Με …δύο επικουρικούς γιατρούς -και σε δύο δόσεις- επιχειρούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις για τη διετή καθυστέρηση στα ραντεβού για το γαστρεντερολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Χανίων το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ Κρήτης.
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από καταγγελία γυναίκας ότι τις «έκλεισαν» ραντεβού στο γαστρεντερολογικό στις 3 Φεβρουαρίου του 2022, μετά από δύο χρόνια, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε πως έχει προσλάβει ένα επικουρικό γιατρό και το επόμενο διάστημα θα προσλάβει και δεύτερο και πως τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν.
Αναφέρει πως «έχει ήδη προβεί στην πρόσληψη ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου ιατρού και τις επόμενες ημέρες το Τμήμα θα ενισχυθεί με ακόμη έναν» και πως «τα ραντεβού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα επαναπρογραμματιστούν και οι ασθενείς θα ειδοποιηθούν για τις νέες ημερομηνίες».
Από το υπουργείο Υγείας διαρρέονταν πως έγινε παρέμβαση του υπουργού Βασίλη Κικκίλια. Ωστόσο το θέμα είναι γνωστό στην ηγεσία του υπουργείο Υγείας με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και συζητήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2020. Το ΚΚΕ ζήτησε την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει διετής αναμονή στο γαστρεντερολογικό υποστηρίζοντας ότι απλά υπάρχει «κάποιο πρόβλημα στους εξωτερικούς ασθενείς».
Πηγή: 902.gr