24 Αυγ 2020

Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ


Σημείο 1ο: Κατ’ αρχάς να το ορίσουμε: Γιορτές μίσους δεν είναι αυτές όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για να τιμήσουν τους νεκρούς τους και να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες. Γιορτές μίσους είναι εκείνες που οι οργανωτές τους τις στήνουν για να κραυγάσουν το μίσος κατά των αντιπάλων τους, για να διακορεύσουν την Ιστορία, για να παραχαράξουν την αλήθεια, για να ξεφαντώσουν με αλλαλαγμούς και ψεύδη υπέρ του μισανθρωπισμού.

Σημείο 2ο: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που ιδρύθηκε με τον μεταξικό φασιστικό Αναγκαστικό Νόμο 1287/38 και συνεχίζει την πορεία της με τον επίσης χουντικό Αναγκαστικό Νόμο 1171/72 των
  συνταγματαρχών και που για τη λειτουργία της εκδόθηκε ο επίσης Αναγκαστικός Νόμος 1172/75, ορίζεται στο άρθρο 6 του καταστατικού της ότι “είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται υπό τον ΥΕΘΑ (για του Α/ΓΕΣ)” (εδω: http://www.eaas.gr/index.php/istoriko)

Σημείο 3ο: Στους νόμους του ελληνικού αστικού κράτους, που οι ομνύοντες στο Εθνος αξιωματικοί ορκίζονται ότι τους τηρούν και τους σέβονται, που οι αστικές κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί επίσης ορκίζονται στο αστικό Σύνταγμα και ενώπιον παπάδων για την διαφύλαξη και την τήρησή τους, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα από την εκδίωξη των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων μέχρι το 1949 δεν διεξήχθη κανένας “συμμοριτοπόλεμος” αλλά εμφύλιος πόλεμος.  Και ότι στη χώρα δεν αντιπαρατέθηκαν κυβερνητικοί με “συμμορίτες”, αλλά οι κυβερνητικοί με τον Δημοκρατικό Στρατό (εδω: 
Σημείο 4ο: Οταν η ΕΑΑΣ διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γραμμό – Βίτσι για να κραυγάσει το σκυλολόι της (σε αυτό θα επανέλθουμε) “κατά των Κομμουνιστοσυμμοριτών”
                                       (ΕΑΑΣ, ανακοίνωση 23 Ιουλίου 2020)
τότε είναι προφανές ότι: 
α) ένα Ν.Π.Δ.Δ από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο οποίο υπάγεται παραβιάζουν τους νόμους που υποτίθεται υπηρετούν, 
β) προωθούν πολιτική μισαλοδοξίας και διχασμού, 
γ) αναγάγουν την (κατά τον Βάρναλη) “τσούλα” σε Ιστορία και σε εργαλείο της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης, και 
δ) όλα τα παραπάνω τα κραυγάζουν κιόλας ανακοινώνοντας ότι η μάζωξή τους έχει σε τέτοιο βαθμό την έγκριση του πρωθυπουργού σε σημείο που θα “παραστεί” ακόμα και ο ίδιος εκπροσωπούμενος δια του υπουργού του Αλκ.Στεφανή. 

Σημείο 5ο: Οτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά θα εκπροσωπηθεί σε αυτή την αθλιότητα, που μέχρι τώρα ήταν υπόθεση της χρυσαυγίτικης ναζιστικής συμμορίας και κάθε λογής γκρουμπούσκουλων της ακροδεξιάς μαυρίλας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα παρίσταται  – πράγμα που δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ούτε επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή, ούτε ακόμα και επί κυβέρνησης Σαμαρά – δηλώνει πολλά για το τι κρύβεται πίσω από την μπούργκα της “αριστείας” και του “φιλελευθερισμού”, ποιο το πραγματικό νόημα των κηρυγμάτων περί “εθνικής ενότητας” και των…ιστορικών προσεγγίσεων του τύπου ¨τι τον νοιάζει τώρα τον 17άρη για την δολοφονία Λαμπράκη”. 

Σημείο 6ο:  Εφόσον γι΄αυτούς που θα μαζευτούν σε Γράμμο και Βίτσι εκείνοι που έχασαν στον εμφύλιο ήταν “κομμουνιστοσυμμορίτες” θα ήταν παράλειψη να μην σημειώσουμε τούτο: Για μας το εν λόγω σκυλολόι (είχαμε πει ότι θα επανέλθουμε) που νίκησε με τις ναπάλμ των Αμερικάνων είναι οι κατσαπλιάδες μετά απογόνων του Βαν Φλιτ. Και όσοι σήμερα τους συνδράμουν, τους παρέχουν στήριξη και πολιτική ομπρέλα, είναι τα συγκαιρινά τσιράκια του Πάιατ. 

Λευκορωσσίας το ανάγνωσμα


Με την επέμβαση στην Λευκορωσσία να συνεχίζεται, νομίζω πως καλό είναι να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Διάβαζα π.χ. Τις προάλλες στο φιλικό μπλογκ “Λαϊκή εξουσία” μια ανάλυση που ούτε λίγο-ούτε πολύ κατέληγε στο συμπέρασμα πως η συνεχιζόμενη ευρωατλαντική επιθετικότητα δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί καν:
“...προφανώς ούτε το αίσθημα αντιαμερικανισμού και αντιΝΑΤΟϊσμού που αρκετοί εντός της αριστεράς φέρουν, πρέπει να το αφήνουν να τους παρασέρνει...” αφού όπως γράφει και αλλού “ο Λουκασένκο δεν είναι κομμουνιστής”.
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν ο Λουκασένκο “είναι κομμουνιστής”, αν και τείνω να καταλήξω πως προφανώς και δεν είναι, αφού δεν δηλώνει καν κάτι τέτοιο, αλλά ξέρω πως ήταν μέλος του ΚΚΣΕ (όσο λίγα και αν λέει κάτι τέτοιο-και ο Γιέλτσιν ήταν π.χ.) και πως ο ίδιος υπερηφανεύεται πως σαν βουλευτής ήταν ο μόνος που καταψήφισε την αποχώρηση της Λευκορωσσίας από την ΕΣΣΔ, πράγμα που δεν έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής κάποιος.

Ξέρω επίσης, πως οι καθ'ύλην αρμόδιοι κομμουνιστές (το ΚΚ Λευκορωσίας) στηρίζουν (για κάποιον λόγο) την κυβέρνηση του.

-Τι άλλο ξέρουμε που να μην περνάει από το προπαγανδιστικό φίλτρο της ευρωατλαντικής προπαγάνδας; 


Πως διαδηλώσεις αυτές τις μέρες γίνονται και υπέρ του Λουκασένκο. Και μάλιστα οι υποστηρικτές του χρησιμοποιούν σοβιετικά σύμβολα, σημαίες με σφυροδράπανα, ενώ φαίνονται καθαρά και βετεράνοι του σοβιετικού στρατού με τις στολές και τις σημαίες των (σοβιετικών) μονάδων τους.

Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι σημαίες του ΚΚ Λευκορωσσίας.

Κάποιοι μιλάνε (ξανά) για καπηλεία συμβόλων με το κείμενο που σχολιάζουμε να περιλαμβάνεται σε αυτούς, αλλά σε αυτό θα επανέλθουμε, αφού πρώτα παραθέσουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα γεγονότα στην Λευκορωσσία, η οποία κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή “ίσων αποστάεων” δεν αφήνει, και βάζει τα πράγματα στην θέση τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Το ΚΚΕ, καταδικάζοντας τις ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές (σ.σ. Που στηρίζουν τον Λουκασένκο παρεπιπτόντως) και στον εργαζόμενο λαό της Λευκορωσίας και την πεποίθησή του πως αυτός μπορεί και πρέπει να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη με κριτήριο τα συμφέροντά του, να αποκρούσει τις ξένες επεμβάσεις, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του, να χαράξει τον δρόμο για το σοσιαλισμό...”

Αφήνω αρκετά ζητήματα απέξω, όπως ο μηδενική εν ελλάδι κατανόηση του υπάρχοντος “σοβιετικού πατριωτισμού” σε μεγάλο μέρος της πρώην ΕΣΣΔ, ο οποίος ναι μεν δεν συνεπάγεται μια συντεταγμένη μαρξιστική λενινιστική ιδεολογία, αλλά σίγουρα έχει πολιτικό πρόσημο και μάλιστα βαρύνουσας σημασίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπως και το τι επιλογές θα μπορούσε να έχει μια Λευκορωσσική κυβέρνηση στο σήμερα, ακόμη και αν είχε σαν ειλικρινή στόχο τον σοσιαλισμό. Τα αφήνω αυτά τα ζητήματα για συζητηθούν, εάν χρειαστεί, στον σχολιασμό, αφού είναι μάλλον παράταιρα με το βασικό θέμα του άρθρου.

Κλείνοντας θα πω δύο μόνο λόγια και πολύ συνοπτικά, για το ιδεολόγημα της “καπηλείας συμβόλων” ή για το αντίστοιχο του “τα σύμβολα δεν σημαίνουν τίποτε”.

Το πρώτο είναι πως δεν ξέρω αν υπάρχει συναίσθηση του πόσο ιλαρό θα φανεί σε έναν τρίτο το να κατηγορεί ένας έλληνας για “καπηλία”, έναν σοβιετικό που χρησιμοποιεί τα σύμβολα ...της χώρας του !

Το δεύτερο είναι πως εάν πράγματι ο μόνος λόγος χρησιμοποίησης σοβιετικών συμβόλων σε αρκετές περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια κάποιων να “παίξουν με το αίσθημα νοσταλγίας του εκεί πληθυσμού” , εγείρεται αυτόματα το ερώτημα γιατί σε άλλες περιοχές της ίδιας χώρας, ή άλλες πολιτικές δυνάμεις, αντί να τα “καπηλευτούν” (αφού είναι τόσο πολιτικά προσοδοφόρο κάτι τέτοιο) τα απαγορεύουν και τα καταστρέφουν, πόσο μάλλον που δεν διστάζουν, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας ή των βαλτικών χωρών, να χρησιμοποιούν ανοιχτά ναζιστικά σύμβολα και να στήνουν αγάλματα στα waffen SS;

Το τελευταίο απαντάει και στο ερώτημα της πραγματικής αξίας των συμβολισμών. Αν ήταν άνευ σημασίας δεν θα είχαν λυσσάξει να τα βγάλουν εκτός νόμου αυτοί, ούτε θα είχαμε ανέβει (και δικαίως) στα κεραμύδια για να τα υπερασπιστούμε εμείς, κάθε φορά που τίθεται το ζήτημα της απαγόρευσης τους.
__________

Υ.Γ.

Η στήριξη σε μια χώρα που δέχεται ιμπεριαλιστική επέμβαση, μόνο "άνευ όρων" μπορεί να γίνει αν θέλουμε να έχει κάποιο πραγματικό νόημα.
Τις διαφορές τους οι ανά τον κόσμο επαναστάτες με την κυβέρνηση της υπό επέμβαση χώρας, θα έχουν όλο τον καιρό να τις κουβεντιάσουν όταν η επέμβαση αυτή αποκρουστεί επιτυχώς, ή όταν οι επαναστάτες της περί ου ο λόγος χώρας κινηθούν ενάντια στην κυβέρνηση τους.
Τα παραπάνω ονομάζονται "διεθνισμός".



Όταν έχουμε τάξεις σε κοντέινερ, 25 παιδιά σε 20 τ.μ., για ποια μέτρα μιλάμε;


Ο Παναγιώτης Κατηφές, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και τόνισε στην παρέμβασή του τα κρίσιμα σημεία εν όψει Σεπτεμβρίου και της απόφασης να ανοίξουν τα σχολεία.
Το άνοιγμα των σχολείων δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια ημερομηνία, ούτε στη συζήτηση γύρω από τη μάσκα. Μπορεί να λειτουργήσει ένα σχολείο χωρίς να έχει λυθεί το βασικό ζήτημα της καθαριότητας; Σε πολλούς δήμους, οι καθαρίστριες είναι λιγότερες από τις σχολικές μονάδες. Έχει εξασφαλιστεί μήπως ότι στο πρώτο κουδούνι δε θα υπάρχει ούτε ένα κενό εκπαιδευτικών; Για ποια μέτρα μιλάμε, όταν έχουμε τάξεις σε κοντέινερ, 25 παιδιά σε μια τάξη 20 τ.μ.;
Το Υπουργείο μπορούσε να επιληφθεί αυτών των θεμάτων μες στο καλοκαίρι, αλλά έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Είναι υπερώριμο αίτημα να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη. Το σχολείο πρέπει να παρέχει στα παιδιά ασφάλεια και μια ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία.
Είναι υπερώριμο πια το αίτημα για γενναία χρηματοδότηση στη σχολική στέγη. Οι γονείς πληρώνουν ήδη αρκετά για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διδάξουμε εμείς στα παιδιά μας, δεν πρέπει να κρύψει την ευθύνη που έχει το κράτος απέναντι στους μαθητές.

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα μαύρο άνδρα


 ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα μαύρο άνδρα

Ενημερώθηκε: 24/08/20 - 10:03
Αφροαμερικανός άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση χθες το απόγευμα μετά τον τραυματισμό του στην πολιτεία Ουισκόνσιν από πυρά αστυνομικού στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής, συμβάν που εξώθησε δεκάδες πολίτες να συγκεντρωθούν αμέσως μετά και να διαδηλώσουν στον τόπο του συμβάντος.
Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόουσα, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν».
Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο από αστυνομικούς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης.
Δεν δίνεται καμία εξήγηση από την αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα. Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την ανακοίνωση.
Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ εικονίζει τον άνδρα καθώς βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα που φοράει και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα - ακούγονται τουλάχιστον επτά εκπυρσοκροτήσεις - αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού.

Θα κοιτάμε τον ήλιο και θα κρυφογελάμε…


Πηγή: Eurokinissi

Όλο  το καλοκαίρι μας κατηγορούσαν ότι διασπείραμε τον ιό επειδή βγήκαμε στις παραλίες δημιουργώντας συνωστισμό. Αλλά εμείς θυμόμαστε πως κρούσματα δεν είχαμε πριν ανοίξουν τα σύνορα ανεξέλεγκτα για λίγους τουρίστες.
Κι όταν μεθαύριο έρθει το φθινόπωρο θα στοιβάξουν τα παιδιά μας στις σχολικές αίθουσες των 20 τετραγωνικών μέτρων ανά 25 μαθητές . Αυτό δε θεωρείται συνωστισμός.
Έχοντας 4 μήνες στη διάθεση τους να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή επιστροφή μας στα σχολεία τελικά συνεδριάζοντας και ξανασυνεδριάζοντας κατέληξαν στο ένα και μοναδικό ανέξοδο μέτρο της χρήσης μάσκας. Μόνο που η μάσκα αποτελεί ένα προσωπικό είδος όπως δήλωσε η Υπουργός  και δε θα τις διανέμουν δωρεάν στα σχολεία. Η χρήση της μάσκας είναι ατομική ευθύνη  μπορεί να μας   ράψει  η μάνα μας , μια να φοράμε και μια να έχουμε στη τσάντα μας αν δεν μπορεί να μας αγοράσει. Όμως στη Βουλή η μάσκα δεν αποτελεί προσωπικό είδος και τις διανέμουν δωρεάν στους βουλευτές ίσως γιατί η μάνα τους δεν ξέρει να ράβει;
Μπορεί μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι παραπάνω δηλώσεις της υπουργού παιδείας να αναγκάστηκε ο υπουργός εσωτερικών να δηλώσει ότι θα διανείμουν μάσκες δωρεάν οι δήμοι αλλά και πάλι μισές αλήθειες μεγάλα ψέματα που λέει κι ο παππούς μου. Οι κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί των δήμων οδηγούν κάθε λίγο και λιγάκι σε αυξήσεις των δημοτικών τελών για εμάς τους πολίτες. Επομένως τις  μάσκες που θα δώσουν, αν δώσουν οι δήμοι, τις έχουμε χρυσοπληρώσει.
 Δε θα  γίνουν τεστ ούτε στους μαθητές ούτε στους δασκάλους. Αν στο σχολείο παρουσιάσουμε συμπτώματα δε θα υπάρχει καμιά Σχολιατρική Υπηρεσία για τον έλεγχο των κρουσμάτων  και την ευθύνη για τον έλεγχο της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. Όποιος μαθητής ανήκει στις ευπαθείς ομάδες μπορεί να παρακολουθήσει την περίφημη τηλεκπαίδευση που όμως βάζει σε κίνδυνο τους συμμαθητές και το δάσκαλο  και που φτιάχτηκε κάτω από τις πιέσεις των σχολαρχών για να μη χάσουν τα δίδακτρα. Όμως μια χαρά πέρασαν το νόμο όπου τους αφήνει ελεύθερους να απολύουν τους εκπαιδευτικούς  τους  για οποιοδήποτε λόγο και αν αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν κάμερες.
Δεν πρόλαβαν ακόμα να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θα γίνει με τις σχολικές καθαρίστριες αλλά πρόλαβαν να ορίσουν επιτροπή που θα διόριζε τους διευθυντές Εκπαίδευσης και «κουράστηκε» πολύ η επιτροπή για μήνες γιατί έπρεπε να εφαρμόσει μόνο κομματικά κριτήρια.
Δεν θα διοριστούν δάσκαλοι και καθηγητές όμως μετά από δέκα χρόνια διόρισαν μόνο κάποιους ειδικής αγωγής και μόνο βεγγαλικά δε ρίξαμε από τη χαρά μας. Ίσως βέβαια ως τον Φλεβάρη να έχουμε καθηγητή Γερμανικών γιατί πέρυσι ήρθε τον Απρίλιο και πρόπερσι δεν ήρθε ποτέ.
Στην τάξη θα είμαστε 25 αλλά στην αυλή θα πρέπει να κρατάμε αποστάσεις, αλλά όταν παίρνουμε μετρό   ή  λεωφορείο μπορούμε ελεύθερα να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Δεν περίσσεψαν  χρήματα για να δημιουργηθούν νέες αίθουσες διδασκαλίας αφού δόθηκαν πολλά εκατομμύρια στους καναλάρχες  για να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως εξυπηρετούν αυτούς που κυβερνούν. Αυτοί φαίνεται κάνουν πολύ σπουδαία δουλειά γιατί είναι πολλοί που τους πιστεύουν και ο παππούς  σ ένα παγκάκι στην πλατεία  προχθές έλεγε τα ίδια με τις ειδήσεις. 
Εμείς θα φορέσουμε τη μάσκα μας αλλά δε θα κλείσουμε τα στόματα μας διεκδικώντας τη θέση μας στον ήλιο και στο δίκιο  που μας αξίζει.
«Τώρα έχουν κλείσει τα σχολεία. Έχουμε καλοκαίρι. Μαζεύουμε λουλούδια και τζιτζίκια και γεμίζουμε το γραφείο του πατέρα και τα τραπέζια, όπου σκύβαμε τις νύκτες του χειμώνα διαβάζοντας λατινικά. Αντί για αλάτι ρίχνουμε κρυφά δυο φούκτες ήλιο στο φαΐ που μαγειρεύει η μάνα μας. Το μεσημέρι δε θα φάει κανένας. Μέσα στα πιάτα θα γυαλίζει ο ήλιος. Ο πατέρας θα’ ναι σοβαρός. Η μητέρα λυπημένη. Εμείς θα κάνουμε πως δεν ξέρουμε τίποτα. Θα κοιτάμε τον ήλιο και θα κρυφογελάμε… Κι όταν έρθει μεθαύριο ο χειμώνας, ακόμα ο ήλιος θα φέγγει στην καρδιά μας.»
Γ. Ρίτσος, Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού
Ρούλα Καραγιάννη

TOP READ