27 Νοε 2017

Χαίρε Ρωσία


φωτογραφια Nathan Voice



ΕΣΣΔ
Χαῖρε Ρωσία, συντρόφισσα! Στὸν νέον ὁρίζοντα τῆς γῆς
ἥλιου σημαία ριπιζεται ἡ ἐργατικιά ποδιά σου!
Τοῦ κόσμου οἱ προλετάριοι, πίσω ἀπ’ τὰ τείχη τῆς σιγῆς,
ἀκοῦν τὸ χάλκινο παλμό τῆς σταθερῆς καρδιᾶς σου!
Τραχὺ τραγοῦδι στῶν τρακτὲρ τὰ πλῆκτρα κρούει κραταιά κι ἁδρὰ
τὸ ροζιασμένο, τὸ ζεστό, τ’ ἀδελφικό σου χέρι∙
μές στὰ σοβχόζ, μὲς στὰ κολχόζ, ὁ εἰρηνικός στρατός σου δρᾷ –
σπέρνει σὲ κάμπους ἄμετρους τὸ ρόδο καὶ τ’ ἀστέρι!
Δικός του ὁ σπόρος κι ἡ σοδειά – τ’ ἀλέτρι σπρώχνει ἡ λευτεριά!
Δέν ἐχει σύνορα τὸ φῶς – ἐμπρός, καὶ νάτα τὰ ἔργα!
Σά γεφυράκια τῆς χαρᾶς τὰ στάχυα ἀπὸ καρπό βαριά
γέρνουν στὸ φῶς, κ’ ἐκεῖνα φῶς, τὴ χρυσαφιά τους βέργα!.. [...]
Γιάννης Ρίτσος
{
Για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση}


Η Αριστερά δηλώνει περήφανη για την δολοφονία του λαού της Υεμένης!

       


Ο Καμμένος, ο συνεταίρος των Αριστερών στις βαρβαρότητες σε βάρος του Ελληνικού λαού, δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι επέλεξε να βάλει 66 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Κράτους πουλώντας πολεμικό υλικό στην Σαουδική Αραβία! Αυτό που δεν είπε ο ακροδεξιός συνεταίρος των αριστερών απατεώνων είναι ότι με το πολεμικό αυτό υλικό η Σαουδαραβική κυβέρνηση δολοφονεί τον λαό της Υεμένης! Ναι όμως η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη! Δηλαδή η κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να πουλήσει πολεμικό υλικό ακόμα και στο Ισλαμικό Κράτος εάν υπήρχε κέρδος! Γιατί όχι;! Η Αριστερά του απόπατου θα παρέδιδε ξανά τον Οτσαλάν στους Τούρκους όπως έκαναν πριν μερικά χρόνια τα Πασόκια που τα πήρε μεταγραφή και που παριστάνουν μαζί της κι αυτοί τους Αριστερούς!
Η Αριστερά σήμερα, μέσω του συνεταίρου της Καμμένου, δήλωσε από άμβωνος βουλής (για να είμαστε και στο Τσακαλώτειο κλίμα) ότι αισθάνεται περήφανη που γέμισε τα ταμεία του κράτους με το αίμα του λαού της Υεμένης! Κατά τη διάρκεια μάλιστα της ομιλίας του Καμμένου οι Αριστεροί βουλευτές παλαμοκροτούσαν εκστασιασμένοι! Εάν αυτές τις αθλιότητες και χυδαιότητες τις έλεγαν πριν τρία χρόνια οι Σαμαροβενιζέλοι οι αριστεροί κλόουν θα ζητούσαν να στηθούν κρεμάλες στην Πλατεία Συντάγματος! Τώρα οι αριστεροί της πλάκας συμπράττουν περήφανα στη δολοφονία του λαού της Υεμένης και ζητάνε και παράσημο!
Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά η χυδαιότητα με κουδούνια στους δρόμους τριγυρνά!!

Μαυρομάτης

Το ΣΕΦ αποδείχτηκε μικρό ...

 

Το κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δονήθηκε από τον ενθουσιασμό, την αποφασιστικότητα και τα συνθήματα χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ, στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Γράψαμε ιστορία. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε, ένα από τα κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης. Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, ο καπιταλισμός, το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν είναι ανίκητο ούτε αιώνιο. Η μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση πριν έναν αιώνα στη Ρωσία έδειξε-χάραξε το δρόμο και οι κομμουνιστές, τα χιλιάδες μέλη και συνοδοιπόροι του ΚΚΕ, που σε λίγο συμπληρώνει 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, βροντοφωνάζουν: Μπορεί να οικοδομηθεί και θα οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.








TOP READ