4 Απρ 2014

Ειναι δυνατον? - ξαναξαναπεσαμε απο τα συννεφα

 Ειναι δυνατον? - ξαναξαναπεσαμε απο τα συννεφα

Ειναι δυνατον να μην ηξερε ο Σαμαρας τι κανει ο Μπαλτακος αναρωτονται οι δημοσιολογουντες.
-Ειναι δυνατον να μην ηξερε ο Σημιτης οτι παιρνει λεφτα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Τσουκατος απο τη Siemens?
-Ειναι δυνατον να μην ηξερε ο Σημιτης τις μιζες του Μαντελη και του Τσοχατζοπουλου?
-Ειναι δυνατον ο Σημιτης να μην ηξερε τιποτα για τη ληστεια του χρηματιστηριου?
-Ειναι δυνατον ο Σημιτης να μην ηξερε τιποτα για την παραδωση του Οτσαλαν?
-Ειναι δυνατον να μην ηξερε ο Μητσοτακης τη "διπλωματια" Γρυλλακη?
-Ειναι δυνατον να μην ηξερε ο Α.Παπανδρεου τις "δουλειες" του μακαριτη του Κουτσογιωργα με τον Κοσκωτα?
-Ειναι δυνατον να ελεγε ψεμματα ο Α.Παπανδρεου οτι θα βγαλει τη χωρα απο την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ?
-Ειναι δυνατον να ελεγε ψεμματα ο Α.Παπανδρεου οταν ελεγε μια μετοχη ο ΟΤΕ?
-Ειναι δυνατον να ελεγε ψεμματα ο Γιωργος Α.Παπανδρεου οτι λεφτα υπαρχουν?
-Ειναι δυνατον να ελεγε ψεμματα ο Γεωργιος Παπανδρεου οτι "Πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν"?

-Ειναι δυνατον να μην ηξερε τιποτα η αστυνομια-δικαιοσυνη για τη δραση της Χ.Α. μεχρι τη δολοφονια Φυσσα?
-Ειναι δυνατον να μην ηξεραν οι ψηφοφοροι της Χ.Α. οτι ψηφιζουν ναζι?
-Ειναι να μην ηξεραν στο ΠΑΣΟΚ οταν συγκυβερνουσαν με το ΛΑ.Ο.Σ οτι ειναι εξισου χουντικοι με τη ΧΑ?
-Ειναι δυνατο στο Συριζα να μην ηξεραν οτι στην Ικαρια συνεργαζοταν με ΛΑ.Ο.Σ. Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ κοντρα στο Κ.Κ.Ε. οπως και σε 29 ομοσπονδιες και σωματεια, σε μερικα μαλιστα μαζι και με τη Χ.Α. ?
-Ειναι δυνατον η μαμα της Ζωης Κωνσταντοπουλου να επαιρνε οικογενειακο επιδομα χωρις να το γνωριζει και τωρα που το μαθε να μην εχει τη δυνατοτητα να τα επιστρεψει?

προφανως και ειναι φιλε αναγνωστη . . .

 
 Υ.Γ.: ο Κασιδιαρης απεδειξε και με το βιντεο με τον Μπαλτακο οτι "τιμα" την ιδεολογια του οσο και αν αποφευγει να την κατονομασει. 
«Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. ... Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. ... Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη. ... Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!»
Joseph Goebbels.

Τελουμε εν αναμονη πιθανης δημοσιευσης βιντεο συνομιλιας χρυσαυγιτη βουλευτη με τον Βουτση(?) ο οποιος σημειωτεον απο βηματος της βουλης στις 27.02.14 μιλησε για μεθοδευση απο μερους της κυβερνησης για να τεθει εκτος νομου.!!! - μαλλον στο Συριζα δεν εχουν ιδεα για τη δραση της Χ.Α. ή φοβουνται μη φυγει κανενας ψηφος και χασουν το οποιο προβαδισμα. . . τοσο "αριστεροι" . . .
Αυτο θα ειναι πραγματικη προσφορα στον τοπο και οποιος καταλαβε καταλαβε 

Ν. Μπογιόπουλoυ: Μπαλτάκος: Δεν είναι άνθρωπος, είναι «ιδέα»!

  Ν. Μπογιόπουλoυ: Μπαλτάκος: Δεν είναι άνθρωπος, είναι «ιδέα»!

Πάνε να μας παρουσιάσουν τον Μπαλτάκο περίπου σαν… «ιδιώτη». Που οι ενέργειές του δεν είχαν σχέση ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον πρωθυπουργό. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Μπαλτάκος δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Ότι δεν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση και το κράτος. Ότι οι κινήσεις του ήταν προϊόν «προσωπικής στρατηγικής». Λίγο απέχουν από το να ισχυριστούν ότι ο Μπαλτάκος περνούσε από το Μαξίμου, είδε φως και μπήκε… Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή: 

Πρώτο: Η «Χρυσή Αυγή» είναι εγκληματική συμμορία. Και είναι εγκληματική συμμορία επειδή είναι ναζιστική συμμορία. Από εδώ απορρέει ο εγκληματικός, ο δολοφονικός χαρακτήρας της: Από το γεγονός ότι συνιστά φορέα του ναζιστικού εγκλήματος. Οι «χρυσαυγίτες» του Μιχαλολιάκου είναι τόσο ναζί όσο ο ίδιος όταν γράφει ύμνους για τον Χίτλερ: «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί [...] με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και τα οράματά μας: HEIL HITLER!» (Μιχαλολιάκος, περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος 26, Μάιος 1987).

Τα «τάγματα εφόδου» της «Χρυσής Αυγής» είναι τόσο ναζιστικά, όσο ναζιστικά είναι όσα λέει ο Κασιδιάρης - ο γνωστός άντρακλας που χτυπάει γυναίκες – όταν εξυμνεί τον «ρομαντισμό», το «πνευματικό κίνημα» και «την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού» (Κασιδιάρης, περιοδικό «Χρυσή Αυγή», 20/4/2011).

Ως ναζί, οι παραστρατιωτικοί «εγέρθουτου», είναι τόσο δολοφόνοι και τόσο τραμπούκοι όσο προκύπτει από την δολοφονία του Φύσσα, από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ στο Περαμα, από τις δολοφονικές και χουλιγκανικές επιθέσεις κατά μεταναστών. 
      

Δεύτερο: Ο ναζιστικός απόπατος της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο δεν συνιστά «αντισυστημική» πολιτική οργάνωση, αλλά ενσαρκώνει το ίδιο το σύστημα και μάλιστα στην – κατά Μπρεχτ – «πιο ωμή, πιο καταπιεστική, πιο δόλια και πιο θρασεία» μορφή του. Όπως οι προπάτορές τους από τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι που ήταν το πολιτικό μαστίγιο των Κρουπ, των Ζήμενς και των Ανιέλι μέχρι τους Μεταξάδες, τους ταγματασφαλίτες, τους δοσίλογους και τους Παττακούς, που ήταν τα πολιτικά μαντρόσκυλα των ντόπιων και ξένων Χατζηκυριάκων, Ανδρεάδηδων και Τομ Πάπας, έτσι και η «Χρυσή Αυγή»:

Υποδύεται την «φιλάνθρωπη» ΜΚΟ την ώρα που στη Βουλή ψηφίζει τις ανακεφαλαιοποιήσεις υπέρ τραπεζιτών και που στις γειτονιές επιχειρεί να στήσει δουλεμπορικούς «ΟΑΕΔ» για να προμηθεύει καπιταλιστές με φτηνή εργατική σάρκα.


Τρίτο: Ο ναζισμός είναι γέννημα του συστήματος της εκμετάλλευσης, τροφοδοτείται από αυτό, γεννιέται μέσα από την σαπίλα του. Το κράτος της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας είναι που ενισχύει, που αξιοποιεί και καλύπτει τον φασισμό.

Αν όχι τότε τι άλλο συνιστούσε εκείνη η ομολογία Σαμαρά, ο οποίος κατά την ομιλία του (11/10/2013) στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, είπε: «Φάνηκε, δηλαδή,  ότι υπάρχει  ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση»!

Πρόκειται για συγκλονιστική – επαναλαμβάνουμε – ομολογία από την οποία προκύπτει ότι: Το κράτος και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν είναι ότι «είχαν άγνοια» για τον εγκληματικό χαρακτήρα των χιτλερικών αποβρασμάτων, ούτε ότι τους έλειπε το νομικό οπλοστάσιο. Εντούτοις το φίδι αφηνόταν να μεγαλώνει. Γιατί; Το απάντησε με αξεπέραστη σαφήνεια και παραδειγματική ειλικρίνεια ο πρωθυπουργός: «Εκείνο που έλειπε – είπε - ήταν η πολιτική βούληση»! Ωστόσο, η πολιτική βούληση να προωθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή άτομα που έλεγαν ότι η «Χρυσή Αυγή» το πολύ – πολύ που έκανε ήταν να ρίχνει και «καμιά ψιλή», δεν του λείπει του κ.Σαμαρα…

Τέταρτο: Αλλά γιατί «έλειπε η πολιτική βούληση»; Μήπως το «έλλειμμα πολιτικής βούλησης» για την αντιμετώπιση του φασισμού είναι η άλλη όψη της αξιοποίησης του φασισμού; Μήπως είναι η άλλη όψη των «ανάρμοστων (ή μήπως ΄΄εκλεκτικών΄΄;) σχέσεων» που διατηρούν με τον φασισμό οι όψιμοι διώκτες του; Αν όχι, τότε πως εξηγείται ότι:
   α) Στην ίδια ομιλία ο κ.Σαμαράς είχε υποσχεθεί ότι «… θα αποκαλυφθούν και όλοι οι αφανείς χρηματοδότες τους. Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι από πίσω, ενώ ήξεραν, τους στήριζαν»… Άρα υπάρχουν «αφανείς χρηματοδότες». Μάλιστα. Ποιοι είναι; Γιατί, τόσους μήνες μετά, οι «αφανείς χρηματοδότες» των ναζί δεν αποκαλύπτονται; Το κράτος μας, με τους υπερκοριούς του, δεν ξέρει τίποτα; Για εκείνη την αναφορά του «Guardian», περί κύκλου ολιγαρχών που χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή, δεν έχει ακούσει κάτι;
   β) Από τις 10/12/1999 (http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7458562&publDate=28/5/2013) υπάρχει εσωτερικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο ομολογείται ότι «η οργάνωση [σ.σ.: η Χρυσή Αυγή] διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους». Ότι «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και απόστρατους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς». Ότι «στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως “αγανακτισμένοι” πολίτες». Εντούτοις, στα 15 χρόνια που πέρασαν από τότε, δεν μάθαμε τίποτα, ποτέ, περί εξάρθρωσης αυτών των θυλάκων του κρατικού μηχανισμού, παρότι διατηρούν τέτοιες – γνωστές στις κυβερνήσεις - σχέσεις με τους ναζί… 

   γ) Ο Μπαλτάκος διατηρούσε τη θέση του στην κυβέρνηση ακόμα και μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, όταν φέρεται να δήλωσε εκείνο το περίφημο: «Το σενάριο της συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο»! Τοποθέτηση που ποτέ δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να διαψευστεί και που πήγαινε γάντι με τις θεωρίες διαφόρων τηλεπαλιάτσων ότι μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή θα ήταν λαμπρός κυβερνητικός εταίρος…  
   δ) Από τον… οδηγό του Τραγάκη, που χαιρετούσε ναζιστικά παρέα με χρυσαυγίτες, μέχρι τον βουλευτή Ταμήλο, που δήλωνε ότι «οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε αλλοδαπούς βόλευαν τη Νέα Δημοκρατία» και γι’ αυτό η κυβέρνηση της έκανε πλάτες (https://www.youtube.com/watch?v=sX6VWG7Vqrg) είχαμε, σχεδόν καθημερινά, συμπεριφορές και ομολογίες για διασυνδέσεις και «συγκοινωνούντα δοχεία»...
   ε) Όχι ένας και δυο, αλλά 50 (!) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν υπέρ της Χρυσής Αυγής όταν εκείνη ζήτησε την άρση της ασυλίας του Τατσόπουλου επειδή ο βουλευτής είχε αποκαλέσει τους ναζί… «νταβατζήδες». Λίγα λεπτά πριν οι 50 της ΝΔ ψηφίσουν υπέρ της Χρυσής Αυγής, είχε προηγηθεί από βήματος Βουλής το ναζιστικό κήρυγμα του Παππά, του υπόδικου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής…
   στ) Όχι μόνο «απλοί» βουλευτές της ΝΔ, αλλά ακόμα και ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, είχαν ψηφίσει στη Βουλή υπέρ (!) του Κασιδιάρη, ακόμα κι όταν συζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του για την επίθεσή του ενάντια στην Λ.Κανέλλη και στην Ρ.Δούρου…
   ζ) Το ΠΑΣΟΚ της αντιφασιστικής ρητορείας προφανώς γνωρίζει ότι όποιος «σαλιαρίζει» με τη μαυρίλα και τον φασισμό τα «νομιμοποιεί». Είναι ή δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, που επί δυο χρόνια κάνει το «παγώνι» για το γεγονός ότι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που έχει γενικό γραμματέα τον «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής» Μπαλτάκο και υπουργό τον «σιχαίνομαι τους κομμουνιστές» Γεωργιάδη; Είναι ή όχι το ΠΑΣΟΚ το ίδιο κόμμα που πρωτοστάτησε κατά την περίοδο Παπαδήμου σε μια κυβέρνηση με τη σύμπραξη του ΛΑΟΣ; Δηλαδή του κόμματος - υμνητή του δικτάτορα Μεταξά, των «χιτών» του Γρίβα, των Μακρονησιών και των συνταγματαρχών. Του κόμματος που ο ιδρυτής του, ο Καρατζαφέρης, στις νομαρχιακές του 2002 είχε τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που συμπεριλάμβανε στη σύνθεσή του 4 πρωτοπαλίκαρα της «Χρυσής Αυγής». Του κόμματος μέσω του οποίου – και με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – «νομιμοποιήθηκαν» πατενταρισμένοι ακροδεξιοί, πρώην αρχηγοί της ΕΠΕΝ (!), να ποζάρουν στο δημόσιο βίο σαν «εθνικοί σωτήρες»...


Πέμπτο: Μήπως, παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε η πολιτική βούληση; Όσα παρακολουθούμε μετά τη δολοφονία του Φύσσα είναι έκφραση τέτοιας γνήσιας πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ναζισμού και του φασισμού; ‘Η μήπως εκείνο που παρακολουθούμε είναι τους διακινητές της θεωρίας των «δυο άκρων», όπως αξιοποιούσαν τη «Χρυσή Αυγή» όταν δεν έδειχναν πολιτική βούληση να την ενοχλήσουν, τώρα να την αξιοποιούν παριστάνοντας το  αντίθετο; Οι «σιχαίνομαι τους κομμουνιστές», δηλαδή, επιδεικνύουν πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση, τάχα, του φασισμού, ή μήπως η μόνη πολιτική βούληση που επιδεικνύουν είναι ψηφοθηρικής και εκλογικής φύσεως και  σκοπιμότητας; Δεν είναι άγνωστη πολιτική τακτική: Ένα κράτος, μια κυβέρνηση, ένας πολιτικός μηχανισμός, αξιοποιεί ένα φαινόμενο, το ίδιο φαινόμενο, και όταν δεν δείχνει πολιτική βούληση για να το πατάξει, αλλά και όταν αλλάζει τροπάρι και λέει πως βρήκε την πολιτική βούληση για να το πατάξει. Και φυσικά, οι ταγοί που μέχρι χτες σαλιάριζαν και φλέρταραν με τον απολύτως ευδιάκριτο ναζισμό και με τον απολύτως ευδιάκριτο φασισμό, οι ίδιοι που την ώρα της δίωξης των ναζί αυτοί διατηρούν επαφές με τους ναζί, πάει πολύ να στριμώχνονται στην πασαρέλα της βιομηχανίας του θεάματος για να διακριθούν στο ρόλο του «αντιφασίστα»! 


Παρεμπιπτόντως: Ο Μπαλτάκος δήλωσε χτες ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ.Σαμαράς είναι «δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της παράταξης». Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο κ.Σαμαράς δεν ήξερε ή δεν είχε καταλάβει τίποτα ούτε για τις υπόγειες διασυνδέσεις του «δαυλού» του με τη Χρυσή Αυγή (ειδικώς), ούτε για την «μαυρίλα» (γενικώς) του επί τρεις – ολόκληρες - δεκαετίες στενότατου συνεργάτη του. Αλήθεια: Ούτε την επιστολή που του απέστειλε (όπως και στον Ε.Βενιζέλο) η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στις 21/12/2012, την είχε καταλάβει; Ο κ.Μπαλτάκος, αναφέρει στην επιστολή της προς Σαμαρά – Βενιζέλο η ΕΕΔΑ, δήλωσε στους εκπροσώπους της απερίφραστα ότι: «(…) δεν τον ενδιαφέρουν, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, τα δικαιώματα του ανθρώπου, ούτε οι σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας». Θα έπρεπε να βγουν στη φόρα οι «συναγελασμοί» του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη για να ενοχληθεί ο πρωθυπουργός από έναν γενικό γραμματέα που διακηρύσσει ότι  γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα δικαιώματα του ανθρώπου;… 
*
  Υστερόγραφο 1: Η συνέντευξη του Μπαλτάκου στον Νίκο Χατζηνικολάου στον «Real Fm» αποτελεί ένα ντοκουμέντο σχετικά με το ποιοί μας κυβερνούν…
  Υστερόγραφο 2: Πασχίζουν από προχτές οι κυβερνώντες και οι τηλεμαζορέτες τους να μας πείσουν ότι ο κ.Σαμαράς δεν είχε αντιληφθεί ποιος ήταν ο «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής» επιστήθιος – επί 30 χρόνια - συνεργάτης του. Νομίζουν ότι έτσι… προστατεύουν τον κ.Σαμαρά. Ότι «τον βγάζουν λάδι». Τους αφιερώνουμε το εξής απόσπασμα:
«Δεν έχει μικρή σημασία για έναν ηγεμόνα η εκλογή των υπουργών του: Αυτοί είναι καλοί ή όχι, ανάλογα με τη σύνεση του ηγεμόνα. Και η πρώτη υπόθεση που μπορεί να κάνει κάποιος για το μυαλό ενός άρχοντα, είναι να δει τους ανθρώπους που έχει γύρω του. Και όταν είναι ικανοί και πιστοί, μπορεί πάντοτε να έχει τη φήμη του συνετού γιατί ήξερε να αναγνωρίσει τους ικανούς και να τους κρατήσει πιστούς. Αλλά, όταν είναι αλλιώτικοι, δεν μπορεί να σχηματίσει κανείς ευνοϊκή κρίση γι' αυτόν, γιατί το πρώτο λάθος που κάνει, το κάνει σ' αυτή την εκλογή».
Γνωστά πράγματα, από το 1500 – τουλάχιστον - κι εντεύθεν. Από τότε, δηλαδή, που ο Μακιαβέλι έγραφε τον «Ηγεμόνα» του (Νικολό Μακιαβέλι, «Ο Ηγεμόνας», εκδόσεις Κάκτος, σελ. 149).

Αναρτήθηκε από

Πέραμα: Ο δήμος παραχωρεί την αίθουσά του για φασιστική φιέστα των χρυσαυγιτών!

 Πέραμα: Ο δήμος παραχωρεί την αίθουσά του για φασιστική φιέστα των χρυσαυγιτών!

Την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δήμαρχο Περάματος, Παντελή Ζουμπούλη, στη φασιστική Χρυσή Αυγή, προκειμένου να προχωρήσει σε συγκέντρωση σήμερα, Παρασκευή, καταγγέλλουν σωματεία της περιοχής.
Την απόφαση καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, ο οποίος χτες προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας. Η απάντηση που έλαβαν οι εργαζόμενοι από τον δήμαρχο ήταν ότι η απόφαση να παραχωρήσει την αίθουσα στη Χρυσή Αυγή είναι αντίστοιχη με την παραχώρηση της πλατείας της πόλης στο ΚΚΕ, για τη χτεσινή του συγκέντρωση!
«Εξω οι δουλέμποροι, φασίστες, δολοφόνοι» είναι το σύνθημα με το οποίο τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης καλούν το λαό της περιοχής να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών καταγγέλλουν «τον "ανεξάρτητο" δήμαρχο Περάματος και όσους συναίνεσαν στην παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, στη δολοφονική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φασιστικής φιέστας».

Τονίζουν πως η Χρυσή Αυγή «τώρα και πάντα δούλευε για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων». Υπενθυμίζουν τις πρόσφατες προσπάθειές της να στήσει στη Ζώνη δουλεμπορικό γραφείο καλυμμένο με το μανδύα του «σωματείου», την επίθεση εναντίον συνδικαλιστών στο Πέραμα, αλλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γιου συναδέλφου τους που εργαζόταν και ο ίδιος στη Ζώνη.

ΚΟ Περάματος ΚΚΕ: Καταγγέλλει την παραχώρηση αίθουσας στη Χρυσή Αυγή από τη δημοτική αρχή.
Στην παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος στη φασιστική Χρυσή Αυγή, προκειμένου να πραγματοποιήσει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, προχώρησε η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος της πόλης (με τη ΝΔ) Παντελής Ζουμπούλης.
Την απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή (ΝΔ), το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για την προκλητική - κατάπτυστη για όλο το λαό του Περάματος, παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας στην φασιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή την Παρασκευή 4 Απρίλη  2014.
Καταγγέλλουμε την αντικομμουνιστική δήλωση του Δημάρχου της πόλης μπροστά σε εργαζόμενους που προέβησαν σε διαμαρτυρία μόλις ενημερώθηκαν: «Όπως δίνω την πλατεία στο ΚΚΕ, έτσι παραχωρώ την αίθουσα στην Χρυσή Αυγή».
Ιδού η κατάντια της "ανεξάρτητης" Δημοτικής Αρχής της πόλης μας!!! Δεν διστάζει να ταυτίσει τους κομμουνιστές με τους φασίστες. Αντίθετα ταυτίζει τους αγωνιστές με τους δολοφόνους, διαστρεβλώνει με τον πιο χυδαίο τρόπο τους αντιφασιστικούς αγώνες του λαού μας, προσβάλλει τη μνήμη των εκατοντάδων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αθωώνει τα εγκλήματα του φασισμού. Οι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν οι ταγματασφαλίτες που δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες.
Δεν διστάζει να θέλει να "φιλοξενήσει" στην εργατούπολη του Περάματος με τους εκατοντάδες ανέργους, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των πάσης φύσεως εργοδοτών, που με δική τους εντολή προχώρησαν πριν από λίγο καιρό στο εγκληματικό χτύπημα ταξικών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Δεν διστάζουν να αφήσουν τους φασίστες - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πατήσουν το πόδι τους σε εργατοσυνοικίες του Πειραιά, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και ξυλοκοπήθηκαν άγρια οικονομικοί μετανάστες.
Η Δημοτική Αρχή προκειμένου να υφαρπάξει κάποια «ψηφαλάκια», δεν διστάζει να αθωώνει την εγκληματική συμμορία της ΧΑ.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι του Περάματος, νέοι και νέες 
Η ΧΑ είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, λακέδες του κεφαλαίου. Κυνηγάνε τους φτωχούς και υπερασπίζουν τους εφοπλιστές.
Ειδικά στην πόλη μας οι εργοδότες τους χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν ακόμη παραπάνω τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να στήσουν αντισωματείο στη Ζώνη που θα έχει βασικό μέλημά του να χτυπά τους εργαζομένους και να υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της πόλης μας, να απομονώσουν τους δολοφόνους - ναζί της ΧΑ. Είναι εγκληματίες. Να πληρώσουν με το νόμο, πιο πολύ με την απομόνωση τους από το λαό.
Στις εκλογές του Μάη "να πατώσουν" στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.
Ο λαός του Περάματος να τους μαυρίσει και να ενισχύσει αποφασιστικά - μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές».

"Γύρνα κυρά μου πίσω στη θέση σου"

 "Γύρνα κυρά μου πίσω στη θέση σου"

Η μεγαλύτερη ουρά στην οποία έχει χρειαστεί να περιμένω, ήταν πριν από καμιά εικοσαριά και βάλε χρόνια στην αυλή του Εθνικού Τυπογραφείου. Δυόμιση ώρες όρθιος, αρχή καλοκαιριού κιόλας. Υπό τέτοιες συνθήκες οι ώρες κυλούν βασανιστικά. Περιμένεις να προχωρήσεις πεντ-έξι θέσεις για να πιάσεις σκιά, αλλά με την ίδια ταχύτητα η σκιά απομακρύνεται. Είχα κάνει τα κουμάντα μου βέβαια, για να περνά η ώρα ευχάριστα και παραγωγικά. Κρατούσα ένα ενδιαφέρον βιβλίο και το διάβαζα προσεκτικά, φροντίζοντας να μην καταλάβουν οι αποπίσω μου ότι στο εσωτερικό έκρυβα το τελευταίο τεύχος του Ταρατατά.
Μιλώ βέβαια για όρθια ουρά, το τονίζω, γιατί έχει χρειαστεί να περιμένω στην ουρά για το φερυμπόουτ του Ρίου πάνω από τέσσερις ώρες, την εποχή που ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν έδρα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε γίνει ακόμα γέφυρα.

Όλα αυτά μέχρι τη Δευτέρα. Οπότε χρειάστηκε να πάω στο φαρμακείο για αντιβιώσεις. Τη Δευτέρα τα φαρμακεία απεργούσαν. Έξω από το διημερεύον φαρμακείο περίμεναν καμιά τριανταριά άτομα. Ο φαρμακοποιός έμπαζε το κόσμο ανά τριάδες. Δυστυχώς το Ταρατατά έπαψε να κυκλοφορεί, οπότε αναγκάστηκα να περιμένω χωρίς να εκμεταλλεύομαι πνευματικά το χρόνο της αναμονής. Οι ουρές ορθίων έχουν πάντως αρκετό ενδιαφέρον. Ο κόσμος βαριέται και πιάνει την κουβέντα. Εμένα δε μου μιλάνε γιατί έχω τον ανθρωποδιώχτη, έτσι μπορώ να παρακολουθήσω απερίσπαστος τους διαλόγους των γύρω μου.
Δυο θέσεις μπροστά μου ήταν ένας μουστακαλής κύριος ο οποίος γύρισε κι έπιασε κουβέντα με τον μπροστινό μου. Ο εν λόγω παραμπροστινός έκανε επί δεκαετία στη Γερμανία όπου -όπως τόνισε- δεν υπάρχουν ουρές, ούτε απατεώνες φαρμακοποιοί. Ενημέρωσε τον μπροστινό μου ότι οι φαρμακοποιοί είναι τα τσιράκια των γιατρών στο κλέψιμο. Ότι έχουν όλοι χεστεί στο τάλιρο. Ότι ο ίδιος δουλεύει στη ναυπηγοεπισκευαστική, όπου έχει κάνει μόλις εκατόν είκοσι μεροκάματα τα τελευταία πέντε χρόνια. Έπειτα, αφού τόνισε ότι κάθε άλλο παρά δεξιός είναι, είπε ότι το μπουρδελοκράτος δεν κάνει τίποτα με τα τρία εκατομμύρια μετανάστες -εκεί ξανατόνισε δις ότι δεν είναι χρυσαυγίτης- όμως, επιτέλους, άρχισε να μπαίνει μια τάξη στην υγεία.
Ο μπροστινός μου μετά από κάθε τελεία του παραμπροστινού μου σημείωνε ότι πρέπει να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση σκληρά στις εκλογές κι ότι δεν πάει άλλο. "Συριζαίος θα είναι, αριστερός πάντως σίγουρα", σκέφτηκα. Πρέπει να πω ότι είμαι φυσιογνωμιστής, αμέσως καταλαβαίνω τον άλλο από τη φάτσα του. "Τόσο καιρό τα λέει ο Καρατζαφέρης και δεν τον ακούει κανείς", συμπλήρωσε στο τέλος.
Ένας παππούς πιο μπροστά, μού απέσπασε την προσοχή από το διάλογο των μπροστινών μου. Ο παππούς μιλούσε με την κόρη του που του κουβάλησε μια καρέκλα για να κάτσει. Στη θέα της καρέκλας που του κόμιζε την προσδοκία της ξεκούρασης ο παππούς ήρθε στο κέφι. Άρχισε να λέει ότι επιτέλους σε καμία άλλη χώρα δεν συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν εδώ. Ευτυχώς όμως πλέον έχουμε Άδωνη. Άρχισε ν' απαριθμεί τ' ανδραγαθήματα του ανδρός στον τομέα της υγείας. Τα συμφέροντα, απ' ότι κατάλαβα, τράπηκαν σε φυγή με την Αδώνεια επέλαση. Γιατροί, φαρμακοποιοί και λοιπές συντεχνίες δεν ξέρουν από που να διαφύγουν για να σωθούν.

Κι ενώ ο παππούς απήγγειλε απόξω την Αδωνειάδα, εμφανίστηκε η βοηθός του φαρμακοποιού στην πόρτα:
"Παρακαλώ όσοι δεν έχουν συνταγές να περάσουν αριστερά σε δεύτερη ουρά". Η ουρά, η οποία μέχρι τότε ήταν απλώς τεθλασμένη, μετατράπηκε αυτοστιγμεί σε τουλουμπούκι. Καμιά εικοσαριά άτομα που είχαν νωρίτερα μαζευτεί πίσω μου βρέθηκαν γύρω από την πόρτα του φαρμακείου. Οι έχοντες την επετηρίδα εξερράγησαν τόσο κατά του φαρμακοποιού όσο και κατά των εισβολέων. Αφού ακολούθησε ένας καυγάς και κάμποσα μπινελίκια, ο φαρμακοποιός εμφανίστηκε για να ανακοινώσει ότι κάλεσε την αστυνομία. Κάποιοι από τους εισβολείς επέστρεψαν στις θέσεις τους. Άλλοι συνέχισαν να τσακώνονται με τους νομίμως αφιχθέντες στα πρόθυρα του καταστήματος. Έγιναν κάποια πηγαδάκια τα οποία κατέκριναν τη στάση του φαρμακοποιού, ο οποίος ήθελε να κονομήσει και γι' αυτό χάλασε τη σειρά. Άλλα πηγαδάκια ασχολούνταν με τη φύση του Έλληνα που δε σέβεται ουρές και γι' αυτό χρειάζεται γερμανούς, Σαμαράδες και το 100. Παραδόξως δεν άκουσα κανέναν να επικαλείται τη χρησιμότητα του Παπαδόπουλου ή της Χρυσής Αυγής, πράγμα ασυνήθιστο, για να μην πω πρωτοφανές.
Ο παραμπροστινός μου ήταν τώρα πολύ πιο παραμπροστινός μου. Συνομιλούσε με τον παππού του Αδώνιδος κι απ' ότι φαίνεται συνεννοούνταν άριστα.
Μετά από καμιά ώρα εμφανίστηκαν και τα όργανα της τάξεως. Μπήκαν στο φαρμακείο όπου συμμετείχαν σε κάποιες έντονες συζητήσεις μεταξύ νομίμων και εισβολέων. Δεν κάθησαν ωστόσο να βοηθήσουν πίσω απ' το γκισέ, να κάνουν δα και τίποτα το χρήσιμο, κι έφυγαν χωρίς να προβούν σε συλλήψεις.
Δυο θείτσες εξακολουθούσαν να τσακώνονται. (Είναι απίστευτο πόσο μεγάλη αντοχή έχουν οι θείτσες στους καυγάδες. Η πρώτη είπε για ογδοηκοστή φορά στη δεύτερη: "Γύρνα κυρά μου πίσω στη θέση σου". Η δεύτερη ισοφάρισε: "Μα ο μπροστινός μου ήδη μπήκε μέσα". Ο μπροστινός της πριν τη διάρρηξη της σειράς θά 'ταν καμιά δεκαριά θέσεις πίσω μου.)

Τρεις ώρες και κάτι ψιλά μετά τη στοίχισή μου πίσω από τον κύριο που ζητούσε την εκλογική τιμωρία της κυβέρνησης, φτάσαμε παρέα στο γκισέ. Δεν έβρισκε ένα φάρμακο κι έπρεπε να τηλεφωνήσει. Έτσι κατάφερα κι εγώ και τού 'φαγα τη σειρά του.

Το απόγευμα, οδηγώντας και ραδιοζαπάροντας, έπεσα σε εκπομπή αθλητικού ραδιοσταθμού. Κάποιος ακροατής καλούσε σε αφύπνιση από τον καναπέ και ξεσηκωμό με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πράγμα που υποθέτω ότι δεν πολυσυνηθίζεται στους αθλητικούς ραδιοσταθμούς. Μέσα σ' άλλα πέταξε κι ένα ωραίο: "Στην Ελλάδα έχουμε μια κακή συνήθεια: την ανάθεση. Περιμένουμε από τους άλλους να ξεσηκωθούν κι εμείς θ' ακολουθήσουμε".
Μετά από αυτόν βγήκε κι ένας άλλος που συμφωνούσε με τον προλαλήσαντα, ένας παράλλος που συμφωνούσε κι αυτός με τον προπρολαλήσαντα κι άλλοι τρεις-τέσσερις συμφωνούντες, μέχρι να βγει ένας έκτος και να γαμήσει τη συζήτηση: "Με ακούτε; Θωμάς. Ολυμπιακός είμαι. Ρε παιδιά, η ομάδα έχει πρόβλημα στη φυσική κατάσταση, τι λέτε εσείς;". Κι εγώ, επειδή χέστηκα αν ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, εγκατέλειψα τη ραδιοφωνική ουρά των ακροατών και συνέχισα το ραδιοσέρφινγκ.

Για να δούμε τα στατιστικά από τις ουρές της ημέρας. Το μεγαλύτερο μέρος του δείγματος παρατηρεί ότι "δεν πάει άλλο", πράγμα φυσικό με τις παρούσες συνθήκες. Ο ένας βέβαια λέει: "Δεν πάει άλλο και κανείς δεν τον ακούει τον Καρατζαφέρη", ο άλλος "Δεν πάει άλλο! Ε, ρε γερμανοί που μας χρειάζονται", ο τρίτος "Δεν πάει άλλο με την ανάθεση ευθυνών" κι ο τέταρτος "Δεν πάει άλλο με τη φυσική κατάσταση του θρύλου".
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πως δεν πάει άλλο αλλά μια χαρά θα πάει κι άλλο. Διότι το να έχεις Άδωνη υπουργό υγείας και να τον θεωρεί ο προλετάριος (των 120 μεροκάματων τα τελευταία πέντε χρόνια) επιτυχημένο υπουργό, είναι ενδεικτικό του ότι ο λαός -κατά πλειοψηφία πάντα- όσο πεινά για ψωμί, τόσο παρηγοριέται με κλέφτες κι αστυνόμους.

Η ουρά του φαρμακείου είναι μια ενδεικτική μικρογραφία. Μεροκαματιάρηδες, άνεργοι και συνταξιούχοι, μικροαστοί που θά 'θέλαμε νά 'μαστε κανονικοί αστοί και να μη χρειάζεται να στηνόμαστε σε ουρές. Εύκολα κατηγορητήρια κατά δικαίων και αδίκων. Χιλιομασημένα στερεότυπα. Ουδεμία αμφισβήτηση ενός συστήματος που εμπορεύεται το δικαίωμα της υγείας με δελτίο. Καχυποψία κατά του φαρμακοποιού επειδή αυτός είναι ο ορατός. Ελάχιστο ενδιαφέρον για το δίκιο του διπλανού. Καμιά συναίσθηση της προσωπικής ευθύνης, ακόμα και στο να σεβαστεί κανείς την προτεραιότητα. Ανάθεση της ευθύνης για την τήρηση της σειράς στο φαρμακοποιό, στον παιδονόμο, ή, καλύτερα, στο μπάτσο.
Κι έπειτα θες ξεσηκωμούς από τον καναπέ. Ξέρεις τι καλά θα περνούσαμε στο φαρμακείο αν περνούσαμε το τρίωρο αραχτοί σε καναπέ;

Αλλά εγώ θα ρίξω το λίθο; Εγώ δεν έγραφα μέχρι πριν από δύο χρόνια κάτι μαλακίες τύπου "τα ψωμιά τους τελειώνουν"; Σάμπως δεν πίστευα ότι ο λαός θέλει ανατροπές;
Έτσι πια καταλαβαίνω όσους εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στην πτώση της κυβέρνησης και την άνοδο μιας κάποιας αριστερής. Ελπίδες βέβαια που είναι μισό κλικ λιγότερο τζούφιες από αυτές όσων αναμένουν εναγωνίως την ανάπτυξη (και είναι η πλειοψηφία). Η θέληση λίγη κι ο πόνος μεγάλος. Κι ασφαλώς πάντα φταίει κάποιος άλλος: ο φαρμακοποιός, ο διπλανός, ο γιατρός, η μέρκελ, οι σιωνιστές, οι αεροψεκαστές, ο Χατζηπετρής κι όποιος δεν ορκίζεται στο όραμα μιας "κυβέρνησης της Αριστεράς".
Α, κι ο γυμναστής του θρύλου.
Φτάνοντας στη δουλειά ανακάλυψα ότι το γειτονικό φαρμακείο ήταν ανοιχτό και άνευ ουράς.
Πηγή: Ένας στρατολάτης (1ο και 2ο μέρος)

ΛΑΕ, ΘΩΡΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΤΗ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ:

 ΛΑΕ, ΘΩΡΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΤΗ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ:


Γίνονται εδώ διαδηλώσεις, απεργίες, κλπ. σιγή ασυρμάτου τα ΜΜΕ. Μούγκα στη στρούγκα.
Αλλά υπερπλήρη τα ρεπορτάζ από τις "πορτοκαλί"-χακί ομοειδείς της ...Ουκρανίας(!),
ου μην αλλά και της ...Βενεζουέλας(!!)
(λογικό, καθότι οι ιδιοκτήτες μερικών καναλιών εδώ, έχουν πετρελαιοπηγές εκεί...)!

Όλη η έμφαση στις εκλογές,
όπου δεκαοχτώ κόμματα διαγκωνίζονται για ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Και όπου το σύστημα φροντίζει με επιδέξιους χειρισμούς, μπαλτάκους κλπ.
1. Να κοντύνει η ΝΔ, δια της ΧΑ και της ΑΝΕΛ, τόσον, όσον απαιτείται για να
2. Ψηλώσει όσον απαιτείται ο (πασο)ξύριζα ώστε να βγεί πρώτο κόμμα, και να ευεργετηθεί δημοκρατικώς δια του bonus των 50 εδρών, ΑΛΛΑ, όχι τόσο πολύ ώστε να έχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, και τούτο δια της πριμοδότησης των ελαιοποτάμων και "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων..."(*).

Ετσι, την επομένη του οιουδήποτε εκλογικού γκάλοπ, αι "λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις" θα την πέσουν ..."ενωτικώς" στο ΚΚΕ, που δεν θα στέργει στην σύμπηξη της "αντιμνημονιακής", έτι δε και "αντιφασιστικής", ενότητας.

Τούτου τεξαμένου, μετά μένει "δυοίν αγαθοίν θατέρου τεύξασθαι", για το σύστημα, δηλαδή τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και τους ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ:

1. Είτε ενδίδει το ΚΚΕ και γίνεται, έστω και δια της ανοχής, συνένοχο στα "επιτεύγματα" μιας "αριστερής διακυβέρνησης", που απλώς θα διεκπεραιώσει τα καθήκοντα του ΦΑΣΙΣΜΟΥ μέ άλλο, "δημοκρατικό" τρόπο....
2. Είτε μουλαρώνει το ΚΚΕ στο ΟΧΙ, και πάμε, μέσω επαναληπτικών εκλογών, η απευθείας, με ανίερες συμμαχίες, σε "Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας", αριστεροδέξια η ό,τι είναι πρόσφορο τέλος πάντων, "κατάσταση ανάγκης" γαρ, οι "δανειστές" κλπ..
Μόνο, που, τώρα, η "Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας", ή όπως θα βαφτιστεί, θα διεκπεραιώσει τα καθήκοντα του Φασισμού με όχι και πολύ δημοκρατικό τρόπο, γιατί θα πρέπει να μπουζουριάσει τους μουλαρωμένους σταλινικούς Κομμουνιστές, μην τύχει και ξεσηκώσουν τον Λαό, και πάρει, ξαφνικά, σχήμα και σώμα το "φάντασμα, που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη".

Διότι, εδώ, που έχει φτάσει ο Καπιταλισμός, μόνο σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα μπορεί να ελπίζει.
Αυτά, που είδατε μέχρι σήμερα δεν είναι τίποτε - άσε, που, δεν έχουν ξεδιπλωθεί και όλες οι δευτερογενείς συνέπειές τους.
Και αφού (λέω τώρα, σαν Σεχτάρ) ο Φασισμός είναι το τελευταίο, ανώτερο, στάδιο της Αστικής Δημοκρατίας, η ολοκληρωμένη μορφή του πολιτικού εποικοδομήματος της οικονομικής, και άρα κοινωνικής, κυριαρχίας του Κεφαλαίου, ...
... Η ΕΠΟΜΕΝΗ/ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ(;) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΜΑΒΡΟ Η ΜΕ ΡΟΖ ΠΙΤΣΙΛΕΣ, ΑΝ Ο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ.

Κι εκεί θα δείς, Λαέ,
και δουλειές, και μεροκάματα, και ωράρια, και περίθαλψη, και συντάξεις, και σπίτια, και καταθέσεις....
και Πατρίδα, και Αιγαίο, και κοιτάσματα,....
και όλα τα καλά!!!

Στις εννηά του μήνα, Απεργία. Με το ΠΑΜΕ.
Και όλοι στα συνδικάτα, και στις εκλογές μάβρο στους φασίστες και τα άλλα νευρόσπαστα του Κεφαλαίου.
Μόνο έτσι ανατρέπονται τα σχέδια, και σώζεται ό,τι μπορεί πια να σωθεί.
----------------------------------------
(*) Το ΚΚΕ δεν ανήκει στις "λοιπές δημ. δυνάμεις", και ορθώς, διότι είναι "σταλινικό".

Ποιοτική και μαζική η εκδήλωση φορέων Σιναράδων και ΕΣΥΝ

Ποιοτική και μαζική η εκδήλωση φορέων Σιναράδων και ΕΣΥΝ


esyn1Στη γεμάτη από κόσμο κάθε ηλικίας αίθουσα της φιλαρμονικής Σιναράδων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τα ναρκωτικά.
Οι τοπικοί φορείς του χωριού: Φιλαρμονική Σιναράδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, Ο ΑΟ Σιναράδων καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), προσκάλεσαν ανοιχτά την τοπική κοινωνία η οποία και ανταποκρίθηκε.
Μετά την εισηγητική ομιλία  από μεριάς  των στελεχών του ΕΣΥΝ, της ιατρού κας Εφης Κάντα, του Δρ Ψυχολογίας και Κοινωνικής Γεωγραφίας κου Μιχαλαρέα Ηλία και του πρόεδρου του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα κου Πέρρου Νίκου, ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση, αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος των παραβρισκόμενων για το τεράστιο πολυαιτιατό κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών. Υποβλήθησαν αρκετές ερωτήσεις κύρια από γονείς, ακούστηκαν πολλές απόψεις για το θέμα, απόψεις από διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά και απόψεις διαφορετικές.
Το συμπέρασμα ήταν πως η υπόθεση ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών, αλλά όλης της κοινωνίας και γι αυτό είχε τεράστια αξία η πρωτοβουλία των τοπικών φορέων. Επίσης πως η Πρόληψη πρέπει να είναι η βασική πολιτική που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και σε αυτήν εντάσσονται τα μέτρα για τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, την υγεία, την πρόνοια, την ανεργία.
esyn2Οι παράγοντες του ΕΣΥΝ Κέρκυρας, αφού συνεχάρησαν τους τοπικούς φορείς, δεσμεύτηκαν ότι πολύ σύντομα θα είναι στην διάθεση τους με πιο εξειδικευμένες εκδηλώσεις, τέτοιες που να απαντούν στην έκδηλη ανησυχία γονέων κυρίως για θέματα πρόληψης.
Επίσης ανακοινώθηκε πως το «9ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ» (20-30 Ιουνίου) για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του. Περιλαμβάνει ένα θεατρικό Φεστιβάλ στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», τουρνουά παιδικών ομάδων στην Κάτω Πλατεία καθώς και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

«Πολιτικός πολιτισμός»



«Πολιτικός πολιτισμός»
Παρουσίασε συνδυασμό για την Περιφέρεια Αττικής ο Τζήμερος και είπε: «Οι περιφέρειες καλούνται να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να είναι εστίες κομματικών συναλλαγών και εξυπηρετήσεων ή θα αποτελέσουν βασικά κύτταρα δημιουργίας και ανάπτυξης. Ο συνδυασμός αποτελεί ένα κίνημα πολιτών, το οποίο προτείνει έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό συμμετοχής και συνεργασίας». Το ότι ο Τζήμερος είναι γνήσιος υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου, που απεχθάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με δικαιώματα των εργαζομένων, είναι γνωστό. Απλά, επειδή μίλησε για «κίνημα πολιτών» και «πολιτικό πολιτισμό», οφείλουμε να θυμίσουμε μερικές τοποθετήσεις του: «Οταν το ΠΑΜΕ έχει καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας, όταν έρχεται ο τουρίστας από την Ιαπωνία ένα ταξίδι ζωής για να επισκεφτεί την Ακρόπολη και τη βρίσκει κλειστή από δέκα νταβατζήδες του ΠΑΜΕ, τι είναι αυτό; Δεν είναι φασισμός; Οταν προσπαθεί να αποπλεύσει ένα πλοίο και πάνε και καταλαμβάνουν τον καταπέλτη, αυτό δεν είναι φασισμός;». Οι εργατικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά, στο φαΐ, στο μεροκάματο, για τον Τζήμερο είναι φασισμός... Μέχρι τα μπούνια αντιδραστικός και εχθρικός προς το λαό.
* * *
Του φταίνε οι διαδηλώσεις
Είναι γνωστό ότι ο Γ. Καμίνης έχει δώσει ...αγώνες για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Και συνεχίζει να δίνει το στίγμα του. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πλήττουν την κοινωνική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις στο κέντρο. Μάλιστα, επικαλέστηκε και την ιδιότητά του ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου για να μας πείσει ότι το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαδήλωση πλήττει άλλα δικαιώματα, όπως την ελεύθερη κυκλοφορία των κατοίκων και των επισκεπτών, την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ασφάλεια, που επίσης το Σύνταγμα προστατεύει, όπως είπε. Συναινεί έτσι στον απώτερο στόχο της άρχουσας τάξης να μπουν οι λαϊκοί αγώνες στο γύψο, να φιμωθούν οι αντιδράσεις απέναντι σε μια πολιτική που καταδυναστεύει το λαό. Λογικό, θα πει κανείς. Εδώ, ολόκληρη πρόταση νόμου συνέταξε για τον περιορισμό και την απαγόρευση διαδηλώσεων, με στόχο το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ Τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων επιβεβαιώνουν τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων επιβεβαιώνουν τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη
Με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία συνομίλησε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Η κατάσταση στον κλάδο, τα προβλήματα που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την ανεργία, τα εξαντλητικά ωράρια και την απλήρωτη δουλειά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία «Ηλέκτρα Παλλάς» και «Μακεδονία Παλλάς», όπου περιόδευσε χτες κλιμάκιο υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ο Γ. Δελής κάλεσε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να ενισχύσουν στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να δυναμώσει τη φωνή που υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Παράλληλα, τους κάλεσε να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στις 9 Απρίλη, να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της περιοδείας σημείωσε:
«Παρά την υψηλή αύξηση της τουριστικής κίνησης την περασμένη χρονιά, τόσο σε αριθμό τουριστών, όσο και σε έσοδα και παρά τις ευοίωνες προβλέψεις για το τουριστικό κεφάλαιο για τη φετινή χρονιά, η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι όλο και χειροτερεύει. Σε όλο και λιγότερα ξενοδοχεία πλέον εφαρμόζεται έστω και η μειωμένη κατά 15% κλαδική σύμβαση, ενώ διευρύνονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με χαμηλότερα μεροκάματα και δικαιώματα. Απολύονται, επίσης, εργαζόμενοι που διατηρούν κάποια εναπομείναντα δικαιώματα και στη θέση τους προσλαμβάνονται νέοι από διάφορα προγράμματα ως φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Γι' αυτήν την κατάσταση, έχει ευθύνη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης. Οι πανηγυρισμοί του όλο το προηγούμενο διάστημα για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε τουριστικό πυλώνα δεν έφεραν καμιά βελτίωση στη ζωή των εργαζομένων στον κλάδο.
Επιβεβαιώνεται και από αυτό το παράδειγμα η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ Με το «χέρι απλωμένο» για τη στήριξη του κεφαλαίου

ΣΥΡΙΖΑ
Με το «χέρι απλωμένο» για τη στήριξη του κεφαλαίου


Κάλεσμα στη γερμανική κυβέρνηση να διαθέσει λίγα απ' όσα αποκόμισε η γερμανική αστική τάξη, ώστε να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη στις χώρες του Νότου, αν δε θέλει «μια ηγεμονία με πήλινα πόδια», απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας με ένα σερί συνεντεύξεών του στη γερμανική «Die Zeit», την ιταλική «La republica» και στο γαλλικό πρακτορείο.
Αφού αναφέρεται σε κέρδη 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει αποκομίσει η Γερμανία από την κρίση, «μόνο και μόνο από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού της», προσθέτει: «Η μισή Ευρώπη είναι χρεωμένη στην άλλη μισή. Αυτό καθυστερεί την ανάπτυξή μας. Γι' αυτό προτείνω τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους και ένα μορατόριουμ στις αποπληρωμές. Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό New Deal. Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης». Συνεχίζοντας να «εκφωνεί» αξιώσεις της ντόπιας αστικής τάξης για χρήμα που να στηρίξει την ανάκαμψη της κερδοφορίας της προσθέτει: «Η Γερμανία θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να είναι μια ηγέτιδα χώρα στην ΕΕ ή σε μια γερμανική Ευρώπη. Δεν πρέπει να καταστούν οι άλλες χώρες αποικίες χρέους, αυτό θα ήταν μια ηγεμονία με πήλινα πόδια».
Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει αισιόδοξος ότι η Α. Μέρκελ ως πραγματίστρια «θα εγκαταλείψει την πολιτική λιτότητας για την Ελλάδα, αν πειστεί ότι αυτό ωφελεί την ίδια και τη Γερμανία». Δίνοντας πρόσθετα δείγματα γραφής ότι η λιτότητα στην οποία αναφέρεται δεν είναι αυτή απ' την οποία στενάζει ο λαός, προσθέτει ότι η Μέρκελ την επέβαλε σε όλους «εκτός ίσως απ' την χώρα της», διαμαρτυρόμενος επειδή εκεί οι καπιταλιστές απολαμβάνουν τη στήριξη του αστικού κράτους. Γιατί κατά τα άλλα ο γερμανικός λαός στενάζει από λιτότητα όσο και ο ελληνικός.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι, προειδοποιώντας ότι θα κριθεί «για τις επιλογές που θα κάνει για την Ιταλία ... όπως και βάσει των πολιτικών του συμμαχιών στην Ευρώπη», καλώντας τον δηλαδή να σπεύσει στο «μέτωπο» των αστικών κυβερνήσεων που θα διεκδικήσουν καλύτερους όρους επαναφοράς στην ανάκαμψη για τους επιχειρηματικούς ομίλους τους.
Διαμηνύει ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει να βλέπει τη χώρα στο ευρώ» και δεν επιθυμεί την καταστροφή του. Σε μια ακόμα προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ και καλλιέργειας αυταπατών δηλώνει ότι «η νεοφιλελεύθερη πολιτική αποξένωσε την Ευρώπη από τις θεμελιώδεις αξίες της» που κατά τον Τσίπρα ήταν «αλληλεγγύη, ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική συνοχή» και μιλά για την ανάγκη αναζωογόνησής τους μέσω ενός άλλου μείγματος διαχείρισης.
Τέλος, ενδιαφέρον έχει η απάντηση που δίνει για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απόλυτη πλειοψηφία, αλλά «εάν δεν το καταφέρουμε, θα πρέπει να πάμε σε συνασπισμό κομμάτων». Ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα για τους ΑΝΕΛ ξεγλιστρά λέγοντας «...ποιος θα έχει μείνει στη Βουλή; Ο Καμμένος μόλις έχασε δύο βουλευτές».
«Κωλοτούμπα» και στο ζήτημα της διεκδίκησης των χρεών της Γερμανίας προοιωνίζεται η απάντηση που δίνει στην ερώτηση, αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα διεκδικήσει: «Είναι ζήτημα των κυβερνήσεων να διαπραγματευτούν μια συμφωνία για το ανεξόφλητο γερμανικό χρέος. Το τελικό ποσό δεν είναι τόσο σημαντικό. Ακόμη και αν ήταν μόνον ένα ευρώ, θα είχε κάποια συμβολική αξία η εξόφληση».
Στο μεταξύ, ο Αλ. Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζητά τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το ζήτημα που προέκυψε για τις σχέσεις Μπαλτάκου - Χρυσής Αυγής.

«Συνομιλίες» με τους νεοναζί για το «καλό» της παράταξης και της χώρας

«Συνομιλίες» με τους νεοναζί για το «καλό» της παράταξης και της χώρας
Μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού από τα κόμματα της συγκυβέρνησης - απαράδεκτες δηλώσεις από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης


Μια μέρα μετά την αποκάλυψη, προχτές, του βίντεο που τον δείχνει να βρίσκεται σε απευθείας συνεννοήσεις με τον νεοναζί βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, γεγονός που οδήγησε στην αποπομπή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, χτες ο Παναγιώτης Μπαλτάκος επιστράτευσε αστεία επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις σχέσεις με τους νεοναζί.
Μιλώντας στο «Real FM», ο κατά δήλωσή του ...εκ γενετής «αντικομουνιστής» παραδέχθηκε ότι είχε προηγούμενα και άλλες συνομιλίες με νεοναζί βουλευτές, επιβεβαιώνοντας ό,τι είχε πει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, πως η ναζιστική οργάνωση ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.
Ισχυρίστηκε ότι συνομιλούσε με χρυσαυγίτες για το «καλό» της παράταξης και της χώρας, για να επιστρέψουν ψηφοφόροι στη ΝΔ. «Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από τη Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι' αυτό το λόγο δεν το ήξερε», είπε κατόπιν.
Θεωρεί ότι το υλικό του βίντεο είναι προϊόν εγκλήματος και δεν μπορεί να μπει σε καμία δικογραφία. «Τίποτα από όλα αυτά που είπα στο βίντεο για τους υπουργούς δεν είναι αλήθεια (σ.σ.!), οπότε τι να ερευνήσει η Δικαιοσύνη;», διερωτήθηκε.
«Ολοι ήξεραν»
Την ίδια στιγμή τα αστικά κόμματα επιχειρούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση σε καιροσκοπικού χαρακτήρα μικροκομματικά παιχνίδια, αποπροσανατολιστικές κινήσεις εντυπωσιασμού για πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη.
Η ΝΔ ομιλεί περί προσωπικής ατζέντας του Μπαλτάκου, καμώνεται ότι με την αποπομπή του (νέος γγ ανέλαβε ο αρεοπαγίτης Φώτης Καϋμενάκης) αυτοκαθαρίζεται από τέτοιους ...λεκέδες. Ομως, ο επί 35 χρόνια στέλεχος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε, χτες, πως όλοι ήξεραν για τον τέως γενικό γραμματέα, αλλά δεν μιλούσαν...
Αυτό ενισχύεται από δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι όσο συμμετείχε στην κυβέρνηση δεχόταν από τον Μπαλτάκο πιέσεις για να στηρίξει νομοσχέδια με αντίβαρο τη Χρυσή Αυγή: «Είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι "αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή"».
Ενδεικτική, πάντως, των τωρινών προθέσεων της ηγεσίας της ΝΔ είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που αναπαράγοντας τη βολική για το σύστημα θεωρία των άκρων είπε: «Ως μεγάλη δημοκρατική και ευρωπαϊκή παράταξη, η ΝΔ είναι διαχρονικά και σταθερά απέναντι στα άκρα, στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και στις ολοκληρωτικές ιδεολογίες». Τοποθέτηση που παραπέμπει στα σενάρια για μετεξέλιξη της ΝΔ σε «νέα» αστική, διευρυμένη «φιλοευρωπαϊκή» παράταξη, που θα ενσωματώνει «μεταρρυθμιστικές» δυνάμεις και εκτός ΝΔ ώστε να ανταποκρίνεται στις τωρινές στοχεύσεις της αστικής τάξης.
Το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να «βγει λάδι», επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στη ΝΔ με την οποία συγκυβερνά ουσιαστικά από το 2011. Εμφανιζόμενο ως «προοδευτικός πόλος» της συγκυβέρνησης ζητά ενίσχυση στις ερχόμενες εκλογές προκειμένου να διαπραγματευτεί από καλύτερη θέση στα παζάρια διαμόρφωσης νέας συγκυβέρνησης.
Απαράδεκτες δηλώσεις
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βάζουν απ' το παράθυρο την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας να εννοηθεί (ή και υποστηρίζοντας καθαρά) έως και ότι οι νεοναζί διώκονται ...αδίκως.
Αποσιωπώντας ότι οι διώξεις σε βάρος των νεοναζί δεν είναι σκευωρία αλλά έρχονται κατόπιν δεκάδων εγκληματικών ενεργειών, ότι η οργάνωση στηρίχτηκε στην άνοδο και δράση της απ' το ίδιο το σύστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τους αρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό «να δώσουν εξηγήσεις». Ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωνε προχτές ότι Δένδιας και Αθανασίου «δεν μπορούν ούτε στιγμή, ούτε ώρα να παραμένουν στη θέση τους», υιοθετώντας ουσιαστικά τα επιχειρήματα των νεοναζί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στη Δικαιοσύνη για να πετύχει διώξεις και συλλήψεις τους.
Την ίδια στιγμή με μια εντελώς απαράδεκτη τοποθέτησή της η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή έβαλλε στη Βουλή εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας: «Είστε χούντα. Παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη. Είστε φασίστες. Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους»...

ΗΠΑ Υπονομευτικό δίκτυο κατά της Κούβας ... μέσω κινητής τηλεφωνίας

ΗΠΑ
Υπονομευτικό δίκτυο κατά της Κούβας ... μέσω κινητής τηλεφωνίας


ΑΒΑΝΑ.-- Τις συχνές καταγγελίες της Κούβας για τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Επανάστασης από την πλευρά των ΗΠΑ έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησιογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες». Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι με χρηματοδότηση των ΗΠΑ, της «Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID) (σ.σ. είναι παραμάγαζο της CIA), είχε στηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, τύπου «Τουίτερ», με πρόσβαση στην κινητή τηλεφωνία που είχε ως στόχο να προσελκύει νέους και σιγά σιγά να τους εντάσσει στις αντεπαναστατικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από τη CIA.
Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» σημειώνει ότι έχει στην κατοχή του πάνω από 1.000 σελίδες αρχείων για το λεγόμενο δίκτυο επικοινωνίας «Ζunzuneo» (προέρχεται από το θόρυβο, ζουν-ζουν που κάνει ένα πτηνό της Κούβας), ενώ οι χρήστες που το χρησιμοποιούσαν για να ανταλλάσσουν δωρεάν μηνύματα μεταξύ τους δεν γνώριζαν εξαρχής ότι επρόκειτο για υπηρεσία που συνδεόταν με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ότι συνέλεγε προσωπικά δεδομένα που στη συνέχεια θα αξιοποιούσε για πολιτικούς σκοπούς. Η χρηματοδότηση επίσης των αντεπαναστατικών δραστηριοτήτων γινόταν από τράπεζες στην Ισπανία και τα νησιά Καϊμάν, μέσω εταιρειών που εμφανίζονταν ως νόμιμες και το πρόγραμμα «έτρεξε» από το 2009 ως το 2012, φτάνοντας το μέγιστο των 40.000 χρηστών. Στο σημείο αυτό και όταν κινδύνευε να αποκαλυφθεί, η ίδια υπηρεσία διέκοψε το πρόγραμμα.
Η συγκεκριμένη περίπτωση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου συνδέεται άμεσα με τον Αμερικανό Αλαν Γκρος, υπάλληλο της USAID, που συνελήφθη το 2009 και κρατείται στις κουβανικές φυλακές για την υπονομευτική του δράση (προωθούσε υλικό, φορητούς υπολογιστές κλπ. σε αντικαθεστωτικούς και δούλευε για την κατασκευή του δικτύου).

TOP READ