11 Απρ 2013

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Εισβολή αστυνομικών σε σπίτια και συλλήψεις


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Εισβολή αστυνομικών σε σπίτια και συλλήψεις
Κάτοικοι της Ιερισσού έστησαν μπλόκα στις εισόδους της πόλης
MotionTeam
Βίαιη εισβολή αστυνομικών και ΕΚΑΜιτών σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού έγινε χτες τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις καταστολής μπήκαν στα σπίτια 2 από τους 20 διωκόμενους ως ύποπτους για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές στις 3 τα ξημερώματα σπάζοντας τις πόρτες και τρομοκρατώντας τους ίδιους και τα παιδιά τους και τους συνέλαβε.
Αμέσως, κάποιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού που είχε προηγούμενα εγκαταλειφθεί από τους αστυνομικούς, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο Αστυνομικό Τμήμα, έβγαλαν έξω τα έπιπλα, έγγραφα και άλλα αντικείμενα και τα έκαψαν.
Λίγο αργότερα, κάτοικοι της Ιερισσού έκλεισαν τις εισόδους του χωριού τους και μετά από κάποια ώρα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου όπου αρχικά αναμενόταν να οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες. Αργότερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου όπως έγινε γνωστό, κρατούνταν εξαρχής οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, ηλικίας 44 και 33 ετών.
Σε βάρος των δύο είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παραμείνουν στο Αστυνομικό Μέγαρο και να απολογηθούν εκεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Τελικά, ζήτησαν και πήραν αναβολή και θα απολογηθούν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Οι συνήγοροί τους θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα η διαδικασία της απολογίας να γίνει στα δικαστήρια.
Συγγενείς και δικηγόροι των συλληφθέντων, δηλώνουν ότι οι δύο συλληφθέντες δεν είχαν κληθεί να απολογηθούν στον ανακριτή. Επίσης, απορρίπτουν ισχυρισμούς αστυνομίας και υπουργού Δημόσιας Τάξης, ότι δήθεν στη διάρκεια της μεταμεσονύχτιας επιχείρησης σύλληψής τους, τούς ζητήθηκε να παραδοθούν και αυτοί αρνήθηκαν.
Η Τζ.Π., σύζυγος τους ενός συλληφθέντα, περιγράφει τα εξής: «Ακούσαμε μέσα στη νύχτα δυνατά χτυπήματα στην πόρτα και τρομοκρατηθήκαμε. Οταν ρωτήσαμε ποιος είναι μας είπαν αστυνομία. Τους είπαμε σταματήστε να χτυπάτε, θα σας ανοίξουμε, έχουμε τρία παιδιά, θα φοβηθούν. Πριν προλάβουμε να ανοίξουμε είχαν σπάσει την πόρτα και μπήκαν μέσα».
Ο ...«νόμος και η τάξη θα εφαρμοστεί προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε ΜΜΕ, καλύπτοντας πλήρως τη βίαιη επιχείρισης των κατασταλτικών δυνάμεων.
Η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ
Με ανακοίνωση - καταγγελία η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ξέρουμε πως ο στόχος δεν είναι να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά να γίνει πάση θυσία η επένδυση ενός πολυεθνικού ομίλου, που δίνοντας ψίχουλα στην τοπική κοινωνία σε σχέση με τις ανάγκες της, θα ληστέψει το λαϊκό πλούτο και θα ρημάξει την περιοχή. Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να καταδικάσει τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και να αντιδράσει οργανωμένα ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές πρακτικές. Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπωλιακά συμφέροντα».
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ. Ζήτησε την απελευθέρωση των κρατουμένων μέχρι την απολογία τους, μετέφερε το αίτημα κατοίκων και δικηγόρων, η απολογία να γίνει στο Δικαστικό Μέγαρο και κατήγγειλε τον τρόπο που έγιναν οι συλλήψεις.
  • Λαμπαδηδρομία κατά του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης προγραμματίζει σήμερα, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού ενάντια στα χρυσωρυχεία. Συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν την Κυριακή στις 11 το πρωί οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής.

TOP READ