30 Οκτ 2019

Τι είναι το " shell shock" αμόρφωτα ανθρωπάκια ??


Με την ορολογία shell shock εννοούμε τα μόνιμα ψυχικά τραύματα τα οποίο δημιούργησε στους στρατιώτες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ο τρόμος της οβίδας, των χαρακωμάτων, του θανάτου, του πολέμου γενικότερα. Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά ήταν η δυσλειτουργία στο βάδισμα. Όταν οι Monty Python έκαναν το περίφημο Ministry of Silly Walks, η αναφορά στο shell shock ήταν προφανέστατη. Προχθές τα κορίτσια στη Νέα Φιλαδέλφεια, άσχετο εάν ήταν μαθήτριες ή όχι και επίσης άσχετο εάν γνώριζαν τον συμβολισμό του Silly Walk ή όχι, εκτέλεσαν ίσως την κορυφαία αντιμιλιταριστική περφόρμανς που έχει γίνει ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Και τις ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

Γιώργος Δομιανός


Σημείωση ιστολόγιου

1) Σε κανενα μερος του κοσμου παιδια δεν υποχρεωνονται να παρελαυνουν στς Εθνικες επετειους μονο εδω στο Ιραν της Ν.Ευρωπης
2) Τους monty python τους φανταστηκε καποιοι δημοσιογραφοι και σωστα ,τα παιδια θελαν απλα να εξευτελισουν τους επισημους τυπου Πατουλαινας και υιου
3) Ουτε σημαια ουτε πατριδα ευτελισαν τα παιδια μονο τους επισημους ,αποδειξη οι ξεκινησαν το σκετσακι μολις φτασαν στην εξεδρα
4) Το αν επρεπε να διαδηλωσουν με πανο και συνθηματα ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ οι γονεις μεθαυριο (25 Μαρτιου )που πατε και ψηφιζετε αυτα τα τσιρκα και μη ζητατε απο παιδια να καλυψουν τις δικες σας ανεπαρκειες
5) Θα ναι νταλα μεσημερι που τα παιδια θα καταργησουν τις μαθητικες μαλακιες (παρελασεις ) οταν αυριο το κανουν ΟΛΑ μαζι αυτο που καναν οι μαθητριες προχτες


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ


Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;
Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.
Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.
Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.
Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.
Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.
Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python.  Με το δικό μας silly walk και ρυθμό. 
Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.
Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.
Υ.Γ.  
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.


10 "στρατιωτάκια" της υπο-κριτικής τέχνης

Μαχαίρωμα στελέχους της ΚΝΕ στο Γέρακα από φασιστοειδή με κουκούλες – Συγκέντρωση καταδίκης την Παρασκευή 1η Νοέμβρη

Το μπαράζ επιθέσεων σε κομμουνιστές, που είχε ενταθεί κατά τις προεκλογικές περιόδους, συνεχίζεται και τώρα, αφού φαίνεται πως οι νοσταλγοί του Χίτλερ δυσκολεύονται να χωνέψουν τη θέση που τους επεφύλαξε ο λαός στο σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής ζωής και ιστορίας. Έτσι, για άλλη μια φορά, ο Άγγελος Μπαλτάς, στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστών κουκουλοφόρων, που τον μαχαίρωσαν θρασύδειλα στο χέρι μες στο σκοτάδι. Μάλιστα όπως καταγγέλλει η ΤΕ Μεσογείων και Λαυρεωτικής, έχουν γίνει περισσότερες από μία μηνύσεις και ονομαστικές καταγγελίες στο ΑΤ του Γέρακα, αλλά ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τώρα με ΝΔ υπάρχει οποιαδήποτε κινητικότητα στην κατεύθυνση σύλληψης και απόδοσης κατηγοριών στους δράστες. Επιπλέον, η ανακοίνωση καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να καταδικάσουν αποφασιστικά το νέο κρούσμα φασιστικής βίας και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση καταδίκης την Παρασκευή 1η Νοέμβρη στην πλατεία του Γέρακα.
«Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε ο Άγγελος Μπαλτάς, στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή του Γέρακα. Οι φασίστες μέσα στο σκοτάδι, με μαύρες κουκούλες, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν στο χέρι.
Δεν είναι η πρώτη επίθεση που δέχεται, ούτε αυτή η ομάδα είναι άγνωστη στο ΑΤ Γέρακα όπου επανειλημμένα έχουν γίνει μηνύσεις και ονομαστικές καταγγελίες για την δράση τους από το σύντροφό μας και την Κομματική Οργάνωση. Από ότι φαίνεται το κράτος έχει “συνέχεια” και έτσι ένα χρόνο τώρα κανένας από τα φασιστόμουτρα δεν έχει ενοχληθεί ούτε έχει διωχθεί. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως βασική προτεραιότητά της την καταστολή των λαϊκών αγώνων, τη φύλαξη του αγάλματος του Τρούμαν και των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων. Οι νόμοι ισχύουν και οι υπηρεσίες δουλεύουν αποτελεσματικά όταν πρέπει να βγει καμία απεργία παράνομη και όχι όταν απειλείται η ζωή αγωνιστών.
Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους, οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και των δοσίλογων, των ταγμάτων ασφαλείας και των γερμανοτσολιάδων, ότι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ τέτοιες ενέργειες δεν μας λυγίζουν, αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν για να δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και στο σάπιο σύστημα που τους γεννά.
Ξέρουν ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα σχολεία. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη της αλήθειας, ότι η μόνη διέξοδος είναι η πάλη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Καλούμε εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φορείς της περιοχής, ειδικά τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής, τα μαθητικά συμβούλια να καταδικάσουν το περιστατικό, να καταδικάσουν τη φασιστική δράση. Να τους απομονώσουν και να πετάξουν τη φασιστική ιδεολογία έξω από τα σχολεία.
Καλούμε σε συγκέντρωση καταδίκης την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 18.00 στην πλατεία του Γέρακα».

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις...




Τι λόγους έχει το ΝΑΤΟ να αφιερώσει μια ολόκληρη θεματική της Συνόδου υπουργών Αμυνας στην ανάπτυξη των δικτύων 5G στα κράτη - μέλη, θέτοντας όρους για το ποιοι πάροχοι θα αναλάβουν να κάνουν τη δουλειά; Γιατί οι ΗΠΑ απειλούν τη Γερμανία, μετά την έγκριση που έδωσε στην κινεζική «Huawei», να συμμετέχει στους διαγωνισμούς για την ανάπτυξη του δικτύου 5G στη χώρα; Ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η προειδοποίηση της «Huawei» ότι «η πολιτικοποίηση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου θα αναχαιτίσει την τεχνολογική εξέλιξη και την κοινωνική πρόοδο;». Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα κρύβονται στον «λαβύρινθο» των ανταγωνισμών για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς δικτύων, που λόγω των υψηλών ταχυτήτων, της δυνατότητας δηλαδή να μεταφέρουν μεγαλύτερο όγκο πληροφορίας σε μικρότερο χρόνο και με αστραπιαία απόκριση, θα επιδράσουν καταλυτικά στην οικονομία (με την ανάπτυξη π.χ. της ρομποτικής) και σε κάθε πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά και στον στρατιωτικό τομέα, με την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων και την αναπροσαρμογή της συλλογής, διακίνησης και ανταλλαγής πληροφοριών.
* * *
Δίπλα σε αυτά, από μόνη της η ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου είναι μια κερδοφόρα «μπίζνα» για τα μονοπώλια που ανταγωνίζονται στις τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα θέατρα του «εμπορικού πολέμου» ΗΠΑ - Κίνας, με εμπλοκή κρατών - μελών της ΕΕ. Με δεδομένα τα παραπάνω, δεν είναι παράξενο το ενδιαφέρον όλων αυτών για το «επόμενο βήμα» στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G. Ειδικά σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, στο τραπέζι της αντιπαράθεσης πέφτει το χαρτί της «ασφάλειας» των οπλικών συστημάτων και της υποκλοπής πληροφοριών από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, που ως κατασκευαστές θα έχουν πρόσβαση στα δίκτυα 5G των ΝΑΤΟικών κρατών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι πρέπει όλοι οι σύμμαχοι να διαθέτουν «αξιόπιστα τηλεπικοινωνιακά συστήματα σε συνθήκες ειρήνης, κρίσης και συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων 5G» και ότι «οι μη στρατιωτικές υποδομές αποτελούν εθνική ευθύνη, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 3 της ιδρυτικής συνθήκης μας, η αντοχή (κάθε κράτους - μέλους) αποτελεί μέρος της δέσμευσης κάθε συμμάχου στη συμμαχία και μεταξύ τους».
* * *
Η ανάπτυξη των δικτύων 5G δημιουργεί τριβές και στο εσωτερικό της ΕΕ. Οχι μόνο επειδή οι βασικοί ανταγωνιστές της κινεζικής «Ηuawei» είναι δυο ευρωπαϊκά μονοπώλια («Ericsson» και «Nokia»), αλλά και επειδή τα ιδιαίτερα συμφέροντα κάθε κράτους - μέλους δεν συγκλίνουν με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό απέναντι στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θέση της ΕΕ δεν έχει ξεκαθαριστεί και υπάρχει έντονη διαπάλη στο εσωτερικό της. Για παράδειγμα, Ιταλία, Γαλλία και άλλοι δεν έχουν λάβει ξεκάθαρη θέση για το εάν θα επιτρέψουν στη «Huawei» να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς για τα δίκτυα 5G, σε αντίθεση με τη Γερμανία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει κανονικά και χωρίς περιορισμούς τη συμμετοχή της. Να σημειωθεί ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας είναι πελάτες - συνεργάτες της «Huawei» και είχαν εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της κινεζικής εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε σημαντικά την υλοποίηση των νέων δικτύων, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να εκτοξευθεί και η Γερμανία να βρεθεί πίσω στον ανταγωνισμό που συνεπάγεται η εισαγωγή και χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών αυτού του μεγέθους.
* * *
Μιλώντας για την πιθανή συνεργασία Γερμανίας - Κίνας στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, εκπρόσωπος της «Ηuawei» χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η «Huawei» «μπορεί να δώσει την ευκαιρία στην Ευρώπη να είναι ηγέτης στη νέα εποχή, που δεν αφορά μόνο αυτή καθ' αυτή την τεχνολογία, αλλά είναι περισσότερο ο δυναμισμός της βιομηχανίας που θα ενεργοποιηθεί από το 5G και θα επιτρέψει στην Ευρώπη να ηγηθεί της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης». Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια της Κίνας να «δελεάσει» την ΕΕ με μια γρήγορη προσαρμογή στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, που θα της δώσει πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ. Μάλιστα, η Γερμανία φαίνεται να συμμερίζεται αυτόν τον συλλογισμό, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της Α. Μέρκελ ότι οι σχέσεις με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αποτελούν προτεραιότητα για τη χώρα της όταν αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την 1η Ιούλη 2020 και ότι «η ΕΕ δεσμεύεται να υιοθετήσει μια προσέγγιση βασισμένη στην τεκμηρίωση, αναλύοντας λεπτομερώς τους κινδύνους σε ό,τι αφορά τα δίκτυα 5G, αντί να στοχεύει συγκεκριμένες χώρες ή παράγοντες».
* * *
Ο «ζήλος» αυτός της Γερμανίας για συνεργασία με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό προκαλεί την αντίδραση των ΗΠΑ. Ετσι, σε ενημέρωση των Ευρωπαίων δημοσιογράφων, ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για τον κυβερνοχώρο, απείλησε ακόμα και με «διακοπή των δεσμών» με ορισμένα κράτη - μέλη της ΕΕ, εάν αποφασίσουν να συνεργαστούν με «μη αξιόπιστους» πωλητές, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό η ΕΕ να προχωρήσει τώρα με μέτρα ασφαλείας» και ότι «αν χρησιμοποιηθεί τεχνολογία που δεν είναι αξιόπιστη για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, τότε θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε πληροφορίες με χώρες όπως η Γερμανία».
* * *
Είναι φανερό ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω ανταγωνισμούς που οξύνονται και διατρέχουν κάθετα και οριζόντια το ιμπεριαλιστικό σύστημα, είτε μιλάμε για τον λεγόμενο «εμπορικό πόλεμο» ΗΠΑ - Κίνας, είτε για τη στάση της Γερμανίας, που προσπαθεί να μπει «σφήνα» και να κατοχυρώσει τη θέση της, είτε για τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, όπου επίσης παίζεται σκληρό πόκερ ανάμεσα σε ανταγωνιστικές οικονομίες. Απέναντι στις εξελίξεις, κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται για τους κινδύνους που μεγαλώνουν από το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό, από τη «σύσταση» που έκανε με νόημα στην κυβέρνηση ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, «να κάνει τη σωστή επιλογή» σε ό,τι αφορά την εταιρεία που θα αναλάβει να αναπτύξει το σύστημα 5G στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν επιτρέπονται «παρατράγουδα» σε μια χώρα - πυλώνα του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Κ. Μ.

Εκτεθειμένοι




Τα αποκαλυπτικά έγγραφα και οι χάρτες που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» για τη βάση του Αραξου και την ετοιμότητα να «φιλοξενήσει» ανά πάσα ώρα και στιγμή πυρηνικά όπλα - όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν - εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών, του ΣΥΡΙΖΑ την 5ετία που μας πέρασε, αλλά και τη σημερινή της ΝΔ.
Ολους αυτούς που με «συνέπεια» και επιμονή καλλιέργησαν και καλλιεργούν στο λαό μας τον επικίνδυνο εφησυχασμό για το τι σημαίνει η συμμετοχή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Είναι εξάλλου αυτές οι κυβερνήσεις που έκαναν τις ανήξερες και μοίραζαν «κατηγορηματικές» διαψεύσεις όποτε το εργατικό - λαϊκό κίνημα κατάγγελλε συγκεκριμένα την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων και υποδομών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - που έτσι κι αλλιώς πήγε πολλά βήματα παραπέρα την εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια - στις σχετικές επίμονες καταγγελίες του ΚΚΕ εκτός και εντός Βουλής για τις εργασίες «αναβάθμισης» που γίνονταν στον Αραξο, ώστε να μπορούν να υποδέχονται «ειδικά όπλα», απαντούσε όχι μόνο ότι μετά το 1974 δεν υπήρξαν πυρηνικά όπλα σε ελληνικό έδαφος, όχι μόνο ότι δεν υφίστανται τέτοια σχέδια, αλλά και ότι λίγο - πολύ δεν πρόκειται να υπάρξουν και στο μέλλον. Και όλα αυτά όταν το έγγραφο που παρουσίασε ο «Ριζοσπάστης» αναφέρει ότι τα πυρηνικά έφυγαν από τον Αραξο μόλις το 2001.
Η συζήτηση που ξαναφουντώνει τώρα, με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, τις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, αλλά και συνολικά τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, τα ντοκουμέντα που μιλάνε για τις εγκαταστάσεις που είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν πυρηνικά, οι μελέτες ιδρυμάτων των ΗΠΑ που συγκαταλέγουν τον Αραξο σε μια από τις ελάχιστες τέτοιες στην περιοχή, ξεγυμνώνουν για μια ακόμα φορά την επικίνδυνη προπαγάνδα που έχει ως στόχο να αποκοιμίσει το λαό.
Εξάλλου, είναι και οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο ανατριχιαστικό δόγμα του ΝΑΤΟ για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», σε όλη τη σχετική στρατηγική του που από Σύνοδο σε Σύνοδο διασφαλίζει, όπως λέγεται στα ντοκουμέντα τους, πως η ιμπεριαλιστική συμμαχία «παραμένει πυρηνική δύναμη».
Αλλά και στις πιο πρόσφατες ΝΑΤΟικές αποφάσεις που δίνουν πλήρη κάλυψη για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία INF με τη Ρωσία για την απόσυρση των πυρηνικών μέσου βεληνεκούς, που λειτουργούν μεταξύ άλλων και ως το επόμενο βήμα για να ξεδιπλωθούν τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια για την «αντιπυραυλική ασπίδα» σε Ανατολική Ευρώπη, Βαλκάνια και Μ. Θάλασσα, με στόχο τη Ρωσία.
Αν στα παραπάνω προστεθούν και οι γνωστές προειδοποιήσεις της τελευταίας πως οι χώρες που φιλοξενούν τέτοιες υποδομές αποτελούν στόχο της δικής της πολεμικής μηχανής, όπως και αντίστοιχες δηλώσεις αξιωματούχων άλλων περιφερειακών δυνάμεων της περιοχής, όπως π.χ. το Ιράν, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο βαθύς είναι ο «λάκκος» των ανταγωνισμών μέσα στον οποίο και η σημερινή κυβέρνηση βάζει το λαό μας.
Οι εξελίξεις πρέπει να σημάνουν συναγερμό! Η χώρα, που και με την πρόσφατη «ανανεωμένη» Συμφωνία για τις βάσεις μετατρέπεται, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, «με τη βούλα», σε ορμητήριο των πολεμικών εξορμήσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμη να... αναβαθμιστεί κι άλλο, υποδεχόμενη ακόμα και πυρηνικά όπλα, κάνοντας το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που έτσι και αλλιώς «καίνε» ήδη τους λαούς της περιοχής.
Η απαίτηση να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, το αίτημα για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και λοιπές «λυκοφιλίες» του κεφαλαίου πρέπει να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, να αγκαλιάσουν όλο και περισσότερους, για να ορθωθεί τείχος απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις και την εμπλοκή.

TOP READ