί, και υπό την απειλή των τανκς. Καλούμε σε μποϊκοτάζ αυτών των "εκλογών".

Η κάλπικη Βερχόβνα Ράντα [βουλή] της ολιγαρχικής μαφίας, που μόλις επευφήμησε μεγαλόφωνα τις δολοφονίες στη Μαριούπολη, πρέπει να διαλυθεί αμέσως. Πρέπει να συγκροτηθούν παντού Συμβούλια Εργατών και να εκλέξουν αντιπροσώπους σε μια νέα, πραγματική Βερχόβνα Ράντα, σε μια ενωμένη, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική Ουκρανία που θα διοικείται από τα συμβούλια των εργατών και του λαού της και όχι από γκάνγκστερ μισθοφόρους της Ουάσιγκτον, του Βερολίνο ή των Βρυξελλών.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις των εργατών, τα κόμματα της Αριστεράς, τα κοινωνικά κινήματα αντίστασης και χειραφέτησης σε όλο τον κόσμο, να κινητοποιηθούν επειγόντως με όλα τα μέσα (διαδηλώσεις, πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, μοίρασμα φυλλαδίων κλπ.) για να σταματήσουν την εγκληματική στρατιωτική επίθεση εναντίον του λαού της Ανατολικής - Νότιας Ουκρανίας.

Ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κύριος εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα: οι ίδιες άρχουσες τάξεις στην Ευρώπη και την Αμερική που θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία και όλο τον πρώην Σοβιετικό χώρο σε αποικία τους ήδη οδηγούν τους ίδιους τους λαούς τους στη λιμοκτονία, επιβάλλοντας μόνιμη «λιτότητα» και μαζική ανεργία. Είμαστε όλοι Ουκρανοί!

Ας κάνουμε την προσεχή Πρωτομαγιά του 2014 Ημέρα Διεθνούς Αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Κιέβου και τα αφεντικά του στη Δύση.
Ας ακούσουν όλοι τη φωνή μας, τη φωνή της διεθνούς εργατικής τάξης:

Non pasaran! Ειρήνη στους λαούς – Όλη η εξουσία στα συμβούλια των εργατών!

Yπογράφουν:

Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας, εκ μέρους του ΕΕΚ, Ελλάδα
Σουνγκούρ Σαβράν, εκ μέρους του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος (DIP), Τουρκία
Ιωσήφ Άμπραμσον, εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου του Λένινγκραντ της Ένωσης Μαρξιστικών Οργανώσεων (ΑΜΟ), Ρωσία
Ματίας Μπένγικ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καρλ Μαρξ της Βουδαπέστης, Ουγγαρία
Χιλλέλ Τίκτιν, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Σκωτία, συντάκτης του περιοδικού Critique
Δημήτρης Μιζάρας, εκ μέρους της Μαρξιστικής Εεργατικής Λίγκας (MTL), Φινλανδία
Γιούρι Σακχίν, Οργάνωση Ενάντια στο Ρεύμα, Ουκρανία
Χόρχε Αλταμίρα, Εργατικό Κόμμα (PO), Αργεντινή
Νέστορ Πιτρόλα, Πάμπλο Λόπες, εθνικοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος (PO)-Μετώπου της Αριστεράς (FIT), Αργεντινή
Μαρτσέλο Ραμάλ, Κλάουντιο ντελ Πλα, Γκαμπριέλα Σερράνο, Χούλιο Κιντάνα, Μαρτίν Νταλμάου, Τίτο Φρεσίνα, Αντρέα, τοπικοί νομοθέτες του Εργατικού Κόμματος (PO)-Μετώπου της Αριστεράς (FIT), Αργεντινή
Οσβάλντο Γκοτζιόλα, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάουλο, μέλος της Εθνικής Επιτροπής των Εθνικού Συνδικάτου Πανεπιστημιακών Καθηγητών της Βραζιλίας
Τζέρεμυ Λέστερ, πολιτικός φιλόσοφος, συντάκτης της εφημερίδας Counter-Hegemony, Μεγάλη Βρετανία
Καλλιόπη Ρηγοπούλου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Γιάγκος Ανδρεάδης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα, Ελλάδα
Μπερτέλλ Όλλμαν, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής, NYC, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Τάμας Κράουζ, ιστορικός, Πανεπιστήμιο Fotyos Lorand, Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Ρομπέρτο Γιέπες, Opción Obrera, ΣΕΤΔ, Βενεζουέλα
Σαΐντ Γκαφούροβ, οικονομολόγος, δημοσιογράφος της Pravda, Μόσχα, Ρωσία
Μόνικα Καρμπόβσκα, αγωνίστρια της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Πολωνία
Μπόρις Ικλόβ, Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής του ρωσικού συνδικάτου «Ο Εργάτης»
Αλεξάντρ Σιντόροβ, ηγέτης της επιτροπής του συνδικάτου μόνιμων εργαζομένων «Άμυνα, Εργασία, Νομιμότητα»
Μίτσελ Κοέν, Πράσινοι του Μπρούκλυν, Πράσινο Κόμμα της Νέας Υόρκης (για λόγους ταυτοποίησης), Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Άνα Μπαζάκ, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, Ρουμανία
Σούζι Βάισμαν, Καθηγήτρα Πολιτικής, Κολλέγιο Saint Mary’s της Καλιφόρνια, Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού Critique, Οργάνωση Ενάντια στο Ρεύμα, εκπομπή «Beneath the Surface with Suzi Weissman» στο σταθμό KPFK, Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Έυα Γκροζέβσκα, αγωνίστρια του φεμινιστικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Πολωνία
Ραφαέλ Φερνάντες, Πρόεδρος του Κόμματος των Εργαζομένων (PT), Ουρουγουάη
Λουίς Γκιγιέρμε Ταραγκό Ζορντάνο, Φάμπιο Μασεντόνιο, Κάρλος Κάστρο, Σέρζιο Μιγκέλ, Εουζένιο Μπόρζες, Ραούλ Ζορντάνο, Αντόνιο Κάρλος Ταραγκό Ζορντάνο, Φρέντι Ζαπελόνι, Αλφέου Μπ. Γκουλάρτ, εφημερίδα TribunaClassista, Βραζιλία
Αλεξέι Πριγκαρίν, Ένωση Μαρξιστικών Οργανώσεων (ΑΜΟ)-Μόσχα
Τατιάνα Ιβάνοβα Φιλιμόνοβα, Ένωση Μαρξιστικών Οργανώσεων (ΑΜΟ)-Λένινγκραντ
Ντάρια Μίτινα, Αριστερό Μέτωπο, Ενωμένο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΟΚP)

Red Med

CIA και FBI βρίσκονται πίσω από την κυβέρνηση του Κιέβου, γράφει γερμανική εφημερίδα

 CIA και FBI βρίσκονται πίσω από την κυβέρνηση του Κιέβου, γράφει γερμανική εφημερίδα

CIA και FBI βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τις αρχές του Κιέβου, χαράζοντας την πορεία που ορίζει ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής κυριακάτικης εφημερίδας Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται πηγές από υψηλόβαθμους γερμανούς αξιωματούχους, στόχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είναι να καταστείλουν κάθε λαϊκή διαμαρτυρία στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να προχωρήσει το μοντέλο διακυβέρνησης που έχουν επιβάλλει στο Κίεβο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild am Sonntag, οι πράκτορες της CIA και του FBI δεν συμμετέχουν ενεργά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας στα ανατολικά της χώρας, αλλά η δραστηριότητά τους περιορίζεται στο Κίεβο, καθώς υποτίθεται πως βοηθούν τις αρχές στην εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της CIA Τζον Μπρέναν στο Κίεβο, στα μέσα Απριλίου.

Οπως είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ρωσικής Δούμας Αλεξέι Πουσκόφ, «η επίσκεψη αποκάλυψε την στενή σχέση των αρχών του Κιέβου με τις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας πως ο Λευκός Οίκος έχει υποσκελίσει την κυβέρνηση, ελέγχοντας το καθεστώς, πάντα προς όφελος των δικών του επιδιώξεων».

Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Το ξεπούλημα της Ουκρανίας: Τι δεν θέλει η CIA να ξέρουν οι Ουκρανοί

Του John Robles
Με την στολή του στρατού του Μπαντέρα
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Peskov δήλωσε ότι οι αποκαλούμενες αρχές στο Κίεβο, στο τέλος, θα πρέπει να απαντήσουν κυρίως στον ουκρανικό λαό για τις ενέργειές τους σχετικά με την εντολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον αμάχων στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Ωστόσο, τα μέλη της χουντικής κυβέρνησης στο Κίεβο που είναι υπεύθυνα για την παραγγελία αυτού που προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως μια «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση (με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, των ενόπλων δυνάμεων και τον θάνατο διαδηλωτών), συνεχίζουν να λειτουργούν με ατιμωρησία.

Η Χούντα θα είναι υπεύθυνη έναντι του ουκρανικού λαού

«Όσον αφορά την ευθύνη με την οποία βαρύνονται αναπόφευκτα, οι άνθρώποι αυτοί που πήραν την απόφαση σχετικά με τις επιχειρήσεις αυτές, επωφελούμενοι από μαχητικά αεροσκάφη και ένοπλες δυνάμεις, τότε για αυτή την ευθύνη, θα λογοδοτήσουν καταρχάς στον ουκρανικό λαό. Είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα,» είπε ο Πεσκόφ στο τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.

Νωρίς την Παρασκευή ο Ουκρανικός στρατός άρχισε να εισβάλλει στην πόλη Slavyanskστην περιοχή του Ντόνετσκ με τη χρήση αεροσκαφών και θωρακισμένων οχημάτων με αναφορές για νεκρούς και τραυματιές.

Η Μόσχα χαρακτήρισε τις δράσεις του Κιέβου τιμωρητικές και είπε ότι καταστρέφουν την τελευταία ελπίδα για τη βιωσιμότητα των συμφωνιών της Γενεύης για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.

Διπλός πράκτορας της CIA έχει πάρει τον έλεγχο των επιχειρήσεων κατά του άμαχου πληθυσμού
Ο έλεγχος των «ειδικών επιχειρήσεων» στο Slavyansk εναντίον διαδηλωτών και εκείνων που αντιτίθενται στη ναζιστική χούντα στο Κίεβο μεταβιβάστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov, στον επικεφαλής της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Valentin Nalyvaychenko, σύμφωνα με το RIA Novosti που επικαλείται πηγές στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο εγκατεστημένος από την χούντα ηγέτης του ναζιστικού πραξικοπήματος Turchinov, ο οποίος έχει σφετεριστεί τη θέση του προέδρου, δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή έγινε λόγω της «καταστροφικής πρώτης φάσης» των επιχειρήσεων. Οι εντολές του Turchinov να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού σε αντίθεση με ένα πραξικόπημα είναι μια άνευ προηγουμένου εγκληματική πράξη που λαμβάνει χώρα ακριβώς μπροστά από τα μάτια του κόσμου, όμως η κατακραυγή από τη Δύση και τις οργανώσεις των «ανθρώπινων δικαιώματων» είναι ανύπαρκτη.

Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν αυτή η ατιμωρησία και η συμπαιγνία του Τύπου οφείλεται στο ότι οι ​​ΗΠΑ είναι πίσω από το πραξικόπημα στην Ουκρανία και ακόμη και αν οι ναζί στο Κίεβο κρατήσουν τις υποσχέσεις τους να κρεμάσουν τους Εβραίους και Ρώσους και οποιονδήποτε άλλον ο οποίος είναι εναντίον στη βασιλεία τους, και ακόμη και να αρχίσουν μια εκστρατεία γενοκτονίας, τα δυτικά ΜΜΕ θα παραμείνουν σιωπηλά και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να τους αποκαλούν νόμιμους και θεμιτούς.

(Στο βίντεο σύλληψη αμερικάνου μισθοφόρου στο Χάρκοβο)


ΑΝΟΙΞΤΕ ΠΥΡ!

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Valentin Nalyvaychenko έχει δώσει εντολή για την εκκαθάριση όλων των διαδηλωτών και όσων αντιτίθενται στο καθεστώς, αν κάποιος ανοίξει πυρ κατά τη διάρκεια αυτών που συνεχίζει να αποκαλεί «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις».

Ο Valentin Nalyvaychenko έκανε σαφή τα σχέδιά του όταν είπε στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «1 +1» ότι οι δυνάμεις του: «θα εντείνουν τις προσπάθειες για να περιορίσουν την κατάσταση και να εξηγήσουν στους ντόπιους ότι ήταν επικίνδυνο να είναι στις συνεδριάσεις, όπου οι τρομοκράτες κρύβονται πίσω από τις γυναίκες και τα παιδιά.» Προφανώς θέλει να «καθαρίσει» τα πλήθη των πολιτών όλων των κοινωνικών στρωμάτων που διαδηλώνουν, από τις γυναίκες και τα παιδιά, προκειμένου να δώσει εντολή στα στρατεύματά του να πάνε και να σκοτώσουν όλους τους διαδηλωτές που είναι άνδρες. Το να αποκαλεί τρομοκράτες όσους είναι ενάντια στη ναζιστική χούντα είναι εντελώς γελοίο και δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν, αλλά έχει σχεδιαστεί για το δυτικό κοινό του, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους. Οι λεγόμενοι «τρομοκράτες» είναι απλώς κοινοί Ουκρανοί οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν ως νόμιμους τους ναζί που ανέλαβαν τη κυβέρνηση διά της βίας.

Ο Nalyvaychenko έκανε και άλλες πολλές δηλώσεις που δεν αξίζει να τις επαναλάβουμε επειδή δεν είναι άλλο παρά ψέματα που αρνούνται την πραγματικότητα της κατάστασης στην Ουκρανία και προσπαθούν να απεικονίσουν τη ναζιστική χούντα ως νόμιμη κυβέρνηση.

Όργανο της CIA, εκπαιδευτής των νεοναζί και προδότης της Ουκρανίας

"Διαδηλωτής" Maidan  με ισραηλινό υποπολυβόλο UZI
Το γεγονός ότι ο Nalyvaychenko έγινε ο επικεφαλής της SBU δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς είχε δικαστεί για προδοσία για τη διοχέτευση πληροφοριών προς τη CIA κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στην κορυφή της SBU [σ.σ. των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας] (22/12/2006 – 11/03/2010). Έχει αναφερθεί ότι την εποχή εκείνη η CIA είχε μια τέτοια ζεστή σχέση με την Ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας ώστε της δόθηκε ακόμη και γραφείο στην έδρα της SBU, όπου μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που ήθελαν.

Πρόσφατα ένας άλλος πρώην επικεφαλής της SBU, ο Alexander Yekimenko, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24, δήλωσε ότι ο Nalyvaychenko είχε προσληφθεί από τη CIA και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όταν ήταν Γενικός Πρόξενος της Πρεσβείας της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες (σ.σ. 2001-2003). Είπε επίσης ότι οι ειδικές υπηρεσίες βοήθησαν σημαντικά τον συνάδελφό του κ. Kondratuk ο οποίος ήταν επίσης στο προξενείο εκείνη την περίοδο.

Ο Yekimenko είπε ότι τα αρχεία δείχνουν ότι ο Nalyvaychenko διατήρησε τις επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και μετά τη συνταξιοδότησή του από τη διπλωματική υπηρεσία και κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία ήταν επικεφαλής για πρώτη φορά στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας το 2006-2010.

Οι δεσμοί του Nalyvaychenko με δομές εξουσίας στην Ουκρανία και τη CIA εξηγεί τη μεγάλη επιρροή που έχουν σήμερα οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα.

Ένας άλλος γνωστός πράκτορας σύμφωνα με τον Yekimenko είναι ο Alexander Danyluk,ηγέτης μιας από τις ομάδες ακροδεξιών που συνδέεται στενά με βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. (σ.σ. δες Spilna Sprava) Μέσα από αυτόν οι βρετανικές μυστικές ελέγχουν την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.

Γνωρίζουμε ότι ο Yatsenyuk είναι επίσης τυφλό όργανο της CIA, πως ο Klitschko έχει δεσμούς με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και ότι η CIA και ο Nalyvaychenko έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του Δεξιού Τομέα (Right Sector) στην εξουσία. Ίσως είναι καιρός ο λαός της Ουκρανίας που βρίσκεται ακόμη στο σκοτάδι να αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση για το ποιος ακριβώς κυβερνάει τη χώρα τους τώρα, προδότες, Ναζί, αποστάτες και μαφιόζοι. Αλλά και τότε, η Ουάσιγκτον δεν θα έχει οποιοδήποτε άλλο τρόπο [σ.σ. να πετύχει τον στόχο της].
Πηγή: The Voice of Russia μέσω antipagkosmiopoihsh
Βλέπε ακόμη:

Τα 68 -προς το παρόν- ιστολόγια στο διαδίκτυο της Λαϊκής Συσπείρωσης ανά την Ελλάδα

Τα 68 -προς το παρόν- ιστολόγια στο διαδίκτυο της Λαϊκής Συσπείρωσης ανά την Ελλάδα


las_color
Λαϊκή Συσπείρωση
Πηγή: http://aristeramitilini.blogspot.gr/2014/05/68-links.html?m=1

TOP READ