27 Ιουν 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ-Σε εξέλιξη το «9ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ» για την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σε εξέλιξη το «9ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ» για την Παγκόσμια ημέρα κατά των  Ναρκωτικών  




 Με Αριστοφάνη και «Θεσμοφοριάζουσες» συνεχίστηκε το «9ου Φεστιβάλ Θεατρικών σχημάτων» για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ.
Σε ένα γεμάτο θέατρο, με θεατές κάθε ηλικίας, το θεατρικό του 7ου γυμνασίου Κέρκυρας την Πέμπτη το βράδυ, ερμήνευσε τον Αριστοφάνη έτσι «που θα τον ζήλευσαν και οι πιο ακριβοπληρωμένοι θίασοι» τόνισαν παράγοντες του ΕΣΥΝ!
Το πηγαίο ταλέντο των μαθητών, τα σκηνικά, τα κουστούμια, η μουσική που αποδόθηκε από την μαθητική ορχήστρα προκάλεσαν τα παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού σαν την πιο μικρή επιβράβευση στην αξιόλογη προσπάθεια τους. «… σήμερα μας κάνατε πιο πλούσιους» είπε ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ απευθυνόμενος τους μικρούς ηθοποιούς  και συνέχισε με τα λόγια του μεγάλου θεατράνθρωπου Κάρολου Κουν (φλεβάρη του 1987) στον απλό και μαζί περιεκτικό  λόγο του που περικλείει όλη του τη φιλοσοφία για τη μορφή τέχνης που διάλεξε να υπηρετήσει και που καλό είναι να θυμούνται όλοι, ότι «…Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Μόνος ο καθένας μας είναι ανήμπορος. Μόνος ο καθένας από σας τους πιο κοντινούς στην προσπάθειά μας είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε».
Στο τέλος της παράστασης του ΕΣΥΝ τίμησε με αναμνηστικά όλους τους συμμετέχοντες, την ορχήστρα, τον χορό, τους ηθοποιούς. Ιδιαίτερη τιμητική διάκριση απένειμε στην Μέλπω Καρδάμη για τις χορογραφίες, στην Παπαδά Αnδριανή για την διαδσκαλία της Μουσικής και στην Μέκκα Χριστίνα για την διδασκαλία του έργου, τα σκηνικά και τα κουστούμια. Τις απονομές καλεστήκαν και πραγματοποίησαν ο πατήρ Θεμιστοκλής Μουρτζιανός, ο Πάυλος Σκορδίλης, υπέυθυνος ΦΑ στην εκπαίδευση, η κα Φατούρου Βασιλική από την επιστημονική ομάδα του ΕΣΥΝ Κέρκυρας και ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος κος Ρούσσινος Κώστας.
Αξίζει να αναφέρουμε το σχόλιο του προέδρου κου Πέρρου σχετικά με την θεατρική παιδεία στην εκπαίδευση «Αναγκαίο υπόβαθρο για την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι η οικοδόμηση γερών θεμελίων γενικής παιδείας και η συστηματική καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής όλων των νέων από τη σχολική ηλικία. Αυτή θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γενικής μόρφωσης μέσα από το συνολικό περιεχόμενο και τη λειτουργία μιας δωδεκάχρονης γενικής εκπαίδευσης (ενιαίο βασικό δωδεκάχρονο σχολείο) με τη συμβολή και των μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας. Κάτι τέτοιο δεν το θέλει, ούτε το επιδιώκει το “νέο σχολείο”. Την καλλιτεχνική παιδεία στο σημερινό σχολείο αποτελούν τυχαίες και ασυνάρτητες συγκολλήσεις και μέσα από τα διάφορα projects για εκγύμναση των μαθητών σε στοιχειώδεις δεξιότητες, που ακυρώνουν την όποια συμβολή είχαν τα καλλιτεχνικά μαθήματα στην ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Διαμόρφωση και θωράκιση της προσωπικότητας που αποτελεί πρωτογενή πρόληψη ενάντια στις ουσιοεξαρτήσεις»
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Κάτω Πλατεία τουρνουά ποδοσφαίρου προτζούνιορ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κέρκυρας.
esyn2

Sex, Drugs και Λογιστική

 Sex, Drugs και Λογιστική



Στα προηγούμενα χρόνια προσπάθησα αρκετές φορές να φανταστώ ποιες θα ήταν αυτές οι νέες ανεξερεύνητες περιοχές στις οποίες θα πατούσε η παγκόσμια ανάπτυξη για τις επόμενες δεκαετίες. Κάθε εποχή, κάποια στιγμή έβρισκε τις δικές της και πορευόταν μέχρι να τις εξαντλήσει και να πάει για άλλα. Η λεγόμενη βιομηχανική εποχή πάτησε στον ατμό και τον ηλεκτρισμό, η μεταπολεμική πάτησε στα χαλάσματα τα οποία έπρεπε να ξαναχτίσει, κι όταν κι αυτά είχαν τελειώσει στράφηκε στο φτηνό χρήμα και το δανεισμό, που κιαυτά μάς τελείωσαν με πάταγο λίγο πριν.

Και μετά τι; Οι πράσινες τεχνολογίες αποδείχτηκαν αρκετά ακριβές για να δώσουν το boom που ευαγγελίζονταν, ενώ βαίνει συρρικνούμενη και η συνεισφορά των υπολογιστών στην ανάπτυξη.

Κάποιες τρελλές ιδέες άρχισαν να περνούν απ' το μυαλό μου, όπως ανάπτυξη στο εργαστήριο και εμπορία ανθρώπινων οργάνων, μιας και ζήτηση υπάρχει και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, κι απ' ότι φαίνεται και οι δυνατότητες των εργαστηρίων να ανταποκριθούν, υπάρχουν. Τις απόψεις μου αυτές τις είχα εκθέσει πριν τέσσερα χρονάκια, στη "Νέα Αγορά των Ανθρώπων".

Έπεσα έξω εν μέρει, αλλά όχι εντελώς. Η εμπορία ανθρώπινων οργάνων είναι μια παράνομη ακόμα δραστηριότητα, αλλά αν γινόταν νόμιμη ποιος δεν θα συμφωνούσε με την ευεργετική της συμβολή στην ανάπτυξη και το ΑΕΠ; Και για να το πάμε ακόμα μακρύτερα, δεν θα είχε να ωφεληθεί η ανθρωπότητα αν όλες οι παράνομες δραστηριότητες γίνονταν ως δια μαγείας νόμιμες;

Μεταξύ μας, άλλο πράγμα η ανάπυξη γενικά μιας οικονομίας και άλλο πράγμα η μεγέθυνση του ΑΕΠ. Την πρώτη την βλέπουμε με τα μάτια μας και την αισθανόμαστε στην τσέπη μας, ενώ τη δεύτερη την βλέπουμε στους προυπολογισμούς και όχι πάντα στην τσέπη μας. Όμως αυτή η δεύτερη θαρρείς και μετράει πιο πολύ, γιατί ο ανταγωνισμός των οικονομιών μεταξύ τους γίνεται βάσει προσυμφωνημένων δεικτών, όπως επίσης και οι αξιολογήσεις από τους γνωστούς οίκους, όπως επίσης και οι κατατάξεις των χωρών σε διάφορους πίνακες του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της Eurostat κλπ, όπως επίσης και οι βιωσιμότητες των χρεών, μιας και έτσι μειώνονται οι λόγοι χρέους/ΑΕΠ για τους οποίους ξεραίνουμε το σκατό μας και το κάνουμε παξιμάδι.

Αυτη η απλή, όσο και μεγαλοφυής αναγνώριση, μάς δείχνει και το δρόμο. Αντί να σκοτωνόμαστε να βρούμε τρόπους να γεννήσουμε εισόδημα, μπορούμε κάλλιστα να το δημιουργήσουμε άνετα, άκοπα, ανέξοδα, και προπαντός δημιουργικά, στο Εxcel. Αντί να τρομάζουμε τις αγορές με το χρέος μας, απλά το συρρικνώνουμε αυξάνοντας το ΑΕΠ.

Αυτή την τόσο τολμηρή ιδέα λοιπόν, την κάνει σήμερα πράξη η Ευρώπη. Επειδή, όσο και να χτυπιέται, όσες θεωρίες και να σκαρφιστεί, η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη, κι ό έρμος ο δείκτης του ΑΕΠ δε λέει να ξεκολλήσει απ' το μηδέν με φυσικά μέσα, βάζει μπροστά τα τεχνητά. Δηλαδή, χεράκι στα spreadsheets εισάγοντας στη λούφα και τα έσοδα, κατ' εκτίμηση ή φανταστικά, από ροζ, γκρίζες και μαύρες δραστηριότητες. Ακολουθεί δηλαδή, με κάποια καθυστέρηση αυτό που είχε κάνει ήδη πράξη ο Αλογοσκούφης, επιβεβαιώνοντας το ρητό ότι “όταν εμείς αυξάναμε το ΑΕΠ, οι άλλοι τη βγάζανε στα δέντρα με τα βελανίδια”.

Για όσους δεν το αντελήφθησαν, στους επόμενους μήνες όλες οι χώρες της ΕΕ που δεν έχουν ακόμα συμπεριλάβει στους υπολογισμούς του ΑΕΠ τους τα έσοδα από την πορνεία, τα ναρκωτικά, τη λαθρεμπορία, (τσιγάρα, μπάφους, κόκες, αλκοόλ, αντιλαμβάνεστε τα λοιπά), και άλλες παράνομες δραστηριότητες, θα πρέπει να το πράξουν άμεσα, μέχρι το Σεπτέμβρη το πολύ, όπως προστάζει η έκδοση 2010 του ESA.

Η Ιταλία, το έχει κάνει ήδη πράξη και είδε το 2012, το ΑΕΠ της να αυξάνεται ως δια μαγείας κατά 11%, με τη βούλα κιόλας της Eurostat, η οποία από το θρόνο της τσατσά επιβλέπει αν όλα πάνε ρολόι στο μπουρδέλο της Ευρώπης. Χάρις λοιπόν στις πουτάνες της via Veneto ο αγαπητός Matteo Renzi θα μπορεί να παινεύεται στη ματρόνα Μέρκελ ότι κατάφερε να κατεβάσει τα ελλείμματα κάτω του 3% και το χρέος κατά ένα ανάλογο ποσοστό. Όταν η Ιταλία είχε προτρέξει να κάνει το ίδιο το 1987, είχε δει το ΑΕΠ της να φουσκώνει κατά 18%. Έτσι, λοιπόν, αν δείτε ξαφνικά το χρέος της Ιταλίας από το 132% να κατρακυλάει πολύ κάτω του 100%, θα ξέρετε τις αιτίες. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας η γκρίζα οικονομία της Ιταλίας είναι ανάμεσα στο 16.3%-17.5%. Η μαύρη, ...ανυπολόγιστη. Το Η.Β. θα προσθέσει περί τα $16.7 δισ.

Η Eurostat, που ξέρει απ' αυτά, υπολογίζει ότι αν συνυπολογιστούν στο ΑΕΠ όοολες οι παράνομες δραστηριότητες, οι ευρωπαικές οικονομίες θα εμφανίσουν ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2.4%, και έτσι θα ξεπεράσουν την Αμερική, που εδω και 2 χρόνια τρώνε τη σκόνη της. Για το Η.Β το νούμερο θα είναι μεγαλύτερο κατά 3%-4%, ενώ ακόμα μεγαλύτερο όφελος αναμένεται να έχουν η Σουηδία και η Φιλανδία, διότι ως γνωστόν, οι χώρες αυτές αποτελούν υπόδειγμα. Ακόμα και στα “μαύρα”.

Η ντιρεκτίβα της Eurostat ήρθε λουκούμι στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ετοιμάζει πυρετωδώς νομοσχέδια για την ενθάρρυνση της πορνείας, του trafficking, του κοντραμπάντο, της δουλεμπορίας, η οποία σημειωτέον κάνει τρελλούς τζίρους, που είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένοι και να μην βοηθούν την παρτίδα, τώρα που ο κακός Σόιμπλε την απειλεί με ένα τρίτο μνημόνιο. Επίσης, θα υπάρξει πρόβλεψη να ανοίξουν και οι φυλακές, γιατί είναι τρεις φορές κρίμα ένας τέτοιος θησαυρός να αφήνεται ανεκμετάλλευτος, τώρα στα δύσκολα.

Κι έτσι εξηγείται και η βεβαιότητα του ΔΝΤ ότι το χρέος από 187% που είναι σήμερα θα κατέβει κάτω του 120% το 2020. Με την παραοικονομία στην Ελλάδα να τρέχει στο 25% του ΑΕΠ, ο στόχος αυτός είναι κάτι παραπάνω από εφικτός.

Αυτη ειναι η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ-500 εκατ. δολάρια για τους Σύρους αντάρτες ζητά από το Κογκρέσο ο Ομπάμα

500 εκατ. δολάρια για τους Σύρους αντάρτες ζητά από το Κογκρέσο ο Ομπάμα




Λεπτομερή σχέδια που να αφορούν στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία ζήτησε από τις υπηρεσίες του Πενταγώνου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καλεί το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων, ποσό που σχετίζεται με την εκπαίδευση των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποναύαρχος Τζον Κέρμπι, δήλωσε ότι τα κονδύλια θα επιτρέψουν στο στρατό των ΗΠΑ να «εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει κατάλληλα τα ελεγμένα στοιχεία της μετριοπαθούς συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης».
«Ο υπουργός Άμυνας έχει ζητήσει από το προσωπικό του υπουργείου να αρχίσουν να αναπτύσσουν πιο λεπτομερή σχέδια για τη διεξαγωγή της αποστολής εκπαίδευσης και εξοπλισμού, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο» ανέφερε ο Κέρμπι.
Νωρίτερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τονίζεται ότι οι αντάρτες θα ελεγχθούν εξονυχιστικά προτού αποφασιστεί να τους χορηγηθεί βοήθεια, σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες ότι μέρος του εξοπλισμού που θα παράσχουν οι ΗΠΑ στην αντιπολίτευση μπορεί τελικά να πέσει στα χέρια εχθρών της Ουάσινγκτον.

Ο έλεγχος της πρώτης φάσης

 Ο έλεγχος της πρώτης φάσης

Η φάση των ομίλων στη βραζιλία ολοκληρώθηκε, αφήνοντας την ίδια εντύπωση που είχαμε και στο ξεκίνημα: ότι πρόκειται δηλ για ένα από τα καλύτερα μουντιάλ όλων των εποχών. Ναι αλλά μήπως μπερδεύουμε το ωραίο θέαμα με τις αφελείς, ανοιχτές άμυνες και τα πολλά γκολ, γιατί ως εκεί καταλαβαίνουμε το άθλημα; Όχι σφοι, δεν είναι μόνο αυτό, ούτε πως για πρώτη φορά από το 98’ σκόραραν όλες οι ομάδες της διοργάνωσης –ακόμα κι η εθνική μας. Είναι επίσης οι εκπλήξεις, οι διακυμάνσεις του σκορ, η εναλλαγή συναισθημάτων, η απουσία ύποπτων, πονηρών αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική όπου συνήθως στήνονται διάφορες ομορφιές, η ζεστή λάτιν ατμόσφαιρα σε μια χώρα που ζει για το ποδόσφαιρο αλλά πεθαίνει για ένα κομμάτι ψωμί έξω από τα γήπεδα.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι πως πολλά κλειστά παιχνίδια ξεφεύγουν από το μηδέν και γίνονται παραγωγικά στο δεύτερο μέρος. Κάτι που έχει διπλή ανάγνωση: αφενός πως πολλοί παίκτες είναι βουτηγμένοι στη ντόπα, για να μπορούν να τρέχουν τόσο πολύ, τέλος σεζόν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες (υγρασία κι υψηλές θερμοκρασίες)· κι αφετέρου πως στο τέλος βαραίνουν περισσότερα τα πόδια τους από την κούραση και μένουν πολλά κενά στην άμυνα. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο πάντως. Και δεν είναι τυχαίος ίσως ο αποκλεισμός τριών εθνικών (αγγλία, ιταλία, ισπανία) από τις χώρες με τα πιο δύσκολα κι απαιτητικά πρωταθλήματα που ξεζουμίζουν τους ποδοσφαιριστές. Στην πραγματικότητα δεν πέθανε το τίκι-τάκα των ισπανών (που κυριολεκτικά είναι εκείνο το μαραφέτι σαν εκκρεμές με μπαλάκια, που έχουν οι ψυχίατροι για να σε υπνωτίζουν)· ψόφησαν στην κούραση όμως οι παίκτες που το εφάρμοζαν και δίνουν δεκάδες παιχνίδια τον χρόνο σε κορυφαίο επίπεδο.

Στο κομμάτι της τακτικής παρεμπιπτόντως, δεν παρακολουθούμε κάποιο καινοτόμο ή επαναστατικό σύστημα, αλλά μια αναπαλαίωση πετυχημένων συνταγών του παρελθόντος: το παλαιομοδίτικο 3-5-2, που έπαιζαν κι οι σοβιετικοί του λομπανόφσκι και το 4-4-2 που λάνσαρε φέτος η ατλέτικο σε κάποια παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της πραγματικής ζωής και της πολιτικής, όπου κάποιοι βλέπουν ως λύση και διέξοδο από την κρίση, την επιστροφή στο (κεϊνσιανό) παρελθόν και όχι μια ριζική αλλαγή του (κοινωνικού) συστήματος.


Μία πτυχή της ομορφιάς αυτού του μουντιάλ είναι ίσως και το βατερλό των ευρωπαϊκών ομάδων και σύσσωμου σχεδόν του ευρωπαϊκού νότου, πλην της ελλάδας, που ήταν θεωρητικά ο αδύναμος κρίκος στον όμιλό της, αλλά συνεχίζει μαζί με τις περισσότερες χώρες του αδύναμου κρίκου της λατινικής αμερικής. Η μόνη ομάδα της conmebol που αποκλείστηκε στους ομίλους, για να γίνει ο αθλητικός αδύναμος κρίκος στον πολιτικό, δυνητικά, αδύναμο κρίκο της λατινικής αμερικής, είναι το εκουαδόρ του κορέα. Οι υπόλοιπες πέντε προκρίθηκαν στη φάση των 16. Κι αν συνυπολογίσουμε το μεξικό και την κόστα ρίκα, που τυπικά ανήκουν σε άλλη ομοσπονδία, αλλά στην ουσία είναι και αυτές κομμάτι της λατινικής αμερικής, η πρώτη φάση των νοκ άουτ θυμίζει ένα μικρό copa america.

Το κακό είναι πως πολλές από αυτές θα συγκρουστούν μεταξύ τους και θα αλληλοεξουδετερωθούν μέχρι τα ημιτελικά. Ο νικητής του βραζιλία-χιλή αντιμετωπίζει στους 8 το νικητή του ζευγαριού κολομβία-ουρουγουάη και μόνο μία από αυτές τις τέσσερις ομάδες θα φτάσει στην τελική τετράδα. Το καλό είναι πως στην άλλη μεριά του ταμπλό, η αργεντινή έχει μάλλον βατό πρόγραμμα ως τον τελικό, όπου είναι πολύ πιθανό να δούμε το ιδανικό μάλλον ζευγάρι: βραζιλία εναντίον αργεντινής. Αν και με τόσες εκπλήξεις, μάλλον θα σκάσει κάπου στην πορεία η αλυσίδα από κάποιο αουτσάιντερ

Ακόμα και από την ελλάδα, που είναι στην ίδια πλευρά του ταμπλό κι έπαιξε την μπάλα της ζωής της απέναντι στην ακτή, παίρνοντας την πρόκριση κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Μεθαύριο αντιμετωπίζει την άλλη ευχάριστη έκπληξη του μουντιάλ (αν και δεν ξέρω πόσο ευχάριστη είναι η δική μας εθνική για το μέσο φίλαθλο) την κόστα ρίκα, που βγήκε πρώτη και ζωντανή από το γκρουπ του θανάτου (με ιταλία, αγγλία κι ουρουγουάη). Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως έχει στις τάξεις της τον.. γέλτσιν τεχέδα, που είναι 22 χρονών κι η χρονολογία γέννησής του δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για το κίνητρο και τις πολιτικές προθέσεις των γονιών του.

Τι άλλο είδαμε αυτές τις μέρες; Το νεϊμάρ να αφυπνίζεται και να κάνει όσα δεν έκανε φέτος στην μπάρτσα. Την αργεντινή να εξαρτάται υπερβολικά από το μέσι και τις εμπνεύσεις του. Το σουάρες να μπαίνει στο μάτι της φιφα με τη.. μασέλα του θεού, σε μια γκροτέσκα ουρουγουανή παραλλαγή μαραντόνα. Τη γαλλία να παίζει καλύτερα χωρίς το ριμπερί, το ρόμπεν να τρέχει σα φόρεστ γκαμπ ως συνήθως, τον κριστιάνο να βάζει δυο γκολ, να χάνει πολύ περισσότερα και να πηγαίνει νωρίς σπίτι του χωρίς δάκρυα αυτή τη φορά, τον κλόζε να πιάνει τον πραγματικό ρονάλντο στους αρχισκόρερ των μουντιάλ. Γερμανία και ηπα να προχωράν σε φιλικό, ιμπεριαλιστικό διακανονισμό στο τελευταίο παιχνίδι τους, για να περάσουν κι οι δύο, χωρίς να εκτεθούν και να φάνε τα μουστάκια τους. Τη φίφα να εφαρμόζει την καινοτομία του τάιμ-άουτ (!), για να αντέξουν οι παίκτες τις ειδικές συνθήκες και το φονικό συνδυασμό υγρασίας-ζέστης, όπως στο ηπα-πορτογαλία –εκτός κι αν ήταν διαφημιστικό κόλπο, για να ρίξουν μερικά σποτάκια παραπάνω στην αμερική.
Και το ντρογκμπά να προσεύχεται γονατιστός στον αλλάχ, αλλά να μένει μπουκάλα στο 93’, σε μια φάση που τελικά ήταν περισσότερο πέναλτι απ’ όσο φαινόταν αρχικά. Αλλά αυτή τη λήψη την είδαμε πολύ αργότερα και στο ενδιάμεσο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια παρέλαση αντικειμενικών φουστανελοφόρων δημοσιογράφων που έβλεπαν τη φάση και έκαναν γαργάρα αυτό που έβλεπαν, στο βωμό του.. εθνικού συμφέροντος.

Κι εδώ έρχεται το διαχρονικό ερώτημα με ποιους να πας και ποιους να αφήσεις. Με το κίβδηλο σαξές στόρι της ισχυρής ελλάδας ή με το τραγούδι της ήττας της.. μίζερης αριστεράς –όπως αυτοπροσδιορίζεται τουλάχιστον; Με το φεστιβάλ γραφικότητας στους δρόμους και τους.. αυθόρμητους πανηγυρισμούς, που περιμένουν τις τηλεοπτικές κάμερες, για να ανάψουν και να απαθανατιστούν; Με τα κρυφά και φανερά φασισταριά που βρίσκουν καταφύγιο μες στο πλήθος και τους προγονόπληκτους που φέρουν ασπίδες και περικεφαλαία, για να είναι βλάκες με πατέντα; Με τους ρουφ δημοσιογράφους και τους αστούς πολιτικούς, που πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω σε κάθε αθλητική επιτυχία και σε κάνουν να μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που νικήσαμε; Και με το σπυρόπουλο, που αποδείχτηκε κι αυτός «εθνικάρας» με άναρθρες κραυγές στο μικρόφωνο, αν και είχε δημιουργήσει αρχικά σε πολλούς άλλες προσδοκίες; Με όσους κάνουν το ίδιο ακριβώς λάθος από την ανάποδη ως προς την πραγματική σημασία του αγώνα κι εύχονται να αποκλειστεί μια ώρα αρχίτερα η εθνική –λες κι αυτό επηρεάζει κάπως το κίνημα και την ταξική πάλη; Με τον μπογιό που διακηρύσσει πως η μπάλα είναι μια θρησκεία χωρίς απίστους και κηρύσσει τζιχάντ προς κάθε λογής αλλόθρησκο; Ή με τους δυσκοίλιους, που μπερδεύουν το ταξικό μίσος με την προσωπική τους απέχθεια για το ποδόσφαιρο;

Ή μήπως τελικά με τους φατμέ, που στον καιρό τους περιέγραψαν πολύ γλαφυρά αυτή την ψυχοσύνθεση, με αφορμή το ευρωμπάσκετ του 87’ αν δεν κάνω λάθος.
Βγαίνω μια βόλτα στην αθήνα και βλέπω φάτσες γελαστές
Θα ξανάρθει η ρουτίνα και θα ξανάρθουνε βροχές
Θα ξανάρθει η ρουτίνα, μα κάτι άλλαξε από χτες..
Είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές.


Το βασικό είναι να καταλάβουμε πως όσο δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα του λαού μας, που τρώει τα γκολ το ένα πίσω από το άλλο, και δεν του δίνουμε μια διαφορετική προοπτική, τόσο αυτός θα ψάχνει να ρεφάρει σε άλλες σφαίρες, με άσφαιρες διεξόδους που του χρυσώνουν το χάπι. Εξίσου βασικό είναι επίσης, όπως έγραψε κάποιος και στο τουίτερ, ότι ο μέσος φίλαθλος διαμορφώνει ενιαίο κριτήριο σε νίκες και σε ήττες και είναι πάντα ο κλασικός ο μπι-μπιπ ο έλληνας με τα τρία άλφα, που δεν είναι δηλωτικά της ποιότητάς του, αλλά της αθλητικής του παιδείας.


Κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση του γηπέδου στη νέα φιλαδέλφεια με κάποιους φίλους της αεκ, που αδυνατούν να διαχωρίσουν τα συμφέροντα του μελισσανίδη από το καλό της ομάδας τους και εν προκειμένω αποδεικνύουν πως αλλού είναι η στρούγκα (ό,τι λογής κι αν είναι) και αλλού τα πρόβατα του ιδιωτικού στρατού.

Έτσι σπάνε τα «ρεκόρ αφίξεων» – Έτσι χτίζεται η «ανάπτυξή» τους: Δουλέμποροι και σκλάβοι στα σύγχρονα κάτεργα του τουρισμού. Απειλές, ξύλο, τζάμπα δουλειά και η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού

 Έτσι σπάνε τα «ρεκόρ αφίξεων» – Έτσι χτίζεται η «ανάπτυξή» τους: Δουλέμποροι και σκλάβοι στα σύγχρονα κάτεργα του τουρισμού. Απειλές, ξύλο, τζάμπα δουλειά και η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού


1. ΣΥΓΧΡΟΝΑ «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ» ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Διαφημίζουν την πραμάτεια τους με το μανδύα της «πρακτικής άσκησης»
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους όρους απασχόλησης των «πρακτικάριων» στα ξενοδοχεία δίνει ιστοσελίδα εταιρείας που τους προωθεί σε ξενοδοχειακές μονάδες
Πηγή: Ριζοσπάστης

Μια αποκαλυπτική εικόνα για τον τρόπο που γίνεται η μετακίνηση χιλιάδων σπουδαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να απασχοληθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες, με το μανδύα της «πρακτικής άσκησης», δίνει ο ιστότοπος μιας εταιρείας που παίζει το ρόλο του «διαμεσολαβητή» και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του Τουρισμού.Τα στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρείας είναι στη διάθεση του «Ριζοσπάστη» και είναι μια από τις πολλές που κάνουν αυτήν τη δουλειά, με τους ίδιους πάνω - κάτω όρους.
Η εταιρεία έχει έδρα τη Βουλγαρία και «καλύπτει θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό». Στόχος της είναι, σύμφωνα με όσα γράφει στην ιστοσελίδα της, «η προσφορά προσωπικού με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος για τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις τους».
Σύμφωνα με την εταιρεία, «το προσωπικό που διαθέτουμε είναι από χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κυρίως από Τσεχία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Λιθουανία, Πολωνία κ.τ.λ». Για κάθε «δουλειά» που κλείνει, η εταιρεία παίρνει προμήθεια «250 ευρώ ανά άτομο, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το πόστο εργασίας». Ενημερώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι «ΦΠΑ δεν υπάρχει εφόσον η εταιρεία σας είναι δηλωμένη ως ενδοκοινοτική», επαληθεύοντας ότι η ίδια η ΕΕ ενθαρρύνει τη διακίνηση εργαζομένων με αυτόν τον τρόπο, καταργώντας ακόμα και τον ΦΠΑ στις συναλλαγές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες εταιρείες.
Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία αναφέρεται αναλυτικά στους όρους με τους οποίους «προσφέρει» φτηνούς εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές μονάδες
Η λειτουργία της εταιρείας και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι καθ' όλα προβλεπόμενες από την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία. Είναι και αυτό μια απόδειξη ότι η συντριβή των εργασιακών σχέσεων και η γενικευμένη δράση των σύγχρονων «δουλεμπορικών» φέρουν τη σφραγίδα του κράτους και της ΕΕ, με στόχο να εξασφαλίσει η εργοδοσία ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη.Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι οι συνθήκες δουλειάς στον Τουρισμό καμιά σχέση δεν έχουν με τη λάμψη της «βιτρίνας» που φιλοτεχνούν για τον κλάδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η κυβέρνηση, κομπάζοντας για τις αυξημένες αφίξεις και τα έσοδα.

Χρόνος εργασίας χωρίς «ταβάνι»

Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ενημερώνει ότι «και φέτος παρέχει υπηρεσίες εύρεσης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε δύο κατηγορίες», μία από τις οποίες είναι «μαθητευόμενοι που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στον τουριστικό - ξενοδοχειακό κλάδο». Εξηγεί ότι «σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι σπουδαστές/φοιτητές Τουριστικών Επιχειρήσεων/ Επαγγελμάτων από την Ελλάδα καθώς και από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι όποιοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε ελληνικά ξενοδοχεία». Οι ηλικίες των σπουδαστών, «κυμαίνονται από 18 έως 30 ετών».
Σύμφωνα με την εταιρεία: «Ο μαθητευόμενος κατά τη διάρκεια της πρακτικής του ασκήσεως θα εισπράττει μηνιαίο επίδομα, για την αντιμετώπιση των μικροεξόδων του από την επιχείρηση, το πόσο των 400 ευρώ καθαρά (...) συν 6 ευρώ κάθε μήνα για την ασφάλισή του στο ΙΚΑ βάσει νόμου (...) Οι φοιτητές θα λαμβάνουν τέσσερα ρεπό μηνιαίως (...) Ο εργοδότης υποχρεούται να παραχωρεί στους σπουδαστές τουλάχιστον δύο πλήρη γεύματα ημερησίως, καθώς επίσης και δωρεάν στέγαση σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια (...) Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στη διάρκεια μιας τουριστικής σαιζόν (Απρίλιο έως και Νοέμβριο). Μετά τη λήξη του συμβολαίου, κι αφού ολοκληρωθεί η πρακτική άσκηση του κάθε μαθητευόμενου, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει το χρηματικό ποσό της τάξεως των 200 ευρώ κατά την αναχώρησή του, ως ένδειξη μιας υγιούς και επιτυχημένης συνεργασίας».
Δηλαδή, σπουδαστές τουριστικών σχολών, ηλικίας μέχρι 30 χρόνων, απασχολούνται με κανονικό ωράριο, έξι μέρες τη βδομάδα, σε ξενοδοχειακές μονάδες, στις οποίες διαμένουν κιόλας, με «μισθό» 400 ευρώ, για οκτώ μήνες, όσο διαρκεί η τουριστική σεζόν. Τα γεύματα που υποχρεούται να δίνει ο εργοδότης είναι δύο, που σημαίνει ότι αν θέλει το «κάτι παραπάνω» στο φαγητό του, θα πρέπει να το πληρώσει από την τσέπη του.
Βάζοντας κάτω τα νούμερα, προκύπτουν τα εξής: Ενας επιχειρηματίας στον τομέα του Τουρισμού, μπορεί με περίπου 3.700 ευρώ τη σεζόν (3.248 οι «μισθοί» και η Ασφάλιση στο οκτάμηνο, 250 ευρώ η προμήθεια και 200 ευρώ τα έξοδα αναχώρησης) να εξασφαλίσει έναν σπουδαστή - εργαζόμενο για τα ξενοδοχεία του και να τον χρησιμοποιήσει όπως αυτός θέλει, αφού είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στις τουριστικές μονάδες σε ό,τι αφορά τα ωράρια, τα πόστα, τις πληρωμές κ.ά. Αλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η εταιρεία δεν αναφέρει τίποτα για τον ημερήσιο χρόνο που ο εργοδότης μπορεί να απασχολεί τον εργαζόμενο - σπουδαστή.

Εργαζόμενος - «κτήμα» της εταιρείας

Ενδεικτικός είναι και ο τρόπος που περιγράφονται οι υποχρεώσεις του σπουδαστή, αν αποφασίσει να φύγει από τη δουλειά: «Ο σπουδαστής οφείλει να κάνει τα καθήκοντα του ημερησίως και να λαμβάνει σίτιση και στέγαση έως ότου σταλθεί σε νέο εργοδότη και έως ότου έρθει ο αντικαταστάτης του στο ξενοδοχείο για να καλύψει τη θέση του», σημειώνει η εταιρεία, ενώ ενημερώνει ότι «η σύμβαση ισχύει εφόσον υπογραφεί από εργοδότη και διαμεσολαβητή», χωρίς καμιά ανάμειξη του σπουδαστή, ο οποίος παρουσιάζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ να είναι «κτήμα» της εταιρείας που ανέλαβε να τον προωθήσει σε κάποια δουλειά.
Με έμμεσο τρόπο, η εταιρεία διαφημίζει αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων ως τη φτηνότερη και την πιο αποδοτική, που δεν έχει τα «βαρίδια» των εργαζομένων με προϋπηρεσία στον κλάδο του Τουρισμού. Μιλώντας για τη δεύτερη κατηγορία του προσωπικού που διακινεί στα ξενοδοχεία, η εταιρεία ενημερώνει ότι σ' αυτήν «ανήκουν ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι εργάτες με ποίκιλλες μισθολογικές απαιτήσεις ανάλογα με την προϋπηρεσία του καθενός». Δηλαδή, ακριβότεροι και με μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους «πρακτικάριους» σπουδαστές.
Κλείνοντας την παρουσίασή της, η εταιρεία καθησυχάζει τους πελάτες της ξενοδόχους ότι «είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την αντικατάσταση όποιων ατόμων έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους εργοδότες για την εργασία που προσελήφθησαν ή για όσα άτομα αποχώρησαν από την επιχείρηση χωρίς να έχουν σοβαρούς λόγους, χωρίς επιπλέον χρέωση, μέσα σε 10-15 ημέρες»...

2. «Κοστίζουν» στον εργοδότη τρεις φορές λιγότερο!
Τι κερδίζει ο εργοδότης από την απασχόληση των «πρακτικάριων»; Κατ' αρχήν, να πούμε ότι με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, μια τουριστική επιχείρηση δεν μπορεί να απασχολεί «πρακτικάριους» σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 17% του προσωπικού της. Ακόμα όμως και αυτό το μεγάλο ποσοστό δεν είναι αρκετό για τους ξενοδόχους. Η φτηνή εργασία των «πρακτικάριων» είναι δέλεαρ για τους εργοδότες στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που απασχολούν πολύ περισσότερους απ' όσους προβλέπει ακόμα κι αυτή η φιλεργοδοτική νομοθεσία.
Μια σύγκριση με το «κόστος» που συνεπάγεται για την εργοδοσία μια καμαριέρα, έγγαμη, χωρίς προϋπηρεσία, που δουλεύει εποχικά και πληρώνεται με βάση τη σύμβαση, είναι αποκαλυπτική. Συνυπολογίζοντας τον κατώτερο προβλεπόμενο μισθό, το εποχικό επίδομα, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τη δουλειά τις Κυριακές, ο εργοδότης θα πρέπει να καταβάλει σε μηνιαία βάση 1.466 ευρώ μεικτά, με βάση ακόμα και αυτή την κατάπτυστη Σύμβαση που έχει υπογράψει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας στον Τουρισμό - Επισιτισμό. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι εργοδοτικές εισφορές.
Αντίθετα, ένας «πρακτικάριος» στοιχίζει στο μεγαλοξενοδόχο μόλις 462 ευρώ το μήνα (!), χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση. Είναι δηλαδή τρεις φορές φτηνότερος από έναν εργαζόμενο χωρίς προϋπηρεσία, που αμείβεται με τη Σύμβαση. Το στοιχείο αυτό δε δείχνει μόνο τα τεράστια περιθώρια κέρδους που συνεπάγεται για τον εργοδότη η απασχόληση του «πρακτικάριου», αλλά και το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης που υφίστανται χιλιάδες νέοι, με το μανδύα της πρακτικής άσκησης. Ολα αυτά σε μια περίοδο που, όπως οι ίδιοι κομπάζουν, μόνο το 1ο τρίμηνο του 2014, οι αφίξεις και τα έσοδα είναι κατά 30% αυξημένα στον κλάδο, σε σχέση με πέρσι!
Βέβαια, πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και αυτή η απαράδεκτη κλαδική Σύμβαση δεν τηρείται ή παραβιάζεται σε πολλές περιπτώσεις, ενώ και η απληρωσιά πάει σύννεφο στις ξενοδοχειακές μονάδες. Προκύπτει δηλαδή ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των «πρακτικάριων» είναι κοινά απέναντι στους μεγαλοξενοδόχους, που θησαυρίζουν στην κυριολεξία από τη δουλειά ξενοδοχοϋπαλλήλων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία τους απασχολούν.




3. ΟΙ «ΣΚΛΑΒΟΙ» ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Μεσαίωνας στα σύγχρονα «κάτεργα» του τουρισμού - Απειλές, ξύλο και τζάμπα δουλειά

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου – Πηγή: NEWPOST

Τους περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες που περιμένουμε φέτος, θα υποδεχτούν οι σύγχρονοι σκλάβοι που δουλεύουν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες.

Είναι εκείνοι που αμείβονται- σε δραματικά μεγάλο ποσοστό- με «φαγητό και στέγη».

Είναι εκείνοι που εργάζονται χωρίς ρεπό έξι μήνες, με συμβάσεις κατώτατων μισθών και «κρυφές» υπερωρίες.

Είναι και εκείνοι που, όταν ζητούν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, δέχονται απειλές, εκφοβισμό και ξύλο από τους μπράβους του εργοδότη.

Τα περιστατικά δεν είναι φανταστικά, ούτε σενάριο ταινίας. Είναι όσα συμβαίνουν στα νησιά, στις παραλίες, εκεί που οι ξένοι επισκέπτες ζουν τον μύθο τους στην Greece. Εκεί οι Έλληνες εργαζόμενοι ζουν την δική τους κόλαση.

«Ζητούνται υπάλληλοι για σεζόν. Αμοιβή: τροφή και στέγη»

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ -ΥΤΕ) ήδη «οργώνει» τις τουριστικές περιοχές της χώρας και πραγματοποιεί ελέγχους μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες που δέχτηκε.

«Η περσινή αγγελία από την Αίγινα, με την οποία ξενοδόχος ζητούσε καμαριέρα με αμοιβή τροφή και στέγη, μας είχε φανεί τότε ως μια εντυπωσιακή εξαίρεση. Φέτος, σε μεγάλο ποσοστό οι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις αμείβονται με αυτόν τον τρόπο», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Προύτζος.

Όπως εξηγεί, στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι τουριστικές επιχειρήσεις επαναπροσέλαβαν τους ίδιους εποχικούς υπαλλήλους που είχαν και την περασμένη χρονιά, με τη διαφορά ότι τους υποχρέωσαν να υπογράψουν ατομικά συμφωνητικά, με τα οποία παραιτούνται από υπερωριακές αμοιβή, ρεπό, αποζημιώσεις νυχτερινής εργασίας, πολλές φορές και από τα φιλοδωρήματα.

«Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, να εργάζεται ένας άνθρωπος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα επί 6 μήνες, και να μην παίρνει παρά μόνο τον κατώτατο μισθό», λέει ο Παναγιώτης Προύτζος.

«Θα σας σπάσω τα πόδια»

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι δέχονται απειλές, ακόμη και κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Κυρίως όταν έρχεται η ώρα να πληρωθούν, όπως εξηγεί ο κ. Προύτζος.

Τότε,«πότε ο προϊστάμενος, πότε ο ίδιος ο εργοδότης, πότε κάποιοι περίεργοι άνθρωποι που τους περιτριγυρίζουν, οι μπράβοι τους δηλαδή αρχίζουν τις απειλές και, δυστυχώς, κάποιοι τις πραγματοποιούν. Υπάρχει εργοδότης ο οποίος κάθε φορά που εργαζόμενοι του ζητούν τα δεδουλευμένα, τους απαντά: "δουλέψτε γιατί θα σας σπάσω τα πόδια"».

Σχόλιο Οικοδόμου: Σήμερα που η επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης εντείνεται, ξεχωρίζει κυριολεκτικά η «ήρα απ' το στάρι». Ξεχωρίζει ποιες δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και ποιες (οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, μαζί με τους συνοδοιπόρους τους - «Αυτόνομη Παρέμβαση» και άλλοι), ερήμην των εργαζομένων, βάζουν πλάτη με τις υπογραφές τους για τη σφαγή και όσων δικαιωμάτων τους απόμειναν. Η στάση τέτοιων συνδικαλιστών είναι αποκαλυπτική του ρόλου τους. Για να μη νομίζουν ότι με το να βγαίνουν σήμερα στα κεραμίδια... υπέρ των δικαιωμάτων των συναδέλφων τους, μπορούν εσαεί να κοροϊδεύουν (και τους εργαζόμενους και εμάς...), παραθέτουμε -ενδεικτικά-  δυο... στιγμιότυπα από τη δράση του κ. Προύτζου: 

Η δράση του ταξικού κινήματος δεν περιορίζεται
Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας της ΚΝΕ με αφορμή το ότι στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ζήτησαν από διευθυντή ξενοδοχείου να εμποδίσει περιοδεία του ΠΑΜΕ
Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που σε αγαστή συνεργασία και απροκάλυπτα ζήτησαν από τον διευθυντή του ξενοδοχείου «Ναυπλία Παλλάς» να εμποδίσει περιοδεία από κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Αργολίδας, με επικεφαλής το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Τουρισμού - Επισιτισμού Ν. Παπαγεωργίου στους εργαζόμενους, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ και το ΝΣ Αργολίδας της ΚΝΕ. Καταγγέλλουν επίσης ανάλογη προσπάθεια της διευθύντριας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Μπικάκη να εμποδίσει στο μέλος του γραφ. Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Γόντικα να μιλήσει στους σπουδαστές της Σχολής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ και το ΝΣ Αργολίδας της ΚΝΕ καταγγέλλουν την προσπάθεια του κ. Μπαρού, στελέχους της ΝΔ και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, που σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουρισμού Επισιτισμού, Προύτζο Παναγιώτη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε εντολή στο διευθυντή του "Ναυπλία Παλλάς" να εμποδίσει κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Αργολίδας με επικεφαλής το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουρισμού - Επισιτισμού να περιοδεύσει στο ξενοδοχείο και να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Επίσης, την ανάλογη προσπάθεια της διευθύντριας κ. Μπικάκη της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων να εμποδίσει στο μέλος του γραφ. Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Γόντικα Νίκο να συζητήσει με τους σπουδαστές για τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται για τη Σχολή με την περικοπή της χρηματοδότησης.
Οι πολιτικοί υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοξενοδόχων, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θα είχαν μεγαλύτερη δυσκολία να περάσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές, τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα αν δεν είχαν τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα περιορίσουν τη δράση του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος.
Οι εργαζόμενοι- ες, οι νέοι και οι νέες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να αποδυναμώσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να γυρίσουν την πλάτη τους στο λαϊκισμό του ΛΑ.Ο.Σ., στον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη ΠΑΣΕΒΕ. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Η αντιπαράθεση του λαού με την ΕΕ, τα κόμματα, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν την πλουτοκρατία είναι μονόδρομος».

Κάνουν «διάλογο» για να συντρίψουν τους εργαζόμενους
Η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), δείχνοντας ένα ακόμη πρόσωπο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποδέχθηκε την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για έναρξη «διαλόγου» που ως τελική κατάληξη θα έχει την κατακρεούργηση των μισθών.
Με ανακοίνωσή του το Εκτελεστικό Συμβούλιο (ΠΑΣΚΕ) της Ομοσπονδίας δήλωσε απερίφραστα πως αποδέχθηκε την πρόσκληση «με μόνο σκοπό να λάβει γνώση των προθέσεων των εργοδοτών», ξεκαθαρίζοντας πως έχει «πλήρη επίγνωση της ήδη διαμορφωμένης πραγματικότητας του μνημονίου για τους μισθούς και τις συμβάσεις». Με αυτόν τον τρόπο κάνει το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων. Να υπενθυμίσουμε πως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, ως πλειοψηφία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης, υπέγραψαν νέα σύμβαση με μείωση μισθών κατά 4,5%!

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.....απο "ΤΡΑΠΕΖΕΣ" ...ΘΕΜΑΤΩΝ

 ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.....απο "ΤΡΑΠΕΖΕΣ" ...ΘΕΜΑΤΩΝ



Μαζική αποτυχία, ακούω, των μαθητών της Α΄ Λυκείου στις εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων, Όλων των μαθητών; Όχι, βέβαια. Σε πολλά ιδιωτικά σχολεία το θέμα δεν έχει ακριβώς έτσι.Διαβάζω (και ακούω, πάλι) ότι σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο είχε στηθεί σύστημα παραπλάνησης της Τράπεζας Θεμάτων, για να έχουν οι καθηγητές και οι μαθητές τη δυνατότητα να τα "επεξεργαστούν" κάποιες μέρες πριν την εξέταση. Σε αλλο μεγάλο ιδιωτικό οι καθηγητές έμπαιναν μέσα δήθεν για διευκρινίσεις και ουσιαστικά έδιναν τις απαντήσεις στους μαθητές. Δε θα με εξέπλησσε αν μάθαινα ότι κάποιοι επιτηρητές διάβαζαν βιβλία ή έλυναν σταυρόλεξα την ώρα της εξέτασης, για να αποφορτίσουν το άγχος των εξεταζόμενων (πάνω απ΄ όλα το ενδιαφέρον για το παιδί, βλέπεις).

Το πλέον εξοργιστικό, βέβαια, είναι ότι οι συγκεκριμένες εξετάσεις προσδιορίζουν, βάσει νόμου, έστω σε μικρό ποσοστό, την εισαγωγή των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι να απορείς για το πώς κάποιοι διαμόρφωσαν ένα τέτοιο σύστημα εισαγωγής, εμπιστευόμενοι την "άψογη-αποτελεσματική λειτουργία του ιδιωτικού τομέα", σε αντίθεση με τους "υπεράριθμους, τεμπέληδες, αναξιολόγητους" εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου, οι οποίοι είναι, προφανώς, τόσο κακοί δάσκαλοι που δεν ανέλαβαν μαζικά πρωτοβουλίες-καινοτομίες όπως οι παραπάνω.

Όλοι αυτοί, σχολάρχες, διευθυντές, εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν σ΄ αυτήν την ιστορία με την ίδια λογική που χαρακτηρίζει τον μέσο συμπολίτη μας: "Πού να τρέχεις τώρα;" Ο ένας έχει μια επιχείρηση να αναπτύξει (ή να σώσει), ο άλλος μια κούφια φιλοδοξία να ικανοποιήσει, ο παράλλος ένα σπίτι να ξεπληρώσει κι ένα λογαριασμό της ΔΕΗ που περιμένει. Ούτε ανήθικοι ούτε αναξιοπρεπείς είναι. Όταν είσαι στον πάτο με τα σκατά, δεν υπάρχει ούτε αξιοπρέπεια ούτε ηθική. Πρέπει να κρατήσεις το κεφάλι απ΄ έξω, πατώντας τους υπόλοιπους, αν μπορείς. Διδάσκεις με ενάργεια, τελικά, δάσκαλε, την αλήθεια. Την αλήθεια της Ελεύθερης Αγοράς.ΠΗΓΗ




Κατάργηση της «τράπεζας θεμάτων»
Η επικαιρότητα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Α' Λυκείου φέρνει ξανά στην επιφάνεια το θέμα της «τράπεζας θεμάτων» και του νόμου για το «νέο Λύκειο». Πληροφορίες αναφέρουν ενδεικτικά ότι υπάρχουν μεγάλα ποσοστά μετεξεταστέων, κυρίως στα μαθηματικά, σε διάφορα Λύκεια της Αθήνας. Η «τράπεζα θεμάτων» συμβάλλει κατά κύριο λόγο σε αυτήν την κατάσταση. Κι ακόμα, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι το πολυδιαφημιζόμενο «νέο Λύκειο» γίνεται όλο και πιο ταξικό, με εξεταστικές διαδικασίες τύπου πανελλαδικών, αποθαρρύνοντας μαθητές από τα λαϊκά στρώματα να συνεχίσουν σε αυτό, σπρώχνοντάς τους στην κατάρτιση και τη μαθητεία, στο μεροκάματο από τα 15, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τη βασική τους εκπαίδευση. Κάτι που στον 21ο αιώνα θα έπρεπε να εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά.
Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τη θέση που πήρε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, αλλά και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε (παρεμβάσεις στη Βουλή, συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας, κ.ά.) για να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων» και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές, δηλαδή να είναι στην ευθύνη του εκπαιδευτικού που διδάσκει στην τάξη όχι μόνο το να διορθώνει τα θέματα των εξετάσεων, αλλά και να τα επιλέγει όλα ο ίδιος.
Γιατί τα θέματα της «τράπεζας» (τα δύο θέματα από τα τέσσερα που μπαίνουν για εξέταση σε κάθε μάθημα) κληρώνονται και το τι θα πέσει σε κάθε σχολείο δεν παίρνει υπόψη τι έχει διδαχτεί, το επίπεδο της τάξης, τις καταβολές των παιδιών και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει, με αποτέλεσμα να μπαίνουν θέματα πολύ μακριά από αυτά που έχουν δουλέψει όλη τη χρονιά, που να εξετάζουν επουσιώδεις, δευτερεύουσες λεπτομέρειες, στις οποίες ο καθηγητής μπορεί να μη στάθηκε ιδιαίτερα κ.τ.λ.
Το να μπορούν να εξετάζονται στα ίδια θέματα οι μαθητές ενός ακριβού ιδιωτικού σχολείου με τους μαθητές ενός σχολείου στον Κολωνό ή στο Πέραμα και με τους μαθητές σε ακριτικά χωριά ή νησιά, που τη μισή χρονιά δεν είχαν καθηγητές σε βασικά μαθήματα, δεν συνιστά ισότητα και αναβάθμιση των σχολείων. Γιατί, πολύ απλά, οι μαθητές δεν έχουν τις ίδιες αφετηρίες, δεν έχουν διδαχθεί τα ίδια πράγματα και δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες να καλύψουν κενά και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους με τους μαθητές από πιο εύπορες οικογένειες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μόνοι που χαιρετίζουν χωρίς επιφυλάξεις την «τράπεζα θεμάτων» και ήδη μιλούν για αύξηση της πελατείας τους είναι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων.
Η «τράπεζα θεμάτων» δεν ελέγχει το βαθμό αφομοίωσης της γνώσης από τους μαθητές, τυποποιεί τη μάθηση (οδηγεί τους μαθητές να διαβάζουν θέματα εξετάσεων αντί να εντρυφούν και να αφομοιώνουν την ουσία των μαθημάτων τους) και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και τιμωρητικά με δύσκολα ή υπερβολικά θέματα, ανάλογα με τον παράγοντα τύχη, ακυρώνοντας την όποια προσπάθεια έχουν κάνει οι μαθητές όλη τη χρονιά. Ετσι, ακόμα και μαθητές που στις φετινές εξετάσεις είχαν την τύχη στα σχολεία τους να κληρωθούν εύκολα θέματα, του χρόνου μπορεί να βρεθούν στη θέση των σχολείων που σήμερα παρουσιάζουν την εικόνα του 30% και του 40% των μετεξεταστέων, ανάλογα με το τι θα κληρωθεί.
Το βέβαιο είναι ότι σε τίποτα δεν βελτιώνεται το Λύκειο με την «τράπεζα θεμάτων». Δεν προσφέρει ούτε σε γνώση ούτε - πολύ περισσότερο - στον παιδαγωγικό χαρακτήρα του σχολείου. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την κατάργησή της.
ΠΗΓΗ




Σχόλιο Ιστολογίου : οι ¨ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ GRANTE COLPO TΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ως τωρα ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ! 
ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ απο την Α΄Λυκείου  ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" ΚΑΙ " ΜΕΣΟΝ " ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ...
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ,ΑΡΑ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ .

" ΟΞΩ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΛΕΜΠΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ "
 ....με αγαπη η Αστικη Ταξη της χώρας σας 


Ο Ναζισμός της Χρυσής Αυγής δεν «παραγράφεται» (ούτε κρύβεται)…

 Ο Ναζισμός της Χρυσής Αυγής δεν «παραγράφεται» (ούτε κρύβεται)…


Χρυσή Αυγή: Ο ναζισμός της δεν «παραγράφεται» (ούτε κρύβεται)…

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.
Πηγή: enikos.gr.

Μετά τις νέες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που δείχνουν το πασίγνωστο, ότι δηλαδή οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής είναι ναζί από κούνια, οι χρυσαυγίτες – με πρώτους τους εν διατεταγμένη υπηρεσία ανώνυμους «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου – διατείνονται ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη με το ατράνταχτο «επιχείρημα» ότι έχουν τραβηχτεί προς 30ετίας…

Μέσα στην μαυρίλα τους και λόγω της κενότητας του εγκεφάλου τους, δεν καταλαβαίνουν ότι στην πραγματικότητα αυτό που λένε είναι το εξής:

   Πρώτον, ομολογούν ότι ο ναζισμός είναι έγκλημα - τόσο ειδεχθές και τόσο ρυπαρό ώστε η «λεβεντιά τους» τους αναγκάζει να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους αρνούμενοι τις πεποιθήσεις τους. Ένα έγκλημα, όμως, που λόγω παρέλευσης του χρόνου έχει… παραγραφεί. Έτσι ισχυρίζονται! Είδατε «λογική» οι «πατριώτες»; Αλήθεια, πότε θα μας ξεφουρνίσουν ότι έχουν «παραγραφεί» και τα εγκλήματα των ομοϊδεατών τους στο Δίστομο, στην Κάνδανο, στη Βιάνο; Μήπως, επειδή από τότε πέρασαν όχι τριάντα αλλά εβδομήντα χρόνια, έχει «παραγραφεί» και η απαίτηση της Ελλάδας για τις ναζιστικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις της περιόδου της ναζιστικής κατοχής και των κατοχικών δανείων;
   Δεύτερον, λένε ότι ο Μιχαλολιάκος «δεν» είναι ναζί, γιατί στις φωτογραφίες που δείχνουν πόσο ναζί είναι, είχε ποζάρει πριν από τριάντα χρόνια. Συνεπώς, αν υπήρχαν πιο φρέσκιες φωτογραφίες, όχι πριν τριάντα, αλλά πριν από τρία ή και λιγότερα χρόνια, τότε το «επιχείρημά τους» περί «παραγραφής λόγω χρόνου» θα πήγαινε πάπαλα. Ε, λοιπόν, να μερικές, πιο… φρέσκιες φωτογραφίες. Όπως αυτή, με τον Μιχαλολιάκο μεταξύ των «ταγμάτων εφόδου» του:
Δεν ξέρουμε αν η προηγούμενη φωτογραφία είναι μοντάζ, αλλά η παρακάτω, με τον Κασιδιάρη σταμπαρισμένο με την σβάστικα, είναι κι αυτή…μοντάζ;

Ο Κασιδιάρης μόλις το 2011, στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής (20/4/2011), εξυμνούσε το «ανανεωτικό» και «πνευματικό» κίνημα του ναζισμού, εξυμνούσε τον… «ρομαντισμό» των «Ες – Ες» και των Άουσβιτς. Με το ίδιο χέρι πάνω στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει τη σβάστικα – μόλις το 2011 - έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; (…). Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…).  Είναι κι αυτή η «φωτογραφία»… μοντάζ;
Η φωτογραφία με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλιόπουλο να ποζάρει με τατουάζ το «Sieg Heil!» (σσ: «Ζήτω η νίκη»), σύνθημα τόσο ναζιστικό και τόσο εθνικοσοσιαλιστικό που αποτελούσε τον καθεαυτό χαιρετισμό των Ναζί που καθιερώθηκε από τον Χίτλερ και απαγορεύτηκε στη Γερμανία, μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις παραγράφους 86 και 130 του γερμανικού Ποινικού Κώδικα, είναι… μοντάζ;
Τα προ επταετίας εξώφυλλα της Χρυσής Αυγής, αφιερωμένα στους λατρεμένους της Χίτλερ και Ρούντολφ Ες, είναι κι αυτά… μοντάζ;  
Αριστερά: Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 132, Μάιος – Ιούνιος 2007) ξεχειλίζει από τη λατρεία της για το Χίτλερ και το ναζισμό. Δεξιά: Ο λατρεμένος της Χρυσής Αυγής, ο ναζί εγκληματίας Ρούντολφ Ες, «κοσμεί» το εξώφυλλό της (Ιούλιος 2006)…

Αλήθεια, πόση υποκρισία μπορούν να κρύψουν πίσω από το δάχτυλό τους όσοι παριστάνουν ότι «δεν ξέρουν» τι είναι η Χρυσή Αυγή; Αλήθεια ποιος μπορεί να μη βλέπει πόση «λεβεντιά» υπάρχει πίσω από την τακτική των χρυσαυγιτών να αποκηρύσσουν υποκριτικά τον ίδιο τον εαυτό τους;
Θα το επαναλάβουμε: Ένας πατενταρισμένος φασίστας, ο Αμερικανός ποιητής Εζρα Πάουντ, είχε πει κάποτε ότι «αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, τότε  ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου». Είναι προφανές τι ισχύει με τους χρυσαυγίτες που το παίζουν ουρσουλίνες ενώ είναι ναζί. Δεν αξίζουν φράγκο. Ούτε αυτοί, ούτε οι ιδέες τους.
   Θα το επαναλάβουμε: Οι ναζί δεν έχουν θέση στην κοινωνία των ανθρώπων. Αλλά η απαλλαγή της κοινωνίας από τους ναζί δεν θα γίνει δια νόμου. Θα γίνει με το πολιτικό και ιδεολογικό τους «Στάλινγκραντ». Που σημαίνει: Να φτάσει η ατιμία τους παντού. Να ξεγυμνωθούν στα μάτια όλης της κοινωνίας. Για να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά. Για να τους ξεράσει ο τόπος. Για να ντρέπονται που υπάρχουν. Για να τους αναγκάσει η πλειοψηφία του λαού και το κίνημά του να κρυφτούν στα λαγούμια τους. Και να θαφτούν εκεί.  

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ;;;

 ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ;;;




ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑ 
ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ.




«Με την παρούσα τροπολογία έρχεστε να κάνετε "διορθωτικές κινήσεις", 
επιλεκτικά, 
προς ορισμένα τμήματα, 
ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Και για να μην υπάρχει καμιά παρερμηνεία της στάσης του ΚΚΕ, 
σας καλούμε να προχωρήσετε σε νομοθετική πρωτοβουλία και για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, 
καθώς και για την πλήρη αποσύνδεση της αποζημίωσης των βουλευτών από τους μισθούς των δικαστικών, που ισχύει μέχρι σήμερα.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ ΣΕ VIDEO. 
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. 
Πάνω απ' όλα όμως, προσφέρονται για συμπεράσματα. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...


TOP READ