14 Ιουν 2013

Δυο , τρεις κουβέντες στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Δυο , τρεις κουβέντες στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα 


Διάβασα την άποψη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο boro.gr  για τα γεγονότα που έχουν σχέση με τη ΝΕΤ. Ειλικρινά λυπήθηκα για έναν καλλιτέχνη που έχει βοηθήσει με τα τραγούδια του στους  δύσκολους καιρούς των αρχών της 10ετίας του 90. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις κατά νου με αυτά  που λες, αλλά μάλλον άργησες , Λαυρέντη. Οι εποχές που "είχαν δέσει τα σκυλιά με τα λουκάνικα" ήταν τότε που έσύ έτρεχες στις διαδηλώσεις και στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Αργά λοιπόν κατάλαβες κατά που πρέπει να στρίψεις.
Διάβασα λοιπόν την άποψή σου και θα σταθώ σε 3 σημεία.
Γράφεις λοιπόν:
1. Ένα πράγμα θα ήθελα να πω. Πιο αμαρτωλό πράγμα, πιο διεστραμμένο και πιο πολυμορφικό αλλά σαν καρκίνωμα πολυμορφικό, υπάρχει από τους 300 της Βουλής; Δεν υπάρχει. 
Nα σου συστήσω λοιπόν 12 από τους 300 που συνιστούν μέρος του καρκινώματος κατά τη γνώμη σου. 
1. Αλέκα Παπαρήγα, Β' Αθήνας 
2. Θανάσης Παφίλης, Επικρατείας
3. Λιάνα Κανέλλη, Α' Αθήνας
4. Σπύρος Χαλβατζής, Β' Αθήνας
5. Χρήστος Κατσώτης, Β' Αθήνας
6. Διαμάντω Μανωλάκου, Β' Πειραιά
7. Γιάννης Γκιόκας, Αττικής
8. Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Α' Θεσσαλονίκης
9. Ελένη Γερασιμίδου, Β' Θεσσαλονίκης
10. Νίκος Μωραΐτης, Αιτωλοακαρνανίας
11. Νίκος Καραθανασόπουλος, Αχαΐας
12. Γιώργος Λαμπρούλης, Λάρισας
Θα ήθελα μόνο να σου θυμήσω ότι η λογική σου αυτή είναι σε ευθεία αντιστοίχιση με το περίφημο σύνθημα "να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" και ξέρεις πολύ καλά ποιοι το λάνσαραν και ποιοι πήγαν να το εκμεταλλευτούν ως προβοκάτσια. Εξάλλου θα είχες ακούσει στο χώρους όπου σύχναζες ότι η πραγματική εξουσία είναι στα χέρια των μονοπωλίων. Οι 288 σήμερα (εξαιρώ το ΚΚΕ  Λαυρέντη. Μήπως κάνω άσχημα;), οι οποίοι μπορεί να είναι κάποιοι άλλοι αύριο, είναι απλά γραναζάκια της δικτατορίας των μονοπολίων. Τα αφεντικά είναι άλλα και αλλού και εσύ ούτε που τα αναφέρεις. Ξεχνάς, Λαυρέντη, ξεχνάς.
2.Η φανέλα για μένα δεν παίζει ρόλο πλέον στα κόμματα, το έχω ξεπεράσει  προ πολλού. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα κόκκινα ούτε τα κίτρινα ούτε τα μαύρα ούτε τα μπλε. Αν η σημερινή κυβέρνηση δούλευε για το καλό του κόσμου και το αισθανόμουν και το εισέπρατταν θα πήγαινα να δουλέψω και εγώ τζάμπα κιόλας.
Να μου επιτρέψεις να θεωρήσω αυτό το συλλογισμό σου ως ξεπούλημα όλων όσων πίστευες κάποτε και ως αίτηση συγγνώμης από αυτούς που, ωιμέ, δε δουλεύουν για το καλό του κόσμου, για να τρέξεις να βοηθήσεις αφιλοκερδώς.Κάνε υπομονή όμως και δε θα πας χαμένος. θα έρθουν καλύτεροι διαχειριστές και θα αξιοποιηθείς και συ.
Κατά ποια λογική αυτή η κυβέρνηση θα δούλευε για το καλό του κόσμου όμως; Σοβαρά υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο; Ξέρεις ποιοι κυβερνάνε και ποια τάξη εκπροσωπούν; Τι να πω....
Πάντως μπράβο που κατάφερες και ξέβαψες, γιατί κάποτε , κάποιοι σε θεωρούσαν κόκκινο.
3.Καταρρακώθηκε η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Εμένα με πήρε η γυναίκα μου προχθές κλαίγοντας.
Προχτές καταρρακώθηκε η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού; Τόση δυστυχία , τόση ανέχεια, τόση πείνα, τη βίωνε ο λαός περήφανα και τώρα με αυτό το γεγονός έπεσε στα πατώματα;
Ξέρεις Λαυρέντη, όλοι αυτοί που είναι στο δρόμο έχουν πολλούς άλλους να κλαίνε. Και σίγουρα σας ζηλεύουν που έχετε την πολυτέλεια να κλαίτε για το μαύρο της ΕΡΤ. 1.500.000 άνεργοι και κάμποσα ακόμα εκατομμύρια που ψωμοζούν με 300-400 έχουν άλλους λόγους να κλαίνε Ας πούμε για τα παιδιά τους που τα στέλνουν νηστικά στο σχολείο.Για το κομμένο ρεύμα, για το φάρμακο που δεν μπορούν να αγοράσουν, για το παγωμένο σπίτι το χειμώνα,...
Κλείνοντας σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά  εδώ. Που ξέρεις μπορεί να τρίξει κάτι μέσα σου.
Έχω την εντύπωση δε πως πραγματικά δουλεύεις γι΄αυτούς  και το ξέρεις. 



 Αναρτήθηκε από ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Ε. Βενιζέλος υπέγραψε το κλείσιμο της Ελληνικής Τηλεόρασης.

Ο Ε. Βενιζέλος υπέγραψε το κλείσιμο της Ελληνικής Τηλεόρασης.





Ως Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος (!) ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει (στην ειδυλλιακή Λευκάδα), μαζί με την Υπόλοιπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση της Ελληνικής Τηλεόρασης. 
Τι μας διαμαρτύρεται τώρα;


Φωτογραφία: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικές «γλάστρες» της κυβέρνησης.

Αρθρο 66
Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
§1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων

1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,

β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και

γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.

δ) Ειδικότερα, ....

2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»

§2. Μέσα σε προθεσμία εννέα μηνών από την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 προσδιορίζεται ανά διάδοχο φορέα το τυχόν πλεονάζον προσωπικό για το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ. 7 του ν. 3986/2011 (Α' 152). Ο προσδιορισμός γίνεται με απόφαση της αρμόδιας για το προσωπικό Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή υπηρεσίας του διάδοχου φορέα, μετά από σχετική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπόνηση νέου οργανογράμματος. Μέχρι τον προσδιορισμό του τυχόν πλεονάζοντος και τη μεταφορά του μη πλεονάζοντος προσωπικού κατά τα ανωτέρω, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τον υπό εκκαθάριση ή υπό συγχώνευση ή διάσπαση τελούντα φορέα, η διάρκεια των οποίων διαδικασιών παρατείνεται μέχρι τότε

 πηγη TaXalia 

Ανταπόκριση από το μέτωπο των κινητοποιήσεων

Ανταπόκριση από το μέτωπο των κινητοποιήσεων 
Το ΄χουμε γράψει βαθιά μες στην καρδιά μας, δημόσια ετ3 κι όχι σαμαρά

 Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου στη λδ του βορρά –κι ας μην είναι το επίκεντρο των εξελίξεων- για να περάσουμε σε μια δεύτερη φάση στην ερμηνεία τους. Που όχι, δε θα περιλαμβάνει κάποια αποτίμηση των τελικών της Α1, του πράσινου τίτλου και της παναθη-λαϊκής συμμαχίας –για να απαντήσω στο σχετικό αίτημα μιας ισχνής μειοψηφίας συντρόφων.

 Χτες νωρίς το πρωί στην ετ3 ήταν μαζεμένα καμιά εικοσάρα άτομα από το προηγούμενο βράδυ και ο πολύς κόσμος άρχισε να συρρέει σταδιακά, μετά τις δέκα. Οι δικοί μας έφτασαν με πορεία από το κέντρο και την μέρα δράσης της πασεβε, εν μέσω χλιαρών χειροκροτημάτων κι ήταν αντικειμενικά το μεγαλύτερο κομμάτι των συγκεντρωμένων. Οι οποίοι κάθονταν σκόρπιοι κι ανάμικτοι, μπροστά στην είσοδο της ετ3, με τα διακριτικά τους, σαν τους τούρκους οπαδούς στην πλατεία ταξίμ. Αν και εδώ απολαμβάνουμε την καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ. Όχι δηλ σαν την τουρκία, όπου οι αρχές λογοκρίνουν τις σκηνές που δείχνουν τα κανάλια και κλείνουν προσωπικούς λογαριασμούς στα social media (πώς λέμε σοσιαλισμός; Καμία σχέση).

 Οι συριζαίοι βγήκαν προς το δρόμο με τις κομματικές τους σημαίες –γιατί έτσι είπε ο βίτσας, όπως αλιεύσαμε σε ένα πηγαδάκι- με αναλογία ενάμισι λάβαρο για κάθε δικό τους, για να καπελώσουν το πλήθος. Το επόμενο στάδιο είναι τα πλαστικά, προεκλογικά σημαιάκια του ογδόντα, από δύο σε κάθε χέρι, όπως οι παλιοί καλοί πασόκοι.
 Οι οποίοι όμως ήταν ήδη εκεί, στο απέναντι πεζοδρόμιο, με μια κόκκινη σημαία, ένα αστέρι και την υπογραφή πακ –ω ναι, το γνωστό πακ του ανδρέα. Κι ενώ νομίζεις πως τα ‘χεις δει όλα στο κίνημα, μαθαίνεις ότι υπάρχει κι αυτή η ομάδα, που εδρεύει στο εξωτικό φίλυρο(!) και το πλήρες όνομά της είναι πσα-πακ, με τα π-σαπάκια μέλη της να καλούν σε επανάσταση λαέ και να επισημαίνουν:

Πρέπει ο στρατός να ανοίξει τις πύλες του, να μπει ο ΛΑΟΣ να πάρει όπλα και: ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ και όλοι οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ μαζί να πάνε στα υπουργεία να συλλάβουν όλους τους μνημονιακούς Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Βουλευτές, αλλά και τους Ολυμπιακούς από Σημίτη και μετά, να τους κλείσουν στα στρατόπεδα-φυλακές που ετοιμάζουν για τους πολίτες που χρωστάνε!
 Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει πρακτικά «να συλλάβουμε τους ολυμπιακούς» αλλά πιστεύω πως ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα της παναθη-λαϊκής συμμαχίας που λέγαμε στην αρχή του κειμένου.

 Το μεσημέρι σπάει λίγο ο κόσμος για να ξεκουραστεί –και σκάει η είδηση πως το αξιοποιούν τα ματ, για να μπουν στα γραφεία της ερτ στην αγγελάκη, όπου είναι το ραδιόφωνο. Αλλά επιστρέφει δριμύτερος το απόγευμα –μαζί με το εξωκοινοβούλιο που δεν τα πάει και τόσο καλά με την πρωινή βάρδια- και καταλαμβάνει το οδόστρωμα, σε μια μεγάλη ακτίνα επί της στρατού, με πολύ πυκνές γραμμές. Οι οποίες αραιώνουν μόνο όταν αρχίζει να βρέχει, κάτι που δείχνει πως ο θεός είναι μαζί τους, μα τον τουτατί. Εκεί έρχεται το πρώτο ξέσπασμα, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα εναντίον του καιρού –κατά το παοκτσίδικο: κρύ-ο, πη-διέ-ται η μά-να σου.

 Το δεύτερο ξέσπασμα έρχεται λίγο αργότερα, όταν ο ηγέτης τσίπρας μιλάει στο πλήθος για να το καπελώσει, προτού την κάνει με μερικές δεκάδες συντρόφους του για την εκδήλωση του σύριζα με τους δυο κολοσσούς της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας: το βαρουφάκη και τον υιό γκαλμπρέιθ. Κι όπως περνούσε από μπροστά μας, για να πάει στο βελλίδειο, είχε για υπόκρουση τα συνθήματά μας: τέρμα πια στις αυταπάτες… ψηφίσανε το μάαστριχτ πληρώνει ο λαός! Μετά από κάποια ώρα φύγαμε και εμείς, χωρίς να περιμένουμε τη συναυλία που θα ακολουθούσε, και καταλήξαμε στην καμάρα, για να κρατήσουμε δυνάμεις για τη σημερινή απεργία.

 Όπου μαζευτήκαμε πολλοί, αλλά ήταν φανερά τα σημάδια της έλλειψης χρόνου για την οργάνωση και προετοιμασία της απεργίας κι ο κόσμος συνολικά –και στις δυο συγκεντρώσεις- ήταν λιγότερος μάλλον από χτες το απόγευμα, συνεχίζοντας την παράδοση των αγανακτισμένων και την χλιαρή τους σχέση με την απεργία, απ’ όπου και αν προέρχεται. Στην αθήνα ο καιρός και οι αποστάσεις δε βοήθησαν πολύ, αλλά οι δικές μας δυνάμεις έσωσαν την κατάσταση –με το ένα μέρος να πηγαίνει κατευθείαν στο ραδιομέγαρο και το άλλο να συγκεντρώνεται στην πλατεία της αγίας παρασκευής. Για τη συγκέντρωση της πάτρας μπορείτε να δείτετε εδώ μια πολύ καλή ανταπόκριση του red fly.

 Στο βορρά είχαμε προσυγκέντρωση στο κλασικό σημείο (άγαλμα βενιζέλου), το οποίο ήταν όμως κατειλημμένο από τα περίπτερα της έκθεσης βιβλίου. Επί της ευκαιρίας κάναμε μια μικρή βόλτα, και μάθαμε για την κυριακάτικη εκδήλωση της σύγχρονης εποχής και την παρουσίαση του βιβλίου του γκίντερ για την εξέγερση του σπαρτάκου, από τον τηλέμαχο λουγγή –ο οποίος δεν αναφέρεται πλέον με την ιδιότητα του προέδρου του κμε.

 Περιμένοντας να αρχίσει η συγκέντρωση, αναλύσαμε την κατάσταση. Για το ενδεχόμενο εκλογών, όπου με τα υπάρχοντα δεδομένα αν πάμε σε μονή αναμέτρηση θα τα πηγαίναμε πολύ καλά –με τη δεύτερη θα είχαμε πρόβλημα. Για το σχέδιο γάμα που χρειάζεται ως απάντηση στο σχέδιο βήτα. Αν και το δικό μας σχέδιο δε μπορεί να είναι ένα εναλλακτικό σχέδιο (plan b) του συστήματος, ούτε κάποιος δεύτερος ή τρίτος δρόμος προς το σοσιαλισμό. Μόνο σχέδιο άλφα υπάρχει για εμάς. Για το μαρξισμό-λενινισμό σε ατάκες-πενηνταράκια, που δίνουν οι παραβολές ενός χαρακτήρα στο games of throne –αν και ομολογώ ανερυθρίαστα πως δεν το κατέχω μία ως θέμα.

 Για τις μεγάλες στιγμές στα ερτζιανά της πόλης με το ραδιόφωνο της ετ3 να εκπέμπει αριστερά στα fm, στη συχνότητα του 904. Και τις ακόμα μεγαλύτερες στη μικρή οθόνη, με τον χάγιο να μιλά κάτω από το σήμα του 902, ο οποίος προβάλλει –όσο τον αφήνουν δηλ- το πρόγραμμα της ερτ, ως πρόβα τζενεράλε για το σοσιαλισμό του μέλλοντός μας· και τις διακοπές του ψηφιακού σήματός του, ως πρόβα τζενεράλε για τις χούντες της δικής μας εποχής.

 Πήραμε κι ένα φυλλάδιο με το πρόγραμμα του φοιτητικού φεστιβάλ, που περιλαμβάνει την πρώτη μέρα ένα εργαστήριο φότοσοπ με θέμα: ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Και σκεφτόμασταν τι θέμα θα είχε μια αντίστοιχη εκδήλωση σε ένα φεστιβάλ του σύριζα. Τα πανό κι ο κόσμος του κουκουέ στις αφίσες μας. Να βγάλουν και τα πρακτικά σε μια μικρή μπροσούρα: απλά μαθήματα φωτογραφικής επεξεργασίας –γιατί από πολιτική οικονομία έχουν μείνει σε βαρουφάκη και ναόμι κάμπελ.

 Ο βασικός ομιλητής μας σε μια αποστροφή του έκανε λόγο για το βάθος πάγκου του συστήματος και τις αναπληρωματικές εφεδρείες που διαθέτει. Στο καπάκι ξεκινήσαμε για το κτίριο της ετ3, ενώ ένα μικρό κομμάτι με το παμε εκπαιδευτικών αποκόπηκε για να διαδηλώσει έξω από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εναντίον της απαγόρευσης του δικαιώματος στην απεργία για τους επιστρατευμένους καθηγητές. Στη διαδρομή πετύχαμε ένα λούμπεν στοιχείο που μας χάριζε ρυθμικά κωλοδάχτυλα –στο ρυθμό των συνθημάτων- για να δείξει τι μας περιμένει όλους, αν δεν οργανώσουμε την πάλη μας.

 Φτάνουμε στη στρατού κι αναζητούμε τη σκιά των δέντρων ενώ κάποιοι ανοίγουν και τις ομπρέλες τους, αυτή τη φορά για να αποκρούσουν τον ήλιο. Όταν ξεκινούσαμε φαινόταν πως το πήγαινε για βροχή, το ίδιο κι όταν φτάναμε στο τέλος. Κλίμα, τροπικό μου κλίμα…
 Βάζουμε στην κεφαλή της πορείας τους εργαζόμενους της ερτ, με εμάς πίσω τους κι ακολουθούν κι οι υπόλοιποι, που τους αφήσαμε στην καμάρα, να συνεχίσουν στους δρόμους της πόλης –μάλλον κι αυτοί πήγαιναν προς τη δευτεροβάθμια.

 Ες αύριον τα σπουδαία με την πολιτική εκτίμηση της κατάστασης.
 Προβοκάτσια από Μπρεζνιεφικό απολίθωμα

Αποκαλυπτικό βίντεο: Ετσι φιμώνει τον «902» ο μηχανισμός της κυβέρνησης (VIDEO)

Αποκαλυπτικό βίντεο: Ετσι φιμώνει τον «902» ο μηχανισμός της κυβέρνησης (VIDEO)

Γράψαμε (23:48, 13.6.13 - facebook.com/aristerastimitilini):
Ανά 5-10 δεύτερα ρίχνουν το σήμα του 902T V - οι τεχνικοί του 902 όμως το ανεβάζουν ξανά... για να δούμε ποιος θα βαρεθεί....

Έτσι... για αυτούς που δεν το ξέρουν... "Η Digea - Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR", μήπως τους συμφέρει να το ρίχνουν;....
 
... ο 902 στο μεσοδιάστημα "κόψε" - ¨ανέβασε¨ σήμα βάζει αποσπάσματα απόΚαραγκιόζη. Επειδή ίσως το φασιστικό μυαλό των υπεθύνων της Digea μπορεί να μην το ¨πιάνει¨ τους λέμε ότι δεν είναι τυχαίο... ο καραγκιόζης παίζει για τους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑ...
 
Στη συνέχεια ο 902 (www.902.gr) ανέβασε την παρακάτω ανακοίνωση - βίντεο (23:56, 13.6.13):
 
Αποκαλυπτικό βίντεο: Ετσι φιμώνει τον «902» ο μηχανισμός της κυβέρνησης (VIDEO)
 
Μόλις 22 δευτερόλεπτα απέχει ο 902 από την φίμωση που επιχειρεί σε βάρος του η κυβέρνηση μέσω της DIGEA και με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.
Το δελτίο ειδήσεων του 902 στις 8 μμ έκλεισε με ένα πείραμα. Ο παρουσιαστής κάλεσε τους τηλεθεατές να χρονομετρήσουν πόσο θα αντέξει η αστική δημοκρατία την διαφορετική άποψη, αμέσως μετά ο 902 συνδέθηκε με το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και έπειτα από 22 δευτερόλεπτα η DIGEA διέκοψε το ψηφιακό σήμα του 902 όπως άλλωστε έχει ζητήσει η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών...
Το πείραμα το επαναλάβαμε αργά το βράδυ της Τετάρτης όπου καταγράφεται επί πέντε συνεχείς φορές, η φίμωση της τηλεόρασης του «902» και της ΕΡΤ.
Παρακολουθείστε το βίντεο, όπου όταν η τηλεόραση του «902» παίζει το δικό της πρόγραμμα, η DIGEA δίνει σήμα και το κόβει μόλις «τολμήσουμε» να δείξουμε το πρόγραμμα της ΕΡΤ!
Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται επί τρεις μέρες συνέχεια, από τη στιγμή που η τηλεόραση του «902» αναμετάδωσε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αποδεικνύοντας σε όλο του το μεγαλείο το δόγμα «νόμος και τάξη», την επιχείρηση φίμωσης με την ενεργοποίηση των μηχανισμών της κυβέρνησης.
 
 

 
 
 

Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μερικές συμβουλές σε σχέση με τον αγώνα σας

Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μερικές συμβουλές σε σχέση με τον αγώνα σας 



 Τα δυο προηγούμενα άρθρα εδώ και εδώ 

 Το παρόν αποτελεί το τρίτο άρθρο που γράφω σχετικό με την κατάληψη στην ΕΡΤ και αφορά στο πως θα ήθελα εγώ να δω να εξελίσσεται ο αγώνας τους.Βέβαια αυτά που πρόκειται να πω, δεν εκφράζουν μόνο εμένα, αλλά και όλους όσους θέλουν να δουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ να αποκτά ταξικό προσανατολισμό και να επεκτείνεται/κλιμακώνεται. Πάμε λοιπόν κατευθείαν στο ψητό

 Τι θα ήθελα να δω περισσότερο στο "πειρατικό" πρόγραμμα της ΕΡΤ. 



 Λοιπόν, καλά είναι που καλείτε πολιτικούς και διάφορες επιφανείς προσωπικότητες*(καλλιτέχνες, ανθρώπους των γραμμάτων κλπ) να πουν την άποψη τους για την ΕΡΤ. Καλό και που μεταδίδετε  το τι λένε τα ξένα μίντια,  αλλά το βασικό είναι, εφόσον οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέλλετε να μετατρέψετε τον δικό τους αγώνα σε αγώνα αν είναι δυνατόν ολόκληρου του ελληνικού λαού, πρέπει να δώσετε βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους απλούς καθημερινούς πολίτες. Και όταν μιλάω για απλούς καθημερινούς πολίτες, εννοώ κυρίως εργαζόμενους, και μάλιστα εργαζόμενους των οποίων όταν τα δικαιώματα θίχτηκαν εκείνοι πάλεψαν θαρραλέα για να τα υπερασπιστούν(χαλυβουργοί, καθηγητές, αγρότες, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, κλπ.). Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την αλλυλεγγύη σας, και την "μεταμέλεια" σας για την μέχρι τώρα, κάτω φυσικά από κυβερνητικές εντολές και οδηγίες, συστηματική κατασυκοφάντηση των αγώνων αυτών. Έτσι, πέρα από το ότι θα ανταμείψετε τον κόσμο αυτόν που σπάνια του δίνεται/ε βήμα στα μίντια, κόσμο χάρη στον οποίο υπάρχει και εκπέμπει η ΕΡΤ(και τώρα και πρίν κατεβάσει τους διακόπτες το κράτος), μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε πυρήνα συσπείρωσης κοινωνικών/ταξικών δυνάμεων. Να δείξει με το παράδειγμα της δηλαδή, το δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι θιγόμενοι κλάδοι. Επίσης, έχει μεγάλη σημασία να γίνονται στα studio ουσιαστικοί διάλογοι, να μην ακούγονται τα ίδια και τα ίδια, οκ και εμείς δεν θέλουμε να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά από εκεί και πέρα τι γίνεται; Και αυτό μας περνά στην επόμενη "θεματική" το τι πρέπει να αποφύγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

 Κύριοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι παγίδες είναι πολλές, ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Διότι δεν αρκεί μόνο να μην κλείσει η ΕΡΤ, στο κάτω κάτω και η κυβέρνηση κάτω από πίεση μπορεί να πει "οκ δεν την κλείνω ούτε μια μέρα" και να τη φέρει τελικά στα μέτρα της σιγά σιγά, στο κάτω κάτω κάπως έτσι το μεθοδεύουν Κουβέλης και Βενιζέλος. Για αυτό λοιπόν πρέπει να αποφασίσετε σε τι ΕΡΤ θέλετε να εργάζεστε, κάτω πάντα και από το πρίσμα του τι ΕΡΤ χρειάζεται ο λαός. Και για να το αποφασίσετε αυτό πρέπει να λειτουργήσετε συλλογικά, όχι ατομικιστικά, διότι αν βάλετε μπροστά ο καθένας μοναχά τον εαυτό του θα γίνετε, εν ριπή οφθαλμού, μεζεδάκι στα δόντια της κυβέρνησης και όσων αυτή εκρποσωπεί. Ο κρατικός μηχανισμός, που σίγουρα έχει ερείσματα ανάμεσα σας(το δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών σας), θα κάνει ότι μπορεί για να σας διασπάσει, όμως μόνο ενωμένοι μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε, ενωμένοι και αναμεταξύ σας οι συνάδελφοι, και ενωμένοι με τον λαό που αυτή τη στιγμή σας στηρίζει. Αν ξεπουλήσετε τον αγώνα σας, είτε εξαιτίας του ατομικισμού είτε εξαιτίας της αφέλειας σας, θα είστε υπεύθυνοι για την επόμενη μέρα που δεν πρόκειται να είναι καθόλου λαμπρή. Ακόμα και αυτοί που θα προσληφθείτε στην νέα ΕΡΤ, άμα αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα νεα δεδομένα, θα έχει ακόμα  χαμηλότερους μισθούς, καθόλου θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα, και πρόκειται να εργάζεστε συνεχώς κάτω από ένα καθεστώς απίστευτης τρομοκρατίας και λογοκρισίας.

 Και το τελευταίο σημείο που θέλω να σταθώ έχει να κάνει με την τεράστια δύναμη που έχετε στα χέρια σας. Δύναμη η οποία, όπως ακούμε και στις χολυγουντιανές ταινίες, φέρει μεγάλη ευθύνη. Μπορείτε, η τέλοσπαντων θα μπορούσατε αν θέλετε, να γίνεται όχι απλά η φωνή που θα εκφράσει τον λαό, αλλά και εκείνη που θα τον κατευθύνει να κλιμακώσει τους αγώνες του. Τώρα που είναι ακόμη αναμμένη η σπίθα, και επειδή η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη, οφείλετε να μεταδώσετε την  μαχητικότατα σας και σε άλλους κλάδους, και σε άλλα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται παγιδευμένα ανάμεσα σε μπαμπούλες και
ψευδοδιλλήματα. Μην υποκύψετε στην τάση που εμφανώς υπάρχει, να λειτουργείτε μέσα από ένα εγωκεντρικό πρίσμα, το ότι αυτή τη στιγμή πολύς κόσμος σας περιβάλλει με έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον δεν σημαίνει ότι είστε το κέντρο της Γης. Στην προσπάθεια σας ζητήσατε από τον λαό να σας συμπαρασταθεί και εκείνος  έτεινε χείρα βοηθείας. Φροντίστε και εσείς λοιπόν, στο μέτρο πάντα του δυνατού, να του το ανταποδώσετε, και αγωνιστείτε στην κατεύθυνση εκείνη που όλα αυτά τα χέρια θα υψωθούν σε μια γροθιά για να δώσουν μια γερή μπάφλα στο μονοπωλιακό κατεστημένο. 

 Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

 ΥΓ: Μην έχετε και τόση εμπιστοσύνη στους ευρωπαίους ηγέτες που σας χαιδεύουν τα αυτία, διότι όντας "στελέχη" του οικονομικού συστήματος που σας στέλνει μαζικά στην ανεργία, έχουν πιέσει και εκείνοι πρός αυτήν την κατεύθυνση.

 ΥΓ 2: Εαν δεν φροντίσετε να κλιμακωθεί ο αγώνας, ο κόσμος που αυτή τη στιγμή σας στηρίζει, σιγά σιγά θα αρχίσει να αποχωρεί και θα μειώνεται το ενδιαφέρον του για την τύχη της ΕΡΤ. Στην περίπτωση αυτή μένετε γυμνοί απέναντι στην κρατική καταστολή, ή ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρξει καταστολή με τα ματ, η κυβέρνηση θα μπορέσει πολυ πιο εύκολα να σας "συμαζέψει" με απειλές και κενές υποσχέσεις.

 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  Poe

TOP READ