5 Νοε 2020

“Δεν είμαι Πασόκα, είμαι όμως ΚΚΕ!” – Η Νατάσσα “διασκευάζει” του άσμα του Σαββόπουλου στα μέτρα της

 

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Φοίβος Δεληβοριάς έκαναν ποδαρικό στην εκπομπή του Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη το “Μουσικό Κουτί” και κράτησαν το καλύτερο για το τέλος, με “τον χειμώνα τούτο” του Διονύση Σαββόπουλου.

Οι περισσότεροι θυμούνται το τραγούδι από τον στίχο που λέει: είμαι 16άρης σας γαμώ τα Λύκεια.

Στη συνέχεια ο Σαββόπουλος βάζει τον στίχο: δεν είμαι Πασόκα, δεν είμαι ούτε Κουκουέ. Στη Νατάσσα έλαχε ο κλήρος να το πει και τη δεύτερη φορά δεν άντεξε να μην τον φέρει στα μέτρα της, προκαλώντας χαμόγελα στους παρουσιαστές.

Δεν είμαι Πασόκα, είμαι όμως Κουκουέ!

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το φινάλε της εκπομπής με το τραγούδι και εδώ να πάτε απευθείας στο συγκεκριμένο σημείοσυγκεκριμένο σημείο.

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και ουδείς κρυφό καμάρι…

Lockdown και Κυβερνητικές κοροΪδίες


 



Τί lockdown ρε χαμένε, που κλειστήκαμε δυόμιση μήνες μέσα για να δώσουμε χρόνο να θωρακιστεί το ΕΣΥ και δεν κάνατε τίποτα!
Τί lockdown ρε χαμένε, που βγήκες με φόντο τα ηλιοβασιλέματα να πεις για την ωραία covid-free χώρα μας, όπου μπορούσαν να έρχονται οι τουρίστες χωρίς να πάρεις ούτε ένα μέτρο προστασίας του ντόπιου πληθυσμού!
(Ο ανώτερος αριθμός κρουσμάτων που είχαμε τον Ιούνιο ήταν μια μέρα 55. Και φτάσαμε τον Αύγουστο να έχουμε μέσα σε ενάμιση μήνα τόσα κρούσματα όσα είχαμε από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο. Και φτάσαμε να έχουμε 2646 κρούσματα τη σημερινή μέρα.)
Τί lockdown ρε χαμένε που πετάγατε τα λεφτά δεξιά κι αριστερά σε σκόιλ ελικικού και στις ουασινγκτόνιες του Μεγάλου Περίδρομου, και στους καναλάρχες και, και , και, και δεν ξοδέψατε δεκάρα τσακιστή να προσλάβετε γιατρούς και καθηγητές και οδηγούς λεωφορείων.
Πού είναι η δική σου "ατομική ευθύνη"; Πού είναι η ευθύνη όλων σας;
Ποιός άφησε το Σύστημα Υγείας να δουλεύει μόνο χάρη στο φιλότιμο και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό;
Ποιός άφησε το Σύστημα Υγείας να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα;
Ποιός έριξε πάνω μας όλο το βάρος της προστασίας μας;
Ποιός μας άφησε απροστάτευτους και τώρα επιδιώκει να λιμοκτονήσουν όσοι επιζήσουν;
Πεντακόσια διαγγέλματα με θλιμμένο ύφος να κάνεις, δεν σε απαλλάσσουν. Οι ευθύνες είναι όλες πάνω στην κυβέρνησή σου.

Έρη Ρίτσου 






Αναρτήθηκε από  

Η «επόμενη μέρα»


Οι εκλογές στις ΗΠΑ, η σφοδρή ενδοαστική διαπάλη που αποτυπώνεται και στο αμφίρροπο αποτέλεσμα, φέρνουν αντικειμενικά στην επιφάνεια το ερώτημα: Ποια είναι η επόμενη μέρα για τις ΗΠΑ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να έχει ορισμένα ως δεδομένα. Πρώτα απ' όλα ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η αμφισβήτηση των ΗΠΑ ως πρώτης ιμπεριαλιστικής δύναμης και κυρίως από την Κίνα.

Ταυτόχρονα, εξαιτίας της διεθνούς όξυνσης των ανταγωνισμών γύρω από μια βεντάλια ζητημάτων (ενεργειακά, δρόμοι μεταφοράς εμπορευμάτων, «δίκτυα» κ.λπ.) θα συνεχίζει να δοκιμάζεται η συνοχή ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και ενώσεων, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν στενές διασυνδέσεις και σχέσεις.

Η καπιταλιστική οικονομία και διεθνώς και στην ίδια τη χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και δυσκολίες αντιμετώπισής τους. Θα συνεχίζεται η όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων στο εσωτερικό της χώρας, που επιδεινώνονται και εξαιτίας της πανδημίας.

Ολα αυτά τα σύνθετα στοιχεία κάνουν φανερό ότι οι αιτίες της διαπάλης ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης για το πώς θα αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ αυτά τα ζητήματα είναι βαθύτερες και δεν πρόκειται να λυθούν με το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως και αν αυτό διαμορφωθεί τελικά.

Ολα αυτά τα στοιχεία δεν έχουν βεβαίως καμία σχέση με τις θεωρίες περί «απόσυρσης των ΗΠΑ» από τη διεθνή σκηνή, από περιοχές όπως η Μ. Ανατολή. Αλλωστε, οι εξελίξεις συνηγορούν για το αντίθετο, αν δει κανείς την ενεργειακή στροφή που συντελείται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ επομένως προσπαθούν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία τους, να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην οικονομία τους κι αυτό σημαίνει ένταση της επιθετικότητας στην εξωτερική πολιτική, αλλά και της επίθεσης στην εργατική τάξη στο εσωτερικό της χώρας.

Από αυτήν την άποψη φαντάζουν ακόμα πιο ανυπόστατες και αίολες οι θέσεις που διατυπώνουν αστοί πολιτικοί στην Ελλάδα και δημοσιολόγοι, με διάφορες αφορμές και επιχειρήματα, παρουσιάζοντας ως το «καλύτερο σενάριο» να υπάρξει κυβερνητική εναλλαγή στις ΗΠΑ. Σε αυτήν την προσπάθεια πρωτοστατούν κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, συντάσσονται όμως και στελέχη της ΝΔ και άλλων κομμάτων.

Αξιοποιώντας υπαρκτές διαφορές στην πολιτική και τη ρητορική των δύο υποψηφίων, τον έντονα ρατσιστικό και προκλητικό λόγο του Τραμπ αλλά και την εξόφθαλμη ευθύνη της κυβέρνησής του στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, εμφανίζουν τον Μπάιντεν ως τον «προοδευτικό» υποψήφιο, που μπορεί να «σώσει την τιμή της Αμερικής», να «αποκαταστήσει τον διεθνή της ρόλο», ακόμα και να «υπερασπιστεί καλύτερα τις θέσεις της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με την Τουρκία».

Υπάρχει πείρα από το πώς έδρασαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί Πρόεδροι στις εποχές μάλιστα παντοδυναμίας των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, οι Δημοκρατικοί Κλίντον και Ομπάμα συνέχισαν από εκεί που άφησαν οι προκάτοχοί τους Ρεπουμπλικάνοι τις δολοφονικές επεμβάσεις, διεκδικώντας τη μερίδα του λέοντος σε αγορές, πηγές και δρόμους Ενέργειας, αλλά και σφαίρες επιρροής.

Επί Κλίντον έγινε η επέμβαση και διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, επί Ομπάμα συνεχίστηκε ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», με αιματοκύλισμα των λαών σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Ουκρανία κ.α.

Στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι κοινό τους έργο η διεύρυνση των ταξικών ανισοτήτων, της ρατσιστικής βίας, του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, που το πληρώνει με τη ζωή του και με ομαδικούς τάφους σήμερα ο λαός, η καταλήστευση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Ακόμα και στα ζητήματα του φυλετικού ρατσισμού και της καταστολής είναι δύσκολο να βρει κανείς μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση.

Οσοι πάλι ψάχνουν ουσιαστικές διαφορές στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων των ΗΠΑ για τα Ελληνοτουρκικά, μόνο τέτοιες δεν πρόκειται να βρουν. Με «πυξίδα» τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα στην περιοχή και σε στενή συνεργασία με όλα τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις στη χώρα μας, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί προωθούν τη βαθύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, αξιοποιώντας και τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Πέρα από το να υποθάλπουν με τη στάση τους την επιθετικότητα και τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, στο όνομα της «ΝΑΤΟικής συνοχής» και του «συμμαχικού πνεύματος», οι ΗΠΑ πρωταγωνιστούν σε συμφωνίες που σταδιακά ενσωματώνουν υποχωρήσεις από τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Αυτά συνέβαιναν τότε. Οπως έχει διδάξει πολλές φορές η Ιστορία, καμιά μεγάλη και πρώτη δύναμη δεν αποσύρεται οικειοθελώς, θα παλέψει με νύχια και με δόντια για να κρατήσει το ρόλο της υπερδύναμης απέναντι στους αντιπάλους της. Και αυτό μόνο δεινά μπορεί να προμηνύει για όλους τους λαούς και το λαό των ΗΠΑ.


Δ. Π.

TOP READ