Και τα δυο χαρτιά του Γιούνκερ-θεσμών απ” τη μια και της κυβέρνησης απ “την άλλη δεν διαφέρουν. Η μία πλευρά καλεί την άλλη σε κοπτοραπτική. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Διαφέρουν μόνον ποσοτικά. Κατά τ” άλλα έχουν την ίδια «φιλοσοφία» και αυτό για εμάς τον λαό και τη χώρα είναι ολέθριο.
Η πρόβλεψη για τα δημόσια έσοδα και από τους δύο μονομάχους βασίζονται σε άπειρους φόρους με γλυκά ονόματα για καλύτερη χώνεψη! Εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, φόρος προστιθέμενης αξίας, ειδικό τέλος φορολόγησης ακινήτων, βάλε φόρο εισοδήματος εκείνοι, αμφότεροι, φοροεισπράχτορες κι εμείς στο διηνεκές καρπαζοεισπράχτορες με άδειες τσέπες. Ούτε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας να βρισκόμαστε.

Για τον ΦΠΑ που αποτελεί τον πλέον αντιλαϊκό φόρο γιατί εσπράττεται οριζόντια, η κυβέρνηση από χθες ανεβάζει κατά μία μονάδα όσα είχε προτείνει με το 47σέλιδό της . Το κυριότερο για τα περισσότερα τρόφιμα προβλέπεται από την κυβέρνηση ΦΠΑ 23% όπως και για τις ΔΕΚΟ από τους δανειστές. Απ” την άλλη μισθοί παγωμένοι, ΕΚΑΣ καταργημένος, επικουρικές το ίδιο, μηδέν δημόσιες κοινωνικές δαπάνες ανεργία στα ύψη 67 χρόνια για σύνταξη με τα όρια να προσδιορίζονται σε αυτά των ορίων της φτώχειας.
Επομένως καμιά ελπίδα δεν υπάρχει για κανέναν από εμάς εκτός από αυτούς που αποτελούν την κυρίαρχη τάξη. Για τους Βιομήχανους και εφοπλιστάδες προβλέπεται η διατήρηση χαμηλών συντελεστών φορολόγησης κερδών. Οι τράπεζες στο απυρόβλητο και η δημόσια περιουσία θα ιδιωτικοποιηθεί με ξεπουλήματα φαστ τρακ.