9 Οκτ 2020

Τέρμα στο όργιο καταστολής! – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία κατά των μαθητών

 

Η ΚΝΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την άγρια καταστολή ενάντια στους μαθητές με την οποία απάντησε η κυβέρνηση στη μαζική συγκέντρωση των μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας.

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση που εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον χιλιάδων μαθητών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας, για να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η υπουργός Παιδείας, τη στιγμή που καλεί υποκριτικά τους μαθητές σε “διάλογο”, αντί να ακούσει τα αιτήματά τους, απαντάει με χημικά και δακρυγόνα, με ένταση της καταστολής, αξιοποιώντας μια μικρή ομάδα που καμία σχέση δεν είχε με τη μεγάλη μαθητική πορεία. Φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώθηκε, με χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Απέναντι στην τρομοκρατία, οι μαθητές απαντάνε με συλλογική διεκδίκηση και δράση, με ανυποχώρητο αγώνα για ασφαλές σχολείο, που δε θα εξοντώνει -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα!

Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Είμαστε μαζί τους!

Όλοι σήμερα, 9 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην παράσταση διαμαρτυρίας, που καλούν μαθητικά συμβούλια, φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιστράτευσε ΜΑΤ και Αστυνομία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται για ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών και άλλα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών, των παιδιών μας, στο υπουργείο Παιδείας, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης.

Ως εδώ! Τέρμα στο όργιο καταστολής που εξαπολύει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους αγωνίζονται ακόμη και σε μικρά παιδιά με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία, την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας και όλων των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους συνολικά, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταγγελίας και καταδίκης της πολιτικής της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές σήμερα στις 6 μ.μ., έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Μετρό Κατεχάκη).

Οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν. 

“Μαθητές – Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!”».

Οι ναζί που έγιναν αρνάκια… – Κλαίγονται για ελαφρυντικά οι καταγέλαστοι Χρυσαυγίτες

 

Τελικά στη φυλακή δε θα μπουν φασίστες δολοφόνοι. Παιδιά-μάλαμα θα μπουν, ένα προς ένα. Άλλος με σπουδές, άλλος με κοινωνικό έργο, άλλος με κοινωνικά ενδιαφέροντα και φιλανθρωπίες στο ενεργητικό του. Αν ακούσει κανείς τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης των στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας και του τάγματος κρούσης της, θα δυσκολευτεί να πιστέψει πως μιλάμε για κατάδικους και όχι για γαμπρούς-κελεπούρια.

Αρκεί μια ματιά στα πρακτικά της δίκης που κρατάει το Gloden Dawn Watch, μόνο που χρειάζεται γερό στομάχι -ή που θα κάνει κανούριο κανείς από τα γέλια ή που αυτό θα σφίξει εσωτερικά από σιχασιά για τους υποκριτές.

Καλοί οικογενειάρχες, καλοί φίλοι, είχαν σύννομο βίο, φέρονταν καλά στους συγκρατούμενούς τους (!), δεν απασχόλησαν έκτοτε ποτέ ξανά τη δικαιοσύνη -ως υπόδικοι…-, έχουν ήθος, αποστρέφονται την παρανομία -sic-, είχαν κοσμιωτάτη διαγωγή, σεβάστηκαν τους περιοριστικούς όρους, είναι άνθρωποι του μεροκάματου, με λευκά ποινικά μητρώα, φροντίζουν τις υπέργηρες μητέρες τους, τίμιοι βιοπαλαιστές, δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε καβγάδες (αυτό για τον Πατέλη), τους ενδιαφέρει ο συνάνθρωπος (σ.σ.: πχ τι χρώμα έχει το δέρμα του), διένειμαν τρόφιμα, βίωσαν πολιτική πίεση.

Κι αυτές είναι απλώς μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις και τα “επιχειρήματα” που ακούστηκαν. Κανείς όμως δεν συναγωνίζεται τη γραφική δήλωση του συνηγόρου του Παππά, που είπε ότι τέτοιο μπούλινγκ σε δίκη εναντίον των κατηγορούμενων έχει να γίνει από την εποχή -και τη δίκη- του Χριστού!!!)

Άλλος κατέστη κατηγορούμενος γιατί ήταν ειλικρινής (Τσακανίκας), άλλος δημιούργησε δύο φορές οικογένεια κι είχε βελούδινο χωρισμό (Πανταζής), άλλη έχει δώσει εθελοντικά αίμα, είναι παντρεμένη με Κουβανό πολίτη -άρα όχι ρατσίστρια- (Πόπορη), άλλος συμμετείχε σε λειτουργίες της Εκκλησίας, άλλος  παραχώρησε το σπίτι του σε δύο αλλοδαπούς, άλλος είναι εθελοντής διασώστης – πυροσβέστης (Γρέγος), και άλλος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των ανθρώπων, χωρίς να αποποιείται τις ευθύνες του (!) (Ζησιμόπουλος).

Αλλά τα πιο φαιδρά ακούστηκαν για τον δολοφόνο Ρουπακιά και τα μεγαλύτερα κεφάλια, όπως γράφει και ο σημερινός Ριζοσπάστης.

 Για παράδειγμα ο Κασιδιάρης, με τους αγκυλωτούς σταυρούς στο μπράτσο, τη «φιγούρα» με τα όπλα, τις δολοφονικές επιθέσεις και τους πύρινους ναζιστικούς λόγους, παρουσιάζεται τώρα ως …«παρεξηγημένο πρόσωπο» για να γλιτώσει την ανώτατη ποινή. Η Ζαρούλια, πάλι, λίγο ως πολύ δηλώνει ότι πληρώνει το …αμάρτημα του ανδρός της και ότι δεν θα κατηγορούνταν αν δεν είχε παντρευτεί τον Μιχαλολιάκο. Αλλος χρυσαυγίτης δηλώνει …φιλάνθρωπος, ενώ ο «εγέρθητου» Καιάδας εμφανίζεται τώρα από τους δικηγόρους του ως ένας φτωχός μεροκαματιάρης, με κλίση στη μουσική, που «η προφυλάκιση σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό και σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις». Ο Γρέγος, πάλι, δηλώνει τώρα …εθελοντής πυροσβέστης! Αυτός όμως που τους ξεπέρασε όλους σε …φαντασία ήταν ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος ζήτησε ελαφρυντικά επειδή «παρήγαγε έργο»! Με βάση τον όγκο των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στη δίκη για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, θα ζητάει σε λίγο και βαρέα ένσημα για το έργο που παρήγαγε ως αρχηγός της.

Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα κάποια παραδείγματα.

Για τον Ρουπακιά πχ, ο συνήγορός του είπε ότι ήταν απολιτίκ, είχε περάσει και από το ΚΚΕ και δεν είχε ιδέα τι έλεγαν τα κόμματα! Επίσης ότι έχει μετανοήσει και έχει ασυλοποιηθεί (!) παραμένοντας κλεισμένος στο σπίτι

Για τον Κασιδιάρη, ο δικηγόρος του είπε ότι δεν μπορεί να στοχοποιείται λόγω της ενασχόλησής του με την σκοποβολή, γιατί με το ίδιο σκεπτικό θα ρωτάμε πχ τον άλλο γιατί ασχολείται με το σερφ ή το τζάμπι-τζάμπι (sic) -εννοώντας πιθανότατα το μπάνγκι τζάμπινγκ ως χόμπι.

Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί πως ο πελάτης του δεν πρέπει να στερηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, επειδή σε κάποιους δεν αρέσει ο λόγος του ή η νευρικότητά του… -sic. Παρεξηγημένο παιδί…

Για τον Λαγό, ο συνήγορός του προέβαλε το επιχείρημα ότι είναι φιλόζωος (!) καθώς και το πολιτικό, κοινοβουλευτικό του έργο, πχ με την επερώτηση για τα εισαγόμενα φουντούκια από την Τουρκία!

Για τον Μπαρμπαρούση, ο συνήγορος είπε ότι ήταν ο πλέον συμπαθής!
Ενώ για τον Μπούκουρα, ο δικός του συνήγορος υπεράσπισης είπε πως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι πολιτεύθηκε και με το ΛΑΟΣ -ένα πραγματικά συντριπτικό επιχείρημα…

Για τον Μίχο, ο συνήγορός του είπε ότι ο πελάτης του απέτισε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα! Ενώ με δική του εντολή διάβασε ο συνήγορος και έναν στίχο από το βιβλίο του Θ. Καμπαγιάννη -συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής.

Για τον Παναγιώταρο, ο συνήγορος πρόβαλε προς υπεράσπισή του ότι είχε κανονίσει εκδήλωση για το μεταναστευτικό με τον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε πόσο ενδιαφέρονται οι χρυσαυγίτες για τους μετανάστες και τις συνθήκες διαβίωσής τους…

Τέλος, για τον φυρερίσκο Μιχαλολιάκο, ο συνήγορός του προέβαλε ως επιχείρημα ότι είχε επαγγελματικό βίο ως έμπορος ζωοτροφών, ότι παντρεύτηκε την ίδια γυναίκα (!) ενώ ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για έναν ακροδεξιό που έχει εις βάρος του καταδίκες για βομβιστικές ενέργειες από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης…

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η υπόθεση, θα προσφερόταν για γέλιο και για τα κείμενα των επιθεωρήσεων. Οι χρυσαυγίτες λουφάζουν στη γωνιά τους, πανικόβλητοι, και με την ουρά στα σκέλια γίνονται καταγέλαστοι ζητώντας επιείκεια και αναγνώριση ελαφρυντικών για τον… πρότερο έντιμο βίο τους ως νεοναζί εγκληματίες. Είναι και αυτό μια απόδειξη του ήθους και του χαρακτήρα τους.

Τι εννοεί η αδαής κι ανιστόρητη κ. Λατινοπούλου που καταδικάζει την ασυλία του ΚΚΕ;

 

Η Α. Λατινοπούλου μας έδωσε μια “χαριτωμένη” εκδοχή της θεωρίας των δύο άκρων, με αφορμή τη χτεσινή απόφαση στη δίκη της ΧΑ, όπου οι δεξιοί δυσκολεύονται να δείξουν ανυπόκριτη χαρά χωρίς να βάλουν ένα ναι μεν αλλά.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα που την έβαλε στη θέση της σχετικά με την… ασυλία του ΚΚΕ και το τσουβάλι στο οποίο βάζει ανόμοια πράγματα.

«Τι εννοεί η ανιστόρητη και αδαής κυρία που …καταδικάζει την “ασυλία του ΚΚΕ”; Γιατί κι από ποιον θα έπρεπε να τιμωρηθεί ένα νόμιμo και δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα; Το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε πριν 46 χρόνια (1974) από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα έχει συνεχή και ισχυρή παρουσία στη Βουλή.

Αν η ίδια θεωρεί το ΚΚΕ εγκληματική οργάνωση όπως πχ χρυσή αυγή να το πει ευθέως. Κι ύστερα να ανοίξει και κανένα βιβλίο Ιστορίας.

Μέχρι τότε ΝΤΡΟΠΗ.»

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε από την πλευρά μας είναι πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε ντε φάκτο και δε χρωστά αυτή την κατάκτηση στον Καραμανλή αλλά στον ελληνικό λαό και τους αγώνες του. Έχει όμως τη σημασία του να το θέτει κανείς με αυτόν τον τρόπο στους πολιτευτές της ΝΔ για να διασκεδάζει με τις αντιφάσεις τους.

«Ιστορική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα ενάντια στο ναζισμό – φασισμό»: Μήνυμα της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας στο ΠΑΜΕ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

 

Μήνυμα στο ΠΑΜΕ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έστειλε η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία. Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 6 χρόνια με καταδικαστική απόφαση η δίκη της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση του Εφετείου επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ένοχη για τη δολοφονία του μαχητικού τραγουδιστή Παύλου Φύσα, τη δολοφονική επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργαζομένων.

Μεταφέρουμε τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τα συγχαρητήριά μας προς το ΠΑΜΕ και όλες τις αντιφασιστικές δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν σκληρό αγώνα ενάντια στο ναζισμό – φασισμό.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που δικαιώνει αυτό τον αγώνα και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους αγώνες των εργαζομένων στη μάχη ενάντια στον νεοναζισμό, στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Τον Ιανουάριο του 2020 η ΠΕΟ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΠΣΟ, συμμετείχε στο ευρωπαϊκό τμήμα της Νομικής Επιτροπής της ΠΣΟ που παρακολούθησε τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στα θύματα των ναζιστικών επιθέσεων εναντίον εργατών, μεταναστών και του λαού της Ελλάδας.

Διαβεβαιώνουμε το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα ότι μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος της ΠΣΟ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απομόνωση του νεοναζισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων».

Τα «καλύτερα πλυντήρια» των ναζιστών


Με αφορμή τη δικαστική απόφαση, ο λαός έγινε μάρτυρας μιας μοναδικής επιχείρησης διαστρέβλωσης ακόμα και πολύ κοντινών γεγονότων. Είδε σύσσωμα τα αστικά κόμματα να πανηγυρίζουν και να μιλούν για «νίκη της δημοκρατίας» και διάφορα άλλα. Είδε πολλούς από εκείνους που προκλητικά έκαναν πλάτη στους ναζί με διάφορους τρόπους, ακόμα και την περίοδο που ήταν υπόδικοι και ξερνούσαν τις φασιστικές τους αντιλήψεις μέσα στο δικαστήριο, να βγάζουν δακρύβρεχτους λόγους ...«δικαίωσης». Ωραία όλα αυτά.

Ομως, επειδή κανείς δεν έχει ή δεν πρέπει να ξεχάσει, η πραγματικότητα τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Μάλιστα, ακόμα και παραμονές της απόφασης ή και μετά από αυτήν, η προσπάθεια «ξεπλύματος» της Χρυσής Αυγής ήταν προκλητική. Οπως για παράδειγμα το «η πολιτική δεν έχει καμία θέση (...) σε μια ανθρωποκτονία», του Ανδ. Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος επίσης παλιότερα αναφερόμενος στη ΧΑ μιλούσε για ένα «γνήσιο κίνημα». `Η σαν εκείνον τον περίφημο δημοσιογράφο της «Καθημερινής», που έλεγε προχτές για τους ναζιστές κατάδικους: «Μην ποινικοποιούμε τις απόψεις. Ηταν απλά μια συμμορία που ...επικαλούνταν (!!!) την ιδεολογία τους για να κάνουν τα εγκλήματά τους».

* * *

Αν δούμε το χρόνο προς τα πίσω, έχουμε να πούμε πολλά. Για το ποιοι όχι μόνο τους έκαναν πλάτες, αλλά ακόμα χειρότερα, τους νομιμοποιούσαν με κάθε τρόπο στην κοινωνία και τον λαό. Και επαναλαμβάνουμε: Ακόμα και τότε που ήταν υπόδικοι! Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Ας δούμε όμως μερικά από αυτά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

  • Ποικίλουν οι περιπτώσεις «διασυνδέσεων», «επαφών», «συνομιλιών» εκπροσώπων των αστικών κομμάτων με τους χρυσαυγίτες. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Μπαλτάκου, που ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ μιλάει με τον Κασιδιάρη σαν γνωστοί από παλιά, και ενώ μάλιστα είχε κινηθεί η διαδικασία ενάντια στη Χρυσή Αυγή... Ομως δεν περιορίζεται το ζήτημα εκεί. Αφορά και άλλα στελέχη της ΝΔ, αλλά και άλλων κομμάτων. Οπως είχε αποκαλύψει και η εφημερίδα μας, το 2014 στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές είχε συντελεστεί όργιο αλισβερισιού ανάμεσα σε κομματικά στελέχη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, που τους είχαν μη βρέξει και μη στάξει, για να τους στηρίξουν στους δεύτερους γύρους, ή τους έβαζαν στα ψηφοδέλτιά τους.
  • Επικαλούμενοι «θεσμικές» και «νομικές δεσμεύσεις», όχι μόνο αρνούνταν να βάλουν εμπόδια στην πολιτική δράση των χρυσαυγιτών, όπως έκαναν και σε επίπεδο δημοτικών και περιφερειακών αρχών, τοπικές αρχές όλων των αστικών κομμάτων. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, δεν δίσταζαν ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - όπως ο τότε υπουργός Ν. Βούτσης - να εκφράζουν τη διαφωνία τους στη Βουλή με τη στάση της δημοτικής αρχής της Πάτρας και του κομμουνιστή δημάρχου Κ. Πελετίδη, να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη δράση των χρυσαυγιτών, υποδεικνύοντας μάλιστα στους ωρυόμενους χρυσαυγίτες ότι υπάρχουν «νομικές δικλίδες» να καταφύγουν σε βάρος του δημάρχου.
  • Με το ίδιο «θεσμικό» σκεπτικό και πίσω από τη θέση «αφού τους ψήφισε ο κόσμος» (!) βρέθηκαν πλάι πλάι μαζί τους σε εκδηλώσεις, επετείους, όπως όταν πόζαραν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο... Δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και άλλοι τους δίνανε βήμα, χώρο για να καταθέσουν τα στεφάνια τους ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα», και ήταν οι λαϊκές κινητοποιήσεις που εμπόδιζαν τους ναζί.
  • Μαζί στη Βουλή με την ψήφο των χρυσαυγιτών ψηφίζονταν σημαντικά αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμαρτυρόταν για τον αποκλεισμό υπόδικων βουλευτών από συμμετοχή στις ψηφοφορίες. Ηταν βουλευτές της ΝΔ (Κεφαλογιάννης, Ιωαννίδης, Καράμπελας) που δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη για την επίθεση στην βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.
* * *

Υπάρχουν κι άλλα πολλά που θα μπορούσε να γράψει κανείς και στα οποία θα επανέλθουμε. Μέχρι τότε να μην ξεχνάμε, όλα αυτά δεν διαγράφονται και δεν «ξεπλένονται». Ολα αυτά κάνουν την επαγρύπνηση αναγκαία καθώς και τη συνέχιση της πάλης για να τσακιστούν οι φασίστες και το σύστημά τους...

Μόνο με την πάλη του!


Η προχτεσινή μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο συνεχίζει να προκαλεί αναγούλα σε διάφορους σχολιαστές και δημοσιολόγους, που βρήκαν αφορμή να στάξουν χολή για το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Γράφουν, λοιπόν, ότι το σύστημα έχει από μόνο του τα αντανακλαστικά και τους μηχανισμούς να «αυτοπροστατεύεται» από το «εξάμβλωμα του φασισμού», όπως το παρουσιάζουν. Κι ότι, επομένως, το να χώνει τη μούρη του ο λαός, να διαδηλώνουν σωματεία και φορείς ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή τη μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης και να απαιτούν την καταδίκη των εγκληματιών είναι «λαϊκισμός» και «προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης». Δεν δίστασαν, μάλιστα, ορισμένοι να χαρακτηρίσουν μέχρι και «ασυνείδητους υπερμεταδότες του κορονοϊού» όσους πήραν μέρος στη διαδήλωση!

Τα «επιχειρήματά» τους δεν εκπλήσσουν. Αλλωστε, τα ίδια χρησιμοποιεί και μια μερίδα των κρυφο-χρυσαυγιτών, που διαμαρτύρονται από προχτές ότι η απόφαση είναι διάτρητη, επειδή πάρθηκε κάτω από την πίεση της μεγάλης διαδήλωσης. Με τέτοιες γελοιότητες προσπαθούν να διασκεδάσουν το φόβο και το δέος τους για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που αποτελεί τον πραγματικό τους αντίπαλο! Αλλού είναι όμως το πρόβλημα όλων αυτών που εξαπολύουν συκοφαντίες και επιθέσεις: Οπως αποδείχτηκε κι από τα εκατοντάδες ντοκουμέντα στη διάρκεια της δίκης, η ναζιστική Χρυσή Αυγή συνδέθηκε πολυπλόκαμα και υποθάλπηκε από αστικά κόμματα και ΜΜΕ, κρατικές υπηρεσίες, κατασταλτικούς μηχανισμούς και κυρίως από τη μεγαλοεργοδοσία, ως «δύναμη κρούσης» ενάντια στους εργαζόμενους, τον λαό, τα δικαιώματα και τους αγώνες του. Σήμερα είναι φανερό σε περισσότερους ότι το τέρας του φασισμού ζει και αναπτύσσεται στα σπλάχνα αυτού του σάπιου συστήματος, που η δυσωδία του αναδίνεται από παντού: Από τις κρίσεις που επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα, την εκμετάλλευση που βαθαίνει, τον ρατσισμό που δολοφονεί, τη φτώχεια που διευρύνεται. Ακόμα κι από τους ομαδικούς τάφους, που ξεφυτρώνουν στις «μητροπόλεις» του καπιταλισμού στον καιρό της πανδημίας.

Ολα τα προηγούμενα χρόνια, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φορείς της νεολαίας και των γυναικών είχαν καθοριστική συμβολή στην αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα και του ρόλου της Χρυσής Αυγής. Η δράση τους βοήθησε να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες, να μη βρίσκουν τόπο σε χώρους δουλειάς, σχολεία και γειτονιές. Συνέβαλε να ενισχυθούν τα αντανακλαστικά και η εγρήγορση του λαού απέναντι στο φασισμό - ναζισμό. Αποκάλυψε τα εγκλήματά του, ενάντια σε εργάτες, μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές. Ξεσκέπασε τον κάλπικο αντισυστημισμό τους, όταν τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος, που σφυρίζουν σήμερα δήθεν αντιφασιστικά, τους έδιναν βήμα στις στήλες και στις εκπομπές τους. Οταν διάφοροι «θεσμοί» του αστικού συστήματος τους ανέχονταν και η μεγαλοεργοδοσία τους ανέθετε «ρόλους» ενάντια σε πρωτοπόρους εργαζόμενους και σωματεία. Το «ως εδώ» που ακούστηκε μαζικά αμέσως μετά τις δολοφονικές επιθέσεις, έπαιξε ρόλο για να γίνουν αυτές η θρυαλλίδα των εξελίξεων, που οδήγησαν τελικά στην ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Γι' αυτό ο λαός χρειάζεται να παραμένει σε εγρήγορση και επιφυλακή. Με το τέρας του φασισμού μόνο με την πάλη του μπορεί να ξεμπερδέψει, βάζοντας στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που τον γεννά.

Δεν εφησυχάζουμε!


Το μήνυμα αυτό, με το οποίο ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, συμπυκνώνει τη στάση που πρέπει να έχει ο λαός την επόμενη μέρα της καταδικαστικής απόφασης. Γιατί ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όσους του συστήνουν για μια ακόμα φορά να «κάτσει στ' αυγά του».

Είναι οι ίδιοι που πριν από την ολοκλήρωση της δίκης έλεγαν στο εργατικό κίνημα «να αφήσει απερίσπαστη τη δικαιοσύνη», «να μην ανακατεύεται», ότι «δεν δικάζει ο λαός αλλά τα αστικά δικαστήρια». Οσοι σήμερα ρίχνουν το σύνθημα ότι «η Χρυσή Αυγή τελείωσε», καλλιεργώντας επικίνδυνο εφησυχασμό, είναι οι ίδιοι που, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα να ξεπλύνουν το αστικό πολιτικό σύστημα από τις ευθύνες του για την καθυστέρηση της δίκης, για την ανοχή στα φασιστοειδή, για τα χαϊδολογήματα που είχε μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ξεμπερδέψει με το «αυγό του φιδιού».

Πρώτον, γιατί είναι εδώ όλα εκείνα τα στοιχεία που το «εκκολάπτουν». Είναι εδώ το σύστημα που «γεννά» τον φασισμό, ο καπιταλισμός. Είναι εδώ η ιστορική πείρα, που δείχνει ότι οι φασίστες διαχρονικά ανδρώνονταν μέσα από τη διασύνδεσή τους με το αστικό πολιτικό σύστημα.

Δεύτερον, γιατί είναι εδώ η ΕΕ, που με τη χυδαία ιδεολογία των «δύο άκρων» εξωραΐζει τους φασίστες, διώκει Κομμουνιστικά Κόμματα, αποκαθιστά ναζιστές εγκληματίες.

Τρίτον, είναι εδώ η πείρα από την πολύμορφη στήριξη που παρείχε το σύστημα στη Χρυσή Αυγή, για να του βγάλει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του κινήματος, οι διασυνδέσεις και η στήριξη από τμήματα της εργοδοσίας και επιχειρηματικών ομίλων.

Αλήθεια, σε ποιους απευθύνονταν οι υποσχέσεις των χρυσαυγιτών ότι «θα καθαρίσουν τη Ζώνη από το ΠΑΜΕ», αν όχι σε εργολάβους και εφοπλιστές; Ποιος όπλισε το χέρι που άνοιξε κεφάλια συνδικαλιστών; Πολλά επίσης έχουν παραμείνει αναπάντητα και για άλλες σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως και τους «δεσμούς» με τμήματα κρατικών μηχανισμών.

Τέταρτον, γιατί και η ίδια η δίκη επιβεβαίωσε αυτό που είναι γνωστό από την Ιστορία. Οτι μόνος πραγματικός εχθρός των φασιστών είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αλήθεια, ποιος ήταν αυτός που αποκάλυψε τα πιο ατράνταχτα στοιχεία, με τα οποία καταδικάστηκε και ποινικά η εγκληματική οργάνωση; Που έφερε στην επιφάνεια στοιχεία της αδιάσειστης αλήθειας και έδωσε τη δυνατότητα στο δικαστήριο να κάνει το αυτονόητο; Τα εργατικά σωματεία, που μέσα από τη δράση τους πίεσαν να έρθει στην επιφάνεια ο εγκληματικός της χαρακτήρας, ή όσοι συνέβαλαν στην καθυστέρηση της δίκης, όσοι σήμερα βιάζονται να πείσουν τον λαό ότι «ξεμπέρδεψε με τη Χρυσή Αυγή»;

Πώς απομονώθηκε το ναζιστικό μόρφωμα; Από τους χιλιάδες εργάτες και νεολαίους, που κάθε τόσο έπαιρναν στο κυνήγι τα φασιστοειδή όπου τα έβρισκαν, ή από υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τους έδιναν στασίδι σε εκδηλώσεις, επετείους, συμβολικές εκδρομούλες στα ακριτικά νησιά κ.ά.;

Πώς κατοχυρώθηκε στον δημόσιο λόγο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, πριν ακόμα το αποφασίσει το δικαστήριο; Από το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, τους συνδικαλιστές, αλλά και όλους όσοι ξεκαθάρισαν ότι η συμμορία αυτή είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική, ή από τα αστικά πολιτικά κόμματα που ψήφιζαν νόμους με τους οποίους θα έπεφταν στα «μαλακά» οι υπόδικοι και ταυτόχρονα τους φέρονταν με «το γάντι», τάχα επειδή ήταν εκλεγμένοι βουλευτές;

Αυτός που μπορεί πραγματικά να τσακίσει τον φασισμό είναι ο λαός, μέσα από την οργανωμένη πάλη του ενάντια στο σάπιο σύστημα, που τον γεννά και τον θρέφει, και όχι όσοι το υπηρετούν. Θα τον τσακίσουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, μέσα από τη σύγκρουση με την εργοδοσία και το κράτος της, στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού. Τότε και μόνο τότε θα έρθει και η δικαίωση, η ουσιαστική και οριστική!

TOP READ