Γράφει ο Σφυροδρέπανος //
Έρχεται λοιπόν η στιγμή που καλείσαι να πεις το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι», αλλά βλέπεις πως δε διαφέρουν πρακτικά σε τίποτα μεταξύ τους. Και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που θα μοιράζουν οι κομμουνιστές έξω από τα εκλογικά τμήματα, μπορεί να λογιστεί ως άκυρο στη δική τους καταμέτρηση, αλλά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να ακυρώσεις το κάλπικο δίπολο που έχουν στήσει και να πεις:
ΟΧΙ σε κάθε μνημονιακή συμφωνία, κυβέρνησης κι εταίρων-δανειστών.
ΟΧΙ στα εκβιαστικά διλήμματα.
ΟΧΙ  στην καρμανιόλα ΟΧΙ και στη λαιμητόμο.
ΟΧΙ σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μας.
ΟΧΙ σε όσα μας ζωγραφίζουν παύλα-τελεία, για να χωρέσουν τη σκέψη μας σε έτοιμους, προκατασκευασμένους πόλους, χωρίς ουσία.
ΟΧΙ  στο φόβο και την τρομοκρατία των εργοδοτικών απειλών, υποδείξεων, υποχρεωτικών αδειών, κοκ, στους χώρους δουλειάς.
ΟΧΙ στον υστερικό φόβο, που καλλιεργούν τα κανάλια, περιμένοντας τη σπορά των εκφασισμένων κι αποχαυνωμένων συνειδήσεων που διαμορφώνουν.
ΟΧΙ στο ελληνικό Μεϊντάν και τα άσφαιρα πυρά των αγανακτισμένων.
ΟΧΙ στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που υποτιμά τη νοημοσύνη μας και μας πλασάρει νέο μνημόνιο σε «αντιμνημονιακό» περιτύλιγμα.
ΟΧΙ στη λογική του μικρότερου κακού, που φέρνει πάντα, με μαθηματική ακρίβεια, το μεγαλύτερο.
ΟΧΙ στη φυλακή της ΕΕ, που σημαίνει μνημόνια διαρκείας για τους λαούς της Ευρώπης.
ΟΧΙ στις αυταπάτες πως η λυκοσυμμαχία αυτή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, με διαπραγμάτευση και εκλογικές διαδικασίες.
ΟΧΙ στα μνημόνια, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
ΟΧΙ στη διαχείριση του συστήματος που γεννά την αδικία και την εκμετάλλευση, μαζί με όλα τα παραπάνω, όπως το σύννεφο τη βροχή.
ΝΑΙ, ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ελπίδα και την προοπτική που δίνει ο δρόμος, το οργανωμένο, μαζικό κίνημα, ο ιστορικός ρόλος της τάξης μας, η ρήξη με όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και την εξουσία του κεφαλαίου.
Αυτή είναι η πιο ισχυρή λαϊκή εντολή. Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος που οφείλει να βαδίσει ο λαός μας.