18 Οκτ 2012

Xρυσαυγίτες απειλούν τον Μητροπολίτη Σιατίστης


Xρυσαυγίτες απειλούν τον Μητροπολίτη 



Σιατίστης 

 Απειλητικά τηλεφωνήματα δέχεται ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης. Πριν λίγες μέρες είχε ασκήσει σκληρή κριτική στη Χρυσή Αυγή
news247  

 Η νηφάλια φωνή του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου, φαίνεται ότι ενόχλησε, καθώς δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.
 Σύμφωνα με το Pheme.gr, άγνωστος αρχικώς τηλεφώνησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Σιάτιστα, και απείλησε τον Μητροπολίτη με χυδαίες, ακατονόμαστες εκφράσεις.
 "Πείτε του ότι θα έρθουμε εκεί και θα σας γ……"! είπε στον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού πατήρ-Στέφανος, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει τον...
  πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο.
 Λίγο αργότερα  δέχθηκε τηλεφώνημα και ο πρωτοσύγκελλος κ. Εφραίμ. Στο άκουσμα των ύβρεων ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης αντέδρασε με παροιμιώδη ψυχραιμία, ζητώντας να πληροφορηθεί το όνομα του ανθρώπου που απειλεί με ακατανόμαστες εκφράσεις τον Μητροπολίτη κ. Παύλο.
 Όταν ο δράστης αρνήθηκε να πει το όνομα του, ο πρωτοσύγκελλος απάντησε λέγοντας του ότι η συζήτηση θεωρείται λήξασα, διότι "κύριε, όπως μας λέτε, είσαστε ένα ανύπαρκτο πρόσωπο"!
 Οι ιεράρχες της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι μπορεί ανεγκέφαλοι να κάνουν πράξη τις απειλές κατά του Μητροπολίτη, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε τις απειλές φέρεται να είπε:  "Ας κοπιάσουν στον ναό του κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν"! 
 Αναρτήθηκε από ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ  

Για τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας


Για τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας





Το ΚΚΕ διεκδικεί και θα διαδραματίσει τον πρωτοπόρο ρόλο στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας που θα την αναδείξει ο λαός και θα είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής. Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, όλων των μέσων σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, που αξιοποιούνται με επιστημονικό κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό της οικονομίας, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό έλεγχο. Αυτός ο δρόμος θα απογειώσει τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. Διαθέτει αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Εχει βωξίτη, νικέλιο, ψευδάργυρο, χρυσό. Εχει λευκόλιθο, μάρμαρο, λιγνίτη. Εχει τεράστιο υδάτινο δυναμικό για την παραγωγή επίσης ηλεκτρικής ενέργειας. Εχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Βόρειο Αιγαίο, στη λεκάνη της Ρόδου, νότια της Κρήτης, στο Ιόνιο και τον Πατραϊκό κόλπο. Εχει ήδη αναπτυγμένη βιομηχανία χάλυβα, σιδήρου, χαλκού, ναυπηγεία, αμυντική βιομηχανία, βιομηχανία πλαστικών, παραγωγή τσιμέντου και άλλων οικοδομικών υλικών. Εχει, επίσης, δάση για ξυλεία και προϊόντα ξύλου. Η Ελλάδα διαθέτει έμπειρο μορφωμένο και πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων και συσκευών. Επίσης, η Ελλάδα είχε, άρα μπορεί να αναπτύξει αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή που να καλύπτει όλες τις διατροφικές της ανάγκες και να κάνει εξαγωγές, αντί να εισάγει. Η Ελλάδα έχει σημαντική παραγωγή σιταριού, καλαμποκιού, άλλων δημητριακών, πατάτας, φασολιών, διαθέτει υψηλής ποιότητας λάδι, οπωροκηπευτικά, κρασί, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, σταφίδα. Μπορεί να παράγει τεύτλα άρα και ζάχαρη, βαμβάκι άρα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η κτηνοτροφία της Ελλάδας παρουσιάζει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων αναγκών κατανάλωσης σε πρόβειο γάλα, κρέας κ.λπ. αλλά και αναπτυγμένη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Επίσης, η αγροτική παραγωγή μπορεί να στηρίξει τη βιομηχανία τροφίμων.
***
Τι μπορεί να κάνει ο κεντρικός σχεδιασμός; Να σχεδιάζει την αξιοποίηση για ανάπτυξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, ώστε να αναπτύσσονται όλοι οι κλάδοι της βιομηχανίας και της αγροτικής οικονομίας που μπορεί να αναπτύξει η Ελλάδα. Να παράγει και να κατανέμει τα αναγκαία μέσα παραγωγής σ' αυτούς τους κλάδους. Να εκπαιδεύει και να μορφώνει το αναγκαίο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για την ανάπτυξη της παραγωγής. Να φροντίζει την κατανομή των παραγόμενων προϊόντων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να κατανέμει πόρους από την ανάπτυξη για τη δωρεάν ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό, σε έργα υποδομής - όπως αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία και λαϊκή κατοικία. Να αναπτύσσει την έρευνα και την επιστήμη, με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Βεβαίως, αυτή η ανάπτυξη δε χωρά στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
***
Η λαϊκή εξουσία θα στηριχτεί σε λαϊκούς θεσμούς, που θα γεννήσει η πάλη και η πρωτοβουλία του εργατικού - λαϊκού κινήματος, θα αναδειχτούν, κατά συνέπεια, νέοι θεσμοί.
Βάση της λαϊκής εξουσίας θα είναι οι παραγωγικές μονάδες, οι τόποι εργασίας, στους οποίους θα ασκείται και ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος της διεύθυνσης. Mέσα από τις παραγωγικές κοινότητες θα εκλέγονται και θα ανακαλούνται όταν πρέπει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα όργανα εξουσίας, όπως λένε σήμερα, οι βουλευτές.
Οι συνεταιρισμένοι μικροί εμπορευματοπαραγωγοί και αγρότες κατοχυρώνονται ως σύμμαχοι της εργατικής τάξης, εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους από τα κάτω προς τα πάνω με αντίστοιχα σώματα.
Οι νέοι και οι νέες που δε βρίσκονται στην εργασία, δηλαδή σπουδαστές, φοιτητές, θα εκλέγουν τους αντιπροσώπους μέσα από τις εκπαιδευτικές μονάδες, ενώ θα αξιοποιούνται με ειδικό τρόπο οι μαζικές οργανώσεις και ειδικές υπηρεσίες, ώστε να αντιπροσωπεύονται οι μη εργαζόμενοι για ειδικούς λόγους και οι συνταξιούχοι.
Η λαϊκή εξουσία θεσμοθετεί και παίρνει πρακτικά μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η άσκηση του εργατικού και γενικότερα κοινωνικού ελέγχου, η ανεμπόδιστη άσκηση κριτικής σε αποφάσεις και χειρισμούς που εμποδίζουν την ανάπτυξη και ενίσχυση της λαϊκής οικονομίας. Είναι ζωτική ανάγκη να καταγγέλλονται πάσης φύσεως και προέλευσης αυθαιρεσίες, γραφειοκρατία ή άλλα αρνητικά φαινόμενα.
Εκλέγεται από τα κάτω προς τα πάνω το ανώτατο όργανο εξουσίας με μη μόνιμους και ανακλητούς εκπροσώπους, που δεν πρέπει να ξεκόβονται από την παραγωγή. Οπου χρειάζεται γίνεται απόσπαση κατά τη διάρκεια της θητείας τους ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες. Οι αντιπρόσωποι, όπως λένε σήμερα «βουλευτές», δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο οικονομικό προνόμιο από τη συμμετοχή τους στα όργανα εξουσίας. Από το ανώτατο όργανο ορίζονται η κυβέρνηση, οι επικεφαλής των διαφόρων εκτελεστικής αρμοδιότητας τομέων (υπουργεία, διευθύνσεις, επιτροπές, κ.λπ.).
Η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, οικονομίας, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει κάθε ρωγμή αντίθεσης και ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τη διαφύλαξη και ενίσχυση της λαϊκής εξουσίας, οικονομίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

 Αναρτήθηκε από  Fillipas Anthis

"ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ": Ο πολιτισμός της και η Χριστιανική της ευλάβεια...


"ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ": Ο πολιτισμός της και η Χριστιανική της ευλάβεια.......




Ο χρυσαυγίτικος συρφετός, πλαισιωμένος από τον σκοταδισμό των παρα-θρησκευτικών οργανώσεων, διεκδικεί για τον εαυτό του να αποφασίζει ποιες θεατρικές παραστάσεις θα παίζονται στην Ελλάδα και ποιες από αυτές είναι «ευλαβικές» και ποιες είναι «βλάσφημες»...
Άλλωστε οι χρυσαυγίτες είναι άνθρωποι της... Τέχνης και επίσης είναι το βαθύτατα... χριστιανοί.
Απόδειξη: Ο χρυσαυγίτης βουλευτής «Καιάδας», κατά κόσμον Γεώργιος Γερμένης, συμμετέχει σε συγκρότημα μπλακ μέταλ. Πάρτε μια γεύση από το ρεπερτόριο του... ευλαβικού συγκροτήματος:

«Στα άδυτα της Κόλασης / Εκείνος κατοικεί στη φλόγα/Γελώντας στις αδύναμες ψυχές / Της χριστιανικής βρομιάς / Όλα χαλάζι Κύριε Σατανά / Ο Ιησούς μ@νί ορθάνοιχτο / Ευχαριστημένος με τον σταυρό του / Ο κ@λος της Παναγίας ανοιχτός / Να γ@αμιέται από το κέρατο του Σατανά».
Αυτά είναι τα... Χριστιανόπουλα που θεωρούν «βλάσφημο» το «Corpus Cristi».



Ο άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι ο Αρτεμης Ματθαιόπουλος. Είναι κι αυτός... καλλιτέχνης. Ως μπασί-στας του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ, τραγουδάει το εξής ευλαβικό άσμα υπό τον τίτλο «Άουσβιτς»:
«Γ@μώ τον Βίζενταλ,
γ@μώ την Άννα Φρανκ,
γ@μιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τα' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω, αχ, το Άουσβιτς πόσο το αγαπάω!
 Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω στο τείχος των Δακρύων θα 'ρθω να κατουρήσω. Juden Raus!
Καίγομαι στο Άουσβιτς...». (το αλιεύσαμε στο Ποντίκι 17/10/12)



 Αναρτήθηκε από xristos bellos

Αυξάνεται η φτώχεια σε Ιταλία και Γερμανία


Αυξάνεται η φτώχεια σε Ιταλία και Γερμανία 


Όλο και περισσότεροι Γερμανοί έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, παρά τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη που καταγράφει η Γερμανία.
 Περίπου 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 15,8%, ζουν με χαμηλούς μισθούς, που σημαίνει ότι νοικιάζουν φθηνά διαμερίσματα και επιβιώνουν με στοιχειώδη τρόφιμα.
 Βάσει των ευρωπαϊκών στατιστικών, ένας εργαζόμενος κινδυνεύει να ολισθήσει στη φτώχεια όταν κερδίζει το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Για ένα Γερμανό αυτό μεταφράζεται σε 952 ευρώ το μήνα, επίπεδο που εμποδίζει τους ανθρώπους να αποταμιεύουν χρήματα για τα γεράματά τους, με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από την κοινωνική πρόνοια.
 Το 2005, όταν άρχισαν οι μελέτες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής της Γερμανίας, το ποσοστό ήταν 12,2% και το 2008 έφθασε το 15,6%.
Η φτώχεια αυξάνεται και στην Ιταλία και πλήττει και νέα κοινωνικά στρώματα, κυρίως συνταξιούχους και γυναίκες, σύμφωνα με την καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas, η οποία κάνει λόγο για ελλιπή κοινωνική πολιτική.

 Η οργάνωση τονίζει ότι αύξησε κατά 44,5% την υλική βοήθειά της προς τους πιο φτωχούς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011 και τόνισε ότι ο αριθμός των Ιταλών που ζήτησαν βοήθεια κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 15,2%.
 Σε σύγκριση με το 2009, οι νοικοκυρές που ζήτησαν βοήθεια ήταν κατά 177,8% περισσότερες, ενώ ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 65,6%.
 Οι αλλοδαποί εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των φτωχών, ωστόσο το ποσοστό των Ιταλών από 23,1% το 2009, έφθασε το 28,9% το 2011 και το 33,3% κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2012.


Πηγη
 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  yiok-yiok  

Asfalites-koukouloforoi-Mat-Neonazi










Νεκροκουφαρα


Να μην κατέβει κανείς στην απεργία 






 Να μην κατέβει κανείς στην απεργία 





 Να μην κατέβεις στην απεργία. Άλλωστε και να απεργήσεις δεν θα γίνει τίποτα. 

 Να μην απεργήσεις. Αφού οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους πολιτικούς αλλά από την Τρόικα. 

 Να μην διανοηθείς να απεργήσεις. Άλλωστε από τον καναπέ σου μπορείς να διεκδικήσεις περισσότερα. Ρίξε μια μούτζα στην Τρέμη, ένα γαμωσταυρίδι στον Καψή και θα έχεις εκπληρώσει το καθήκον σου. 

 Να μην σκεφτείς να πας στην απεργία. Δεν είναι καιρός να χάσεις το μεροκάματο. Άλλωστε αν το αφεντικό είχε θα σε πλήρωνε στην ώρα του. 

 Να κάτσεις σπίτι σου. Στις απεργίες γίνονται επεισόδια και εσύ δεν συμφωνείς με αυτά άρα δεν πηγαίνεις καθόλου. 

 Να μην πας στην απεργία. Άλλωστε δεν μπορείς να περπατήσεις και πολύ. Έχεις εκείνο τον πόνο στη μέση κάθε φορά που κουράζεσαι. Πρήζονται και τα πόδια σου από την ορθοστασία. 

 Να μην πας στην απεργία. Πρέπει τέτοιες εποχές να δείχνουμε κατανόηση όλοι μεταξύ μας. Δείξε και εσύ κατανόηση στον καλό εργοδότη που σε λυπάται και δεν σε απολύει επειδή έχεις δύο παιδιά και μην του κάνεις πουστιά να απεργήσεις. Δείξε καλό πρόσωπο ώστε ο ρουφιάνος του γραφείου να μην έχει να πει τίποτα κακό για σένα στον προϊστάμενο. 

 Να μην κατέβεις στην απεργία. Άλλωστε οι συνδικαλιστές φταίνε για το κακό που σου συμβαίνει. Τα κομματόσκυλα που τρώνε με χρυσά κουτάλια. Τους ξέρεις καλά άλλωστε. Τους ψήφιζες τόσα χρόνια στις εκλογές του συνδικάτου σου. 

 Μην χάνεις τον χρόνο σου στην απεργία. Ειδικά εσύ ο άνεργος. Μπορείς να αξιοποιήσεις διαφορετικά αυτό το τρίωρο. Μπορείς να σερφάρεις, να κάνεις like σε χιλιάδες επαναστατικά στάτους και να μη χάσεις ούτε μια λεπτομέρεια από τα γεγονότα στο twitter. Αν είσαι λίγο μεγαλύτερος θα κάνεις τα ίδια, αλλά με πιο απαρχαιωμένο τρόπο στο καφενείο μαζί με τους φίλους σου μεταξύ πλακωτού και φεύγα. 

 Να μην κατέβεις στην απεργία. Άλλωστε εσύ είσαι που έφαγες όλο το καλοκαίρι του 2011 στην πλατεία Συντάγματος και τι κατάλαβες; 

 Να μην απεργήσεις. Αφού όλα αυτά που σήμερα χάνεις δεν προέκυψαν από απεργίες και αγώνες, αλλά από φοβισμένα ανθρωπάκια που την έβγαλαν καθισμένα στον καναπέ τους. 

 Να μην πας στην απεργία. Αφού ο ελληνικός λαός είναι χαζός και τους ψήφισε καλά να πάθουμε. Όταν ξαναγίνουν εκλογές θα δούνε αυτοί. 

 Να μην πας στην απεργία. Εκεί θα βρίσκονται οι άνθρωποι που πεθαίνουν για ζωή και όχι τα νεκροκούφαρα ενός δήθεν κυρίαρχου και αξιοπρεπούς λαού. 

 Να μην πας στην απεργία. Είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσεις κάτι. 





 Πηγή: 2310net




 Αναρτήθηκε από Praxis red  στις 11:30 μ.μ.  

Τη νόμιμη κλοπή τη στηρίζουν!


Τη νόμιμη κλοπή τη στηρίζουν!
Παπαγεωργίου Βασίλης
Να δούμε τα στοιχεία για το «ποιοι από αυτούς (σ.σ. τους επιχειρηματίες) έβγαλαν τα λεφτά νόμιμα και φορολογημένα», έλεγε όλο νόημα, στο ραδιόφωνο, γνωστό στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας το νόημα που έχει για το κόμμα του το θέμα με τη «λίστα Λαγκάρντ»... Αυτό είναι το βασικό τους θέμα: Να διαπιστωθεί η διαφάνεια και η νομιμότητα, με την οποία μεγαλώνει η εκμετάλλευση και η καταλήστευση των εργαζομένων από τη μεγαλοεργοδοσία.
Γιατί αν, όντως, υπάρχει και διαφυλάσσεται αυτή η διαφάνεια και η νομιμότητα, τότε - κατά τη γνώμη τους - οι εργάτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Τι κι αν παίρνουν μισθούς - ψίχουλα, ενώ τ' αφεντικά τους κλείνουν ισολογισμούς για να σχεδιάσουν επενδύσεις, τι κι αν το μεροκάματο δε φτάνει ούτε για τα φάρμακα και το γάλα των παιδιών τους, τι κι αν «δε βγαίνουν» ούτε για το νοίκι. Το ζήτημα είναι - και κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - αν όλα αυτά γίνονται σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και στο φως της μέρας.
Γι' αυτό εξεγείρονται - δήθεν - για τους επιχειρηματίες που βγάζουν τα λεφτά τους σε Ελβετίες κι αλλού: όχι γιατί αυτά τα λεφτά είναι πλούτος κλεμμένος απ' τους εργάτες αλλά γιατί, αν τηρείται το «γράμμα του νόμου», μπορούν να γεμίζουν τα μυαλά των εργαζομένων με αυταπάτες περί «καλών» και «τίμιων» εργοδοτών από τους οποίους, ε, όλο και κάτι παραπάνω μπορεί να τσιμπήσουν και οι εργάτες. Γιατί, αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Σουλουπώνει το αποκρουστικό πρόσωπο των μονοπωλίων.
Ομως, η αλήθεια είναι ότι οι εργάτες όχι μόνο δεν «τσιμπάνε κάτι παραπάνω», αλλά και ότι μεγαλώνει αμείωτα η ψαλίδα ανάμεσα στον πλούτο που παράγουν και το επίπεδο της ζωής τους...

Μίζες πάνε κι έρχονται


Μίζες πάνε κι έρχονται
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στην Αμερική και δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, έδωσαν σε Ελληνες δημόσιους λειτουργούς και αξιωματούχους μίζες που ξεπερνούν τα 26,4 εκατ. δολάρια την περίοδο 1997-2008, προκειμένου να κερδίσουν συμβάσεις για την προώθηση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά. Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια από τη δημοσιοποίηση εγγράφων του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που επέβαλαν στις εταιρείες πρόστιμα ύψους 350 εκατ., σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τώρα λέει ότι αναζητά τους παραλήπτες της μίζας στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε η υπόθεση στις ΗΠΑ, αν και συνήθως τέτοιες «έρευνες» από τις λεγόμενες επιτροπές κεφαλαιαγοράς, προκύπτουν ύστερα από «κάρφωμα» που κάνουν εταιρείες σε βάρος ανταγωνιστριών τους. Μην ξεχνάμε ότι και η υπόθεση της «Ζήμενς» ξεκίνησε με «κάρφωμα» από αμερικάνικα μονοπώλια για τις μίζες που έδινε σε κυβερνήσεις και κόμματα για να εξασφαλίσει προνομιακή θέση σε μπίζνες με το δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση με τις αμερικάνικες εταιρείες επαληθεύει αυτό που λέει το ΚΚΕ. Οτι η διαπλοκή και η ρεμούλα ανάμεσα στα μονοπώλια, το κράτος τους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και καμιά επιτροπή κεφαλαιαγοράς και κανένα πρόστιμο - παρωνυχίδα δεν πρόκειται να την περιορίσει, πολύ περισσότερο να την εξαλείψει. Αυτά για όλους εκείνους που στη χώρα μας κόπτονται ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα να αυτοκαθαρθεί, αρκεί να γίνουν πέντε δέκα ακόμα εξεταστικές τύπου «Ζήμενς» και να ενισχυθούν οι «θεσμοί»...

Ο λαός «αφέντης» του παραγόμενου πλούτου


Ο λαός «αφέντης» του παραγόμενου πλούτου
Γρηγοριάδης Κώστας
«H Ελλάδα, πιστέψτε με, δεν είναι "φτωχή": Είναι μια πλούσια χώρα - πλούσια από κάθε άποψη - που, όμως, δεν μπόρεσε ως τώρα να αξιοποιήσει τον πλούτο της. Εχουμε φυσικούς πόρους, ορυκτό πλούτο, ενεργειακά αποθέματα, διαθέτουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό υψηλής μόρφωσης, έχουμε προικοδοτηθεί από τη φύση με ομορφιές και χαρίσματα, έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλούς παραγωγικούς τομείς, διαθέτουμε νευραλγική γεωπολιτική, γεωστρατηγική θέση...». Η διαφήμιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, που έκανε ο πρωθυπουργός στην προχτεσινοβραδινή ομιλία του στο συνέδριο της «Χέραλντ Τρίμπιουν», είναι ολοφάνερο ότι αποσκοπούσε στην προσέλκυση των «επενδυτών», δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων που ψάχνουν ευκαιρίες για γρήγορη και εγγυημένη αύξηση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων τους. Με άλλα λόγια, πρόκειται για πρόσκληση για το νέο πάρτι, δηλαδή το νέο πλιάτσικο του πλούτου της χώρας, που αυτή τη φορά η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα είναι πιο «ξέφρενο» απ' ό,τι στο παρελθόν. Ακριβώς γι' αυτό έσπευσε αμέσως μετά να αναδείξει ως «απόλυτη προτεραιότητα» τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων γιατί όπως είπε «αποτελεί την αληθινή μας δύναμη». Παρέλειψε, προφανώς ως ευκόλως εννοούμενο, να αναφέρει ότι η ανταγωνιστικότητα διασφαλίζεται με τη φτηνή εργατική δύναμη, η οποία αποτελεί την αστείρευτη πηγή για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ομως αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων και σπρώχνει ολοένα και περισσότερα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την ανέχεια, έχει φάει τα ψωμιά του. Η χώρα πράγματι διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλλά ο εργαζόμενος λαός, που είναι ο αληθινός παραγωγός του παραγόμενου πλούτου, ξεπέφτει σε καθεστώς σύγχρονου είλωτα. Η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει όσο στην παραγωγή και την οικονομία κυριαρχούν τα μονοπώλια και διαφεντεύουν τις τύχες των ανθρώπων. Η ανατροπή της εξουσίας τους είναι μονόδρομος για να δει ο λαός καλύτερες μέρες και αυτός πρέπει να είναι ο ξεκάθαρος στόχος της οργανωμένης αντεπίθεσης του λαού.

TOP READ