20 Σεπ 2013

Χρυσαυγίτης (αστυνομικός;) τράβηξε όπλο στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δάφνη (photo)

Χρυσαυγίτης (αστυνομικός;) τράβηξε όπλο στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δάφνη (photo)

Χρυσαυγίτης τράβηξε όπλο στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δάφνη

Στιγμές έντασης δημιουργήθηκαν σήμερα το απόγευμα, όταν κατά τη διάρκεια ειρηνικής αντιφασιστικής διαδήλωσης, ένα άτομο απείλησε τους διαδηλωτές με όπλο και στη συνέχεια για να γλιτώσει κρύφτηκε σε εστιατόριο της περιοχής.
Οι διαδηλωτές που τον καταδίωξαν κατάφεραν να σημειώσουν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματός του (δίκυκλο), από τον οποίο θα προκύψουν και τα στοιχεία του, που είναι ΑΟΕ 596. Η πινακίδα ήταν αρχικά καλυμμένη με μονωτική ταινία, ώστε να μην αναγνωρίσιμος ο αριθμός. Ακολούθως, αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών δεν άφησαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το χώρο που είχε κρυφτεί το συγκεκριμένο άτομο.
Πηγή: ertopen.com
Φωτογραφία: https://athens.indymedia.org

Kέρκυρα: Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Kέρκυρα: Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ) - 902.gr



Μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, σωματείων, μαζικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων της Κέρκυραςπραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία Σαρόκο.
Τον αποτροπιασμό και την οργή τους εξέφρασαν οι διοργανωτές για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών. 
Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων και Επαγγελματοβιοτεχνών, η τοπική ΕΛΜΕ, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΣΕΠΕ) και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Στη μαζική συγκέντρωση καταγγέλθηκε η Χρυσή Αυγή ως παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. 
Έγινε ξεκάθαρο ότι το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 
Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. 
Να σβήσουν από προσώπου γης. 
Οι εργάτες, οι εργάτριες, η νεολαία, ο λαός να διώξουν τους φασίστες από όλες τις γειτονιές. 

902

Περί αξιοκρατίας…

Περί αξιοκρατίας…

αξιοκρατία
Έκατσες στα αλήθεια ποτέ να αναλογιστείς για κάθε “νικητή” πόσοι πάνε χαμένοι;
Ακούω γενικά διάφορους και κλαίγονται ότι σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν λειτουργεί αξιοκρατικά. Προφανώς θεωρούν εαυτούς αξιότερους από κάποιους άλλους και για αυτό το λόγο αισθάνονται αδικημένοι, ή μπορεί κάποιου άλλου το “μέσον” να ήταν πιο “άξιο” από το δικό τους και έτσι να τους πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα. Εν πάση περιπτώσει, εδώ δεν θα κάτσω να κάνω το ψυχογράφημα όλων εκείνων που κλαίν και οδύρονται για την παρεξηγημένη τους αξία αλλά θα σταθώ στην ίδια την έννοια της αξιοκρατίας.
Τι σημαίνει αξιοκρατία λοιπόν, μήπως το “κράτος” των αξίων, ναι αλλά βάσει ποιών αξιών; Τι είδους αξιοκρατία μπορεί να υπάρχει σε ένα σύστημα που κυρίαρχη αξία είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Ποιός θα πάει μπροστά μέσα σε μια τέτοια κοινωνία; Μα αυτός που θα διακριθεί σε αυτού του είδους την εκμετάλλευση, αυτός που θα χύσει το περισσότερο αίμα στην αρένα.

Γιατί όμως είναι καλύτερος από κάποιον άλλο αυτός που διακρίνεται στην εκμετάλλευση; Γιατί δεν είναι πιο “άξιος” εκείνος που θυσιάζεται για το κοινό καλό, αυτός που βοηθάει το διπλανό του ή έστω εκείνος που δεν θέλει το κακό εκείνων που δεν τον έχουν πειράξει; Αλλά ακόμα και αν το αγνοήσουμε αυτό, τι είδους αξιοκρατία μπορεί να υπάρξει σε μια ακραία άνιση κοινωνία; Έχει ή δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει στη ζωή ένας πλούσιος ενάντια σε ένα φτωχό; Τι είδους λοιπόν αξιοκρατία θα μπορούσε να υπάρξει σε οποιοδήποτε επίπεδο σε ένα σύστημα που όχι μόνο συντηρεί αλλά και οξύνει τις όποιες ανισότητες;
Η αξιοκρατία λοιπόν είναι στην πραγματικότητα ένα παραμυθάκι για παιδιά και ενήλικες, κυρίως για ενήλικες, είναι το δόλωμα που σου ρίχνει το σύστημα προκειμένου να φορέσεις παρωπίδες και να πορεύεσαι στον δρόμο που σου υποδεικνύει. “Δούλεψε πιο σκληρά να πάς μπροστά” σου λέει ο προϊστάμενος ή το αφεντικό, αυτό όμως που τον ενδιαφέρει πάνω και πέρα από όλα είναι το ατομικό του συμφέρον, τα περί αξιοκρατίας δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από motivation για να τρέξεις πιο γρήγορα στον χαμστεροκύλινδρο σου.
Το να είναι κάποιος αυτό που η καπιταλιστική κοινωνία ονομάζει “πετυχημένος” δεν έχει να κάνει με την αξία του ως άνθρωπο, έχει να κάνει κυρίως με τις “αρχικές συνθήκες” στις οποίες γεννήθηκε και την ικανότητα του να προσαρμοστεί και να χρησιμοποιήσει προς όφελος του τους νόμους που κινούν την καπιταλιστική οικονομία. Και ερωτώ, αυτού του είδους την αξιοκρατία θέλουμε, αυτού του είδους την κοινωνία θέλουμε; Μια κοινωνία στην οποία οι πολλοί τρέχουν μια ζωή και δεν φτάνουν προσπαθώντας να πιάσουν το καρότο που τους έχουν βάλει για δόλωμα οι λίγοι και ευνοημένοι; Μια κοινωνία που “άξιος” δεν είναι αυτός που συμβάλει στο κοινό καλό αλλά εκείνος που αρπάζει την περισσότερη λεία; Τι διαφορά έχει αλήθεια αυτού του είδους η αξιοκρατία από την αριστοκρατία;
Η αξιοκρατία στον καπιταλισμό σημαίνει ανθρωποφάγο ανταγωνισμό, αυτός ο ανταγωνισμός δημιουργεί ανισότητες και αυτές οι ανισότητες χωρίζουν τους ανθρώπους σε “ανώτερους” και “κατώτερους”, μια τέτοια αξιοκρατία δεν μπορεί λοιπόν παρά να είναι συνώνυμο του φασισμού. Αυτό που πρέπει να επιδιώκει ο σύγχρονος άνθρωπος δεν είναι την προς όφελος του όξυνση των ανισοτήτων αλλά την αξιοπρεπή διαβίωση αυτού και των υπολοίπων, την ισότητα και την πραγματική κατάκτηση της διακήρυξης “όλοι γεννιούνται ίσοι” . Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι χαρούμενος όντας μονομάχος σε μια αρένα, ακόμα και αν δείχνει (προς στιγμήν)να κερδίζει τη μάχη. Ο νόμος της ζούγκλας δεν μπορεί να είναι ο νόμος που διέπει την ανθρώπινη κοινωνία, θα έπρεπε κάτι τέτοιο να το θεωρούσαμε αναχρονιστικό, έχουμε την ικανότητα να φτιάξουμε καλύτερες κοινωνίες.
Στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξε αξιοκρατική κοινωνία, ούτε και θα υπάρξει ποτέ με τη σημασία που της δίνει ο καπιταλισμός. Διότι αυτός ο όρος [αξιοκρατία] μας ωθεί στον ατομικισμό, και ατομικισμός σημαίνει προσπάθεια για όξυνση των ανισοτήτων, και όξυνση των ανισοτήτων σημαίνει κοινωνική διαστρωμάτωση και διαστρωμάτωση σημαίνει ότι εξ αρχής δεν αγωνίζεσαι ίσοις όροις με τους υπολοίπους που βρίσκονται σε πιο ευνοημένη ή σε πιο δυσμενή θέση.
Πρέπει λοιπόν η επιδίωξη μας στη ζωή να μην είναι η διάκριση στη σφαγή αλλά η αποτίναξη του ζυγού και ο “στραγγαλισμός” όλων εκείνων που κοιτάζοντας μας από τις κερκίδες τέρπονται από το αιματηρό θέαμα. Οφείλουμε [κατά Μπρέχτ] να δίνουμε το χέρι σε αυτόν που ζητάει τη βοήθεια μας για να ορθώσει ανάστημα και όχι, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τους αιμοβόρους “κυρίαρχους” και τα πιο ποταπά μας ένστικτα, να του δίνουμε μια στο κεφάλι. Πρέπει να πάψουμε μια για πάντα να παίζουμε με τους κανόνες τους, γιατί αποδεδειγμένα όσο τους αποδεχόμαστε θα βρισκόμαστε κάτω από ένα μαραθώνιο καθεστώς απειλής από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθούμε μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνουμε, ή που θα μας σκοτώσουν.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Χρυσαυγήτικα και άλλα

Χρυσαυγήτικα και άλλα

Άκουσα πολλά τούτες τις μέρες για την Χρυσή Αυγή, με αφορμή την δολοφονία στο Κερατσίνι. Τόσα πολλά ώστε σχεδόν βαρέθηκα τις συζητήσεις. Ξαφνικά, γέμισε ο τόπος με υπερασπιστές των δημοκρατικών ιδεωδών, ειδικούς συνταγματολόγους, κήρυκες κατά της βίας κλπ κλπ. Απ' όλα τούτα, ξεχωρίζω και σχολιάζω αυτά που θεωρώ σημαντικώτερα:


1. Πρέπει να καταδικάσουμε την βία σε όλες τις μορφές της, απ' όπου κι αν προέρχεται.

Πρόκειται για τεράστια μπούρδα. Πάνω σ' αυτό το θέμα έχουμε μιλήσει κατ' επανάληψη σε τούτο το ιστολόγιο  Ενδεικτικά αναφέρω τα κείμενα: Η αναγκαιότητα της βίαςΒία είναι...Η βία ως μέσο αντιπαράθεσηςΔυο "παππούδες" μιλούν για την βίαΚάλλιο βίαιος παρά φύτουλας κλπ. Εδώ θα κάνω μια γενική παρατήρηση: αν δεν υπήρχε βία, θα βρισκόμασταν ακόμη στην εποχή των σπηλαίων!


2. Η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από τετρακόσιες-τόσες χιλιάδες ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί να είναι φασίστες.

Πολύ σωστά. Αυτό δα έλειπε! Φυσικά και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τής Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες ή θαυμαστές και νοσταλγοί τού Χίτλερ. Όμως, οι χρυσαυγήτες είναι! Ο αρχηγός της, ο κασιδιάρης υπαρχηγός της, οι βουλευτές της, οι αρχινταραβεριτζήδες των διαφόρων επιτροπών και οργανώσεών της, τα κουτσαβάκια που πουλάνε μούρη με τα ξυρισμένα κρανία, τις μαύρες μπλούζες και τις στρατιωτικές αρβύλες, όλοι αυτοί είναι φασίστες. Καραφασίστες τού καρακερατά.


3. Ο κόσμος που ψηφίζει Χρυσή Αυγή, έχει απογοητευτεί από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα και στρέφεται σε κάτι καινούργιο, ελπίζοντας πως έτσι θα βρει κάποια λύση.

Πάει καλά, ας πούμε ότι απογοητευτήκαμε από πολιτικούς τύπου Τσοχατζόπουλου ή Βουλγαράκη και από πρωθυπουργούς τύπου Γιωρίκα ή Αντωνάκη. Ποιός θα μας δώσει την λύση; Ο Κασιδιάρης με τον Καιάδα τον "εγέρθητου" ή ο Μιχαλολιάκος με το άρρωστο μυαλό του; Αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεργίας ο κάθε νέος και θα του βρει δουλειά ο κεφάλας ο Παναγιώταρος; Μας έχει πηδήξει το διεθνές κεφάλαιο και θα μας γλιτώσει από τον βιασμό μια παρέα βλαμμένων που προσκυνάνε τον Χίτλερ και την σβάστικα; Ήμαρτον! Τρελλαθήκαμε τελείως; Σοβαρή λύση αναζητούμε...

Και κάτι ακόμη: από πότε η Χρυσή Αυγή αντιπροσωπεύει "κάτι καινούργιο" και προσωσποποιεί την "ελπίδα"; "Καινούργιο" τα σκουπίδια τής Ιστορίας; "Ελπίδα" τα ζωντόβολα που χτυπάνε τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό και βαράνε τον κάθε φουκαρά ψωμοζήτουλα μετανάστη; Συγγνώμη αλλά εγώ ως "καινούργιο" και ως "ελπίδα" νοώ άλλα πράγματα.


4. Τα άλλα κόμματα φοβούνται την Χρυσή Αυγή επειδή τους τα χώνει.

Όταν λέμε "άλλα κόμματα", προφανώς πρέπει να αφήσουμε απ' έξω το ΚΚΕ αλλά και τα άλλα μικρά εξωκοινοβουλευτικά κομμουνιστικά κόμματα. Σιγά μη φοβηθούν οι κομμουνιστές κάτι μίζερα ανθρωπάκια, που πάνε δέκα-δέκα για να βαρέσουν έναν πακιστανό. Τέτοια ψοφίμια δεν μπορούν να φοβίσουν κανέναν κομμουνιστή.

Προφανώς, λοιπόν, η εν λόγω αποστροφή υπονοεί τα κόμματα εξουσίας. Οπότε, τί εννοούμε όταν λέμε "τους τα χώνει"; Αφού τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν! Τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές βολεύουν εκείνα, τους ίδιους υπηρετεί και η Χρυσή Αυγή. Τον εργαζόμενο τσακίζουν εκείνα, δουλειά με 18 ευρώ μεροκάματο του βρίσκει η Χρυσή Αυγή. Στα παπάρια τους γράφουν εκείνα τους νόμους και την δημοκρατία, τα ίδια και χειρότερα κάνει και η χρυσή Αυγή.

Και για να τελειώνουμε: τόσο πολύ φοβούνται τα "άλλα κόμματα" τους φασίστες, ώστε ο Μπάμπης τούς βλέπει να συμμετέχουν σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας. Μπάμπης έφα, όθεν τί χρείαν έχομεν μαρτύρων;


Υστερόγραφο: Χτες, με αφορμή το δολοφονικό φασιστικό χτύπημα στο Κερατσίνι, ο Αρούλης ο φελλός κάλεσε στην ραδιοφωνική του εκπομπή (στον Σκάι, φυσικά) τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και προσπάθησε να τον στριμώξει. Σαν να λέμε, προσπάθησε ο φελλός να ταπώσει τον χείμαρρο! Ανοίξτε τα ηχεία σας, απολαύστε την συντριβή τής ηλιθιότητας στο Youtube και γελάστε με την ψυχή σας.

Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός μέσα από το φωτογραφικό φακό (μέρος

Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός μέσα από το φωτογραφικό φακό (μέρος δεύτερο)

Προσοχή εικόνες βίας


Εικόνα 1



Δύο σώματα που παρουσιάζονται ως νεκροί των Δεκεμβριανών και τα οποία στην πραγματικότητα είναι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου. Ο πρώτος αριστερά φέρει στρατιωτικό σακάκι και τα χέρια του είναι εμφανώς δεμένα με χειροπέδες. Η φωτογραφία είναι εμφανώς προπαγανδιστική του στρατού ή του αστικού τύπου και υφίσταται και δεύτερο καρέ όπου το κεφάλι του αντάρτη αριστερά έχει αφαιρεθεί (κοινή πρακτική των κυβερνητικών δυνάμεων). Η εικόνα εμφανίζεται και στην εφημερίδα Φωνή της Λακωνίας



Εικόνα 2η 





Εικόνες από τα σώματα δύο χωροφυλάκων που "δολοφονήθηκαν" από τον ΕΛΑΣ κατά τα Δεκεμβριανά. Η έκθεση Σιτρίν αναφέρει ότι δολοφονήθηκαν με τσεκούρι και ότι στην πρώτη περίπτωση η καρδιά του θύματος αφαιρέθηκε και στην θέση της τοποθετήθηκαν τα γαλόνια του. Πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση παραποίησης. Αφενός πρόκειται για σώματα χωροφυλάκων που  σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ΕΛΑΣ αλλά το ότι ο ΕΛΑΣ την ώρα που μάχονταν σκληρά σε πολλαπλά μέτωπα είχε το χρόνο να ξεριζώνει καρδιές αμφιβάλλουμε. Άλλωστε για την έκθεση Σιτρίν υπάρχουν έκδηλες αμφιβολίες και αντιρρήσεις, ενώ σαφής είναι ο αντικομμουνισμός που την διαπνέει σε βάρος της ιατρικής αντικειμενικότητας. Δείτε εδώ για την έκθεση Σιτρίν: http://metwpoistorias.blogspot.gr/2010/01/blog-post_10.html.



Εικόνα 3η και 4η




Εικόνες από σώματα νεκρών στα Δεκεμβριανά. Οι εικόνες αυτές παρουσιάζονται ως εγκλήματα του ΕΛΑΣ Αθηνών. Πρόκειται εμφανώς για εκταφή σωμάτων μετά τα Δεκεμβριανά και τα οποία "εκτιμήθηκαν" από την έκθεση Σιτρίν για την αντικειμενικότητα της οποίας έχουμε αναφέρει και παραπάνω. Τα σώματα πιθανότατα έχουν εκταφεί από το νταμάρι του Αιγάλεω και πρόκειται ίσως για θύματα αγγλικών βομβαρδισμών και των εκτεταμένων συγκρούσεων. Σε πολλές περιπτώσεις όπως αυτή του τάφου στην Αγία Τριάδα Βύρωνα, ΕΛΑΣίτες νεκροί εξετάφησαν και παρουσιάστηκαν σαν δολοφονημένοι από τον ΕΛΑΣ πολίτες. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι σε όλες τις φωτογραφίες των εκταφών τα σώματα εκτίθενται χωρίς τα ρούχα τους έτσι ώστε η ταυτοποίησή τους να είναι αδύνατη. 


Αποδείξεις για την Χοντρή προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, για την σχέση του με τον δολοφόνο της Χρυσής Αυγής

Αποδείξεις για την Χοντρή προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, για την σχέση του με τον δολοφόνο της Χρυσής Αυγής

Στον 902.gr δημοσιεύτηκε η παρακάτω ανάρτηση σχετικά με την προβοκάτσια που έστησαν, οι “φίλοι” και οι εχθροί, ενάντια στο ΚΚΕ, με την “είδηση” που έλεγε ότι ο μισθοφόρος δολοφόνος της ναζιστική συμμορίας ήταν …πρώην μέλος του ΚΚΕ!!!!!!!!!!!
Ναι, έφτασε σ’ αυτό το σημείο η αθλιότητά τους
Γράφει το portal

Η “είδηση” του NEWSMBOMB (του “έγκυρου” δημοσιολόγου Κ. Χαρδαβέλα) άρχισε να τρέχει στο διαδίκτυο με τρελλούς ρυθμούς, αναπαράχτηκε από όλα τα αντιΚΚΕ και φιλοναζιστικά site και blog και αφού η “δουλειά” είχε γίνει, το NEWSMBOMB εμφάνισε αυτή την εικόνα:



πατώντας στην “είδηση” όμως εμφανίζεται αυτή η εικόνα!!!!!




η προβοκάτσια όμως έχει φέρει καρπούς και τα “μεγάλα” αφεντικά ανεβάζουν την “είδηση”, αναπαράγοντας την, όπως στο “έγκυρο” π.χ. yahoo.gr



Αλλά και στο iNews !!!



Αν συνεχίσετε να πατάτε πάνω στην “είδηση” στα διάφορα ψαχτήρια του διαδικτύου θα χρειαστείτε δυό – τρεις βδομάδες για να δείτε το μέγεθος της αναπαραγώμενης “είδησης”
Χρειάζεται κι άλλη απόδειξη, για την …επιτυχία της προβοκάτσιας που ενισχύει την θεωρία των “δύο άκρων” και την ταύτηση του ΚΚΕ με την Χυσή Αυγή;
Να θυμάστε ότι αυτή την “είδηση” θα την επικαλούνται για πολλά χρόνια σε αγαστή συνεργασία βεβαίως όλα τα τσιράκια των αφεντικών, όπως κάνουν για τον “Γερμανό” και όλες τις άλλες παπαριές που λένε, όταν αποκαλύπτεται ο ρόλος και οι στόχοι τους και στριμώχνονται.




Πηγη

Σημειώσεις για το φασισμό

Σημειώσεις για το φασισμό

Όπλο του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες...
λέει στο τέλος ένα σύνθημά μας. Αν το καλοσκεφτείς δηλ και το φιλοσοφήσεις, ο φασισμός δεν είναι παρά ένα εργαλείο, όπως και το μαχαίρι. Το θέμα είναι πώς θα χρησιμοποιηθεί. Για να αλείψει βούτυρο στο ψωμί του συστήματος ή για να ξεκάνει τους ταξικούς και πολιτικούς του εχθρούς –τους επίδοξους νεκροθάφτες του, με άλλα λόγια.

Γιατί να ‘μαστε όμως δογματικοί και να αποκλείσουμε κάποια από αυτές τις συμπληρωματικές λειτουργίες του εργαλείου-όπλου; Η χρυσή αυγή είναι σε κάθε περίπτωση ένας όχλος θρασύδειλων μαχαιροβγάλτηδων. Ένα αιχμηρό μαχαίρι ενάντια στο κίνημα και τη γροθιά του. Η αιχμή του δόρατος ή μάλλον του βέλους του συνταγματικού τόξου που στοχεύει κατευθείαν πάνω στις λαϊκές κατακτήσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

Ο φασισμός είναι η φυσική συνέχεια-απόληξη αυτού του τόξου. Είναι δηλ, παραφράζοντας το γνωστό τσιτάτο, η συνέχεια της αστικής δημοκρατίας (δικτατορίας του κεφαλαίου) με άλλα μέσα. Μια ποιοτική αναβάθμιση όσων ζούμε σήμερα.
Μπορεί στην αστική δημοκρατία οι καπιταλιστές να ασκούν την κυριαρχία τους έμμεσα και γι’ αυτό πιο σίγουρα, δια αντιπροσώπων μέσω του κοινοβουλίου, όπως μας λένε οι κλασικοί. Αλλά η ολοκλήρωση της κυριαρχίας τους έρχεται με τον ολοκληρωτισμό και την επικράτηση του φασισμού, όπως κατ’ αντιστοιχία στην οικονομική βάση η επικράτηση του μονοπωλίου καταργεί τον ‘ελεύθερο, δημοκρατικό ανταγωνισμό’ –ή «υγιή» όπως επιμένουν να τον βαφτίζουν και σήμερα κάποιες πολιτικές δυνάμεις. Κι η ολοκλήρωση αυτή δε συνιστά κάποια αρρώστια που θεραπεύεται ή εκτροπή από το κλασικό αστικό ιδεώδες και τις αρχές του, αλλά εξέλιξη και απόρροια του προτσές ανάπτυξης της αστικής κοινωνίας.

Ο φασισμός είναι το αποτέλεσμα και ο πολιτικός θρίαμβος της συστηματικής  αποπολιτικοποίησης των τελευταίων δεκαετιών. Η ιδεολογία που εκφράζει την αποϊδεολογικοποιημένη μάζα, μετά το ‘τέλος των ιδεολογιών’ και της ιστορίας, που διακήρυξε η νικήτρια αστική τάξη το 89’.
Πρώτα ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές. Δε μίλησα γιατί αυτοί έχουν καταστρέψει την –τελευταία σοβιετική- χώρα με την ιδεολογική τους ηγεμονία {από την άλλη βέβαια ευτυχώς που δε νίκησαν στον εμφύλιο, γιατί σήμερα θα ήμασταν σαν την αλβανία. Λες να ήμασταν τελικά και στο σύμφωνο της βαρσοβίας και να μην το ξέρουμε;}
Ύστερα ήρθαν να πάρουν τους εργάτες. Δε μίλησα, γιατί νόμιζα ότι ήμουν κάτι κοινωνικά ανώτερο, που αρνείται να δεχτεί ότι προλεταριοποιείται. Κι όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν χρειάστηκε, γιατί ήμουν ήδη ένας από αυτούς και τους ακολούθησα πρόθυμα.

Ο αντιφασισμός από την άλλη είναι κι αυτός ένα εργαλείο για το κίνημα, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός, γιατί συνδέεται οργανικά με άλλους ευρύτερους, πιο γενικούς σκοπούς. Ο αντιφασισμός επίσης δεν μπορεί να νοείται ως μια χαρούμενη ‘εναλλακτική’ ανεμελιά με σφυρίχτρες, αλλά ως μια σκληρή σύγκρουση· κυρίως ως η μάχη για ταξικό αγώνα και συνειδητοποίηση ενάντια στη λουμπενοποίηση που θα επανδρώσει τη σιδερένια φτέρνα του μέλλοντος. Και το ειδοποιό στοιχείο του λούμπεν δεν είναι η φτώχια κι η εξαθλίωση αλλά η πνευματική εξαθλίωση κι η έλλειψη (ταξικής) συνείδησης.

Ο μαχητικός αντιφασισμός είναι ένα πολύ σημαντικό πεδίο, που δεν πρέπει να το αφήσουμε να εκφυλιστεί με όρους οπαδικής εκτόνωσης (ντου, φάπες, κτλ) αλλά να το δούμε σοβαρά. Για να το θέσω διαφορετικά, όσοι είναι κοντά στο κόμμα δε γνωρίζουν πχ μόνο για τη δεινή οικονομική θέση του που επιδρά αρνητικά σε μια σειρά ζητήματα, αλλά (γνωρίζουν) και για τις προετοιμασίες που (πρέπει να) γίνονται για διαφορετικές, πιο οξυμένες μορφές δράσης. Γιατί η εποχή μας δεν κυοφορεί μονοσήμαντα ‘πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες’ όπως τις είχε πει μια φορά η αλέκα, αλλά και δύσκολες, πρωτόγνωρες (για εμάς τους νεότερους) καταστάσεις.

Αυτό το πεδίο δεν είναι ίσως το πιο σημαντικό ή αυτό που θα δώσει τη λύση υποκαθιστώντας τα υπόλοιπα, αλλά είναι κι αυτό πρωτίστως πολιτικό, όπως και το κομμάτι της περιφρούρησης συνολικά εξάλλου. Ήδη οι μαζικές (αντι)συγκεντρώσεις αυτής της εβδομάδας σε πέραμα, νίκαια, κερατσίνι έχουν αναγκάσει τους φασίστες να λουφάξουν στις τρύπες τους και να ματαιώσουν κάποιες δραστηριότητές τους.
Το πιο βασικό ζήτημα βέβαια παραμένει η μαζικότητα, η συσπείρωση καινούριου κόσμου. Από εκεί απορρέει πρωτίστως η ελπίδα κι η δύναμη, αυτό που μας δίνει φτερά ότι δεν είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι που τρέχουμε για κάθε ζήτημα που προκύπτει, ο απρόβλεπτος παράγοντας που θα αλλάξει τα κόζια για να προκύψουν κι οι πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες..

Δεν μπορώ πάντως να μην αναφερθώ σε κάτι που έχω εδώ και λίγες μέρες στην άκρη της γλώσσας και των δαχτύλων μου, αλλά δεν το πληκτρολογούσα. Το δεκέμβρη του 08’ δολοφονήθηκε στα εξάρχεια από μπάτσο ένα παιδί μεσοαστικής οικογένειας κι ακολούθησαν όσα γνωρίζουμε. Την τρίτη το βράδυ δολοφονήθηκε από έναν φασίστα στο κερατσίνι –μια εργατική περιοχή-σύμβολο- ένας νέος εργάτης με πολιτική συνείδηση και δράση. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να προεξοφλήσω την εξάντληση της δυναμικής αυτών των κινητοποιήσεων, ίσα-ίσα. Αλλά σίγουρα δεν πλησιάζουν την ένταση και τη φόρτιση του δεκέμβρη. Κι είναι να απορεί κανείς με τα αντανακλαστικά και τα διαφορετικά σταθμά ορισμένων.

Κράτησα για το τέλος ένα σενάριο που καλλιεργείται συστηματικά το τελευταίο διάστημα με βάση και τη διαβόητη θεωρία των άκρων. Η πιο πρόσφατη εκδοχή του μιλάει για διμέτωπο ακρωτηριασμό των δύο άκρων και μια «έξυπνη θυσία» από την πλευρά της αστικής εξουσίας στην πολιτική σκακιέρα: να δώσει δηλ την χρυσή αυγή θέτοντάς την εκτός νόμου, για να ‘παίρνει σειρά και το κουκουέ’ όπως είπε καθαρά κι η ακριβοπούλου τις προάλλες στο σκάι.

Δε λέω ότι δεν πρέπει να παρακολουθούμε κάθε σενάριο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για όλα τα ενδεχόμενα. Αλλά το κομμουνιστικό κίνημα έχει πικρή πείρα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή στην πράξη τέτοιων νομοθετικών πλαισίων και ξέρει πολύ καλά ενάντια σε ποιον στρέεφονται. Θα είναι λοιπόν τουλάχιστον αφελές να περιμένει κανείς πως το σύστημα θα χτυπήσει νομικά τα μαντρόσκυλα που το φυλάνε –ή αντιστρόφως πως τα «αντισυστημικά» μαντρόσκυλα θα δαγκώσουν το χέρι που τα ταΐζει.

Για να το θέσω διαφορετικά, με μια ιστορική αναλογία. Οι επίγονοι των ναζί και των ταγματασφαλιτών θα τιμωρηθούν από το αστικό κράτος, όσο τιμωρήθηκαν κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι το 45’, σε πολύ πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς,  από τα δικαστήρια του απο-κατεστημένου δημοκρατικού καθεστώτος, που άνοιγε παράλληλα μια βιομηχανία στημένων δικών για να στήσει τους κομμουνιστές και τους εαμίτες στο εκτελεστικό απόσπασμα.


Ας μην τρώμε λοιπόν τη φόλα για τα μαντρόσκυλα. Έχουν γνώση οι φύλακες..

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ στο Μαρτίνο

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ στο Μαρτίνο



Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν νωρίς το μεσημέρι εργαζόμενοι στη Λάρκο με τα ΜΑΤ. Στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να κλείσουν την κυκλοφορία. Στη 1 παρά 20 οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την εθνική οδό και δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις 6 διμοιρίες να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα.
Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ να επιτίθονται στους συγκεντρωμένους οι οποίοι ανταπέδωσαν πετώντας πέτρες. Σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.

πηγή: lamiastar.gr

Πρώην στέλεχος της Χ.Α.: "Τον Φύσσα τον σκότωσαν για την αντιφασιστική του δράση - Το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός"

Πρώην στέλεχος της Χ.Α.: "Τον Φύσσα τον σκότωσαν για την αντιφασιστική του δράση - Το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός"

 
"Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα (πρώτος από αριστερά, όρθιος στην πρώτη σειρά) ήταν υπαρχηγός στην ομάδα.
 Ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης".

Συγκλονιστικά στοιχεία για την εγκληματική δράση που αναπτύσσουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της οργάνωσης. Διαβάστε την ανατριχιαστική συνέντευξη για τα τάγματα εφόδου (φωτό).
Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μίλησε στην εφημερίδα "Έθνος" και αποκαλύπτει πώς οργανώνουν τις επιθέσεις, πού "εξαφανίζουν τα όπλα", αλλά και τι μπορεί να συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο ίδιος δίνει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" από τον αρχηγό.

Μέσα από τη χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχωρεί στο"Έθνος", το επί 1,5 χρόνο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έρχονται στο φως στοιχεία - εφιάλτης για:

Την ιεραρχία, την δομή και τα κέντρα λήψης αποφάσεων των οργανώσεων.

Τις εισαγωγικές εξετάσεις που πρέπει να περάσει ένα μέλος για να μπει στα τάγματα εφόδου.

Την καταγραφή "επιδόσεων" με την οποία ελέγχεται η πρόοδος των μελών τοπικών οργανώσεων

Την παροχή "προστασίας" σε μαγαζιά και την υπόγεια μάχη με την αλβανική μαφία.

Τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό που υφίστανται στα social media, αποχωρήσαντες ή εκδιωχθέντες από τις οργανώσεις.

Καταγγελίες για "μιλημένους" ελέγχους από την ΕΛΑΣ.

Τις τακτικές παρακολούθησης αντιπάλων στρατοπέδων μέσω μελών που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς.

Την ενδυμασία και τη σημειολογία της, καθώς και τον εξοπλισμό που παραπέμπει ευθέως σε παραστρατιωτική οργάνωση.

Την υποκρισία των δράσεων "μόνο για Έλληνες" αφού ρούχα που συγκεντρώνονται από τη Χρυσή Αυγή δήθεν αποκλειστικά γι΄αυτόν το σκοπό, καταλήγουν να πωλούνται σε πάγκους Πακιστανών. Με το αζημίωτο.

"Από τον Πατέλη στον Λαγό και μετά στον αρχηγό"

Το πρώην μέλος της Χ.Α. ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός.

Σημειώνεται ότι οι συντάκτες του "Έθνους" έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία του μέλους που μίλησε μαζί τους, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δίνουν στη δημοσιότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:

- Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα "οποία εξαφανίζονται" όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία.

"Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός" ."Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς".

- "Ο υπεύθυνος της Νίκαιας, Πατέλης, έφτιαξε κλειστό πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του" συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. "Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά.

Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα", λέει το πρώην μέλος της ΧΑ. Μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να έλεγε πως δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά έχει μέχρι και κομματική ταυτότητα, όπως λέει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. "Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε", δηλώνει.

Η οργάνωση της Τοπικής της Νίκαιας

Για να μπει κανείς στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, πρέπει να ανήκει στην κλίκα του Γ. Π. και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Ο Ι.Λ. έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης λέει πράγματα που σοκάρουν. "Όταν μπεις στον κλειστό πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι, στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου...".

Στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. "Κένταυροι" ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης.

"Ο πυρήνας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας, έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο Γ.Π. αποφάσισε να φτιάξει Ανοικτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό Πυρήνα θα ήταν μόνο φουσκωτοί. Οι δικοί του, που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί", καταγγέλλει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους.

Στο Πενταμελές της Νίκαιας ο Γ. Π. βάζει μόνο δικά του άτομα. Το Πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι αυτό είναι γραμμένο στο καταστατικό των γραφείων και κρατούσαν αρχείο", εξηγεί ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος, τουλάχιστον 30 άτομα είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση, την οποία αποδείκνυες προχωρώντας σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιπάλων.

Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες - "μόνο γυμνασμένα μπράτσα", λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook. Οι επιδόσεις των μελών καταγράφονταν σε ειδικό βιβλιαράκι.

"Πουλάμε προστασία στα μαγαζιά. Θέλουν να την πάρουν από τους Αλβανούς"
Πλάι - πλάι με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Όπως αναφέρει, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει τα δικά του διακριτικά: ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τους καλύπτει η αστυνομία

Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι "μιλημένοι", καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να "καθαρίσει" για όσους πιαστούν στα "πράσα".
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.
Γιατί ο Φύσσας;

Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, είναι αποκαλυπτικός:
"Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε".
Μάλιστα, το πρώην στέλεχος προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και οι οποίοι ειδοποίησαν τον δολοφόνο.
Ποιον θα έπαιρναν τηλέφωνο βάσει ιεραρχίας;
"Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνό του Πατέλη και αυτός που πήρε ή πήρε τον ίδιο ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί".
Πώς γίνεσαι μέλος;
"Πληρώνεις 20 ευρώ, δείχνεις ελληνική ταυτότητα και γράφεσαι. Η κάρτα μέλους γράφει σε ποια οργάνωση ανήκεις και έχεις αριθμό μέλους".
"Για να μπεις στον σκληρό πυρήνα πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Να δέχεσαι τα πάντα. Είσαι ένα μηδενικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πέσε κάτω και πάρε κάμψεις και να σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους; Είσαι το τίποτα και ό,τι σου πούνε πρέπει να το κάνεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι εντολή, τελείωσε!".
Χτυπούσαν κυρίως μετανάστες; - Το παρεμπόριο της Χ.Α.

"Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου [!!!!!!!]. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι χτυπάω Πακιστανούς αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. [με μαχαιριές !!!!!!!!!]
Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή, οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά".
Αυτά που περιγράφεις τα ξέρει ο Ι.Λαγός;
"Με τις πλάτες του γίνονται. Για όλα ο Λαγός είναι ενημερωμένος. Ό,τι κι αν λέγαμε, ότ,τι κι αν γινόταν, ο Λαγός το ήξερε. Συναγωνιστές που βγήκαν και τα είπαν έφαγαν ξύλο. Και είχαν πάει με στοιχεία κι αποδείξεις και τους έδειραν και τους διέγραψαν".
Στο Πέραμα, στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ ποιοι πήγαν;
"Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω από μάρτυρες που τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας". Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι στα τάγματα εφόδου συμμετέχουν και ανήλικοι.
"Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν στην Κόρινθο και είχαν πάρει ανήλικο μαζί τους", λέει ο ίδιος. "Ο δε υπεύθυνος είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, δεν τον ένοιαζε για τα παιδιά που στέλνει".

Ο Λαγός διόρισε την κοπέλα του στην Περιφέρεια Πειραιά

Η Ν. Μπενέκη που φωτογραφίζεται με τη Ν. Σκαρμπέλη ποια είναι;

"Είναι η γκόμενα του Λαγού. Την είχε βάλει αυτός αυτός στην Περιφέρεια Πειριά. Από τα κεντρικά την έχουν διώξει γιατί είναι Αλβανίδα. Είναι εκεί με τις πλάτες του Λαγού. Εγώ που είμαι από την Ελλάδα δεν δέχομαι να μου κάνει ιδεολογικό μια Αλβανίδα".

Τον γύρο του κόσμου έκανε το πρωτοσέλιδο του "Έθνους"

Στο live blog της, η εφημερίδα "Guardian" θέλοντας να μεταφέρει το κλίμα της οργής την επομένη της δολοφονίας αναδημοσιεύει πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων, με κεντρικό αυτό του "Έθνους".
Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, μετέδωσε ότι "ο θυμός και ο φόβος έχουν κατακλύσει τη χώρα μετά τον βάρβαρο θάνατο του αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ, Παύλου Φύσσα...".
Τον τίτλο του πρωτοσέλιδου του "Έθνους" αναπαράγουν σε ρεπορτάζ τους τόσο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) όσο και η Deutsche Welle, ενώ τη φωτογραφία με την πρώτη σελίδα φιλοξενεί και το BBC. Η ανησυχία για τα φαινόμενα εξτρεμισμού εντείνεται, επισημαίνουν τα δημοσιεύματα.
"Πρόκειται για την πιο σοβαρή επίθεση για την οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή από τότε που απέκτησε φωνή στην ελληνική Βουλή" [!!!!! κανείς δεν θυμάται ότι δολοφονήθηκε οΣαχτζάτ Λουκμάν!!! Αυτό δεν ήταν "σοβαρό"!!!!!], γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Το ίδιο απόγευμα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έκαναν διαδήλωση στους δρόμους της δυτικής συνοικίας της Αθήνας όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος. Φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν "Ποτέ πια φασισμός". Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα "εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αυξάνοντας επικίνδυνα τη λαϊκή οργή", σχολιάζει η γαλλική "Le Soir", αναφέροντας ότι "η Χρυσή Αυγή σταδιακά αντικαθιστά την αστυνομία και συνεργάτες και μέλη της στοχεύουν στον "καθαρισμό των δρόμων" για λίγα ευρώ".
"Πολιτική δολοφονία συνταράσσει την Αθήνα" είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στη "Suddeutsche Zeitung". "Εδώ και καιρό", γράφει η εφημερίδα, "η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βάλλει εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων και αριστερών. Τώρα ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ μετά από μια πολιτική συζήτηση".
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται σχόλιο της Κριστιάνε Σλέτσερ, όπου αναφέρεται: "Οι Έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές.
Ωστόσο, ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχίτωνες. Ύστερα από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία"[!!!!!!!]. Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα. Κυνήγι αριστερών", είναι ο τίτλος στην "Tageszeitung" του Βερολίνου, η οποία επικαλούμενη τη δήλωση ενός αυτόπτη κάνει λόγο για παθητική στάση της αστυνομίας, η οποία, αν και ήταν εκεί, παρενέβη πολύ αργά, όπως σημειώνεται.
Στο δημοσίευμά της με τίτλο "Σε πένθος σήμερα η Ελλάδα μετά τη δολοφονία αριστερού ράπερ από νεοναζιστή", η καταλανική εφημερίδα "La Vanguardia" αναφέρεται και σε άλλες επιθέσεις χρυσαυγιτών.

Πηγή: News247

από Lenin Reloaded


TOP READ