25 Φεβ 2014

Τρέξτε χωριανοί...

 Τρέξτε χωριανοί...


Φωτιά στα μπατζάκια έβαλε στους αιρετούς η απομάκρυνση μιας ακόμα δομής από το Νομό Λασιθίου. Της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου.
 Χαράς ευαγγέλια για αυτούς που ενόψει εκλογών θα ζωστούν πάλι τα άσφαιρα φυσεκλίκια, για το ραντεβού στα "ζωναράδικα" της υποκρισίας. Μαζί τους διάφοροι παράγοντες, βουλευτάδες, ξενοδόχοι (από αυτούς πίνουν το αίμα των παιδιών με τις μαθητείες), και οι κολαούζοι αυτού του συρφετού.
Πάλι πέσαν από τα σύννεφα οι κύριοι κύριοι. Εμ βέβαια. Μια κυβέρνηση που η δικαιοσύνη είναι καθημερινό της μέλημα... πως είναι δυνατόν να είναι τόσο άδικη με μας. Μια κυβέρνηση που έχει δώσει "ανάπτυξη παντού-ανάπτυξη για όλους", πως είναι δυνατό να αφήνει έξω το Λασίθι...

Ας θυμηθούμε κάτι.
Στις 4 Ιούνη του 2013, οι τρεις παραιτηθέντες από τον Δήμο Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκαναν ένα απολογισμό δράσης. Στον επίλογό τους υπογράμμιζαν κάτι που δεν ήταν προφητικό αλλά λογική συνέπεια της συγκάλυψης της κυβερνητικής πολιτικής από τους αιρετούς της τοπικής διοίκησης.
Συγκεκριμένα:

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Με αυτή τη στάση, αφενός βάζουμε τον κόσμο  προ των ευθυνών του κάνοντάς τον να σκεφτεί βαθύτερα για το τι αυτοδιοίκηση θέλει και αφετέρου αποδεικνύουμε ότι οι σύμβουλοι που δεν παραιτήθηκαν, έχουν αναπτύξει μια επικίνδυνη σχέση εξάρτησης με τη καρέκλα τους. Έχουν μετατραπεί σε ενεργούμενα της κυβέρνησης. Αποδείχθηκε επίσης ότι οι υποσχέσεις που δίνουν από τα μπαλκόνια, δεν είναι τίποτα άλλο από δημοσιοσχετίστικα τερτίπια. Δεν εννοούν αυτά που λένε, δεν αλλάζουν ρότα οι ίδιοι και για αυτό δεν μπορούν να είναι φορείς καμιάς αλλαγής.
Πολύ γρήγορα θα πρέπει να ξανακαλέσουν το λαό στο δρόμο για τις νέες αρνητικές εξελίξεις που θα προκύψουν στη περιοχή μας. Τότε ποιος θα τους πιστέψει; Ποιος θα τους ακολουθήσει;  Εμείς, είτε από τις θέσεις των συμβούλων είτε χωρίς αυτές, θα είμαστε πάντα με τους από  κάτω. Μέσα στο λαό. Και από τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας θα βγουν οι νέες ηγεσίες που θα τον οδηγήσουν στις μικρές και στις μεγάλες νίκες του μέλλοντος.


Μππρρρρρρτττ! ΓΙΔΙΑ του "Εργατικού Αγώνα"!

 Μππρρρρρρτττ! ΓΙΔΙΑ του "Εργατικού Αγώνα"!

"Τι όμως δεν είπε η Τ.Ε. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας στην ανακοίνωσή της;
Δεν είπε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δεν είπε δηλαδή τίποτα για τα πραγματικά γεγονότα που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην Κόνιτσα. Αντίθετα ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το Σταύρο Κυρτσόγλου είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για αυτό θα αναφερθούμε αναλυτικά παρακάτω."
ΕΑ

Μππππππρρρρρρτ! Ο "ψευδής ισχυρισμός" ότι κάποιος Σταύρος Κυρτσόγλου είναι o υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόνιτσα, αποτυχημένοι ΓΚΕΜΠΕΛΟ-ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ, έγινε από το Epirus Gate και κατόπιν το Left.gr και, ακολούθως, και για να το εμπεδώσουμε, και από την "Αυγή" νο. 2, γνωστή και ως "Εφημερίδα των Συντακτών". Πάρτε screenshot να χετε, ΓΙΔΙΑ, συριζολακέδες της οκκάς:
Πάρτε τώρα και την ανακοίνωση της Τ.Ε Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων και αν δείτε πουθενά τέτοιον ισχυρισμό (ή έστω το όνομα "Κυρτσόγλου"), γράψτε μου να σας γράψω στο ΚΚΕ επίτιμους καραγκιόζηδες για να διασκεδάζουν τα παιδιά σε γιορτές των ΚΟΒ:

ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ: Σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης»
Δημοσίευση: Τετ, 19/02/2014 - 18:12

Σε δελτίο τύπου σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης» η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ τονίζει:

«Με ευκολία φαίνεται να υιοθετούνται από το "Epirusgate"(διαδικτυακή πύλη "ενημέρωσης" υποτίθεται) και άλλες ιστοσελίδες, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ("left.gr") που έσπευσαν να τα αναπαράγουν, διάφορα μυθεύματα σχετικά με το ΚΚΕ και τις Οργανώσεις του. Αυτή τη φορά, απασχολεί η δήθεν διαγραφή μιας ολόκληρης κομματικής οργάνωσης – της ΚΟΒ Κόνιτσας – με αφορμή τη δήθεν διαφωνία των κομματικών μελών εκεί, σχετικά με τη στήριξη του δημοτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!

Πέρα από το ανυπόστατο ψέμα και την προσπάθεια συνειδητής συκοφάντησης του Κόμματος, φαίνεται ότι ορισμένοι επιστρατεύουν και την ωμή προβοκάτσια απέναντι στις θέσεις του Κόμματος, τα μέλη, τα στελέχη του, τους φίλους και οπαδούς του, προκειμένου να πολεμήσουν το ΚΚΕ.

Δεν θα τους περάσει! Το ΚΚΕ, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει τη μάχη των τριπλών εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, ΕΝΙΑΙΑ, μαχητικά και αποφασιστικά με στόχο, ένα ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, μέσα και έξω από το ευρωκοινοβούλιο, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στους χώρους εργασίας, τα σωματεία, τους συλλόγους... ΠΑΝΤΟΥ!

Δεν αξίζει περισσότερη κατανάλωση μελανιού. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας καταδικάσει τους προβοκάτορες».
***
Ούτε ένα συκοφαντικό, αντικομμουνιστικό και φασίζον ψέμα της προκοπής δεν ξέρετε να σκαρώσετε και περιμένετε να φάτε κανα ευρουλάκι απ' την "κυβέρνηση της αριστεράς." Ερασιτέχνες!

Εντυπώσεις από μια προεκλογική εκδήλωση

 Εντυπώσεις από μια προεκλογική εκδήλωση

Την περασμένη παρασκευή ήταν να έρθει να μιλήσει σε μια συνάντηση εργατικών σωματείων στα χανιά ο πέρρος, αλλά του έτυχε κάτι απρόσμενο και αναγκάστηκε να φύγει εσπευσμένα, αφήνοντάς μας με την όρεξη. Χτες όμως ο παπαδάκης, μέλος της κετουκε, παρέστη κανονικά στην εκδήλωση της τοπικής κομματικής οργάνωσης για την επικείμενη εκλογική μάχη, στην αίθουσα του εμπορο-βιομηχανικού επιμελητηρίου, που αποδείχτηκε αρκετά μικρή για να χωρέσει τους σφους και φίλους που ήρθαν να την παρακολουθήσουν. Όσα ακολουθούν είναι μια σύντομη παρουσίαση, με τη μορφή ρεπορτάζ, κάποιων βασικών σημείων, χωρίς πολλές συνειρμικές παρεμβολές και παρενθέσεις.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς από τον ορφανό και τον παπαντωνάκη, υποψηφίους μας στην περιφέρεια κρήτης και το δήμο χανίων, αντίστοιχα. Ο ορφανός μίλησε κοντά στα άλλα για τους συσχετισμούς και το μόνιμο μοτίβο στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου όλες οι αποφάσεις παίρνονται σχεδόν ομόφωνα, με 44 ψήφους υπέρ και μία δική μας κατά (στο δήμο θεσσαλονίκης που ξέρω, έχουμε σαφώς καλύτερους συσχετισμούς: μόλις 47-2). Κι εκεί φαίνονται οι πραγματικές διαφορές των άλλων δυνάμεων –συμπολιτευόμενων και μη- καθώς και των διάφορων υποψήφιων που το παίζουν ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι, αδιάφθοροι, ατίθασοι και δε συμμαζεύεται. Να βλέπεις δηλ στα χανιά τον πασόκο δήμαρχο (σκουλάκης) να το παίζει υπεράνω κομμάτων και κομματικής στήριξης και να σε πιάνουν τα γέλια.
Στο δικό του χαιρετισμό ο παπαντωνάκης πρόσθεσε ένα παράδειγμα σπατάλης των χρημάτων του δήμου όχι σε κάποιο έργο αλλά στη μελέτη επισκευών στην πλατεία αγοράς· και συμπλήρωσε πως η ψήφος στο κουκουέ και τη λαϊκή συσπείρωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους πεις «σας πήραμε χαμπάρι…».

Ο παπαδάκης ήταν αρκετά καλός ομιλητής, πατούσε σε σημειώσεις αλλά δεν τις διάβαζε από μέσα και κούμπωσε με το χανιώτικο κοινό. Η ομιλία του έπιασε πολλά θέματα, μοιάζοντας με ένα πλήρες ενημερωτικό μαγκαζίνο ή μάλλον με ένα καλό ξεφύλλισμα του ρίζου.

Μεταξύ πολλών άλλων μίλησε: για τα μεγάλα κέρδη του τουριστικού τομέα και τα ελάχιστα οφέλη που γύρισαν στο λαό και τους εργαζόμενους του κλάδου. Για το μεγάλο θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων –ανάμεσά τους και των χανίων. Για την αναφορά της αυγής στις 28 γενάρη πως η εναλλακτική πρόταση του σύριζα δεν αποκλείει τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης! Για τα ναυπηγεία στο σκαραμαγκά και άλλες επιχειρήσεις που φυτοζωούν και κλείνουν, χωρίς να έχει γίνει ούτε μισό δεύτερο απεργιακών κινητοποιήσεων. Για τη συμφωνία του μάαστριχτ που είναι κάτι σαν το μνημόνιο των μνημονίων και η βάση κάθε αντιλαϊκής πολιτικής. Για τη λογική του μικρότερου κακού, που όσο πάει και θεριεύει και γίνεται πάντα σκαλοπάτι για τα χειρότερα.

Είπε ακόμα για το μείζον ζήτημα των χημικών της συρίας και την υδρόλυσή τους στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ κρήτης και ιταλίας. Για τις κολοβές ανησυχίες του σύριζα που καλούσε δια στόματος δούρου τη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να απαλλάξει το συριακό λαό από την τυραννία του άσαντ, ενώ τώρα κλαψουρίζει για τα αποτελέσματα των δικών του εκκλήσεων. Για τον ουκρανικό λαό, που σφάζεται για να μπει στο σφαγείο της εε και για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Και για τους φασίστες που γκρεμίζουν και καταστρέφουν αντιφασιστικά μνημεία και αγάλματα του λένιν σε όλη την χώρα. Για τη διελκυστίνδα συμφερόντων γύρω από το φυσικό αέριο και τους αγωγούς του. Για τη διχοτομική λύση που προωθείται στο κυπριακό με δύο συνιστώτα κράτη και τη ρωσία που κοίταξε να υπερασπίσει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περίπτωση της χρεοκοπίας της κύπρου και των τραπεζών της.

Μίλησε για τους «αδοκίμαστους» κι άφθαρτους υποψήφιους του σύριζα και για τον πρωτοπόρο δήμαρχο σαρωνικού (με στήριξη της κουμουνδούρου) που είχε ανοίξει πρώτος το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας και της κατάργησής της. Για το λαφαζάνη που καταγράφει τις διαφωνίες στο μπλογκ (την ίσκρα εννοεί) για να είναι εντάξει με τη συνείδησή του. Για το νόθο αντικαπιταλισμό του αλαβάνου, που κατηγορούσε κάποτε το κόμμα για εθνική περιχαράκωση στο θέμα της εοκ και τώρα εκφράζει τον ‘αριστερό ευρωσκεπτικισμό’. Για την εργατική αντιπολίτευση του κκε (χωρίς αλεξάνδρα κολοντάι) και για το λαό που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να συστρατευτεί με το κόμμα, ακόμα κι αν δε συμφωνεί μαζί μας για το τέλος αυτής της διαδρομής.

Το ωραίο είναι πως μετά από αυτά τα ολίγα, στο γύρο των ερωτοαπαντήσεων που ακολούθησε ένας ηλικιωμένος σφος από το κοινό παρατήρησε στον παπαδάκη πως ξέχασε να πει για τα γεγονότα της βενεζουέλας και για τους νέους επιστήμονες που ξενιτεύονται μαζικά για να βρουν καλύτερη τύχη.

Στο πρώτο θέμα ο παπαδάκης απάντησε –μεταξύ άλλων- πως στη βενεζουέλα κυριαρχούν ακόμα τα μονοπώλια και δεν έχει προφανώς σοσιαλισμό, υπάρχει όμως ένας οργανωμένος λαός που αγωνίζεται και το ζητούμενο είναι να δυναμώσει η πάλη του κι η αλληλεγγύη μας σε αυτόν τον αγώνα.
Στο δεύτερο ζήτημα μετέφερε την εμπειρία από τις κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού, όπου πολλοί νέοι βρίσκουν κάποια δουλειά με σχετικά υψηλές απολαβές, αλλά τους πετάνε έξω από την αγορά εργασίας, μόλις υπερβούν κάποιο ηλικιακό όριο (40-45 χρονών) για να πάρουν άλλους πιο νέους στη θέση τους. Ενώ σε αρκετές χώρες, τα εργοδοτικά συνδικάτα υπογράφουν κατάπτυστες συμφωνίες, πχ για συγκεκριμένη ποσόστωση προσλήψεων από γραφεία ενοικίασης εργαζομένων –μια σύγχρονη μορφή σκλαβοπάζαρου.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι πλέον, όταν μιλάμε για το μεγάλο θέμα των μεταναστών, πρέπει να διευκρινίζουμε αν εννοούμε τους φτωχοδιάβολους που έρχονται στην ελλάδα ή τους έλληνες που την εγκαταλείπουν για να βρουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Ο παπαδάκης απάντησε επίσης για τους καλλικρατικούς δήμους που έχουν γίνει το μακρύ χέρι του κράτους και των θεσμών της εε, γι’ αυτό εδώ και κάποιο καιρό στις αναλύσεις μας κάνουμε λόγο για τοπική διοίκηση κι όχι «αυτοδιοίκηση». Εξήγησε πως αν το κουκουέ πάρει κάποιο δήμο δε θα γίνει κάποιο είδος τοπικής κυβέρνησης, αλλά θα συνεχίσει να είναι αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική. Κι ότι κόκκινος δήμος –όπως είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε στη μεταπολίτευση κάποιους δήμους προπύργια του κουκουέ- είναι αυτός στον οποίο αναπτύσσονται αγώνες και προχωρά η ταξική πάλη.

Ακολούθησε ένας γύρος τοποθετήσεων, όπου μίλησε ένας συνεργαζόμενος φαρμακοποιός με το κκε και τη λασυ κι είπε πολύ εύστοχα πως οι κομμουνιστές έχουν γνήσια αυτοδιοικητικό, πολιτικό λόγο, γιατί συνδέουν το ειδικό με το γενικό, το απλό και καθημερινό με τις πολιτικές του διαστάσεις· και μιλάνε με κατανοητά, ταξικά σχήματα και όχι με νεφελώδεις, αντιδραστικές θεωρίες περί κοινωνίας των πολιτών.
{Γιατί; Δεν έχει πολιτικό, αυτοδιοικητικό λόγο ο αντάρτης τζιτζικώστας που έθεσε ως στόχο να γίνει η κεντρική μακεδονία η πρώτη περιφέρεια της ελλάδας που θα βγει από την κρίση; Και αν όχι τον πολιτικό λόγο, δεν οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τουλάχιστον την καλή αίσθηση χιούμορ με όσα λέει;}

Στο κλείσιμο ο παπαδάκης μίλησε για τις σημερινές.. ανεργουπόλεις, όπου δεν υπάρχει πιο φλέγον ζήτημα απ’ αυτό για τους δημότες τους και είπε να αναμετρηθούμε με αυτοπεποίθηση με όλα τα ζητήματα, γιατί ο αντίπαλός μας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.


Είναι ένα ζήτημα βέβαια κατά πόσο και ποιους έχουν αγγίξει η ανεργία και η κρίση στην κρήτη με την κρατούσα μικροαστική νοοτροπία. Αλλά αυτό θα το δούμε αναλυτικά σε κάποια επόμενη ανάρτηση.

Όταν η ΑΥΓΗ αναπαράγει την επιχειρηματολογία των Ουκρανών φασιστών

 Όταν η ΑΥΓΗ αναπαράγει την επιχειρηματολογία των Ουκρανών φασιστών

Aρθρο από την ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ , Οι πληγές της Ιστορίας"
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την "αριστερή" ταύτιση  του Στάλιν με τον Χίτλερ, μια ιστορία βγαλμένη από τα πιο αντιδραστικά υπόγεια της Ε.Ε  ή την ανιστόριτη  αναφορά για διπλό αγώνα των Ουκρανών;
Φαίνεται πως εκεί στην ΑΥΓΗ  έχουν πέσει για τα καλά στη μελέτη των παλιών καλών ημερών του Αυριανισμού. Εκτιμούν άραγε πως η "κυβερνώσα αριστερά" έχει ανάγκη μιας "ΑΥΓΙΑΝΗΣ" που θα στηρίζει την ..."αριστερή κυβέρνηση" διαπρέποντας στον αντικομμουνισμό;
Από το BLOG, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, δε θα σταματήσουμε να καλούμε όσους παλιούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ έτρεξαν να πυκνώσουν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας το και μειώνοντας ταυτόχρονα τη δύναμη του ΚΚΕ, να τους προειδοποιούμε για το "φίδι " που μεγαλώνουν στον κόρφο τους.

Να πως σχολίασε ο σημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ το δημοσίευμα

Ωμός αντικομμουνισμός
«Το 1943, οι Ουκρανοί άρχισαν ένα διπλό απελευθερωτικό αγώνα, πρώτα ενάντια στους ναζί και στη συνέχεια ενάντια στους Σοβιετικούς. Δεν κέρδισαν κανένα». Ποιος τα γράφει αυτά; Η «Κυριακάτικη Αυγή». Αναφορά που δεν είναι μόνο ανιστόρητη, αλλά και βαθιά αντικομμουνιστική.
Η «Αυγή» αναπαράγει την επιχειρηματολογία Ουκρανών φασιστών και εθνικιστών, όπως των οπαδών του Στεπάν Μπαντέρα, ότι δήθεν πολέμησαν εξίσου τους ναζί και τους Σοβιετικούς. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ουκρανοί φασίστες πολέμησαν μαζί με τους ναζί τους Σοβιετικούς και τον Κόκκινο Στρατό. Θυμίζουμε ότι καμιά σοβιετική εισβολή δεν έγινε στην Ουκρανία, όπου η εργατική εξουσία είχε κυριαρχήσει με το τέλος του εμφύλιου πολέμου στη Σοβιετική Ενωση, ήδη από το 1922, ενώ ένα μέρος της (το δυτικό) ήταν υπό πολωνική κατοχή μέχρι το 1939. Για ποιους, λοιπόν, Σοβιετικούς κατακτητές μιλά η «Αυγή»; Το μίσος για την ΕΣΣΔ οδηγεί στην τύφλωση την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ, ωθεί σε τέτοια κατασκευάσματα. Να θεωρούν ότι φασιστικές δυνάμεις διεξήγαγαν «απελευθερωτικό αγώνα». Τέτοια κατάντια...


Νίκος Μπογιόπουλος: Ο Ναζιστικός....... απόπατος!!!

Νίκος Μπογιόπουλος: Ο Ναζιστικός....... απόπατος!!!


 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Αρβανίτης, δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής. Το ίδιο και οι παραστάτες του, ο Κασιδιάρης, η Ζαρούλια και τα άλλα «παιδιά», που ήταν παρόντα τη στιγμή του χαιρετισμού της «τιμής», της «ανατάσεως» και της «νίκης». Για μια ακόμα φορά μας συστήθηκαν. Με το πραγματικό τους πρόσωπο. Κάποιοι, βέβαια, συνεχίζουν να παριστάνουν ότι «δεν καταλαβαίνουν».


Έχουμε και λέμε:
1)        Η «Χρυσή Αυγή» είναι εγκληματική συμμορία. Η απόδειξη, η βασική, η κύρια, η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της εγκληματικής φύσης αυτής της συμμορίας, δεν είναι ποινικού, είναι πολιτικού χαρακτήρα. Και είναι τούτη: Ότι πρόκειται για μιαναζιστική συμμορία. Επαναλαμβάνουμε: Ο λόγος που καθιστά εγκληματική τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι αυτός: Ότι είναι ο φορέας του ναζισμού. Είναι εγκληματική επειδή, ακριβώς, είναι ο φορέας του ναζιστικού εγκλήματος. Αυτή είναι η ουσία του εγκλήματος που εκπροσωπεί το φίδι του χρυσαυγιτισμού: Οναζισμός.
2)        Καμιά δικαστική εξέλιξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφυδατώσει αυτό το πολιτικό τεκμήριο: Ότι ο ναζισμός ισοδυναμεί με το έγκλημα και ότι η «Χρυσή Αυγή» ως ναζιστική συμμορία είναι μια εγκληματική συμμορία. Καμία νομική παρέμβαση με στόχο την (επιβεβλημένη) ποινική απαξία του εγκληματία δεν μπορεί να επιφέρει την κοινωνική απαξία του ναζιστή εγκληματία. Η απαξία και η αποβολή του ναζιστή εγκληματία από την κοινωνία των ανθρώπων μπορεί και πρέπει να είναι μόνο πολιτική. Που σημαίνει: Η καταδίκη του ναζιστικού κτήνους απαιτείται να έχει απόλυτο κοινωνικό, ιδεολογικό, ιστορικό πρόσημο. Οι ναζί θα τσακιστούν μόνο έτσι: Πολιτικά! Όσοι στο όνομα της «αντιμετώπισης» του φασισμού κρύβονται πίσω δικανικά «κόλπα» και νομοθετικές ακροβασίες, στη ουσία παίζουν το παιχνίδι της «θυματοποίησης» των εγκληματιών του ναζισμού.
3)        Αυτός ο ναζιστικός απόπατος, όχι μόνο δεν συνιστά «αντισυστημική» πολιτική οργάνωση, αλλά ενσαρκώνει το ίδιο το σύστημα και μάλιστα στην – κατά Μπρεχτ – «πιο ωμή, πιο καταπιεστική, πιο δόλια και πιο θρασεία» μορφή του. Όχι μόνο δεν αποτελεί «πατριωτικό» κόμμα, αλλά αποτελεί τον ορισμό της προδοσίας του λαού. Είναι η βρωμιά, η δυσωδία και η σαπίλα του υπάρχοντος συστήματος, στο τετράγωνο. Αντίστοιχα, γεννήματα αυτού του συστήματος και αυτής της δημοκρατίας των αντίστοιχων ανά τις εποχές «συνταγματικών τόξων» ήταν και οι πυγμαλίωνες της συμμορίας των «κασιδιάρηδων» που έσυραν την ανθρωπότητα στον όλεθρο: Οι Χίτλερ, οι Γκαίμπελς, τα «Ες - Ες» και οι Γκέρινγκ.
4)        Η «Χρυσή Αυγή» είναι το παράγωγο της σαπίλας. Είναι το απόβλητο της σαπίλας. Και - ως εκ τούτου - είναι το δημιούργημα της σαπίλας. Είναι το ταξικό δηλητηριώδες σαπρόφυτο που ευδοκιμεί (με λίπασμα το λούμπεν κατακάθι του κοινωνικού δαρβινισμού) στα θερμοκήπια των δημίων του λαϊκού εξανδραποδισμού. Είναι το φρανκενσταϊνικό κατασκεύασμα της καπιταλιστικής αγριότητας. Βρίσκεται στην καρδιά της δυσωδίας του συστήματος της βαρβαρότητας, της ανελευθερίας, της βρωμιάς και της πολιτικής χυδαιότητας. Γέννημα της ίδιας μήτρας ήταν και η επταετής σύμφυση μεταξύ της φασιστικής θηριωδίας και της άφατης γελοιότητας που εκπροσώπησαν τα ινδάλματα των «κασιδιάρηδων»:  Οι Παπαδόπουλοι, οι Παττακοί και οι Μακαρέζοι.


Η «Χρυσή Αυγή» για να διεκδικήσει ρόλο μαστιγίου και «χωροφύλακα» στην υπηρεσία των αφεντικών ενάντια στους μισθωτούς σκλάβους υποδύεται διάφορους ρόλους. Υποδύεται την «φιλάνθρωπη» ΜΚΟ που μοιράζει τρόφιμα (από εκείνα που βουτάει από τους Πακιστανούς με τους οποίους συνεργάζεται). Υποδύεται ότι περνάει γριούλες στο απέναντι πεζοδρόμιο (το πεζοδρόμιο που κατά δήλωση Μιχαλολιάκου τα «τάγματα εφόδου» τροχίζουν τις λόγχες τους και δολοφόνησαν τον Φύσσα). Υποδύεται, φυσικά, τον «τιμωρό των κακώς κειμένων»...
   Παλιό κόλπο. Αυτή ήταν και θα είναι πάντα η ιστορία και η πρακτική του φασισμού: Να κρύβει την προβιά του λύκου για να παραστήσει τον «φίλο» των προβάτων. Αλλά η Ιστορία είναι αμείλικτη: Το φύλλο συκής των ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων έχει πάντα ημερομηνία λήξης. Έτσι συνέβη με την Γκεστάπο του Χίτλερ, με τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι, με τους ταγματασφαλίτες των «Τσολάκογλου» και των «Ράλληδων».
   Πάντα, έρχεται η στιγμή που η εξουσία των Κρουπ, των «Ζήμενς» και των Ροκφέλερ (βαστάζων του Χίτλερ),  η εξουσία των ανάκτων τύπου Βιτόριο Εμμανουέλε (βαστάζου του Μουσολίνι) , η εξουσία των βιομηχάνων τύπου Χατζηκυριάκων και τραπεζιτών τύπου Ανδρεάδηδων (βαστάζων και  υπουργών της κυβέρνησης του φασίστα Μεταξά),πετά από πάνω της τα περιττά μακιγιάζ.
   Και τότε,  έρχεται  και η  στιγμή που ο ναζισμός, ο φασισμός, ως η πιο θρασείακαι ωμή έκφραση αυτής της εξουσίας, εμφανίζεται ενώπιον των ανθρώπων του μόχθου με το φαιό της σουλούπι: Άλλοτε του Χίτη και άλλοτε του γερμανοτσολιά , του ΕΣΑτζή και του ταγματαλήτη. Άλλοτε του πολιτικού υποκόσμου και άλλοτε του πιο τραμπούκικου λαϊκισμού. Άλλοτε του καρατέκα «άντρακλα» που χτυπάει γυναίκες και άλλοτε του νυχτόβιουμαχαιροβγάλτη που εξαπολύει πογκρόμ.
   Στα πογκρόμ που σχεδιάζουν είναι όλοι υποψήφια θύματα: Από τον γιο του μάστροΤακη, του Παύλου μέχρι τον μετανάστη. Κι από τον πολιτικό τους αντίπαλο μέχρι τον οποιονδήποτε θα διεκδικεί να είναι «διαφορετικός» από το εμβληματικό πρότυπο που εκπροσωπούν οι «Καιάδες» και οι Παναγιώταροι. Αλλά τα πογκρόμ που σχεδιάζουν δεν θα καταφέρουν ποτέ να τα διαπράξουν. Γιατί ο λαός θα τους τσακίσει.
Υστερόγραφο: Χτες ο βουλευτής Αρβανίτης έδωσε... διευκρινίσεις για το ναζιστικό του χαιρετισμό. Επανέλαβε τα γνωστά χρυσαυγίτικα περί αρχαιοελληνικού άμα τε και... ελληνορθόδοξου χαιρετισμού. Από πλευράς μας εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν εκτιμούσαν ιδιαίτερα τη στρεψοδικία. Και φυσικά αντιπαθούσαν τη θρασυδειλία. Το ίδιο και οι πρώτοι χριστιανοί στους οποίους τρέφουμε βαθιά ιστορική εκτίμηση καθότι και οι πρώτοι – με μια έννοια – «κομμουνιστές». Η θρασυδειλία, εν ολίγοις, είτε μιλάμε για την ελληνική αρχαιότητα, είτε για την χριστιανική παράδοση, ήταν ακριβώς αυτό που είναι και σήμερα: Ίδιον των σκουληκιών.

 enikos.gr

Όταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε 15 χρόνια πριν για το ρόλο των ΜΚΟ...

 Όταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε 15 χρόνια πριν για το ρόλο των ΜΚΟ...


 
Πολύς ντόρος έγινε μεσοβδόμαδα με την υπόθεση της ΜΚΟ IMI καθώς κατά στελεχών της ασκήθηκε δίωξη για ζημιά ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ που προξένησαν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο Αλεξ Ρόντος, στενός συνεργάτης παλαιότερα του Γιώργου Παπανδρέου, εντεταλμένος σήμερα της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής. Το θέμα αφορά στη χρηματοδότηση της οργάνωσης για πρόγραμμα αποναρκοθέτησης σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Λίβανο, Ιράκ. Από την έρευνα προέκυψε ότι το σύνολο της χρηματοδότησης εκταμιεύτηκε παράνομα.
 
Η υπόθεση δεν ήταν άγνωστη, άσχετα αν τώρα φουσκώνει (υπό τη μορφή καταγγελιών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος) ίσως σε ένα πλαίσιο γενικότερων επιχειρηματικών συγκρούσεων που δείχνει να έχουν ξεσπάσει, περιλαμβάνοντας και «ξεμπρόστιασμα» παραγόντων του αστικού κόσμου.


Ηδη από τις 12/12/2003 ο «Ριζοσπάστης» διατύπωνε από την πρώτη σελίδα ερωτήματα για τη δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ καθώς στο διεθνή Τύπο εμφανίστηκαν φωτογραφίες στελεχών της με λεζάντα ότι πρόκειται για Ελληνες στρατιώτες στο Ιράκ. Στις 16/12/2003, βουλευτές του ΚΚΕ, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ρώτησαν ευθέως τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, για τη συγκεκριμένη οργάνωση. Ο ΥΠΕΞ απάντησε ότι πρόκειται για ελληνική οργάνωση με σημαντική δραστηριότητα, αλλά δεν παρείχε καμιά πληροφόρηση για τη χρηματοδότησή της.

ΜΚΟ και μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.
 
Σημειωτέον, όλα αυτά τα χρόνια γράφεται και ξαναγράφεται ότι μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ «σίτιζαν» στρατιές από ΜΚΟ. Βουλευτές του ΚΚΕ, ήδη από τις 19/12/2000, κατέθεταν Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον τότε ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου, για τη χρηματοδότηση τέτοιων οργανώσεων «ως επικουρικού μοχλού άσκησης εξωτερικής πολιτικής».
 
Απαντώντας, ο Γ. Παπανδρέου κατέθεσε, στις 9/1/2001, έγγραφα βάσει των οποίων προέκυπτε ότι το ΥΠΕΞ (ειδικότερα η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ΥΔΑΣ) τη διετία 1999 - 2000 χρηματοδότησε με πάνω από 3 δισ. δρχ. τριάντα ΜΚΟ. Ο Γ. Παπανδρέου πρόσθετε ότι «η υλοποίηση και η δράση και των προγραμμάτων αυτών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής πολιτικής όλων των κρατών δωρητών, καθώς και της χώρας μας».

Σε άλλο σημείο, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «το ΥΠΕΞ αποτελεί ένα από τα 14 υπουργεία και φορείς που χρησιμοποιούν πόρους του κρατικού προϋπολογισμού στον τομέα της διμερούς αναπτυξιακής συνεργασίας», και πρόσθετε: «Το σημαντικότερο μέρος της ελληνικής ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής μέσω ΜΚΟ βοήθειας της ΥΔΑΣ επωφελήθηκαν κυρίως οι χώρες της Βαλκανικής, καθώς και ορισμένες άλλες αναπτυσσόμενες χώρες και περιοχές, όπως η Αυτόνομη Παλαιστινιακή Αρχή». Επιβεβαίωνε, δηλαδή, τη χρηματοδότηση ΜΚΟ, και μάλιστα για άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

Λίγα χρόνια αργότερα, η «Καθημερινή», στις 22/5/2005, ανέφερε πως «φέτος το ΥΠΕΞ προσπάθησε να βάλει τάξη στο περίφημο μητρώο των περίπου 360 ΜΚΟ της YΔAΣ. Η προκήρυξη για το 2005 υποδεικνύει 19 χώρες, στις οποίες θα επιχορηγήσει συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 49 εκατομμύρια ευρώ».

Ουκρανία και ΜΚΟ

Ουκρανία και ΜΚΟ


Από το Νοέμβρη του 2004 έως το Γενάρη του 2005 η Ουκρανία έζησε μια θυελλώδη περίοδο με διαδηλώσεις και σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις. Αφορμή ήταν οι καταγγελίες του τότε υποψήφιου προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο πως οι εκλογές ήταν της διαφθοράς, της νοθείας και της τρομοκρατίας και επί της ουσίας στημένες υπέρ του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Και τότε φυσικά είχε γίνει φανερό ότι η σύγκρουση δεν ήταν απλά και μόνο μεταξύ των Γιούσενκο – Γιανουκόβιτς, αλλά μεταξύ των «θωρηκτών» του ιμπεριαλισμού, ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία.
ΜΚΟ με διεθνή δράση και πακτωλό χρήματος έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο, ειδικά εκείνες που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον.
Την περίοδο εκείνη στήθηκαν οι αποκαλούμενες χρωματιστές επαναστάσεις, στην Ουκρανία ονομάστηκε «πορτοκαλί επανάσταση» διότι αυτά ήταν τα εκλογικά χρώματα του Γιούσενκο. Εκ των πρωταγωνιστών ήταν η οργάνωση νεολαίας με την ονομασία «pora» (κεντρική φωτογραφία). Τα ιδρυτικά μέλη της «pora» εκπαιδεύτηκαν στην πόλη Νόβι Σαντ στην επαρχία της Βοϊβοντίνα στη Σερβία από τη σερβική οργάνωση νεολαίας «Otpor» που συστάθηκε για να προκαλέσει την πτώση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ανάλογες οργανώσεις δημιουργήθηκαν στη συνέχεια και σε άλλες ώρες όπως στη Γεωργία με το όνομα «Kmara» και με το όνομα «Zubr» στη Λευκορωσία.
- Τα παραπάνω, αποτελούν τμήμα άρθρου του 902.gr, με ακόμα πιο πολλά στοιχεία, κυρίως φωτογραφίες που αξίζει και θα έλεγα και οφείλει να διαβάσει ο καθένας που θέλει να θεωρεί (και να είναι φυσικά) τον εαυτό του σκεπτόμενο και υπεύθυνο πολίτη :

Των πρακτόρων η σχολή...

 Των πρακτόρων η σχολή...



Εις προηγούμενον επεισόδιον:
Χειμερινόν εξάμηνον:
1. Ολάντ...FAIL
2. Ραχόι...FAIL
3. Μόντι...FAIL
4. Συριακή "Αντιπολίτευση"...FAIL

Εαρινόν εξάμηνον:
1. Αργεντινή...FAIL
2. Ισλανδία...FAIL
3. Ομπάμα ΙΙ...FAIL
4. Γκρίλο ο τσουνάμης ή μπουρδελοχαλάστρας...FAIL
5. "Αλληλεγγύη των χωρών του Νότου"...FAIL
6. Κύπρος ...FAIL
7. Τουρκία ...FAIL

Χρεωστούμενα προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (ανεξεταστέος):
"Αραβική Άνοιξη"...FAIL
"Παγκόσμιο Κίνημα Αγανακτισμένων"...FAIL
Ομπάμα Ι ...FAIL

Κατάσχεσαν μισθό εργαζόμενου στα «πεντάμηνα»!

Κατάσχεσαν μισθό εργαζόμενου στα «πεντάμηνα»!


Η Α' ΔΟΥ της Λάρισας προχώρησε στην κατάσχεση του μισθού εργαζόμενου στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λάρισας, έναντι οφειλής που είχε στην εφορία! Ο εν λόγω εργαζόμενος που, επί 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση, αφού δεν έχει ούτε για να φάει!
Σε ανακοίνωση - καταγγελία, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κάνει λόγο για «απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης, που από τη μια καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και από την άλλη δίνει εντολή για την κατάσχεση των εξευτελιστικών μισθών ακόμα και των εργαζόμενων σε 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας, βυθίζοντάς τους στην απόγνωση». Αντιπροσωπεία του ΕΚΛ προχώρησε, χτες το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή της Α' ΔΟΥ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στο Ρέθυμνο έκαναν την περασμένη Τετάρτη συγκέντρωση στην Εφορία. Στη Σάμο τέλος, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, σήμερα Τρίτη στις 6:30 μ.μ., στα γραφεία του.

TOP READ